medžaigų nurašymo aktai

I
Ingusia 249
2003-10-02 09:34 Ingusia
Gal galit pasakyti. Medžiagų nurašymo aktai butini ar ne. smile Susiginčijau su vadovu smile smile . Aš sakau, kad reikalingi nors labiau norečiau, kad jų nereiketu.
Mūsų įmonė gamina nestandartinius gaminius, tad kiekvienam gaminiui susikurti ir patvirtinti kortele, o paskui menesio gale nuršyti vienu aktu per daug sudetinga... Bet negi nera kokio racionalaus būdo, kad galima būtų nurašyti medžiagas paprasčiau. Na per tuos aktus as užsikasus popieriais taip jog tik ausys kyšo smile ir nežinau kaip sau palegvinti duoną.Juk yra ir einamųjų darbų..
Padėkit smile smile
Gal galite pasakyti kur apie tai paskaityti daugiau galeciau, nes nelabai įtikinau vadova...
Devi Devi 1511
2003-10-02 09:57 Devi
Jei kiekvienam gaminiui yta technologinė kortelė ir sunaudotos medžiagos pagal ją, tai papildomai jokio akto nebereikia. Sunaudotos medžiagos nurašomos pagal tą techn. kortelę. Mėnesio gale galima tik gamybos aktą bendrą padaryti. Manau, daugiau jokių nurašymo aktų tiems gaminiams nereikia. Na nurašymai daromi tik tada, kai kas nors sunaudojama ne pagal techn. kortelę.
I
Ingusia 249
2003-10-02 10:03 Ingusia
Neteisingai pasakiau praleidau žodį jeigu būtų tos kortelės tai jomis remiantis galėčiau nurašinėti, bet pas mane jų nėra ir aš nurašinėju kiekviena užsakymui atskiru aktu...Čia darbelio daugoka. atsisprašau, kad truputėlį suklaidinau smile
Devi Devi 1511
2003-10-02 10:09 Devi
Tai ar ne geriau daryti technologines korteles? Aš kai dirbau baldų gamybos įmonėje, tai vienetiniams gaminiams darydavo specifikacijas. Tai praktiškai tas pats kaip ir technologinės. Kadangi ne serijinė gamyba, tai darbo būdavo daugiau nurašinėjant pagal tas specifikacijas medžiagas, bet tai vis ne nurašymo aktas su galybe parašų ir t.t.
I
Ingusia 249
2003-10-02 10:19 Ingusia
Ačiu už patarimą. Bet dabar pabandykime įsivaizduoti...
Tarkim per mėnesį pagaminame 1000 skirtingu gaminių užvedame jiems korteles. Tada darome techninį darba sudedame kiek buvos sunaudota per tą laikotarpį kiekvienam gaminiui tos pačios rūšies medžiagos ir tada bendrą kiekį nurašome. Tai nelabai palengvina darbą...
smile Tiesa, o gal gali pasakyti kur parašyta, kad nurašymo aktai yra reikalingi. Įpratusi vadovą įtikinti remiantis kažkokiu dokumentu.. Kaip sakoma "nekaltas kol kaltė neįrodyta". Šiuo atveju esu neteisi kol neturiu jokio mano teisumą pagrindžiančio dokumento..
Iki laukiu atsakymų
IrenaR IrenaR 2858
2003-10-02 14:00 IrenaR 2011-09-11 03-15
Manau, kad nurašymo aktų reikalingumą apibrėžia
12 straipsnis. Ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių įforminimas ir registravimas

1. Visos ūkinės operacijos ir ūkiniai įvykiai turi būti pagrįsti apskaitos dokumentais, išskyrus šio straipsnio 2 dalyje numatytą atvejį.Apskaitos dokumentai surašomi ūkinės operacijos ir ūkinio įvykio metu arba jiems pasibaigus ar įvykus.

2. Ūkinės operacijos ir ūkiniai įvykiai, kurie negali būti pagrįsti apskaitos dokumentais, pagrindžiami su jais susijusių ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių apskaitos dokumentais.

Kiek mus tikrino, niekada neklausė, kaip nurašome medžiagas. Man tai atrodo keista.
gIlona gIlona 2080
2003-10-02 14:31 gIlona 2011-09-11 03-15

IrenaR rašė: Manau, kad nurašymo aktų reikalingumą apibrėžia
12 straipsnis. Ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių įforminimas ir registravimas

1. Visos ūkinės operacijos ir ūkiniai įvykiai turi būti pagrįsti apskaitos dokumentais, išskyrus šio straipsnio 2 dalyje numatytą atvejį.Apskaitos dokumentai surašomi ūkinės operacijos ir ūkinio įvykio metu arba jiems pasibaigus ar įvykus.

2. Ūkinės operacijos ir ūkiniai įvykiai, kurie negali būti pagrįsti apskaitos dokumentais, pagrindžiami su jais susijusių ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių apskaitos dokumentais.

Kiek mus tikrino, niekada neklausė, kaip nurašome medžiagas. Man tai atrodo keista.


As gale mėneio rašau medžiagų nurašymo pažymą, kurioje rašau medž. likutį mėn. pradžioje, įsigytų medž. sumą, pardavimo savikainos sumą, panaudotų gamyboje medž. sumą, medž. panaudotų mūsų įmonėje reikmėms savikainos sumą ir medž.likutį gale mėnesio.
I
Ingusia 249
2003-10-02 15:48 Ingusia
[As gale mėneio rašau medžiagų nurašymo pažymą, kurioje rašau medž. likutį mėn. pradžioje, įsigytų medž. sumą, pardavimo savikainos sumą, panaudotų gamyboje medž. sumą, medž. panaudotų mūsų įmonėje reikmėms savikainos sumą ir medž.likutį gale mėnesio.[/quote]
Gal pavyzdį gali parašyti kaip tai turėtų atrodyti? smile
I
Ingusia 249
2003-10-02 15:49 Ingusia 2011-09-11 03-15
Sakykim, o gal galima smile nurasyti medžiagas surasyti kas buvo pagaminta ir vienu aktu nurasyti. Gaminame šviesinę reklamą tad gal tai padės paaiškinti jog kiekvienai įmonei reklama skirtinga tiek matmenys tiek jos pateikimo būdas skirtingas..
Gal galima rašyti tokį aktą PVZ
per 2003-09-01 nuo 2003-10-01 pagaminta
A prekė
B prekė
C prekė
D prekė
ir.t...
Šiems gaminiams pasigaminti sunaudota
ir vardiname visas sunaudotas medžiagas...
Iki laukiu atsakymo
IrenaR IrenaR 2858
2003-10-02 15:56 IrenaR
Man atrodo, kad VMI nelabai žino, kaip medžiagų nurašymą patikrinti. Juk kiekvienoj įmonėj vis kitokia specifika. Jei apskaita kompiuterizuota, gal galima kokią ataskaitą pritaikyti kaip medžiagų nurašymo aktą. Mes panašiai darome. Atsispausdiname, kiek medžiagų išduota atskiriems objektams, visi pasirašo , užrašome "Medžiagų nurašymo aktas" ir pagal jį nurašome medžiagas. Svarbiausia, kad koks nors dokumentas būtų.
gIlona gIlona 2080
2003-10-02 16:07 gIlona 2011-09-11 03-15

Ingusia rašė: [As gale mėneio rašau medžiagų nurašymo pažymą, kurioje rašau medž. likutį mėn. pradžioje, įsigytų medž. sumą, pardavimo savikainos sumą, panaudotų gamyboje medž. sumą, medž. panaudotų mūsų įmonėje reikmėms savikainos sumą ir medž.likutį gale mėnesio.

Gal pavyzdį gali parašyti kaip tai turėtų atrodyti? smile[/quote]

Ingusia, šią pažymą rašau laisvos formos kiekvieno mėn. pbaigoje, nors ir aš kiek domėjausi, tokių medžiagų nurašymo aktų daug kas nerašo. Aš rašau tam, kad jei pareikalautų, tai turėčiau nors ką parodyti ir savikontrolei. Matai, mūsų įmonė gamina vienetinius gaminius, kuriems aš rašau atskirus medžiagų, kurios į juos įėjo, nurašymo aktus.
UAB ..... Pžyma Nr......
Įm. kodas... Data.......
Adresas......



2003. rugsejo mėn. žaliavų likutis buvo - 10000 Lt. per mėn. įsigyta žaliavų už 20000Lt. , pardavimų savikaina - 60000 Lt., Gamyboje sunaudota žaliavų už 10000 Lt. Įmonės mašinoms nurašyta tepalų už 200 LT. 2003 m. rugsėjo mėn. žaliavų likutis - 59800 Lt.

Vyr. buhalterė......
Direkt. pavaduotojas ūkio reikalams.....
Nežinau ar tau tai padėjo...
I
Ingusia 249
2003-10-02 16:07 Ingusia
Tai kiek suprantu Jūs nurašote tik keliais aktais ir neskaidote kas kokiam gaminiui ir kiek sunaudota buvo smile Ar teisingai supratau.
Nes į vieną aktą surašyti medžiagas yra daug paprasčiau negu kiekvienam.
Prieš mane dirbusi buhalterė rasydavo kiekvienam gaminiui nurasymo aktus. Tačiau nei ant vieno nera parasu. Tai beveik tas pats kaip nieko..O gal as neteisi smile
gIlona gIlona 2080
2003-10-02 16:29 gIlona 2011-09-11 03-15

Ingusia rašė: Tai kiek suprantu Jūs nurašote tik keliais aktais ir neskaidote kas kokiam gaminiui ir kiek sunaudota buvo smile Ar teisingai supratau.
Nes į vieną aktą surašyti medžiagas yra daug paprasčiau negu kiekvienam.
Prieš mane dirbusi buhalterė rasydavo kiekvienam gaminiui nurasymo aktus. Tačiau nei ant vieno nera parasu. Tai beveik tas pats kaip nieko..O gal as neteisi smile



Tavo atveju aš turbūt rašyčiau vieną aktą , kuriame nurodyčiau sunaudotų medž. pavadinimą. kiekį ir savikainą, nes pas tave nusirašo vienodos medžiagos, bet skirtingiems gaminiams, kiek aš suprantu ir tu tikrai užsikn.... kiekvienam gaminiui rašyti atskirus aktus, tik gal gale akto nurodyčiau pagamintų gaminių kiekį pavadinimą ar pan.
As atskirą aktą gaminiui rašau tada, kai pvz.: gaminama šaldymo kamera ar panašiai. Tada akte nurodau tų žalių pavadinimus, kiekį , savikainą, kurios įėjo į tą gaminį. Tuo aktu remiantis, aš tas žaliavas galiu nurašyti, O parašai tai butini, nes be jų dokumentas neturi galios (kaip ir būtų nepatvirtintas, ir kas tada atsakingas už žaliavų panaudojimą, jų nurašymą?
I
ilona 142
2003-10-02 16:46 ilona
Mes tai imoneje esame pasitvirtine direktoriaus isakymu gamybos normatyvus (bendrus). Seniau kiekv. men. Exselyje susivesdavau lentele, iv.išmatavimai, pagamintas kiekis, pasiskaiciuoja pagal formules, medziagos kiekis, papildomos dedamos medziagos.Turiu men. gale kiek pagal kiekvienos atsargos rusi gamyboje buvo sunaudota, uzrasom nurasymo aktas, pasirasom. Kai VMI tikrino, tai paziurejo, kad viskas vedama pagal skaiciavimus, ne is galvos, tai sake gerai. Dabar tai dirbam su programa, kur yra gamybos modelis, tai is vis tvarkingai ir aiskiai.
I
Ingusia 249
2003-10-02 17:10 Ingusia
Pas mane programoje yra sandelis, bet ne gamybos modulis.Kuriame susivedi pirktas medžiagas, o po to nurašau kiekvienam gaminiui sunaudotas ir zinau jo savikaina. Tačiau problematiška tai kad aš pirmiau turiu išsirinkti tų medžiagų kodus pagal pavadinimus, o paskui galiu tik nurasineti, nes priešingu atveju nežinodama medžiagos kodo jos nenurašysiu. taip ir žaidžiu...
gIlona gIlona 2080
2003-10-02 17:19 gIlona 2011-09-11 03-15

ilona rašė: Mes tai imoneje esame pasitvirtine direktoriaus isakymu gamybos normatyvus (bendrus). Seniau kiekv. men. Exselyje susivesdavau lentele, iv.išmatavimai, pagamintas kiekis, pasiskaiciuoja pagal formules, medziagos kiekis, papildomos dedamos medziagos.Turiu men. gale kiek pagal kiekvienos atsargos rusi gamyboje buvo sunaudota, uzrasom nurasymo aktas, pasirasom. Kai VMI tikrino, tai paziurejo, kad viskas vedama pagal skaiciavimus, ne is galvos, tai sake gerai. Dabar tai dirbam su programa, kur yra gamybos modelis, tai is vis tvarkingai ir aiskiai.


Vienetinio gaminio sunaudų medžiagų nurašymui nepritaikau jokios formulės. Kai buvo VMI kryžmonis patikrinimas dėl tokio gaminio, užteko jiems tokio nurašymo akto kaip aš rašau, žaliavų įsigijimo dokumentų, darbųpriėmimo- pridavimo akto, kadangi gaminys buvo gaminamas pagal užsakymą. Kadangi prie manęs neprisikabino, aš iki šiol žaliavas nurašinėju, akip ir nurašinėdavau.
gIlona gIlona 2080
2003-10-02 18:23 gIlona 2011-09-11 03-15

Ingusia rašė: Pas mane programoje yra sandelis, bet ne gamybos modulis.Kuriame susivedi pirktas medžiagas, o po to nurašau kiekvienam gaminiui sunaudotas ir zinau jo savikaina. Tačiau problematiška tai kad aš pirmiau turiu išsirinkti tų medžiagų kodus pagal pavadinimus, o paskui galiu tik nurasineti, nes priešingu atveju nežinodama medžiagos kodo jos nenurašysiu. taip ir žaidžiu...



Pas mane kompe principas toks pats, kaip ir pas tave, tik aš žaliavų kodus įvedu pati ir tada lengvai randu reikiamą žaliavą pvz:

Kompresrius - kodas - komp
varžtas - kodas varžt ir t.t.

Ar pas tave negalima taip įvedinėti žaliavų? smile Nereiktų tau tada žaisti..
I
Ingusia 249
2003-10-02 18:32 Ingusia 2011-09-11 03-15
gIlona rašė

[quote:7d9fb3e0ab]Pas mane kompe principas toks pats, kaip ir pas tave, tik aš žaliavų kodus įvedu pati ir tada lengvai randu reikiamą žaliavą pvz:

Kompresrius - kodas - komp
varžtas - kodas varžt ir t.t.

Ar pas tave negalima taip įvedinėti žaliavų? smile Nereiktų tau tada žaisti.[/quote][/quote]
Čia ir problema, kad negaliu. Todel aš darau taip įenu i sandėlio likučius tada duodu užklausą sakykim stikl (stiklas) tada man išmeta visus likučius išsirenku man reikalingą naudodama FIFO metoda ir ant lapelio susirasau kodus. kai išsirenku visus kodus tada nurašinėju. Daugiau laiko užima pats kodu išsirinkimas..Va taip ir tvarkau. nežinau kaip padaryti geriau ir svarbiausia paprasciau ir lengviau smile smile Laukiu Jūsų atsakymų smile
E
Emma 1993
2003-10-02 23:47 Emma
Tiesiog neįsivaizduoju, kaip Jūs dirbate? O kaip Jūs pajamuojate? Turi sąskaitą - užsipajamuoji tas medžiagas taip kaip patogu, aš susigrupuoju atskirai: mediena, audiniai, neaustinės medžiagos, porolonas ir t.t. Kai reikia nurašyti, kokios problemos? Kad nereikėtų spėlioti yra - nėra - tų medžiagų likučius tai dienai pervedu į Word'ą, šalia juos matau, ir nurašinėju. Nėra nieko paprastesnio. Dirbu su Pragma, yra tur būt ir patogesnių programų gamybai.
O kas Jums neleidžia taip susivesti medžiagų? Ne Jūs suvedinėjate? Reikalaukite, kad kiti suvestų taip kaip reikia. Tai juk naudinga įmonei, o ne Jums asmeniškai.
Labai atsiprašau, jei mano žinutė nuskambėjo kategoriškai, tikrai nenoriu Jūsų užgauti, dar atsimenu kaip nedrąsu kažko reikalauti, kai pats nelabai įsitikinęs savo teisumu:). Sėkmės Jums, viskas bus gerai. Svarbu, kad Jūs norite padaryti gerai.
M
Motherboard 696
2003-10-03 07:32 Motherboard
Pas mus skyrių vadovai rašo kelis skirtingus nurašymo aktus. Atskirai eksploatacijai, remontui, rekonstrukcijai. Remonto nurašymo akte kiekvienoje eilutėje užrašomas ilgalaikio turti Inv.Nr. tam, kad būtų informacija metų pabaigoje 50 % patikrinimui.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui