KAIP Atidaryti uab

A
anelcik 54
2004-01-19 09:19 anelcik
Padekit prasau kaip atidaryti UAB
Nuo ko pradeti,kokius dokumentus ir kur pristatyti??
A
Anastasija 1381
2004-01-19 09:25 Anastasija
Reikėtų kreiptis į verslo konsultavimo įmonė, kuri užsiima tokiais klausimais, ten tau viską paaiškins. Tikriausiai žinai, kad UAB įregistravimui reikalingas ne mažiau, kaip 10 000 litų kapitalas smile
K
kamiliuks 45
2004-01-19 09:47 kamiliuks
Labuks,

prieš porą mėnesių teko registruoti UAB, gal padės ši surinkta info, sorry, kad be lietyvybių. Gal kas ir pasikeitę (dėl vardo registravimo).

1. IMONES VARDO REGISTRAVIMAS PATENTU BIURE

2. IMONES REGISTRAVIMAS IMONIU REJESTRE (SAVIVALDYBEJE)

3. IMONES REGISTRAVIMAS MOKESCIU INSPEKCIJOJE

4. IMONES REGISTRAVIMAS SODROJE

1. IMONES VARDO REGISTRAVIMAS PATENTU BIURE

Steigiama imone, pries pateikdama registravimo dokumentus imoniu, istaigu ir organizaciju rejestro tvarkytojams, privalo iregistruoti firmos varda Valstybiniame patentu biure (Kalvariju g. 3, LT-2600 Vilnius, Lietuva, Kodas 8870894, Tel. (8~5) 278 02 50, Faks. (8~5) 275 07 23, El. pastas spb@vpb.lt).

Uz paraiskos padavima, firmos vardo iregistravima, paskelbima ir liudijimo isdavima bei kitus Valstybinio patentu biuro atliekamus veiksmus mokamas zyminis mokestis:

1. Uz paraiskos iregistruoti firmos varda padavima – 70 Lt;

2. Uz prasyma pakeisti duomenis Lietuvos Respublikos firmu vardu registre – 20 Lt;

3. Uz israso is Lietuvos Respublikos firmu vardu registro isdavima – 10 Lt;

4. Uz registracijos liudijimo dublikato isdavima – 30 Lt.

Grynaisiais pinigais, pavedimu ir pasto perlaida mokesciai mokami Vilniaus apskrities valstybinei mokesciu inspekcijai i AB banko "HANSA-LTB" saskaita Nr. 10002458204, banko kodas 73000, imokos kodas 5310 (Zin., 2003, Nr. 23-982). Mokant pavedimu gavejo kodas 8872882.Valstybiniam patentu biurui turi buti pristatytas mokamasis pavedimas su originalia banko zyma (ne kserokopija), banko kvitas ar pasto perlaidos kvitas per pranesime nurodyta laika arba iki nurodytos datos.

2. IMONES REGISTRAVIMAS IMONIU REJESTRE (SAVIVALDYBEJE)

Parengti imones iregistravimo dokumentai yra pateikiami savivaldybes rejestro tarnybai. Rejestro tarnybos darbuotojai patikrina ar pateikti dokumentai yra teisingai uzpildyti ir ar jie atitinka teises aktu reikalavimus. Jei iregistravimo dokumentai uzpildyti klaidingai ar priestarauja teises aktu nuostatoms, rejestro tarnybos darbuotojas nurodo, ka reikia patikslinti pateiktuose iregistravimo dokumentuose. Patikslinti iregistravimo dokumentai pakartotinai pateikiami savivaldybes rejestro tarnybai.

Savivaldybe sprendima del imones iregistravimo arba atsisakymo iregistruoti privalo priimti ne veliau kaip per 15 dienu nuo visu iregistravimo dokumentu pateikimo.

Iregistruojant UAB, pateikiama:

1. Prasymas iregistruoti imone, kuriame nurodoma: imones pavadinimas, buveine (adresas), veiklos pobudis, numatomos ukines komercines veiklos laikotarpis, steigeju vardai, pavardes, asmens kodai, adresai.

2. Steigimo sutartis arba steigimo aktas, jeigu steigejas yra vienas asmuo. Pateikiami dokumentu nuorasai turi buti patvirtinti notaro.

3. Imones istatai (2 egz.).

4. Steigiamojo akcininku susirinkimo protokolas (su priedais).

5. Negyvenamuju patalpu savininko pazyma apie patalpu suteikima imones ukinei komercinei veiklai.

6. Registruojant imone gyvenamuosiuose namuose, priklausanciuose savivaldybei, imonems, istaigoms, organizacijoms, kooperatyvams ir bendrijoms, pazyma, patvirtinanti, kad butas (namas) priklauso iregistravimo dokumentuose nurodytam savininkui ir kad jis suteikia patalpas imones veiklai:

§ jeigu patalpu savininkas – juridinis asmuo, isduodama laisvos formos pazyma apie patalpu suteikima ukinei komercinei veiklai su administracijos vadovo parasu ir antspaudu;

§ jeigu patalpu savininkas – fizinis asmuo, suteikiantis patalpas asmenims, kurie nera patalpu (buto) savininkai, surasoma laisvos formos pazyma, kuria patvirtina notaras;

§ patalpu savininkui, paciam steigianciam imone, pazymos apie patalpu suteikima ukinei komercinei veiklai nereikia, taciau butina pateikti dokumentus, patvirtinancius jo nuosavybes teises i sias patalpas.

7. Dokumentas apie valstybes rinkliavos uz iregistravima sumokejima arba jo nuorasas.

8. Valstybinio patentu biuro isduotas firmos vardo liudijimo nuorasas.

9. Pazyma apie kaupiamosios saskaitos atidaryma banke.



Mokescio uz imones iregistravima tarifai nustatyti Lietuvos Respublikos rinkliavu istatymu. Uz uzdarosios akcines bendroves iregistravima mokama – 500 litu.

Valstybes rinkliava sumokama grynais pinigais arba mokamuoju pavedimu banko istaigoje i apskrities valstybines mokesciu inspekcijos miesto skyriaus saskaita pagal institucijos, teikiancios paslaugas, buvimo vieta.


3. IMONES REGISTRAVIMAS MOKESCIU INSPEKCIJOJE

Imoniu rejestre registruotos imones, (pagal Mokesciu administravimo istatyma) turi per 5 dienas nuo teisinio iregistravimo dienos kreiptis i teritorine mokesciu inspekcija ir pateikti nustatytos formos prasyma, o taip pat duomenu, irasytu sioje formoje, teisinguma patvirtinancius dokumentus, tokius kaip imones registravimo Imoniu rejestre pazymejima bei dvi jo kopijas, iregistruotus istatus ir ju viena kopija, vadovo pasa. Viena imones registravimo pazymejimo ir istatu kopija yra panaudojama formuojamai mokescio moketojo bylai, antroji registravimo pazymejimo kopija yra reikalinga specialios apskaitos blanku isigijimui.

Mokescio moketoju imone ar fizinis asmuo iregistruojami tik tada, kai yra sutikrinami duomenys pateikti formoje su juos patvirtinanciu dokumentu duomenimis. Iregistruotam mokescio moketojui isduodama mokescio moketojo registravimo pazyma.

4. IMONES REGISTRAVIMAS SODROJE

Vadovaujantis Valstybinio socialinio draudimo istatymo 44 straipsnio 1 dalimi, visi draudejai, kurie turi moketi valstybinio socialinio draudimo imokas už save ir už draudžiamus asmenis, nuo 2002 m. spalio men. 1 d. privalo registruotis teritorinese valstybinese mokesciu inspekcijose Mokesciu administravimo istatymo nustatyta tvarka. Draudejui nebereikia atvykti i VSDFV teritorini skyriu registruotis bei pildyti draudejo registracijos korteles.

Kadangi registruotis Sodroje nereikia, tai nera ir jokio mokescio. Gavus duomenis is Registro ir VMI, imone Sodroje iregistruojama ir pastu issiunciamas draudejo registravimo pazymejimas. Jeigu reikia priimti darbuotojus o duomenys dar negauti reiktu kartu su 1sd forma pateikti imones registravimo pazymejimo ir VMI FR0038 formos kopijas.
A
anelcik 54
2004-01-19 13:18 anelcik
Labukas kamiliuks
Nesitikejau tokio greito ir pilno atsakymo

Labai tau dekinga. smile smile smile smile smile smile smile smile smile
Ir nepatingejei tiek rasyti
saunuolis
buckis
lena
A
angelka 2790
2004-01-19 13:27 angelka
Norėčiau priminti, kad nuo 2004-01-01 įmonės vardų registracija užsiima juridinių asmenų registro įmonės, kurių duomenų bazė dar korektiškai nedirba ir praktiškai tos besikuriančios įmonės, kurios neturi vardo, dabar yra ant ledo. Na nebent per praeitą savaitę kas nors pasikeitė. Antras dalykas rejestro tarnybų funkcijos taip pat perduotos juridinių asmenų registro įmonėms.
P
pupa 971
2004-01-19 14:12 pupa
Noriu priminti, kad atpigo mokesčiai įregistruojant naujas įmones,bet prisidėjo nauji mokesčiai Notarams už įstatų patvirtinimą.
2004-01-19 19:29 skruzdelyte
Siaip tai kiek per paskutinę savaitę teko susidurti, tai viskas labai stipriai pasikeitę. Įmokų tarifų dar jie patys nelabai žino, kiek Kaune teko su tuo susidurti smile , nes iš ryto sako, kad direktoriaus perregistravimas kainuoja 10 Lt. o kai popietų nuvažiuoji tai jau 15 Lt. smile
Ir tie notarai nieko nesupranta ką jiems dabar reikia daryti, nors finansų ministerija jiems 100 kartų jau aiškino.
Aš tai siūlyčiau, jei norite pataupyti pinigėlius ir nesikreipti į firmą kuri už jus viską padarytų nuo A iki Z, tai pasiruoškite ne vieną ir ne du kartus minti takelį į registro tarnybą, o moteriškės ten dažniausiai būna malonios (nes pačios dar nieko nesupranta smile ), tai jums viską ir paaiškins ko reikės. smile
Sekmes darbuose
J
jasha 9
2004-02-05 13:18 jasha
tikrai dabar kosmaras, nes as buvau paruoses imones registravimo dokumentus pries naujuosius, o paskui kai pasiskambinau notarui del patvirtinimo - gavau soka. taigi teko samdyti "konsultanta", kad perrasytu istatus, steigimo sutarti. zinoma, man pasiseke, kad jau turejau vardo liudijima.

dabar visu dokumentu sarasas yra - www.kada.lt/jar esanciose atmintinese.

mokesciai kol kas tokie:

Vardo liudijimas - 80Lt (bet cia buvo pernai) + 4Lt uz du pavedimus (70Lt+10Lt)
Konsultantui - 236Lt (pigiausia ka radau, o siaip pasiulymai buvo iki 1000Lt+PVM) + 2Lt uz pavedima

Notarui uz sutarties patvirtinima - 100Lt
Istatinis kapitalas - >= 10 000Lt + 2Lt uz pavedima
banko pazyma apie kapitalo suformavima - 10Lt
kvitas uz registravima JAR - 120Lt + 2Lt uz pavedima

dar nusimato:
Notarui nusimato uz dokumentu patikrinima - 350Lt
antspaudas ~70Lt

Na, tada VMI/SODRA ir panasu, kad viskas :)
2005-02-01 08:53 kaminskike
Sveiki,

turiu viena klausimeli: noriu iregistruoti individualia imone. Gal kas galetu patarti nuo ko pradeti ir kokie turi buti pagrindiniai zingsniai.

Dekui is anksto:)

IKI
A
ASABA 5
2005-06-19 21:17 ASABA
Sveiki,
As irgi noriu versla pradeti. Tik labai jau smulku. Vienas kioskas ir vienas darbuotojas (As) :)
Gal kas galit patarti. Steigti individualia imone ar uztenka tik patento. Noriu floristika uzsiimti. Niekur nerandu kiek kainuoja ikuriant dokumentu forminimas.
Labai prasau padekit.
Is anksto aciu.
holdingas holdingas 6996
2008-04-24 17:39 holdingas
Sveiki. Noriu įregistruoti UAB, bet paskaičiavus visas sąnaudas, nemažai gaunasi. Plius 10 000 lt įstatiniam kapitalui. Gal kas turite UAB parduoti?
jotvingis jotvingis 1124
2008-04-24 19:22 jotvingis
Taip turime, įregistruotas 2007m.
R
reziume 15
2008-04-24 19:54 reziume
Tai gerai, o kiek norit už ji? Parašykit į privatą arba duosiu savo telefono Nr.
Thanks.
R
reziume 15
2008-04-27 00:31 reziume
Sveiki. Gal kas turite parduoti UAB, pageidautina registruotą Vilniuje, 2006 - 2007 metais?
holdingas holdingas 6996
2008-04-27 10:14 holdingas
Panašų ir aš norėčiau nusipirkti. Gal kas turite kokį lišną?
holdingas holdingas 6996
2008-04-28 09:38 holdingas
Sveiki. Vis dar ieškau pirkti UAB, g.b registruotas 2006 - 2007 metais, g. b. su vykdoma veikla ar be jos. Pageidautina registruotą Vilniuje. Gal kas turite kokį nereikalingą ir nelabai brungiai?
holdingas holdingas 6996
2008-12-02 18:22 holdingas
Sveiki. Gal kas kartais suteikiat juridinį adresą?
8 614 47250.
Thank
ziile ziile 355
2008-12-02 20:06 ziile
Girdejau, kad zada padaryt, jog istatyminis butu 1lt - bus pgerokai pigiau smile
holdingas holdingas 6996
2008-12-03 09:24 holdingas
Sveiki. Gal žinote, kas suteikia įmonėms juridinius adresus? Reikėtų aišku nebrungiai.
Telefonuokite, jeigu kas 8 614 47250.
Thanks.
jotvingis jotvingis 1124
2008-12-03 09:33 jotvingis
Akcininko namų adresas. Va ir nebrungu :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui