Skolų išieškojimas, ieškinys

Tess Tess 20234
2008-08-28 10:48 Tess
Raginimai buvo siųnčiami ne įmonės registravimo adresu, o akcininko gyv. adresu.
Kodėl, tai net neprisimenu, tikriausiai dėl to, kad registravimo adresu arba gyvena buvusio akcininko tėvai, arba visai niekas negyvena. smile
Visi laiškai yra gauti, nei vienas iš jų negrįžo.
Atrodė taip viskas lengva ir parastą, o dabar vėl galvos skausmas.
Tai ką dabar daryti? smile smile
Kam siųsti? smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 10:50 Rolanda
Tess, visai jau susukai glavą!
Tai kas pasirašė ieškinį dėl skolos išieškojimo? Manau, kad ne tu?
Tess Tess 20234
2008-08-28 10:52 Tess 2011-09-11 05-56

Rolanda rašė: Tess, visai jau susukai glavą!
Tai kas pasirašė ieškinį dėl skolos išieškojimo? Manau, kad ne tu?

smilesmile Turėjau visai ne blogų pvz. Tai ir sukuriau smile
Ir raginimus aš. smile Adresą, kuriuo siųsti nurodė direktorė.
O dabar toks galvosūkis ir gavosi.
Matyt visada taip buno, kai ne specialistai darbą atlieka smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 10:56 Rolanda
Tu juk rašei, kad toje įmonėje nedirbi! Kaip gi tu pasirašei ieškinį? Kkias pareigas nurodei ir kokį dokumentą, suteikiantį teisę tau atstovauti ieškovą, pridėjai?
Nieko nesuprantu.... smile
Kita vertus, jei teismas priėmė tavo ieškinį (kurį tu pasirašei), tai drąsiai daryk užklausą VĮ RC ir apmokėk iš savo sąskaitos. Na, o pinigėlius tau turės grąžinti tavo direktorė (na, ką jai reiškia kokia 10-15 Lt, ar ne?) smile
Tess Tess 20234
2008-08-28 11:00 Tess 2011-09-11 05-56

Rolanda rašė: Tu juk rašei, kad toje įmonėje nedirbi! Kaip gi tu pasirašei ieškinį? Kkias pareigas nurodei ir kokį dokumentą, suteikiantį teisę tau atstovauti ieškovą, pridėjai?
Nieko nesuprantu.... smile
Kita vertus, jei teismas priėmė tavo ieškinį (kurį tu pasirašei), tai drąsiai daryk užklausą VĮ RC ir apmokėk iš savo sąskaitos. Na, o pinigėlius tau turės grąžinti tavo direktorė (na, ką jai reiškia kokia 10-15 Lt, ar ne?) smile

Rašiau direktorės vardu. smile
Matai, pas mus 2 įmonės [vienas vadovas ir akcininkas], o personalas pasiskirstė, vieni dirba vienoje, kito kitoje, bet iš esmės sėdime vienoje vietoje. Anksčiau dirbome 4 val. vienoje, 4 kitoje. smile

Nereiškia per daug. Noriu, kad viskas būtų sutvarkyta. smile
Gerai apmokėsiu, o kas bus toliau jau žiūrėsime.
O dabar SF siųsti jau reg. adresu bei raginimą gal vis dėl to bnaują parašyti, nes anie buvo siųnčiami kitu smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 11:07 Rolanda
Taip, dabar jau siųsk tuo adresu, kuris bus nurodytas VĮ RC išraše. Taip tu teismui įrodysi, kad ieškojai skolininko visais žinomais adresais ir panaudojai tam visas tau prieinamas priemones ir būdus. smile
Tess Tess 20234
2008-08-28 11:09 Tess
Atrodo tikrai viskas labai sumaltai. Pabandysiu kitaip surašyti. smile
1. Sutartis buvo pasirašyta 2005 m. Buvo mokama tvarkingai. 2006 m. pasikeitė akcininkas ir vadovas. Kelis mėnesius mokėjo tvarkingai, po to dingo. Paslaugų teikimas buvo sustabdytas.
2. Išsiunčiau 3 raginimus akcininko/vadovo gyv. adresu. Registracijos adresu nieko nesiųntėm. [Matyt reikėjo ir ten ir ten].
3. Kreipėmės su prašymu dėl teismo įsakymo išdavymo, prašymas buvo patenkintas, bet skokininkų tuo adresu nerado, tai įsakymas buvo atšauktas.
4. Kreipėmes su ieškiniu.
5. Dabar turiu pašalinti trūkumus.

a. Manau, kad SF ir raginimą sumokėti skolą reikėtu išsiųsti dabar JAR nurodytu adresu. Yra dar vienas įregistruotas VMI, gal ir juo prie to pačio. smile
Ir parašyti raštą teismui, pridedant visus kvitukus, bet ar ne iškyls klausimų, dėl adreso?

b. O gal palaukti, tegul grąžina visus dokumentus. Tada išsiųsiu dar kartą raginimus sumokėti JAR ir VMI nurodytais adresais, taip pat ir SF. Gausiu išrašą su JAR antspaudais.
Viskas bus gerai iforminta, surašau ieškinį iš naujo ir išsiųnčiu jį tokį visą gražų ir pūkuotą. smile
Ir tada jau niekas neprisikabintu.
Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 11:13 Rolanda
Tess, viskas susiveda į tai, kaip tave "spaudžia" terminai. Jei turi laiko - rinkis antrąjį variantą; jei nori greičiau susitvarkyti šią skolą - užbaik, ką pradėjai.
O dabar vežu savo ieškinius į teismą. IKI !
urtele urtele 13511
2008-08-28 13:19 urtele
Pateikiau dokumentus su pareiškimu teismui, dėl skolos išieškojimo. Įrašiau, kad teismas skolos sumai pritaikytų laikinas apsaugines priemones (sąskaitos areštas). Gavau teismo nutartį , kad skola maža ir apsaugos priemonių netaikys, nes nėra pagrindo. Nežinau ką toliau turiu daryti? siųstų dokumentų atgal negrąžino.Ar laukti 30dienų, gal apmokės? ar iš naujo teikti ieškinį? smile
Tess Tess 20234
2008-08-28 13:28 Tess
Ir man taip buvo. Kreipiausi su prašymu dėl teismo įsakymo išdavymo.
Taip pat prašiau pritaikyti laikynasiąs apsaugos priemones, gavau tokį pat atsakymą smile O po to atėjo teismo įsakymas ir vse. smile
N
Neklaida 121
2008-08-28 16:12 Neklaida
Dar kartą įsikišiu,bet labai jau rūpi tą klaidelę išsitaisyti smile

Įmonė labai ilgai neatgauna skolos už pervežimą(apie 8 m)Galimybių atgauti jau kaip ir nebeliko....Kaip apskaitoje turėtų atsispindėti šios sumos?Šiuo metu ta skola apakaityta D 2411 K 5

Įmonė turi skolą,o pačio tiekėjo kuriam mes skolingi jau nebėra.Šiuo metu apskaitoje skola ir stovi 443 sąskaitoje.Kaip teisingai pasielgti tokiu atveju?

Būčiau labai dėkinga smile
wirgina wirgina 5887
2008-08-28 16:56 wirgina 2011-09-11 05-56

Neklaida rašė: Dar kartą įsikišiu,bet labai jau rūpi tą klaidelę išsitaisyti smile

Įmonė labai ilgai neatgauna skolos už pervežimą(apie 8 m)Galimybių atgauti jau kaip ir nebeliko....Kaip apskaitoje turėtų atsispindėti šios sumos?Šiuo metu ta skola apakaityta D 2411 K 5

Įmonė turi skolą,o pačio tiekėjo kuriam mes skolingi jau nebėra.Šiuo metu apskaitoje skola ir stovi 443 sąskaitoje.Kaip teisingai pasielgti tokiu atveju?

Būčiau labai dėkinga smile


www.saugivalda.lt/ik/paslaugos/beviltisku_skolu_nurasymas/

mic.vmi.lt/documentspublic.do?&id=1000002...
M
mulate 291
2008-08-28 17:07 mulate
Paklausiu šioje temoje: esam įmonė kaip subrangovai atlikę paslaugą, kurią pagal sutartį turėjome baigti kovo mėnesį, baigėme vėliau, tačiau dokumentiškai nebuvo fiksuojami nei darbų etapai,nei papildyta sutartis dėl terminų, liko nepasirašyti darbų atlikimo aktai, taip pat neišrašyta PVM sąskaita faktūra, kitu ruožtu, raštiškų pastabų negalvome ir apie nekokybišką darbų atlikimą ir kt. Žadu išrašyti PVM sąskaitą faktūrą atgaline data ir savo apskaitoje daryti PVM atitaisymą , dar rašyti laišką(raštą, pranešimą) ar kaip jį pavadinti, kad darbų aktą skaitome pasirašytu vienpusiškai, nes raštiškų pretenzijų nesulaukėme. Ar būsime teisūs visus dokumentus užpildę atgaline data, ir tik dabar jiems pranešę, viską išsiuntę registruotu laišku? Ant mūsų pardavimo PVM sąskaitos nebus pirkėjo parašo, nes pasirašyti atsisakė, vis žodiškai vilkindami dokumentų sutvarkymą ir žinoma atsiskaitymą. Per ilgai laukėm, o šiandien galutinai pavarė į visas puses...darykit ką išmanom, jei kreipsimės į teismą jie irgi kreipsis, nes nepridavė musų atliktų darbų, jiems nutraukė užsakovas sutartį ir t.t.
M
mulate 291
2008-08-28 18:31 mulate 2011-09-11 05-56

mulate rašė: Paklausiu šioje temoje: esam įmonė kaip subrangovai atlikę paslaugą, kurią pagal sutartį turėjome baigti kovo mėnesį, baigėme vėliau, tačiau dokumentiškai nebuvo fiksuojami nei darbų etapai,nei papildyta sutartis dėl terminų, liko nepasirašyti darbų atlikimo aktai, taip pat neišrašyta PVM sąskaita faktūra, kitu ruožtu, raštiškų pastabų negalvome ir apie nekokybišką darbų atlikimą ir kt. Žadu išrašyti PVM sąskaitą faktūrą atgaline data ir savo apskaitoje daryti PVM atitaisymą , dar rašyti laišką(raštą, pranešimą) ar kaip jį pavadinti, kad darbų aktą skaitome pasirašytu vienpusiškai, nes raštiškų pretenzijų nesulaukėme. Ar būsime teisūs visus dokumentus užpildę atgaline data, ir tik dabar jiems pranešę, viską išsiuntę registruotu laišku? Ant mūsų pardavimo PVM sąskaitos nebus pirkėjo parašo, nes pasirašyti atsisakė, vis žodiškai vilkindami dokumentų sutvarkymą ir žinoma atsiskaitymą. Per ilgai laukėm, o šiandien galutinai pavarė į visas puses...darykit ką išmanom, jei kreipsimės į teismą jie irgi kreipsis, nes nepridavė musų atliktų darbų, jiems nutraukė užsakovas sutartį ir t.t.

prašau patarti, kaip elgtis
N
Natalija1 419
2008-08-28 20:26 Natalija1
sunku ką ir patarti kai nematai sutarties... per kiek laiko turėjote išrašyti sąskaitą, per kiek dienų jie galėjo apskųsti raštu... Dabar sakote jie neapskundė, pretenzijų dėl kokybės neturėjo... tai kokias pretenzijas jie galėjo reikšti kai darbai yra nepriduoti t.y. nėra nei sąskaitų nei aktų.
M
mulate 291
2008-08-28 20:33 mulate 2011-09-11 05-56

Natalija1 rašė: sunku ką ir patarti kai nematai sutarties... per kiek laiko turėjote išrašyti sąskaitą, per kiek dienų jie galėjo apskųsti raštu... Dabar sakote jie neapskundė, pretenzijų dėl kokybės neturėjo... tai kokias pretenzijas jie galėjo reikšti kai darbai yra nepriduoti t.y. nėra nei sąskaitų nei aktų.

sutartyje yra šitaip:
14.1. Darbų ir dokumentacijos perdavimui - priėmimui įforminti Subrangovas pateikia Rangovui atliktų darbų aktą už ataskaitinį laikotarpį, sudarytą pagal formą, nurodytą Sutarties priede.
Ataskaitiniu laikotarpiu laikomas kalendorinis mėnuo, jei Šalys nesusitarė kitaip.
Atliktų per ataskaitinį laikotarpį darbų aktas su visais kartu pateiktinais dokumentais turi būti pateiktas Rangovui per 3 dienas po ataskaitinio laikotarpio pabaigos.
Rangovas privalo apžiūrėti Darbus ir patikrinti dokumentaciją ir pasirašyti aktą (su pastabomis ar be jų) arba nepasirašyti ir motyvuoti savo sprendimą per 3 (tris) darbo dienas ir grąžinti Subrangovui.
Atsisakius priimti akte nurodytus Darbus ar jų dalį, Rangovas per aukščiau nurodytą terminą privalo pateikti Subrangovui pastabas.
Jei akte nurodyti Darbai yra nepriimami, aktas nepasirašomas ir grąžinamas Subrangovui su pastabomis. Subrangovas privalo pateikti pataisytą atsižvelgiant į pastabas aktą, arba ant to paties akto patvirtinti perdavimą tik tų Darbų, dėl kurių nėra pareikštos pastabos.
14.2. Galutinis Darbų priėmimas atliekamas įforminant abiejų Šalių pasirašomą tokios pat formos aktą (Sutarties priedas).
14.3. Jei Rangovas pastebės jau priimtų Darbų trūkumus, kurių jis negalėjo ir neturėjo pastebėti priimdamas Darbus, Rangovas privalo pranešti apie trūkumus Subrangovui per 15 (penkiolika) dienų po jų pastebėjimo.

Bet ką daryti jeigu jau pavėlavome su dokumentais? Nesinori palikti be nieko, sutarties suma yra nemaža. smile smile
L
Loreta13 30842
2008-08-28 20:43 Loreta13 2011-09-11 05-56

mulate rašė: 14.1. Darbų ir dokumentacijos perdavimui - priėmimui įforminti Subrangovas pateikia Rangovui atliktų darbų aktą už ataskaitinį laikotarpį
Bet ką daryti jeigu jau pavėlavome su dokumentais?
Tai gal ir pradėkite nuo aktų, o ne PVM s/f.
M
mulate 291
2008-08-28 20:52 mulate
Bet tą aktą turiu siūsti kovo mėnesio data? Sutartyje nurodyti darbai turėjo būti baigti tada. O VMI puslapyje radau, kad ir sąskaitą reikia išrašyti tada, kai atlkti darbai. Bijau, kad liksiu pati kalčiausia, savo pinigus investavusi ir medžiagoms ir darbo užmokesčiui bei visam kitam, ką išleidau atlikdama darbus. O kaip juos atsiimti....
L
Loreta13 30842
2008-08-28 20:56 Loreta13 2011-09-11 05-56
Pirmiau derinkite akto datą.
Kai išsiaiškinsite, kokia data jie dabar pasirašys aktą, žinosite ir PVM s/f datą.
M
mulate 291
2008-08-28 20:59 mulate
Bet sutartyje yra ir toks dalykas, jei Rangovas nepasirašo akto,bet nenurodo pastabų, galima aktą skaityti pasirašytu vienpusiškai. Jie dabar ant nieko nebesirašo, taip kaip nedirbę būtume, sako tik reikia džiaugtis, kad mūsų į teismą neduoda....
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui