Vyr. buhalterio registracija VMI

artas71 artas71 12028
2005-09-12 08:05 artas71
Aš manau, kad bet kurią IĮ, PĮ, TŪB ar KŪBą gali apskaitos ir mokesčių klausimais i kaip konsultantas gali konsultuoti buhas, vykdantis Ind.V.

Manau, daugumai toikių įmonių tai yra sprendimas - savininkas tvarko apskaitą (kur reikia deda parašus), o konsultantas konsultuoja, kaip tai daryti smile
wolf wolf 11164
2005-09-12 08:20 wolf
Be abejo - tai variantas ir konsultuoti tikrai galima.
V.
M
matasp 980
2005-09-12 10:05 matasp
Ar kas nors pildėt nesenai formą 0971..Man kažko neina, vis meta klaidas, nes pildymo taisyklėse parašyta, kad bet kokių duomenų pasikeitimo atveju, pildomas ir A priedas, 1;2;3 laukeliai, bet manęs prašo ir struktūrinio padalinio pavadinimo ir t.t., ko mes neturim..Kaip daryt? smile
M
Mamba 571
2005-09-12 10:10 Mamba
Aš pildau dabar. Man irgi meta klaidą ir per prievartą prašo užpildyti A formą, bet aš apsimečiau, kad tos klaidos nematau ir atsispausdinau tik 0971 formą (be priedo A).
wolf wolf 11164
2005-09-12 12:01 wolf
Pirštai susipinė ???
FR0791, o ne 97 :)

Kaip suprantu į padalinio tipo reikia rašyti 16 ir piškinti tą pati.
J
Jotjot 850
2005-09-12 18:31 Jotjot 2011-09-11 03-50

wolf rašė: Jotjot - nesutinku.
Manau VMI aiškina teisingai. Buhalteris gali vykdyti individualią veiklą, bet tos individualios veiklos objektas neturi būti buhalterinės apskaitos tarkymas.

...

Ir aš tikrai nesiūlyčiau rizikuoti, ne tik vykdant individualią veiklą, tvarkyti apskaita, bet ir įsigyti tokias paslaugas (dauguma įmonių nuo tokių paslaugų atsisakys).


Manau, kad įstatymiškas principas "turinys prieš formą" vienas iš esminių. Jeigu jūs dangstote savo darbą pagal darbo sutartį ūkio subjekte individualia veikla, tad neverta ir nepatartina rizikuoti. Tačiau jei jūsų veikla - buhalterinės apskaitos tvarkymas yra savarankiška ir jūs 100 proc. įsitikinę, kad tai yra jūsų verslas, tegu pabando VMI teisme įrodyti, kad jūs neteisus.
Tarkim tvarkydamas apskaitą kokiom 4 firmom-klijentėm aš jaučiuosi kaip savarankiškas verslininkas-buhalteris-konsultantas, o ne samdinys.
Verlininkavimui reikia parinkti tinkamą formą, bet iš principo tokios jūsų veiklos turinys turi atitikti savarankiško verslo dvasią.
Manau laisvoj visuomenėj gyvenant tai įmanoma įrodyti valdžiai, nes kaip parašyta - gyvenime vadovaujamės protingumo, teisingumo principais. Na o mokesčiai jau paskui ateina, paskui...
wolf wolf 11164
2005-09-12 22:42 wolf
Čia kalba ne apie mokesčius - o apie įstatymo laikymasi.
VMI nekomentuoja, ar reikia mokėti mokesčius ar nereikia - atsakoma į klausimo esmė - ar buhalteris gali vykdydamas individualią veiklą ir veikdamas kaip toks trakyti kitam ūkio subjektui buhalterinę askaita - ir atsakymas yra - NE.

Nematau, turinio prieš forma principo pažeidimo, nes darbuotojas faktiškai surištas su ūkio subjektu - sudaryta sutartis vykdyti konkrečias pareigas ir jas vykdant gauti atlyginima - laisvas darbo laiko paskirstimas - dar neleidžia teikti, kad tai išesmės savarankiška veiklą.

Turime tokiu pvz. kad asmuo tvarko 8, 11 įmonių - ir ne be pagrindo dirba pagal darbo sutartis, nes :
1) Darbo pobūdis neleidžia veikti visiškais savarankiškai
2) Įstatymas neleidžia to daryti.

Drasus žodžiai, bet jie nieko nereiškia, kol nebus parvirtinti drasiu poelgiu, kuri tikriausiai lydės teismas.

Gerai tegu tai bus verslininkavimo forma - tada turi būti sudarytos vienodos sąlygos panašiems sandoriams: t.y. sudarykite prašau laisvos rinkos sąlygomis sutartį, individualios veiklos pagrindu - dėl apskaitos tvarkymo. Nežinau dabartiniu metų pirkėjo kuris tai padarytų, nes įstatymo nuostatas suderinus su darbo pobūdžiu ir atsakomybe - gautume pažeidimą.
J
Jotjot 850
2005-09-13 00:43 Jotjot 2011-09-11 03-50
[quote:b0eef96c0b]Nematau, turinio prieš forma principo pažeidimo, nes darbuotojas faktiškai surištas su ūkio subjektu - sudaryta sutartis vykdyti konkrečias pareigas ir jas vykdant gauti atlyginima - laisvas darbo laiko paskirstimas - dar neleidžia teikti, kad tai išesmės savarankiška veiklą. [/quote]

Sutarties forma parenkama, kai ją sudarantys subjektai suvokia sandorio objektą ir rizikos laipsnį ir yra lygiateisiai nepriklausomi subjektai. Jei aš esu verslininkas, tai turiu teisę sudaryti verslo sutartį pagal . Jei aš esu samdinys ir nesavarankiškas - atsiras darbo santykiai. Tai tėra viena iš formų suteikti paslaugą.

Toliau. Kodėl įmonei iš vieno asmens leidžiama teikti buhalterines paslaugas, o individualiam verslininkui, anot VMI, jau ne? Aišku, kad VMI kaip komentuojanti pusė laikosi atsargumo. Sakote, kad kalba ne apie mokesčius? O leidimo ar neleidimo pasekmės liečia bųtent mokestinę reikalo pusę. Ir nuo kada VMI administratorius pradėjo komentuoti juridinius, o ne mokestinius santykius. Ir kodėl nėra oficialaus komentaro? Ar jums nekilo tokie klausimai? Man taip. Ir galvoju todėl, kad čia nevisai jų daržas. Nors nuomonę, juo labiau neoficialią jie gali skleisti.
BAĮ nėra nurodytas draudimas teikti buhalterines paslaugas individualios veiklos pagrindu. Jūs kaip ir VMI teigiate, kad įstatymas neleidžia to daryti. Nors pirštu durk, nerandu kurioj vietoj. Tėra tik išvedžiojimai.

Jūs teigiate "Darbo pobūdis neleidžia veikti visiškais savarankiškai ". Na bet taip galima, betką sudirbti. Šioj vietoj mes stipriai skiriamės, nes aš manau, kad Paslauga kaipo tokia iš principo nesikeičia keičiant jos Teikėjo juridinį statusą. Nėra skirtumo tarp tokią paslaugą teikiančio juridinio ir fizinio asmens tos paslaugos teikimo atžvilgiu. Jei aš kaip įmonė paslaugos teikimo procese keičiu statusą (tampu darbuotoju), kad ir kokį aš savarankiškumą beturėčiau, paslauga tais pačiais sutartiniais pagrindais savo kokybe ir kiekybe išlieka nekintanti. Todėl darbo (paslaugos) pobūdis nesiejamas su savarankiškumu. Savarankiškumas siejamas su galėjimu valdyti nuosavybę, priimti savarankiškus sprendimus ir veikti savo rizika.

O šiaip baimė prieš VMI nugalima teismuose. Arba ne smile
V
Vestma 391
2005-09-13 01:21 Vestma
Jotjot, tai bandyk dirbti Ind V smile Kaip seksis ,tikiuosi praneši ?
wolf wolf 11164
2005-09-13 08:09 wolf 2011-09-11 03-50

Jotjot rašė:
Tai tėra viena iš formų suteikti paslaugą.

Tai tai viena iš formų , bet tai nereiškia, kad bet kas bet kama gali teikti bet kokias paslaugas.

[quote:5ebd416a59]Toliau. Kodėl įmonei iš vieno asmens leidžiama teikti buhalterines paslaugas, o individualiam verslininkui, anot VMI, jau ne? Aišku, kad VMI kaip komentuojanti pusė laikosi atsargumo. Sakote, kad kalba ne apie mokesčius? O leidimo ar neleidimo pasekmės liečia bųtent mokestinę reikalo pusę. Ir nuo kada VMI administratorius pradėjo komentuoti juridinius, o ne mokestinius santykius. Ir kodėl nėra oficialaus komentaro? Ar jums nekilo tokie klausimai? Man taip. Ir galvoju todėl, kad čia nevisai jų daržas. Nors nuomonę, juo labiau neoficialią jie gali skleisti.
BAĮ nėra nurodytas draudimas teikti buhalterines paslaugas individualios veiklos pagrindu. Jūs kaip ir VMI teigiate, kad įstatymas neleidžia to daryti. Nors pirštu durk, nerandu kurioj vietoj. Tėra tik išvedžiojimai. [/quote]
Kodėl Auditorius gali atlikti audita, o kitas asmuo nė. Kodėl viena įmonė gali teikti tam tikras prekes ir paslaugas, o kita ne. Net tai numato teisės aktai - vieni teisės aktai numato apribojimus vykdyti konkrečia veikla, kiti kaip ir BAĮ nustatato galimus specifines veiklos įpatumus - BAĮ nuostata dėl Buhalterinės apskaitos tvarkymo yra pakankamai imperaratyvi, bet to yra baigtinis objektus sąrašas nenumatantis išimčių.
Taigi nesvarbu ar teisės akta parašyta "Tai gali daryti TIK" ar "to negali daryti" - nuostata išlieka tokia pat imperatyvi. Taigi tai ne paprasti išvedžiojimai, o rimtos ir pagrįsto išvados.

O priekabiavimas prie to kad tai ne VMI daržas ir jie to neturėtu daryti, manau nieko nepasako - nes VMI tik atsakynėjo į Mokesčių mokėtojų užklausimus, nes jokia kita institucija į šį paklausima neatsako - Įvairumo delei galima parašyti užklausima į FM (bet kiek žinau mineti pareigunai tarpusavyja pasitaria)

[quote:5ebd416a59]Jūs teigiate "Darbo pobūdis neleidžia veikti visiškais savarankiškai ". Na bet taip galima, betką sudirbti. Šioj vietoj mes stipriai skiriamės, nes aš manau, kad Paslauga kaipo tokia iš principo nesikeičia keičiant jos Teikėjo juridinį statusą. [/quote]
Nelaikau tai esmine sąlyga. Be aš manau, kad visais atvejais keičiaint tiekėjo Juridinį statusa galėjimas teigti paslaugą gali pasikeisti (nepriklausomai nuo to kas paslauga gali būti teikiama tai pat kokybiškai). Apie tai jau minėjau.
Ir pilnai sutinku su VMI komentaro dalimi
"Individualiai veiklai priskiriama bet kokio pobūdžio komercinė arba gamybinė veikla, išskyrus tas komercines arba gamybines veiklos sritis, kuriomis verstis įstatymai įsakmiai numato reikalavimą įsteigti juridinius asmenis " - ir tokių atveju ne vienas.

[quote:5ebd416a59]O šiaip baimė prieš VMI nugalima teismuose. Arba ne smile[/quote]
Visiem mums teismas ne pirmoji problemos sprendimo priemonė. Tai ir matau buhalteri turinti vienintelei pajamų šaltinį savo individualią veiklą - besibylinejanti keleta mėnesių su VMI ir neturiti ko valgyti.
Suveikia paprasčiausi racionalumo principai.
2005-09-29 14:54 Violeta151
Labai įdomus man toks dalykas:
Noriu išeiti iš darbo. Man išeinant įmonė liktų kol kas be buhalterio. Kaip daryti su FRO971 ?
Ten kur buhalteris nieko nepildyti? tik "K" ir viskas, ir nunešt į VMĮ??
B
birele 460
2005-10-07 13:36 birele
ar gali direktorius būti ir vyr.buhalteriu?
B
birele 460
2005-10-07 13:57 birele 2011-09-11 03-52

birele rašė: ar gali direktorius būti ir vyr.buhalteriu?
Bingo Bingo 753
2005-10-07 14:24 Bingo
negali
D
daivali 167
2005-10-07 15:14 daivali
O pasikeitus vyr buho gyvenamai(deklaruojamai) vietai "žalia forma" pildoma ar ne? Ir pranešimas JAR? Lyg tai išskaitau, kad reikia, bet nesu tikra
D
Dewa 408
2005-10-07 15:16 Dewa 2011-09-11 03-52

daivali rašė: O pasikeitus vyr buho gyvenamai(deklaruojamai) vietai "žalia forma" pildoma ar ne? Ir pranešimas JAR? Lyg tai išskaitau, kad reikia, bet nesu tikra


JAR iš viso nieko nereikia pranešti apie buhalterį. Jiems įdomus tik vadovas smile
D
daivali 167
2005-10-07 15:30 daivali
JAR iš viso nieko nereikia pranešti apie buhalterį. Jiems įdomus tik vadovas

Žinau, bet keičiasi abu smile O šiaip jau radau - tikrai reikia, atsiprašau jei kas bandėt ieškoti
austa austa 4318
2005-10-07 18:40 austa 2011-09-11 03-52

Violeta151 rašė: Labai įdomus man toks dalykas:
Noriu išeiti iš darbo. Man išeinant įmonė liktų kol kas be buhalterio. Kaip daryti su FRO971 ?
Ten kur buhalteris nieko nepildyti? tik "K" ir viskas, ir nunešt į VMĮ??


Tau išeinant nieko pranešti nereikia, kai ateis nauja buhalterė tuome ji ir pildys FR0791, kad "K" smile
austa austa 4318
2005-10-07 18:42 austa 2011-09-11 03-52

daivali rašė: O pasikeitus vyr buho gyvenamai(deklaruojamai) vietai "žalia forma" pildoma ar ne? Ir pranešimas JAR? Lyg tai išskaitau, kad reikia, bet nesu tikra


Žalių formų jau senokai nėra. Jų vietoje FR0791.
D
Dewa 408
2005-10-07 19:47 Dewa 2011-09-11 03-52

austa rašė:

Violeta151 rašė: Labai įdomus man toks dalykas:
Noriu išeiti iš darbo. Man išeinant įmonė liktų kol kas be buhalterio. Kaip daryti su FRO971 ?
Ten kur buhalteris nieko nepildyti? tik "K" ir viskas, ir nunešt į VMĮ??


Tau išeinant nieko pranešti nereikia, kai ateis nauja buhalterė tuome ji ir pildys FR0791, kad "K" smile


Aš vienoje įmonėje nešiau, kad buhalterio jau nėra. Surašiau senus duomenis. Mokesčių inspekcijoje įrašė ranka į tą langelį L (likviduojama) ir tiek žinių smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui