Ar privalo buhalteris išeidamas iš darbo sudaryti balansą?

Tiesi Tiesi 4035
2004-02-12 15:46 Tiesi 2011-09-11 03-20
Matai, aš tą problemą sprendžiu kitaip. Kai ateinu į pokalbį dėl įsidarbinimo, detaliai išsiaiškinu, kas vyksta įmonėje, kas už ką atsako (atsakė iki man ateinant), kas kokius darbus daro ir kokie darbai paliekami buhalteriui. Jei tinka ir aš tinku - darbo sutartis, jei man netinka - "ačiū, buvo malonu pabendraut, bet jūsų sąlygos man netinka". Be to, jau dirbant iškilus problemai, egzistuoja toks dalykas, kaip "tarnybiniai raštai", jei jau kitaip negirdi (nors mano praktikoj tokių dalykų nepasitaikė, visad išsiaiškindavom gražiuoju smile )

Paprasčiausiai mano suvokimu jokia alga nekompensuos laiko, praleisto žiūrint į languotą dangų tarp dryžuotų draugų.


Dalia29 rašė: Tiesi, ranką prie širdies pridėjus, pasakyk, ar tikrai jau visada taip sugebi diktuoti savo sąlygas, įsidarbindama naujame darbe? NETIKIU.
B
beata 212
2004-02-12 15:57 beata
[quote="Devi"]O yra daug šefų, kuriems svarbu rezultatas ir jam vienodai, kaip buhalteriai susitars. O tie išeinantys "nagliakai" žino dažniausiai įstatymus ir po 2 sav. ATIA ir pasiplauna. Po to knisies po jų "bardaką"[/quote]

Devi, gal gzinai kur tiksliai galeciau ta istatyma kur apie tas 2 sav. kalbama, noreciau paskaityt. Aciu
wolf wolf 11164
2004-02-12 16:06 wolf 2011-09-11 03-20

Tiesi rašė: Wolf, pažiūrėk iš kitos pusės: aš ateidama į Tavo vietą 2004/01/15, įsipareigoju tvarkyti apskaitą nuo 2004/01/15 ir praeitas laikas manęs absoliučiai nedomina. Už kaptymąsi buvusio buhalterio apskaitoj papildomai man niekas nemoka.O einamojo darbo aš irgi turiu per akis - kodėl dabar turėčiau keltis praėjusius kažkieno tvarkytus laikotarpius ir pasirašinėt po ataskaitomis sudarytomis iš neaiškių duomenų? Buvęs privėlė, o aš pasirašau, tuo patvirtindama, kad duomenys teisingi? smile
Dėl pateikimo prievolės - jei išeini 2004/01/15, prievolė daryt balansą jau atsiradus, kadangi metai baigėsi, belieka tik turimus skaičiukus surašyt į ataskaitų formas. Kitas klausimas, jei išeini 2003/12/15 - metai tai dar nepasibaigę. Va tada tai atėjęs naujas buhalteris nori-nenori bus priverstas kapstytis praeituose laikotarpiuose.


Tiesi aš žiūri ir iš kitos pusės: jei aš ateinu į įmonę po 2004.01.15 ir randu kad balansas nepateiktas - mano manymu - viskas normalu - tai mano darbas todėl, kad jo pateikimo prievolės dar nebuvo. Ir aš nesirosiu kapstytis pareitose laikotarpiose aš turi informacija kuria man perduoda - turiu likučius ir ju pagrindu darau darba - be abejo darbo eigoje reikės šiek tiek pasiaiškinti ir pasidometu į kurią FR0475 eilutę reikės traukti vienas ar kitas sąnaudas, bet toks yra darbas. FR0475 - po prieėmono į darba 08.15 diena pasikeis ? ir Ką darysi teisi - teisi neteisiga buvusios buhalteres sudaryta ataskaita?

Tai vat būkime protingi ir ateidami į darbą reikalakime - kad žmogus perduodantis mus darbus pasirašytu, kad viska ką jis mums pateikia yra teisinga ir sutvarkyta iki konkrečios dienos.

Dėl pateikimo prievolės - jei išeini 2004/01/15, prievolė daryt balansą jau atsiradus - Ne, Nurodyk man prašau normini aktą pagal kuri 2004.01.15 atsiranda prievolė sudaryti ar pateikti Balansa. Sudarymo ir pateikimo prievolės praktiškai sutampa - aš galiu Balansa sudaryti ir pateikimo (pirmai reikalaujančiai institucijai) diena - niekas nedraudžai

Stebiuosi - Teisi, toks jausmas kad tu nebuhalterė ??? Tik ne sakyk kad 01.15 tu jau buvai viska sutvarkiusi, padariusi inventorizacija, suderinusi skolas, galu gale, gavusi iš visu tiekėjų sąskaitas. - Pati žinai kad ta nerealu.

Tai kad aš tavo pozicijos visiškai nepalaikau - taip reikia dirbti sąžiningai ir tvarkingai, bet buhalteris kaip ir bet koks kitas darbuotojas dirbą nuolatinį darbą - todėl jis neprivalo nieko užbaiginėti ir daryti ateities darbus.
Devi Devi 1511
2004-02-12 16:09 Devi
Darbo kodekse
Devi Devi 1511
2004-02-12 16:13 Devi 2011-09-11 03-20
127 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo pareiškimu

1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ir kitoks įspėjimo terminas, bet jis negali viršyti vieno mėnesio.Įspėjimo terminui pasibaigus, darbuotojas turi teisę nutraukti darbą, o darbdavys privalo įforminti darbo sutarties nutraukimą ir atsiskaityti su darbuotoju.

2. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris dienas, jei reikalavimas nutraukti darbo sutartį pagrįstas darbuotojo liga ar invalidumu, trukdančiu tinkamai atlikti darbą, arba kitomis svarbiomis priežastimis, nustatytomis kolektyvinėje sutartyje, arba jei darbdavys nevykdo įsipareigojimų pagal darbo sutartį, pažeidžia įstatymus ar kolektyvinę sutartį. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą darbo sutartį, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris dienas, jeigu jis jau yra įgijęs teisę į visą senatvės pensiją arba ją gauna. Darbo sutartis tokiais atvejais turi būti nutraukiama nuo darbuotojo prašyme nurodytos dienos.

3. Darbo sutartyje gali būti sulygta: jeigu sutartis nutraukiama darbuotojo pareiškimu be svarbios priežasties (šio straipsnio 1 dalis), tai darbuotojas įsipareigoja atlyginti darbdaviui jo turėtas išlaidas per paskutinius vienerius darbo metus darbuotojo mokymui, kvalifikacijos kėlimui, stažuotėms ir kt.

4. Darbuotojas turi teisę atšaukti prašymą nutraukti darbo sutartį ne vėliau kaip per tris dienas nuo prašymo padavimo dienos. Po to jis gali atšaukti prašymą tik darbdavio sutikimu.
Tiesi Tiesi 4035
2004-02-12 16:16 Tiesi 2011-09-11 03-20
Aš tą kitą pusę jau turiu - IĮ, vedė kažkokia neaiški buhalterė, yra ūkinių operacijų žurnalas - pagal tradicines VŽ patvirtintas grafas. Dabar paimk ir užpildyk IĮ pajamų deklaraciją? Ten kokių duomenų reikia? Jei teko pildyt, suprasi. Tikrai ne pagal pasenusias grafas. Vadinasi man tenka knistis per visus žurnalus, atskirai išrankiojant reikalingas sumas, t.y. vos ne pilną patikrinimą padaryt smile Suprantu ir buhalterę - ji pildė pagal patvirtintus reikalavimus (kitokių juk nėra). Bet aš tai čia prie ko?
Randu klaidų. Vadinasi aš už tą pačią algą Tavo nuomone turiu perdaryt visus metus???



wolf rašė:
Tiesi aš žiūri ir iš kitos pusės: jei aš ateinu į įmonę po 2004.01.15 ir randu kad balansas nepateiktas - mano manymu - viskas normalu - tai mano darbas todėl, kad jo pateikimo prievolės dar nebuvo. Ir aš nesirosiu kapstytis pareitose laikotarpiose aš turi informacija kuria man perduoda - turiu likučius ir ju pagrindu darau darba - be abejo darbo eigoje reikės šiek tiek pasiaiškinti ir pasidometu į kurią FR0475 eilutę reikės traukti vienas ar kitas sąnaudas, bet toks yra darbas. FR0475 - po prieėmono į darba 08.15 diena pasikeis ? ir Ką darysi teisi - teisi neteisiga buvusios buhalteres sudaryta ataskaita?
Dalia29 Dalia29 12620
2004-02-12 16:33 Dalia29 2011-09-11 03-20

Tiesi rašė: Paprasčiausiai mano suvokimu jokia alga nekompensuos laiko, praleisto žiūrint į languotą dangų tarp dryžuotų draugų.
[

Šiuo atveju sutinku pilnai. Bet skirkime kriminalą nuo eilinio darbo. Juk dardaviai nesitaiko su darbuotojo norais, ne vien tik tada, kai daro kažką neleistino. Čia jau tikrai, šimtu procentų sutinku, kad prieš darant kažką, kas negražiai kvepia, reikia gerai pagalvot, ar verta, ir , ko gero, atsisakyt. Kitas reikalas, kad dar nepasodino nei vieno buho pvz. už netvarkingą ir pan. buhalteriją.
Aš tikrai daug kur sutinku (manau, ne vien aš) su tavim. Tavo modeliuojamos situacijos- tai idealai. Tau, ko gero labai labai sekasi. Aš, asmeniškai, suprantu tavo kategoriškumą, manau, kad tau gal ir lengviau ta prasme, kad profesiniu požiūriu nusipelnai tikrai daug nuoširdžių komlimentų. Aš taip pat noriu ir siekiu, kad su manimi skaitytusi, ne taip jau lengvai nusileidžiu. Bet deja, gyvenime yra daugybė situacijų, kurioms bendros taisyklės paprasčiausiai netinka, ir žmonės turi taikytis prie KONKREČIŲ situacijų. Yra daugybė ne tokių savimi pasitikinčių žmonių, ne tokių drąsių, kad rėžtų tiesą į akis,kitas gal paprasčiausiai bijo prarasti darbą. Ir man tikrai neapsiverstų liežuvis pasakyti mamai, vienai auginančiai tris vaikus (čia kaip pavyzdys), kad tu durne (atsiprašau), kovok nagais ir ragais, nors gali ir prarasti darbą, bet jokiais būdais nenusileisk. Ir negaliu smerkti (gal tik nepritarti) tokiai mamai, kuri praryja nuoskaudas, nes , deja, jai jos motyvai yra žymiai svarbesni. Taip kad, kaip nėra absoliučios tiesos, taip nėra ir absoliučiai tinkančių taisyklių. Kaip kiekviena nelaiminga šeima nelaiminga savaip, taip kiekviena situacija yra savaip unikali.
artas71 artas71 12028
2004-02-12 16:34 artas71 2011-09-11 03-20
Ir kiek gi laiko tai užima? Savaitę, dvi, mėnesį? O aplink tik su dokumentais, su įmonės struktūros aprašymu ir grafikais tūpčioja ;))

Tiesi rašė: Matai, aš tą problemą sprendžiu kitaip. Kai ateinu į pokalbį dėl įsidarbinimo, detaliai išsiaiškinu, kas vyksta įmonėje, kas už ką atsako (atsakė iki man ateinant), kas kokius darbus daro ir kokie darbai paliekami buhalteriui. Jei tinka ir aš tinku - darbo sutartis, jei man netinka - "ačiū, buvo malonu pabendraut, bet jūsų sąlygos man netinka". Be to, jau dirbant iškilus problemai, egzistuoja toks dalykas, kaip "tarnybiniai raštai", jei jau kitaip negirdi (nors mano praktikoj tokių dalykų nepasitaikė, visad išsiaiškindavom gražiuoju smile )

Paprasčiausiai mano suvokimu jokia alga nekompensuos laiko, praleisto žiūrint į languotą dangų tarp dryžuotų draugų.


...įsivaizduoju, ką reikia padaryti, kad "dryžuotus" draugelius turėti.
Todėl siūlau nelįsti į Kipre ar Angilijoje registruotas bendroves, ypač jei direktoriai yra Didžiojo kaimyno(RUS) piliečiai ar kitas panašais LLC ar enterprises.

Wolf teisus- jeigu Tu esi savininkė, tavo kategoriškumas yra suprantamas -
turi būti taip, kaip Tu (savininkas) nori.
S
Soffy 9075
2004-02-12 16:57 Soffy
Sakykit kaip norit, bet eiti dirbti į įmonę, kurioje aiškiai netvarkinga buhalterija tai vis tik kvepia šiokiu tokiu neatsakingumu.
Gali būti, kad savininkas nuoširdžiai supranta, kad buhalterija apleista ir tiesiai šviesiai tariasi dėl jos sutvarkymo, užmoka, matosi, kad apsigavo žmogus su ankstesniu darbuotoju.
Aš kalbu ne apie tokį atvejį. Kalbu apie tai, kad ateina, randa jovalą, prideda savo jovaliuko, gauna kažkokį tai atlyginimą ir išeina. Savininkui nieko neaiškindamas. O tokių savininkų, kurie buhalterijos visai nesupranta ir neįvertina - marios. Jovalas kaupiasi. Savininkas nusprendžia, kad normalus buhalteris aplamai tik nereikalingos išlaidos.
Tokių apleistų įmonių daug, nėra kur dirbti normaliam žmogui - neavantiūristui smile smile .
Tiesi Tiesi 4035
2004-02-12 16:57 Tiesi 2011-09-11 03-20
Matai, yra dar ir toks dalykas, kad kol nesipriešini, tol ant tavęs ir joja ... :( Žinau ne vieną atvejį, kai reikalavo pasirašyt materialinės atsakomybės sutartis dėl turto, kurio realiai išsaugot buvo neįmanoma (viskas bendram katile, tik imk ir nešk), ka kas pasirašė, kai kas užprotestavo. Ir vis tik išlošė tas, kas užprotestavo. Rizika žinoma visuomet yra, bet jei žmogus pats savęs nevertina, kaip jis gali reikalaut, kad jį vertintų kažkas kitas?

Dėl buhalterijos - kiek žinau dabar nesunkiai galima patekt į juodus sąrašus, ir vėlesniame darbe pripėduot kiekvienoj įmonėj, kur pradedi dirbt - automatiškai ta įmonė bus įtraukta į rizikos grupę. Manai be reikalo patikrinimo akte pažymi, kas direktorius ir kas apskaitą tvarkė? O jei įmonė prisivels iki baudžiamosios bylos, girdėjau pletkelį, kad ir PVM mokėtoju kitos įmonės, kur dirba "pažymėtasis" buhalteris, neberegistruos... Viskas ne taip paprasta. Kur dėtis tokiam pažymėtam?


Dalia29 rašė:
Šiuo atveju sutinku pilnai. Bet skirkime kriminalą nuo eilinio darbo. Juk dardaviai nesitaiko su darbuotojo norais, ne vien tik tada, kai daro kažką neleistino. Čia jau tikrai, šimtu procentų sutinku, kad prieš darant kažką, kas negražiai kvepia, reikia gerai pagalvot, ar verta, ir , ko gero, atsisakyt. Kitas reikalas, kad dar nepasodino nei vieno buho pvz. už netvarkingą ir pan. buhalteriją.
S
Soffy 9075
2004-02-12 17:04 Soffy
O aš girdėjau pletką, kad visai nebrangu išsisukti nuo VMI tikrintojų. Man buvo paaiškinta, kai mėginau įrodyti tvarkingos buhalterijos naudą. Ir kol taip bus, tol savininkai nevertins normalaus buhalterio, pigiau išsipirkti.

Bet aš vis tiek niekada nedirbsiu ten, kur man iš karto sako, kad kas ta buhalterija? Visai nesvarbu. Jiems nesvarbu, o man svarbu.
Tiesi Tiesi 4035
2004-02-12 17:04 Tiesi 2011-09-11 03-20
O Tu tik raštų iš darbdavių reikalauji? smile Tuo, ką pasako žodžiu, netiki? smile
Man asmeniškai užtenka pokalbio smile

Ne savininkė aš, samdoma. Bet daugmaž norimą (priimtiną) tvarką kiekvienoj darbovietėj nusistatau. Nes į darbą einu konkrečiom sąlygom, kurias sutariam pokalbio metu - ką aš darau, o ko aš nedarau. Kas tuos kitus darbus darys įmonėje - tai vadovo, o ne mano reikalas.



artas71 rašė: Ir kiek gi laiko tai užima? Savaitę, dvi, mėnesį? O aplink tik su dokumentais, su įmonės struktūros aprašymu ir grafikais tūpčioja ;))

...įsivaizduoju, ką reikia padaryti, kad "dryžuotus" draugelius turėti.
Todėl siūlau nelįsti į Kipre ar Angilijoje registruotas bendroves, ypač jei direktoriai yra Didžiojo kaimyno(RUS) piliečiai ar kitas panašais LLC ar enterprises.

Wolf teisus- jeigu Tu esi savininkė, tavo kategoriškumas yra suprantamas -
turi būti taip, kaip Tu (savininkas) nori.
Tiesi Tiesi 4035
2004-02-12 17:22 Tiesi 2011-09-11 03-20
Va va, jei tik pokalbio metu išgirstu tokią ar panašią frazę - kojas į rankas ir pirmyn :) Nes:
- jei jis šiandien ir gali išsipirkt, ta nereiškia, kad galės rytoj. Aplinkybės greitai keičiasi, bet jie šito nesuvokia :(;
- jei žmogus galvoja, kad galės išsipirkt, jis niekuomet nedarys taip, kaip turi būt, o darys kaip papuola, tuo tik padidindamas riziką įkliūt;
- ir kur pasakyta, kad begelbėdamas savo kailį, jis nepakiš manojo, kaip tokiam pakišimui labiau tinkamo? smile

Jei nori išsipirkinėt, tegu išsipirkinėja, kam jam dar buhalteris? :)



Soffy rašė: O aš girdėjau pletką, kad visai nebrangu išsisukti nuo VMI tikrintojų. Man buvo paaiškinta, kai mėginau įrodyti tvarkingos buhalterijos naudą. Ir kol taip bus, tol savininkai nevertins normalaus buhalterio, pigiau išsipirkti.

Bet aš vis tiek niekada nedirbsiu ten, kur man iš karto sako, kad kas ta buhalterija? Visai nesvarbu. Jiems nesvarbu, o man svarbu.
wolf wolf 11164
2004-02-12 18:26 wolf 2011-09-11 03-20

Tiesi rašė: Aš tą kitą pusę jau turiu - IĮ, vedė kažkokia neaiški buhalterė, yra ūkinių operacijų žurnalas - pagal tradicines VŽ patvirtintas grafas. Dabar paimk ir užpildyk IĮ pajamų deklaraciją? Ten kokių duomenų reikia? Jei teko pildyt, suprasi. Tikrai ne pagal pasenusias grafas. Vadinasi man tenka knistis per visus žurnalus, atskirai išrankiojant reikalingas sumas, t.y. vos ne pilną patikrinimą padaryt smile Suprantu ir buhalterę - ji pildė pagal patvirtintus reikalavimus (kitokių juk nėra). Bet aš tai čia prie ko?
Randu klaidų. Vadinasi aš už tą pačią algą Tavo nuomone turiu perdaryt visus metus???


Ne metus netikrink, niekas nepraso - TU atejai i darba, pagal konkrecia data priimei dokumetus - Naudoti kito asmens suvestinius duomenis neabejotinai reikes - Tai neišvengiama.

Ir tai jau pasidaro tavo problema kaip pries tave dirbantis žmogus tvarke buhalterija - per 10 žurnalu, ar per 1 , su Exceliu ar buhalterine apskaitos programa. Taigi čia visai kita problema. O jei prieš tai buhalterė būtų dirbusi su tokia pat programa su kurią esi dirbusi - Neabejoju kad šokinėtum iš džiaugsmo - kad tau reikia 5 minučių ataskaitai sudaryti.

Prie to Tiesi tu prie to - kad įsidarbinai - tavo toks darbas.

Aš turėdamas apskaitos programa - tau kieviena diena balansa galiu daryti - bet tai nereiškia kad einamajai diena tas balansas visiškai tikslus ir teisingas. Kodėl ? Kaip jau minėjau ir į ką tu neatkreipei dėmesio ar sąmoningai praleidai:
- darbo nuolatinumas.
- ūkinių operacijų paveluotas registravimas, dėl veiksmų neatlikimo ar dokumentų negavimo.
- norminių aktų kaita - neretai prireikia peržiūrėti visus metus, o kartais ir ne vieną kartą.
- kitos nei nuo tavęs nei no kitos buhalteres nepriklausančio aplinkybes.
Tiesi Tiesi 4035
2004-02-12 19:31 Tiesi 2011-09-11 03-20

wolf rašė:
Ne metus netikrink, niekas nepraso - TU atejai i darba, pagal konkrecia data priimei dokumetus - Naudoti kito asmens suvestinius duomenis neabejotinai reikes - Tai neišvengiama..


Arba nesupratai, arba neatidžiai perskaitei :) Pažiūrėk, kokių duomenų reikalauja FR 0475 A: savikainos sąnaudos, komandiruočių dienpinigiai, perleisto IT įsigijimo kaina, materialiojo IT nusidėvėjimas nematerialiojo IT nusidėvėjimas, IT remonto sąnaudos, išskyrus remonto sąnaudas IT, priklausančio savininkui, atskirai IT, priklausančio savininkui remonto sąnaudos, mokesčiai. Pas mane visa ši suma stovi viena bendra suma - materialinės sąnaudos. Kiek pažiūrėjau, tai ne tik pajamos, bet ir sąnaudos darytos "pinigų principu" - į sąnaudas įtraukta tada, kada sumokėta! smile Yra žinoma ir pagal sąskaitas, bet faktiškai reiktų kelt kiekvieną dokumentą, kad įsitikint, pagal mokėjimą ar pagal sąskaitą jis į sąnaudas pateko.
Ir Tu nori mane įtikinti, kad mano vietoj sėdėtum ir perdarinėtum iš pagrindų praeitus metus, kai už tai niekas nemoka? Atleisk, bet nepatikėsiu :) Juk tai gaunasi pilnas metų patikrinimas, ir nemokamai. Labdara neužsiiminėju, neturėčiau iš ko gyvent...


wolf rašė:
Ir tai jau pasidaro tavo problema kaip pries tave dirbantis žmogus tvarke buhalterija - per 10 žurnalu, ar per 1 , su Exceliu ar buhalterine apskaitos programa. Taigi čia visai kita problema. O jei prieš tai buhalterė būtų dirbusi su tokia pat programa su kurią esi dirbusi - Neabejoju kad šokinėtum iš džiaugsmo - kad tau reikia 5 minučių ataskaitai sudaryti.

O renkytėmis vestos buhalterijos nepageidausit? smile

Deja :( Net jei būtų programa, nemanau kad tai pagerintų tą buhalteriją :( Jei žmogus daro klaidas elementariose operacijose, jokia programa čia neišgelbės. Kol kas painformavau šefą, tegu sprendžia, ką daryt toliau.


wolf rašė:
Aš turėdamas apskaitos programa - tau kieviena diena balansa galiu daryti - bet tai nereiškia kad einamajai diena tas balansas visiškai tikslus ir teisingas.


O kas Tau draudžia surašyti likučius į preliminarų balansą, arba preliminariai sudėliot likučius po sąskaitėlesir po parašiuku perduot? smile Koregavimus aš puikiausiai susidėliosiu ir pati. Bet kai gauni materialines sąnaudas, kuriose yra viskas, kas tik gali būt...
Matai, kai UAB, viskas gaunasi gan paprastai - yra kažkokios sąnaudų grupės, yra kažkokių sąskaitų likučiai. Kai apskaita yra tik ūkinių operacijų žurnalas, skolų likučių praktiškai neatrinkt :( Apie sąnaudas ir sąnaudų grupes jau net nekalbu :(
Tiesi Tiesi 4035
2004-02-12 19:52 Tiesi
Beje, net jei likučiai ir nepaskirstyti, bet teisingi (bent iš pirmo žvilgsnio), tai tegu juos velniai, galima ir atsirankiot. Bet kai neteisingi... Ne, Tiesi ne Sizifas ir to akmens į kalną nemokamai neridens :)
wolf wolf 11164
2004-02-13 06:33 wolf 2011-09-11 03-20
Tiesi - tu niekada neklisti - net nėra abejoniu - Suvedi buhalterija 100 % tikslumu.

Taisyčiau klaidas tiek kiek būtina.

Beje del sanaudu pripažinimo - Ar skaitei 8 str. - naudojant pinigų principa sąnaudos apskaitomos įprastai t.y. kaupymo principu - ir pirpažįstamo tik tos sąnaudos kurios tenka uždirbtoms pajamoms.

Toks jausmas kad tave slegia atsakomybe. Gerai galima pakalbeti apie buhaterio atsakomybe ir etika.
1. Atsakomybe -
"Vyriausiasis buhalteris (buhalteris) ir apskaitos paslaugas teikianti įmonė atsako už buhalterinių įrašų teisingumą" - reikia pridurti nuo darbo pradžios įmonėje.
2. Etika - Buhalteris klaidų ieškoti ir tiktinti praeitų laikotarpių neprivalo - Bet pastėbėjęs klaida PRIVALO daryti taisymus.
D
danguolep 1478
2004-02-13 09:12 danguolep
Skaitau TIESI komentarus ir suprantu ,kad esi reikli ir moki save reikalingai parduoti.Tai begalo svarbu.Tačiau , net jei ir yra noras kiek galima teisingiau tvarkyti apskaitą ,bet nesugebi to svarbumo pateikti savininkams arba nesugebi išsitreikalauti ,kad buh-ja turėtų normalias sąlygas , pastangos gerai dirbti nublanksta.Aš esu šia tema didelė pesimistė ,todėl kad susiduriu su didele diskriminacija , tiesiog daraisi pilka pele ,nes ir jai reikia retkarčiais paragauti sūrio.
Tiesi Tiesi 4035
2004-02-13 11:05 Tiesi 2011-09-11 03-20
Wolf, jei Tu dar neužfiksavai to fakto, tai užakcentuoju: pati sau aš esu seniai viską nusprendus, ir pagal tą sprendimą atlikus atitinkamus veiksmus. Taigi nei atsakomybė, nei etika manęs neslegia, jei ką smile
Mane domina Tavo požiūris: ar Tu tik deklaruoji, ar ir realiai elgtumeis taip, kaip kalbi? Situacija surašyta postuose viršuj, iš Tavęs noriu konkretaus atsakymo: taip ar ne. Be ilgų išvedžiojimų.

Klausimas: Ar Tu keltum kiekvieną popierių ir perdarinėtum nemokamai 2003 m. (nes metinė nepadaryta), lygiai taip pat perdarinėtum ir 2002, ir ankstesnius metus - klaidos tais metais analogiškos, užsimerkti ir klaidų nematyt nėra kaip - o buhalterio etika Tavo nuomone reikalauja ištaisyt klaidas ir perdaryt neteisingas deklaracijas (kas lygu visų praėjusių metų buhalterijos sutvarkymui NEMOKAMAI).

Taigi laukiu konkretaus atsakymo:
-taip, aš tai daryčiau
- ne, to nedaryčiau.
Koks bus atsakymas? smile

p.s. dėl sąnaudų pripažinimo - nereikia man aiškinti buhalterijos pagrindų smile , juos galėtum išaiškinti (jei turi noro) anai buhalterei, kuri ne vienus metus taip "tvarkė" įmonės apskaitą. Aš Tau parašiau tik faktą, kurį matau popieriuose.


wolf rašė: Tiesi - tu niekada neklisti - net nėra abejoniu - Suvedi buhalterija 100 % tikslumu.

Taisyčiau klaidas tiek kiek būtina.

Beje del sanaudu pripažinimo - Ar skaitei 8 str. - naudojant pinigų principa sąnaudos apskaitomos įprastai t.y. kaupymo principu - ir pirpažįstamo tik tos sąnaudos kurios tenka uždirbtoms pajamoms.

Toks jausmas kad tave slegia atsakomybe. Gerai galima pakalbeti apie buhaterio atsakomybe ir etika.
1. Atsakomybe -
"Vyriausiasis buhalteris (buhalteris) ir apskaitos paslaugas teikianti įmonė atsako už buhalterinių įrašų teisingumą" - reikia pridurti nuo darbo pradžios įmonėje.
2. Etika - Buhalteris klaidų ieškoti ir tiktinti praeitų laikotarpių neprivalo - Bet pastėbėjęs klaida PRIVALO daryti taisymus.
Tiesi Tiesi 4035
2004-02-13 11:17 Tiesi 2011-09-11 03-20
Na dėl pateikimo - ne visai taip. Paprasčiausiai aš stengiuosi dirbt tik ten, kur darbdaviui reikalingas buhalteris ir buhalterio teikiama informacija, o ne ten, kur buhalteris laikomas nereikšmingu priedu prie kėdės ir popierių krūvos. Darbą pakeist kur kas lengviau, nei pakeist darbdavio požiūrį į darbuotojus :( Reikia tik nebijot išeit iš netinkamo darbo.


danguolep rašė: Skaitau TIESI komentarus ir suprantu ,kad esi reikli ir moki save reikalingai parduoti.Tai begalo svarbu.Tačiau , net jei ir yra noras kiek galima teisingiau tvarkyti apskaitą ,bet nesugebi to svarbumo pateikti savininkams arba nesugebi išsitreikalauti ,kad buh-ja turėtų normalias sąlygas , pastangos gerai dirbti nublanksta.Aš esu šia tema didelė pesimistė ,todėl kad susiduriu su didele diskriminacija , tiesiog daraisi pilka pele ,nes ir jai reikia retkarčiais paragauti sūrio.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui