Intrastatas

M
Marsi 159
2005-11-10 09:09 Marsi
Astute, aš irgi taip darau, tačiau Intrastato ataskaitoje reikia nurodyti pristatymo sąlygos, todėl ir nežinau ką rašyti EXW arba DDU
A
astuska 2622
2005-11-10 09:16 astuska
o tai jus ka, nezinot kaip atkeliavo prkes pas jus, oru ar keliu?
as jau vienam cia aiskinau del tu EXW ir DDU salygu:
E grupė - šiai grupei priklauso tik vienas terminas EXW. Pagal šį terminą pardavėjas pateikia prekes pirkėjui savo teritorijoje (įmonėje, sandėlyje). Eksportuotojas neprivalo pakrauti prekių į pirkėjo transportą, gauti muitinės leidimo išvežti prekes. Atskirais atvejais sutartyje gali būti numatyta pardavėjo atsakomybė už prekių pakrovimą. Pirkėjui tenka visos išlaidos ir rizika, susijusi su prekių transportavimu. Šis terminas gali būti taikomas visoms transportavimo rūšims.
DDU - Pristatyta, muitas nesumokėtas - pagal šį terminą eksportuotojas perduoda prekes ir įsipareigojimus pirkėjo šalyje. Eksportuotojas prisiima riziką ir visus kaštus, atsirandančius gabenant prekes į nurodytą vietą, išskyrus muitinės dokumentų sutvarkymo išlaidas ir riziką po prekių pateikimo pirkėjui. Pirkėjas taip pat apmoka papildomus kaštus, kurie gali atsirasti laiku negavus muitinės leidimo įvežti prekes ir prisiima visą su tuo susijusią riziką. Šis terminas vartojamas visoms transportavimo rūšims.

nu ir viskas.
jei prekes keliavo is ES i Lietuva tai mes nekvarsinam sau galvos ir rasom EXW
M
Marsi 159
2005-11-10 09:23 Marsi
Kaip aš galiu parrašyti EXW sąlygos, jeigu atskiros sąskaitos už pristatyma neturiu ir jie patys pristatė mums prekes, dėl to sąskaitoje ir nurodyta sumą už pristatymą.
A
astuska 2622
2005-11-10 09:26 astuska
www.lda.lt/export/buy.guide.incoterms.html
pasiskaityk cia, tikrai rasi iseiti, be to nei muitine, nei statistika netikrins tu transportavimo dokuementu (ar jie yr ar junera) (cia jau nezinau koks atvejis turetu buti).
B
Birute1 2348
2005-11-10 09:39 Birute1 2011-09-11 03-54

astuska rašė: mes transportavima priskiriame statistiniai vertei.
kur fakturine verte, rasom prekiu kaina is fakturos, o prie tos prekes kainos dar pridedame vezimo kaina ir taip gauname statistine verte.

Kiek suprantu, jei įvežimas neviršija tam tikros ribos, statistinės vertės nurodyti nereikia, t.y. 13 laukelio pildyti nereikia.
A
astuska 2622
2005-11-10 09:44 astuska
nereikia, bet pas mus buhalterija visada graziai viska suraso, kiek prekes fakturine verte, kiek statistines (priskaiciavus tranporta) tai tiesiog imam ir irasom, juk nemaiso, bet cia zmoguciui iskilo problema, kokios pristatymo salygos
S
SBKontora 56
2005-11-10 10:52 SBKontora 2011-09-11 03-54
[quote:1279b8f674]Jo, aš klausiu apie pristatymo sąlygas pildant Intrastatą, kada sąskaitoje faktūroje už prekes yra dar nurodyta suma ir už pristatymą, kurią aš traukiu į prekių savikainą[/quote]
Paprastai tai buna DDU
Kai CPT ar CIP, transportavimas (ir draudimas) iskaičiuotas tiesiai į prekių kainas it atskiros eilutės paprastai nebūna.
DDU sąlygomis atskira suma už transportavimą pasidalija tarp prekių verčių ir fakturinė=statistinei (jeigu statistinės reikia )
tiga tiga 2272
2005-11-10 14:37 tiga
Man kai ateina laikas pildyti intrastatą t.y.prekių įsivežimą, tai kelias dienas nervuojuosi. Tie užsieniečiai, smile oi kokia aš ant jų pikta. Vieną kartą rašo tom pačiom prekėm kodą vienokį, o kitą kartą- kitokį, ir aišku visiškai ne į temą. Kitoms prekėms visai kodo nerašo. O svorį tai nukabina iš lempos ir aišku bendrą visam kroviniui . Taigi, nors nusišauk. smile Aš kai pildau išvežimą, tai nurodau pvz. post 1-8 -toks tai kodas ir toks svoris, o pos 9-12 - kitas kodas ir atitinkamas svoris. Tada lengva pildyti ir intrastatą. o su tais užsieniečiais susikalbėt neina. Aš tiem glušiam daug kartų aiškinau, kad jie rašo nesamones, bet niekas nesikeičia ir toliau. man toks vaizdas kad me čia tik Lietuvoje esame išdresiruoti, nes jie žiūrėk tai neįrašo savo arba mano PVM kodo, nerošo jokių ten direktyvų kodėl nulinis tarifas. O iš tikro gal tie intrastatai tai tik žaidimai, ir kad turėtų buvę muitininkai ką veikti, nes pagal juos neturėtų kas nors sutapti. Kaip Jūs mastote, protingieji kurmiai. smile
A
astuska 2622
2005-11-10 14:48 astuska
pas mane situacija lygiai tokia pati. pvz. vokieciai visada raso savo siunciamu prekiu kodus ir net ju svorius, bet dazniausiai tie kodai, kuriuos jie raso, kai as juos patikrinu - neatitinka realybes, buna, kad net tokie neegzistuoja. O va, Italai - tai blyn... tikri spageciai, privaro savo dokumentuose kazin ko o kodu nesivargina rasyti. tai gelbeja ti ktai, kad dazniausiai vezame tas pacias prekes, tai as ir rasau tuos pacius kodus. as manau, kad uzsienyje tas intrasatats daug lengviau, o zinote kodel, buvau seminare Intrastato praita menesi, tai pasakojo, kad pvz. Italai turi tokia specialia programa Intrasatatui, kad jie iveda prekes ir menesio pabaigoje jiems automatiskai tas intrastatas padaromas, jiems nieko nereikia ieskoti, daryti. va taip mielieji. todel mes cia tik vargstam, o jie del musu nesuka sau galvos.
muitines atstovai tada pareiske, kad jie irgi ruosia tokai programa, ir ne va tai ji mus pasieks kitais metais. as vyro paklausiau (jis muitininkas), "aha" sako... "lauk... vasara sniego".
esam palikti likimo valiai, mielieji.
tiga tiga 2272
2005-11-10 15:10 tiga
Man atrodo Jūsų vyras labai teisus. O kai buvai seminare, tai ką jie pataria daryti va tokiais kaip mano atvejais , nes tokių kaip aš tikiu yra nemažai.Prašau nepatingėti ir pasidalinti informacija iš seminaro ,nes kai aš apie jį sužinojau jau buvo per vėlu. Prašau. smile
A
astuska 2622
2005-11-10 15:14 astuska
o kokiam jus seminare buvot ir kada
tiga tiga 2272
2005-11-10 15:53 tiga
Taigi, kad aš nebuvau tam seminare, o jūs rašote, kad buvote. tai aš ir klausiu ką girdėjote. smile
A
astuska 2622
2005-11-10 15:58 astuska
bet jus rasėte:
Man atrodo Jūsų vyras labai teisus. O kai buvai seminare, tai ką jie pataria daryti va tokiais kaip mano atvejais , nes tokių kaip aš tikiu yra nemažai.Prašau nepatingėti ir pasidalinti informacija iš "
tai todel ir susidare ispudis kad kazkokiame seminare sia tema jus irgi buvote.
na tike to, issitrauksiukai kuriuos pasizymejimus is to seminaro ir bandysiu atpasakoti :)
tik jau rytoj, jei nebus jums per velu
A
astuska 2622
2005-11-11 10:57 astuska
nu kas ten tas seminaras, puse laiko uzsienietis (Italas) pasakojo apie ta Intrastato sistema, kam to reikia, kodel. (juokinga, pasakoja tokius dalykus po pusantru metu, kada visa tai reikejo pasakoti pries ivedant prievole teikti Intrastata), tada kaip pildyti tas formas, is kur susirasti kodus, kaip juos pritaikyti. ta jau irgi visi zino. tik tos bedos sutais kodais, kada uzsienieciai ju ant dokumentu neraso, nes jie turi tas programas, kurios jiems viska padaro. o jei sunku rasti koda savo prekei, tiesiog reikia taikyti ir viskas. (kaip as patarinejau: jei imone veza tarkim kakzokias baldu dalis - kojas, nu tai jus ir nerasit tokio kodo, kaip pvz. stalo kojos, reikia tiesiog rasyti koda "baldu dalys" ir skliausteliuose galite pazymeti, ka dtai stalo kojos);
dar sake, kad gruodzio menesi bus naujas intrastato pildymo vadovas (bus skelbiamas www.cust.lt, arba www.stat.gov.lt.lt)
po to buvo tiesiog aiskininamasi ivairus prekiu isvezimo ir ivezimo niuancai, kad teikiam intrastata, kada ne.
pvz. kad prekiu tranzitas per musu sali nera fiksuojamas intrastatae;
sanderiai tarp ne PVM moketoju (fiziniu asmenu) nera itraukiami i intrastata;
kad nuomuojamos prekes neitraukiamos i Intrastat, o prekes isigytos isperkamo lizingo budu -itarukiamos (intrastatas pildomas lizingo pradzioje);
nu ir kiti ivairus atvejai.
tiga tiga 2272
2005-11-11 11:12 tiga
Ačiū, astuska, už apšvietimą. Bet jei iš tikrųjų, tai man atrodo kaip velnias su tais kodais buvo ,taip ir toliau bus. Mes pildysim sau, o užsieniečiai sau. Tik niekaip nesuprantu kaip jie gali mus mokinti kaip pasirinkti kodą, nes iš tikro tai iš kur gauni prekes jau turi būti nurodyti kodai ir šventa. Na, tas intrastatas nesamonės ir viskas...
B
Birute1 2348
2005-11-11 11:18 Birute1
Ar sanderiai tarp ne PVM moketoju (fiziniu asmenu) nera itraukiami i intrastata? smile Jei pvz auto pirktas iš ne PVM mokėtojo, tai į intrastatą nereikia traukti? Ar teisingai supratau, astuska?
A
astuska 2622
2005-11-11 11:32 astuska
nu seminaro metu tas uzsienietis mums taip aiskino, tai as taip ir pasizymejau.
bet zinot,niekam net i galva neatejo paklausti kaip yra jei imone (pvm moketoja) perka automobili is ne pvm moketojo. zinote, geriau pasiskambinti i muitine.
L
limina 726
2005-11-11 11:41 limina
įsiterpsiu ir aš į jūsų pokabį,
labai sudomino pirkimas iš FA,
aš visus naudotus maišiniukus iš vokiečių
traukiu į intrastatą, nesvarbu ar tai įmonė ar FA,
ko gero negerai darau, o kaip tu Birute 1?
ir iš viso nesuprantu nacher smile tas intrastatas reikalingas,
kas ten, ką, su kuo sutikrina smile
A
astuska 2622
2005-11-11 11:50 astuska
duomenys reikalingi statistikai ir muitinei, (juk sienu nera, kaip muitinei sukontroliuot kiek ir kokiu prekiu buvo isvezta ar ivezta), statistiniai duomenys reikalingi vesti duomenis apie prekiu srautus lietuvoje (kas susidure su statistika tas tikrai supranta), siaip nera dalykas lauztas is pirsto. tne moteriskes mums daug aiskino. tieisog pazodziui neatkartosiu.
L
lorita 2757
2005-11-11 12:14 lorita
Man tas intrastatas...kaip šuniui penkta koja smile . Ar čia buho darbas!? Juk yra firmos, specialiai užsiimančios tuom profesionaliai. Tas darbdavių taupymas...O laiko užima nemažai, ieškai tų kodų, knisiesi, kad atitiktų kodas mat. vnt. ir t.t. ir pan. Surenka statistika pusiau nesąmones ir skelbia statistinius duomenis smile .
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui