Ilgalaikio turto remontas

G
Gusta 41
2019-08-28 16:17 Gusta
Sveiki,

Įmonė pernai ruošėsi rekonstruoti priklausantį pastatą...buvo daryti interjero projektai, techniniai projektai ir viskas kaupta 1250 saskaitoj nebaigta statyba/rekonstrukcija. Šiais metais nusprendė parduoti pastatą ir nuplaukė rekonstrukcija. Kaip apskaitoje čia viską sutvarkyti?
D
Dzinka 8
2019-10-07 19:25 Dzinka
Sveiki,
Ar galiu nupirktą automobilį, nevažiuojantį, neregistruotą Regitroje (nes tai galima sakyti tik metalo krūva, sąskaitoje rašo, kad su defektais) dėti pradžioje į sąskaitą "ilgalaikio turto pasigaminimas" ir kai jau pilnai suremontuosime, įtrauksime visas išlaidas į automobilio vertę, išsirašyti sau sąskaitą ir įtraukti jau į ilgalaikį turtą?

Ar tiesiog automobilio įsigijimo vertę traukti į ilgalaikį turtą, visas per kelis mėnesius patirtas išlaidas dėti prie automobilio vertės (nes tai bet kuriuo atveju pagerinimas turto) ir kai jau bus priregistruota, gaus techninės ekspertizės pažymą, aš užfiksuoju galutinę automobilio vertę ir pradedu skaičiuoti nuo sekančio mėnesio nusidėvėjimą?
Kuris variantas yra teisingas
Daug prirašiau, tik nežinau ar suprantamai smile
Lauksiu patarimų. Ačiū.
I
Irminaa 201
2023-03-17 16:46 Irminaa
Sveiki, krovininis auto yra nudėvėtas iki likvidacinės vertės, bet laukia remontas, kuris pailgins jo tarnavimo laiką.
Remonto ir dalių sumą dėsiu į savikainą, o kaip su nusidėvėjimo laikotarpiu? Ar reikia patiems nusistatyti, ant kiek pailgės jo naudingas tarnavimas? smile
astuleee astuleee 3430
1 2023-03-20 11:15 astuleee
Na, taip. Komisija pasirašys aktą ir pailginsit.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui