Apie saiko jausmą

Dalia29 Dalia29 12616
2003-11-10 13:37 Dalia29
Specialiai užvedžiau šią temą, nes, tenesupyksta kai kurie dalyviai, bet jis (saikas) jau kartais prarandamas. Tokios mintys kyla, sekant kai kurias forumo temas. Visi pasidžiaugėme tais paveiksliukais, išmokome naudotis, tai gal jau ir gana piktnaudžiauti? Mokam juos susirasti, daugelis jau ir apžiūrėjo iš visų pusių, tai gal naudokime juos "į temą", t.y. kai norime ką nors, kokį savo atsakymą iliustruoti i, o ne šiaip forumo teršimui smile
A
Anastasija 1381
2003-11-10 13:39 Anastasija
Sutinku su Dalia, forumas jau virto kažkokia galerija, viskam yra ribos smile
tomukas tomukas 4505
2003-11-10 19:44 tomukas
jo, jau nusibodo. Aš jau trint eksperimentus pradėjau smile
W
Wedado 242
2003-11-10 19:45 Wedado 2011-09-11 03-16
Bet argi tai kazkam maiso? Gi tiesiog nereikia eiti i ta tema. Jei turite darbo, suprantu, nuotaika itempta, bet kodel turite nurodineti kazkam? Gi blevyzgu skyrius... Kur tolerancija smile smile
tomukas tomukas 4505
2003-11-10 19:52 tomukas
Forumas skirtas diskusijoms, o ne snukučių talpinimui. Tolerancija baigiasi, kai prarandamas saikas (žr. temos pav.) - prisieksperimentuota jau pakankamai.
I
ingridar 113
2003-11-10 21:44 ingridar
Tomuk nepyk, galime draugiškai sutarti , pvz. kiekvienas i savaite gali dėti po 2 paveikslėlius, juk reikia pailsėt nuo skaičių.
Paula Paula 987
2003-11-11 07:14 Paula
O kas skaiciuos kas kiek idejo? smile
Joo,padetis tapo biveik nekontroliuojama.
Surimtekim smile
Loreta Loreta 28574
2003-12-07 11:18 Loreta 2011-09-11 03-17
To Tiesi

Manau, kad pribrendo laikas įsikišti ir šį bei tą paaiškinti.
Tiesi, mieloji, nepyk už vakarykščius ekscesus. Mes tave gerbiame ir mylime, negalvok, kad čia kas nors nori tau kenkti ar įžeisti. Tiesiog, matyt, atėjo laikas susimąstyti, kaip mes gyvename, dirbame ir bendraujame forume.
Artas korektiškai nutyli vakarykštės diskusijos priežąstis. Jis pasielgė tikrai džentelmeniškai kitų dalyvių atžvilgiu. Pasakysiu kodėl.
Dažnai diskutuojame, ginčijamės ir išrišinėjame forume mums rūpimus dalykus, dažnai pajuokaujame ir net apsipykstame. Tikriausiai, žmogui ir nuo nuotaikos priklauso, kada ir kaip pasako tai, ką galvoja. Žiūrėk, susinervinęs lepteli ką nors grubaus, paskui graužia sąžinė, mąstai, kaip atitaisyti klaidą, kadangi nesijauti tikrai blogu žmogumi ir pasidaro gėda, kad nesusivaldei. Bet juk mokėti atsiprašyti - labai garbingas dalykas. Ir kaip po to palengvėja.
Tavo bendravimo maniera dažnai žeidžia. Kai atėjai į forumą, tai iš karto pasijuto. Ne visi moka suprasti kandų žodį. Daug kam nepriimtinas tavo tonas, pašaipa ir tai, kad kartais pokalbiuose su tavimi pasijunti kaip vargšas kvailelis buhiukas, atsiprašinėjantis ir besiaiškinantis prieš piktą savo šefą. Paskaityk kai kurias savo diskusijas, kuriose iš esmės visi kalba tą patį, bet kaip skiriasi intonacijos. Kaip sakė Dalia29, silpnų nervų žmones tai gąsdina. Jie nebenori toliau diskutuoti, baiminasi būti apkvailinti ir pajuokti. Todėl kai kurių narių šiandien forume jau nebematome, o ir esantys prigeso.
Nepyk, kad visa tai išdėsčiau atvirai. Tiesiog tai reikalinga mums visiems. Esame šeima. Man forumas - namai namuose, o jo nariai - namiškiai. Turime vieną kartą išsiaiškinti, kas mums neduoda ramybės. Ir tu esi mūsų mielasis namiškis. Tikrai esi šaunus žmogus, gerbtina asmenybė ir puiki specialistė. Mums esi labai reikalinga, kaip ir mes tau. Todėl nepriimk mano žodžių už pikta, aš taip pat laukiu kritikos savo atvžvilgiu. Kalbėkimės, aiškinkimės, kas mus jaudina, ir tikrai rasime visiems priimtiną bendravimo būdą. Mūsų tiek daug, negalime būti visi vienodi, bet trupučiuką pasistenkime vienas kitą suprasti.
Tikrai gerbiu tave ir myliu.\

_____________________
Loreta
Tiesi Tiesi 4035
2003-12-07 12:05 Tiesi 2011-09-11 03-17
Loreta, intonacijas mes uždedam patys, skaitydami parašytą tekstą... Tekstas ir yra tik tekstas, emocinis teksto fonas - tai mūsų pačių skaitant sukuriamas dalykas...
Visą tą laiką iki vakar dienos rašiau su šypsena ir be jokių minčių iš kažko pasišaipyt.... Todėl likau visai nesupratus dėl kaltinimų chamizmu. Jei man neaišku - klausiu, jei nesuprantu požiūrio - prašau argumentuot, jei kažkokie konkretūs dalykai nepatinka, sakau tiesiai. Tiesi iš pat pradžių neslėpė, kad ji tiesmuka, stačiokė ir dažnai kategoriška. Dėl to ji ir Tiesi... :(
Bet kad prašymą argumentuoti savo nuomonę galima palaikyt viršininko reikalavimu pavaldiniui, man net minties tokios nekilo...



Loreta rašė: To Tiesi

Manau, kad pribrendo laikas įsikišti ir šį bei tą paaiškinti.
Tiesi, mieloji, nepyk už vakarykščius ekscesus. Mes tave gerbiame ir mylime, negalvok, kad čia kas nors nori tau kenkti ar įžeisti. Tiesiog, matyt, atėjo laikas susimąstyti, kaip mes gyvename, dirbame ir bendraujame forume.
_____________________
Loreta
nieko_sau nieko_sau 3857
2003-12-07 12:05 nieko_sau 2011-09-11 03-17
Sutinku su Loreta, kad diskusijų tonas turi labai didelę reikšmę- labai nesinori jaustis visiška nemokša ir nežiniuke. O miela Tiesi (manau ne bereikalo tokį niką pasirinkai smile )-gana dažnai tavo tiesmukiška ir puolanti maniera žeidžia kitus forumo dalyvius. Diskutuoti su tavim įdomu būna iš pradžių, o vėliau kažkaip noras praeina, nes jautiesi kaip užkluptas potvynio ir nebegali išsikapstyti-stiprus presingas.
Ir pati mėgdavau pamokslauti, bet supratau, kad šitas forumas tam ir skirtas, kad visi galėtų lygiomis teisėmis, net ir visiški nežiniukai ar gudručiai ramiai kalbėti, nebijoti klausti-kitaip tai taps uždaro rato privačiais pokalbiais tarp "gudručių".
Forumiečiai-gyvenkim draugiškai.
Taika šitiems namams

"Vieni esame lyg rašalas. Kiti - lyg popierius. Ir jei ne vienų juodumas, kiti būtume nebyliai. Ir jei ne vienų baltumas, kiti būtume akli."

- K. Džibranas

S
Stela 522
2003-12-07 12:22 Stela
Nieko_sau padėjo tašką:), mes tikrai reikalingi vieni kitiems, net visiškai žiopli - prieš ką Jūs būsite protingi tada:). Nesibarkime, tegul šis forumas būna mums sielos atgaiva. Kai kurie iš mūsų nieko daugiau ir neturi.
A
Anastasija 1381
2003-12-07 12:31 Anastasija
Как сказал Леопольд: "Ребята, давайте жить дружно" smile
Tiesi, Loretos ir Nieko_sau žodžiose yra tiesos, visus kvailiukus ir protingus žmonės reikia priimti tokiais kokie jie yra. Paskutiniu metu tikrai čia pasidarė nejauku, jau galvoji ar išvis užduoti klausymą or gal geriau kokiai pažįstamai paskambinti...Taip kad mes tave mylime ir gerbiame, ir tikimės to paties iš tavęs smile
Loreta Loreta 28574
2003-12-07 12:55 Loreta 2011-09-11 03-17

Tiesi rašė: Loreta, intonacijas mes uždedam patys, skaitydami parašytą tekstą... Tekstas ir yra tik tekstas, emocinis teksto fonas - tai mūsų pačių skaitant sukuriamas dalykas...

Nelabai norėčiau sutikti. Jei tekstas būtų tik tekstas, be mūsų pačių į jį įdėto jausmo, įvairių nutylėjimų, daugtaškių, padūsavimų, tai mes jį skaitytume kaip robotai ir visai nesuktume galvų dėl jo interpretacijos. Juk ir muzika skamba nevienodai, atliekama skirtingų atlikėjų. Klausytis galima, bet emocijos skirtingos. Ir ne dėl to, kad taip tik mums atrodo, bet kad tikrai vienas ją subtiliau, jausmingiau atlieka, o kitas atbarškina kaip pareigą.
Viskas gerai, Tiesi, tikiu, kad tu įdedi daug širdies bendravime su mumis, tik gal ne visada tai mokame suprasti. Pasistengsiu ir aš būti atidesnė, ko linkiu ir kitiems forumiečiams.
Tiesi Tiesi 4035
2003-12-07 15:24 Tiesi
Pripažįstu, kad rašau tik natas. Atlikti "kūrinį" palieku kitiems, todėl nenorėčiau prisiimti atsakomybės už atlikimo rezultatą ;)
Tiesi yra tokia bjauri, kad pritingi apaugint tas natas emocine puse, ją labiau domina esmė, rezultatas (traktavimas, nuomonė), iki kurių ji dažnai mėgina prisikast, būdama pakankamai įkyri.
Atsiprašau tų, kuriuos įžeidė ar dar įžeis mano tiesmukiškumas, bet gal susitariam taip, kad jei kažkas nepatinka - sakot į akis. Ir nereikia visų ginčų priimt asmeniškai, ginčijamės juk ne dėl konkretaus asmens, o dėl pozicijos, dėl nuomonės, prie ko čia asmeniškumai?
artas71 artas71 12027
2003-12-07 15:59 artas71
Sutinku - tik pasirenkame būdą, kaip tai darysime. Siūlau toliau sakyti savo nuomone į akis ,o neteršti tax.lt forumo savo asmenine nuomone apie konkretų asmenį. Asmeniškai - į privatą.Oki?
Tiesi Tiesi 4035
2003-12-07 16:12 Tiesi 2011-09-11 03-17
Kažkaip keistai pasukai mintį. Išreikšti asmeninę nuomonę apie konkretų forumo dalyvį įmanoma tik tą dalyvį pažįstant. Nepažįstu asmeniškai nė vieno, todėl tokios nuomonės turėt negaliu.
Kodėl vėl nusuki į asmeniškumus? Ginčas kilęs temoje, tegu būna toje temoje išspręstas iki galo (žinoma tam tikrai nereikia 10 postų)

Ir dar. Perskaitykit tuos pačius postus du kartus: vieną kartą būdami pikti, kitą kartą su šypsena. 99 proc, kad vieno ir to paties posto įvertinimas (suvokimas) abiem atvejais bus visai skirtingas.



artas71 rašė: Sutinku - tik pasirenkame būdą, kaip tai darysime. Siūlau toliau sakyti savo nuomone į akis ,o neteršti tax.lt forumo savo asmenine nuomone apie konkretų asmenį. Asmeniškai - į privatą.Oki?
artas71 artas71 12027
2003-12-07 16:27 artas71
Gyvenime, deja ( ogal gerai), yra kitaip - mes turime nuomones apie daugelį žmonių, su kuriais ne tik kad forume, bet apskritai niekaip nebendravome. Šias nuomones kažkas suformuoja - apie žinomus žmones dažniausiai tai žiniasklaida, jų pasisakymai ir jų parašyti tekstai. Aš esu suformavęs vienokią ar kitokią nuomonę apie daugelį forumo dalyvių. Šaltinis- jų pasisakymai. Nesuprantu iš Jūsų, Tiesi pasakymo, ar tai yra blogai?
Gali būti tai neteisinga nuomonė - taip, nes ji yra subjektyvi, ir tai tik mano nuomonė. Kurios aš garsiai tax.lt neafišavau, neafišuoju ir neafišuosiu ateityje. Yra buvę atvejų, kai išsakiau privačiai kai kuriems dalyviams, kokia mano nuomonė apie jų raštu tax.lt išdėstytas mintis .
Dažniausiai tai yra asmeninio pobūdžio šilti ir draugiški paplėpėjimai.
Jūsų nuomonės neturėjimas apie kitus tax.lt dalyvius irgi nuomonė.
A
Anonymous 2680
2003-12-07 16:42 Anonymous 2011-09-11 03-17
Wau ! smile
[color=red][/color]Prieskaledinis [color=black][/color] apsivalymas?
smile ... smile
S
Stela 522
2003-12-07 17:33 Stela
Artai71, kažkaip aš pradedu Jūsų bijoti. Draugiškų paplepėjimų su Jumis man nėra ko tikėtis, o gauti asmeninę žinutę apie tai, kad aš nusišnekėjau kur nors - visi šansai. Todėl labai prašau, jei jau aš Jums kuo nors neįtiksiu, rašykite prie visų - gal kas, nors asmeniškai paguos, gavusi tokią žinutę asmeniškai - aš galiu ir nusišauti smile .
Paula Paula 987
2003-12-07 17:59 Paula 2011-09-11 03-17
Stela,
manau,kad ne visai teisingai supratai ->>artas 71
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui