lėšų gautų kaip parama perleidimas kitai įstaigai

D
Dzinas 6
2004-01-07 11:41 Dzinas
Seiki,
kadangi niekur neradau nors panasaus atsakymo, tai po trumpu dvejoniu isdrįsau kreiptis pagalbos.
Situacija tokia:
Paramos gavėjas - viešoji įstaiga yra gavusi paramą pinigais atitinkamam projektui vykdyti. Tačiau ji yra sudariusi sutartį su kita viešają įstaiga, kuriai pagal sutartį yra pavedusi tą projektą. Pagal šią sutartį pirmoji VŠ yra pervedusi gautas lėšas VŠ, kuri turi realizuot ta projektą. Pastaroji pagal sutartį turi ne tik realizuot projekta, t.y. daryt reikalingus pirkimus, taciau ji gauna is kitų paramos davėju lėšas tam projektui. Projektą realizuojanti VŠ visus pirkimus daro savo vardu ir pirmajai VŠ turi tik įsipareigojimą, realizavus projektą, leist pirmąjai VŠ dalyvaut jame kartu su kitais paramos davėjais, t.y. čia, mano nuomone, nelabai "limpa" agento santykiai pagal PVM.
Kausimas toks: kaip šio atveju su PVM, nes perduodama pinigu suma viršyja 100 000 lt . Šiuo atveju didžioji dalis pinigų pervedama konkrečiai projektui, o už paslaugas mokama atskirai.

Iš anksto dėkoju.
D
Dzinas 6
2004-01-07 12:42 Dzinas
nu suprantu, kad klausimas ner paprastas, bet cia tiek asu smile, pasiulykit nors ka nors. Is teises puses, tai cia vyska beveik paprasta. tik su buhaltere man problemele, nes ji cia risa prie PVM agentų, t.y. kad sukurtas projektas turi but perduotas pirmai VŠ, nors as manau kad cia is viso ne PVM objektas
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui