Rolf
17235
#395749 2007-05-03 21:47 Rolf redaguota: 2011-09-11 05-23
Loreta,
Bet vis dėlto, aš manau, kad pirmas variantas teisingas.
Pagal antrą variantą gaunasi, kad kuo daugiau žmogus dirba viršvalandžių, tuo mažesnis gaunasi apmokėjimas už vieną valandą viršvalandžių.
Kažkaip neteisingai išeina. smile



Loreta
28819
#395752 2007-05-03 22:20 Loreta
Nu neteisingai išeina - tai ir aš suprantu. Bet tik tą mėn, ką padarysi, kad toks grafikas. Bet kitais mėn jie valandų neišdirba, bet vis tiek gauna pilną DU.
Susimakalojau visai. Prosai, nu netingėk, nes nuskriausiu žmones, skriaudikė būsiu - o tai taip negražu smile

Špyga taukuota...

Rolf
17235
#395754 2007-05-03 22:27 Rolf redaguota: 2011-09-11 05-23
Loreta, čia kalba eina ne apie suminę darbo laiko apskaitą?



Loreta
28819
#395757 2007-05-03 22:40 Loreta
Ne, Rolf - deja... Todėl ir susimąsčiau.

Špyga taukuota...

Loreta
28819
#395772 2007-05-04 08:10 Loreta
Po tokios nuostabios basnios jautiesi taip pakylėtas, pavasariškai lengvas, a jau geras, a jau geras ir dosnus, kad dėl tavęs, prosai, negaila - bėgu nupirksiu tris bulkas su razinkomis. Įtikinai. Išgelbėjai kažkam 3 litus ir 15 centų smile

Špyga taukuota...

Simpathy
500
#395799 2007-05-04 09:25 Simpathy
smile

prosai, is tavo lupu visiems darbdaviams i ausi smile

Tininga
49047
#395809 2007-05-04 09:34 Tininga
Aš net atsispausdinau visą Proso kalbą ir džiaugiuosi ja smile Eisiu da su kolegom pasidalyt smile


akiplesha
729
#408836 2007-06-13 17:12 akiplesha
Jūs čia taip intensyviai diskutavote gerbiamieji, kad suabejojau ar gerai paskaičiavau:
Mėnesio DU 1500 Lt
Darbo dienų/valandų skaičius per mėnesį 21/168
Žmogus dirbo du šeštadienius po 6 valandas (12 val gavosi viršvalandžių)
Rezultate paskaičiavimas gaunasi: 1500/168=8.93 Lt/val
už viršvalandžius moku 1.5 karto tarifu: 8.93*1.5=13.40 Lt/už 1val
už 12 valandų viršvalandžių: 13.40Lt*12val=160.80 Lt
"normalios" 12 valandų: 8.93*12=107.16 Lt
Visa alga 1500+107.16+160.8=1767.96 Lt

laura9
10683
#408838 2007-06-13 17:16 laura9 redaguota: 2011-09-11 05-26

akiplesha rašė:

Jūs čia taip intensyviai diskutavote gerbiamieji, kad suabejojau ar gerai paskaičiavau:
Mėnesio DU 1500 Lt
Darbo dienų/valandų skaičius per mėnesį 21/168
Žmogus dirbo du šeštadienius po 6 valandas (12 val gavosi viršvalandžių)
Rezultate paskaičiavimas gaunasi: 1500/168=8.93 Lt/val
už viršvalandžius moku 1.5 karto tarifu: 8.93*1.5=13.40 Lt/už 1val
už 12 valandų viršvalandžių: 13.40Lt*12val=160.80 Lt
"normalios" 12 valandų: 8.93*12=107.16 Lt
Visa alga 1500+107.16+160.8=1767.96 Lt


"Normalių" 12 val. nebereikia skaičiuoti.
1500/168=8.93*12*1.5=160.71 viršvalandžiai
Viso: 1500+160,71=1660.71 Lt
Šiaip dar ir už darbą poilsio dienomis 12 val. reikia apmokėti (nes ne pagal grafiką).

Pradžia – svarbiausia darbo dalis.
Plato, filosofas

ausrike_5
340
#408966 2007-06-14 08:48 ausrike_5 redaguota: 2011-09-11 05-26

laura9 rašė:


Šiaip dar ir už darbą poilsio dienomis 12 val. reikia apmokėti (nes ne pagal grafiką).



Tai kaip suprantų šiuo atveju dar reiktų paskaičiuoti už darbą švenčių dienomis, taip:

12h *2 * 8.93 Lt lygu 214,32 Lt

Teisingai, mielieji smile

laura9
10683
#408980 2007-06-14 09:03 laura9 redaguota: 2011-09-11 05-26

ausrike_5 rašė:



laura9 rašė:


Šiaip dar ir už darbą poilsio dienomis 12 val. reikia apmokėti (nes ne pagal grafiką).



Tai kaip suprantų šiuo atveju dar reiktų paskaičiuoti už darbą švenčių dienomis, taip:

12h *2 * 8.93 Lt lygu 214,32 Lt

Teisingai, mielieji smile


O iš kur tos šventės? Na, bet jei dirbo per šventes, apmokama dvigubai už šventinę dieną, bet kaip už poilsio dieną mokėti nebereikia, t.y. nereikia apmokėti keturgubai.

Pradžia – svarbiausia darbo dalis.
Plato, filosofas

Chertik
428
#413238 2007-06-28 16:38 Chertik
Galite man padeti smile darbuotojas dirbo 05 men 175 val + 20 val virsvalandziai, jo menesine alga yra 1000 lt tai virsvalandziai bus 1000/175 *(20*2) ar taip? smile

Gyvenime nėra nieko neįmanomo – viskas pasiekiama.

Niemand
4540
#413256 2007-06-28 16:57 Niemand
Virsvalandiniu valandinis tarifas = visos su atliktu darbu susijusios ismokos / faktiskai dirbtu "normaliu" valandu skaiciaus.

Virsvalandiniai, poilsiniai, sventiniai, naktiniai yra skaiciuojami ne tik nuo pareiginio, bet ir nuo visu priedu, priemoku ir kitokiu pavadinimu. Nereikia iskaiciuoti tik paciu "-iniu", premiju ir nesusijusiu su darbu ismoku (pasalpu ir pan.).

Vilte13
78
#427065 2007-08-13 13:43 Vilte13
Laba diena,
darbuotojas dirba visu etatu, 40 val. per savaitę. Jis prašo, kad būtų nustatyta 4 darbo dienų savaitė, bet tuomet kyla problemos su darvo laiko skaičiavimu: vieną mėnesį gaunasi daugiau darbo valandų, kitą mažiau. Kaip galima sutvarkyti šiuos reikalus. Nesutrumpinti darbo savaitės?

Liutuke
138
#499385 2008-03-09 12:03 Liutuke
Laba diena,
norėčiau patikslinti, darbuotojas dirbo 02 mėn. 20 d. - 159 val. - 800 Lt (pagal DU dirba 5 d. per savaitę po 8 val., nesuminė darbo laiko apskaita). Komandiruotės metų (šeštadienį) atžymėtas darbas 5 val. Kaip teisingai apskaičiuoti DU už 5 val.? pvz.
1. 800 Lt/20 d./8 val. *(5 val.*2)
arba
2. 800Lt/159 val. * (5 val.*2)
???

Jaima
297
#499386 2008-03-09 12:41 Jaima
Nebutinai reikia atlikti skaiciavimus del dvigubo apmokejimo, nes Darbo kodeksas leidzia ir kita varianta:
Už darbą poilsio arba švenčių dieną, jeigu jis nenumatytas pagal grafiką, mokama ne mažiau kaip dvigubai arba darbuotojo pageidavimu kompensuojama suteikiant darbuotojui per mėnesį kitą poilsio dieną arba tą dieną pridedant prie kasmetinių atostogų.

Liutuke
138
#499389 2008-03-09 12:59 Liutuke
Yra susitarimas, kad apmokama už poilsio dieną

Rolf
17235
#499393 2008-03-09 14:35 Rolf redaguota: 2011-09-11 05-45

Liutuke rašė:


2. 800Lt/159 val. * (5 val.*2)





rasve
49
#512703 2008-04-16 09:13 rasve
Sveikučiai, pagelbėkit man smile
PVZ. žmogus dirbo 200 val, 04 mėn darbo val 175, tai viršval 25 val. priskaičiuota yra bendra suma, pvz 1500 litų, kaip man išskaičiuoti sumą, nuo kurios skaičiuoti viršvalandžius. Nes įvedus tą išskaičiuotą sumą, viršvalandžius paskaičiuoja programa. Bet nesumąstau, kaip išskaičiuoti tą sumą smile

Alina55
11033
#512720 2008-04-16 09:33 Alina55 redaguota: 2011-09-11 05-48

rasve rašė:

Sveikučiai, pagelbėkit man smile
PVZ. žmogus dirbo 200 val, 04 mėn darbo val 175, tai viršval 25 val. priskaičiuota yra bendra suma, pvz 1500 litų, kaip man išskaičiuoti sumą, nuo kurios skaičiuoti viršvalandžius. Nes įvedus tą išskaičiuotą sumą, viršvalandžius paskaičiuoja programa. Bet nesumąstau, kaip išskaičiuoti tą sumą smile



(1500 ; 175 X 1,5 X 25)
Atsiprašau smile ATRODO TIK DABAR SUPRATAU KLAUSIMA

Didybės viršūnėje nepamiršk, ką reiškia draugas nelaimėje. A. Šileris


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis