Eurovizijos konkursas

spurge spurge 1246
2007-05-14 13:01 spurge 2011-09-11 05-24

kls rašė: Aš gal čia ne įtemą...

Nepastebėjau, kad būtų diskutuojama apie pačią dainą, jos muzikinį išpildymą ar atlikimo techniką. Geriausiu atveju - daina graži.
Svarbiausios diskusijos, tai kaip kas balsavo, kaip apsirengę.

Artėjam prie to, kad dainų konkursas taps sportiniu. Panašiai kaip yra pramoginiuose - sportiniai šokiai. O jei sportas, tai greit bus toks lygis, kaip būna po krepšininkų pergalių - miesto gatvėse girti rėkiantys siautėjantys sirgaliai ir t.t.

Tegyvuoja dešimtukai, duetai - nors kiek liaudis sužinos (be abejo, tik tie, kas norės), kaip reik vertinti šokį, dainavimą.

Dar kartą atsiprašau, kad ne į temą.

Apsirinki, per TV tų dskusijų apie dainos techniką ir pan. iki soties, net kyla klausimas - jei taip gerai viską žinom, kiekvienais metais išnarstom po kaulelį dainas tai kodėl taip nesiseka smile Mačiau "TV forumas" anonsą,jau turbūt kokį 3 kartą kalbės apie tą patį- kodėl nelaimim.Ar dar neatsibodo pilstyti iš tuščio į kiaurą smile
O šiais metais konkursas tai nevykęs,galėjau vakarą ir geriau praleistismile
Tess Tess 20234
2007-05-14 13:04 Tess
Kokios čia aistros verda.
Skaitau, bet nieko nesuprantu. smile
Buvo visai šaunus pasirodimas. Nemažai tikrai gražių dainų. Gaila nemačiau lietuvių.
Labai man patiko Gruzijos, Ispanų, Bulgarijos, Rusijos dainos.
O kas, kaip balsavo. Visi balsuoja už savo kaimynus.
Serbija gal ir ne labai verta 1 vietos. Buvo ir gersnių, na pagal mane, už ją.
Bet vistiek daina buvo graži, balsas jos taip pat nerealus.
Aš kažkaip per daug nepergyvenu, nesu gal patriote. smile Juk svarbus, pats dalyvavimas. Kas dainavo Eurovizijos finale, o kas namie patogiai isitaisęs žiūrėjo.
penelope penelope 2594
2007-05-14 13:46 penelope 2011-09-11 05-24
Štai ką rašo šios dienos „Lietuvos rytas“:

www.lrytas.lt/?data=20070514&id=akt14_a40705...

Po pernykštės „LT United“ sėkmės Lietuva grįžo į Eurovizijos lentelės dugną. Grupės „4Fun“ lyriška daina „Love Or Leave“ ir šešėlių teatras nesužavėjo Europos žiūrovų.
Šeštadienio vakarą Helsinkyje vykusiame 52-ojo Eurovizijos konkurso finale vilniečiai surinko 28 balus ir užėmė 21-ąją vietą, aplenkę tik airių, britų ir prancūzų dainas. Balsų lietuviams paskyrė tik penkios šalys.

Į lyderių dešimtuką nepatekusiems Lietuvos atstovams kitąmet teks dalyvauti Eurovizijos pusfinalyje.

Helsinkio „Hartwall“ arenoje surengtoje įspūdingoje muzikos šventėje pergale džiaugėsi 23 metų serbė Marija Šerifovič su dramatiška daina „Molitva“ („Malda“).

„4Fun“ vokalistė Julija Ritčik po savo pasirodymo finale į užkulisius grįžo laiminga. Lietuvos delegacija kalbėjo, kad dainos atlikimas ir filmavimas pavyko geriau už visas prieš finalą buvusias repeticijas.

Tačiau viltis sudaužė skelbiami balsavimo rezultatai – daugelio šalių žiūrovai Lietuvos dainos neįsiminė arba nepamėgo.

„Dėl to, kiek mes gavome balsų, man nepikta. Truputį gaila, kad taip viskas susiklostė. Tačiau neliūdžiu. Iš anksto buvau psichologiškai pasirengusi ir geram, ir blogam rezultatui“, – praėjus porai valandų po finalo kalbėjo Julija.
„Tai buvo pasirodymas, dėl kurio Lietuvai tikrai neturi būti gėda“, – antrino Lietuvos delegacijos Eurovizijoje vadovas Jonas Vilimas.

Vakariečiai kels maištą?

Kai kurios Eurovizijai skirtos interneto svetainės po šeštadienio vakarą įvykusio finalo nerašė jokių reportažų. Tik pasiūlė žvilgtelėti į Europos žemėlapį, kuriame raudonai pažymėjo į nugalėtojų dešimtuką patekusias valstybes.
Vaizdas – intriguojantis. Mat tarp lyderių nėra nė vienos Vakarų Europos valstybės, o į Eurovizijos biudžetą daugiausia pinigų įnešančios Vokietija, Didžioji Britanija, Ispanija ir Prancūzija rezultatų lentelėje atsidūrė tarp 19 ir 23 vietų.
„Nujautėme, kad taip bus. Neverkiame, bet čia nutiko kažkas labai keista. Manau, Vakarų Europos muzikantai Eurovizijoje nebeturi jokių galimybių laimėti“, – dar prieš finalą vilčių nepuoselėjo švedų grupės „The Ark“ vokalistas Ola Salo.

Užtat gerais rezultatais džiaugėsi balus viena kitai gausiai dalijusios Rytų ir Vidurio Europos valstybės. Banali turkų atlikėjo Kenano Dogulu daina „Shake It Up Shekerim“ atsidūrė ketvirtojoje vietoje, surinkusi emigrantų bendruomenių balsus, – po 12 taškų jai paskyrė Belgija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Vokietija ir Olandija.
Tokie rezultatai Eurovizijos užkulisiuose sukėlė skandalą. Kalbama, kad Šveicarija jau liepą paskelbs apie pasitraukimą iš Eurovizijos konkurso. Galimybę sekti jos pavyzdžiu svarsto ir kitos Vakarų Europos valstybės.
Bet 10 tūkstančių „Hartwall“ arenoje susirinkusių žiūrovų renginiu nesiskundė – triukšmavo, linksminosi ir mojavo savo šalių vėliavomis. Salėje plevėsavo ir Lietuvos trispalvė – į Helsinkį palaikyti „4Fun“ atvyko būrelis grupės bičiulių.

Išvaizda svarbi ne visiems

Nors lažybų punktai jau anksčiau prognozavo Serbijai aukštą vietą, M.Šerifovič pergalė į Euroviziją susirinkusiems žurnalistams sukėlė nuostabą.

Tačiau užkulisiuose buvo kalbama, kad žiūrovai galėjo įvertinti ne tik Marijos dainą, bet ir išvaizdą. Su manekeniškos išvaizdos Moldovos atstove Natalija Barbu ar daugeliu kitų išsipusčiusių Eurovizijos dalyvių grožio konkursuose varžytis serbė tikrai negalėtų.

„Tačiau būtent tai žiūrovams ir patinka. Jie pamatė merginą, kuri nėra pasidariusi plastinių operacijų, nesilaiko dietų, nekompleksuoja dėl to, kad nešioja akinius.
Ji – paprastas žmogus, kokį gali sutikti gatvėje“, – teigė serbų apžvalgininkai.
Kad Euroviziją humoro fiesta paversti mėginusi Verka Serdiučka užėmė aukštą vietą, nieko nenustebino, tačiau konkurso gerbėjai piktinosi šio aktoriaus Andrijaus Danilkos sukurto personažo elgesiu scenoje.

Mat pasirodymo pabaigoje jis rankomis ore nupiešė Eurovizijos ženklą – širdį. O po to energingai į priekį pajudino klubus, nedviprasmiškai leisdamas suprasti, ką jis iš tiesų norėtų padaryti šiam konkursui.
Šeštąją vietą laimėjęs Baltarusijos dainininkas Koldunas po finalo užkulisiuose burbtelėjo, kad yra laimingas, tačiau žvilgsnis išdavė nusivylimą.
Baltarusiai jau buvo patikėję, kad jų įspūdingas šou ir Filipo Kirkorovo sukurta daina „Work Your Magic“ laimės pirmąją vietą.

Gruzinai dėkojo už balus

Tuo tarpu žavioji Gruzijos dainininkė Sopho džiūgavo kaip vaikas.
Nors Gruzija užėmė dvyliktąją vietą, pirmąsyk Eurovizijoje dalyvavusi šalis tokį rezultatą įvertino kaip labai aukštą.
Didžiausią dvylikos balų įvertinimą gruzinams skyrė vienintelė Lietuva.

„Lietuviai, jūs – mūsų broliai amžiams. Mes, gruzinai, tokių dalykų niekada nepamirštame.
Mums labai gėda, kad nedavėme jums balų, tačiau kitąmet klaidą būtinai ištaisysime“, – Lietuvos delegacijai verkdami iš džiaugsmo kalbėjo gruzinai.

Išsisuko nuo provokacijos

Po finalo surengtoje spaudos konferencijoje M.Šerifovič tvirtino, kad jos pergalė – įrodymas, kad Eurovizijoje daina ir balsas yra svarbesni už šou elementus.
Serbijos dainininkė sulaukė ir provokuojamo klausimo. Konkurso užkulisiuose sklandė gandai apie jos seksualinę orientaciją.
Žurnalistai paklausė, ką ji mano apie tai, kad konkursas labai patinka lesbietėms.
Marija atsakė labai diplomatiškai: „Neturiu nieko prieš homoseksualius žmones“.

Linksminosi su latviais

Po finalo linksmybės persikėlė į netoli „Hartwall“ arenos esantį Helsinkio parodų centrą, kur jau mitingavo žurnalistai. Mat rengėjai kvietimus į oficialų Eurovizijos pabaigos vakarėlį išdalijo ne visiems.
Viduje konkursantų laukė vaišėmis nukrauti stalai ir diskoteka.

„4Fun“ į vakarėlį užsuko trumpam – užkandę grįžo į viešbutį.
Čia, siurbčiojant vyną, Eurovizijos rezultatus muzikantai iki paryčių ramiai aptarinėjo su 16-ąją vietą (pusfinalyje jie buvo penkti) konkurse užėmusios Latvijos grupės „Bonaparti.lv“ nariais ir bičiuliais, tarp kurių buvo ir muzikantų palaikyti į Helsinkį atvykęs buvęs J.Ritčik vyras Dmitrijus.

Buvo dar kartą pasidžiaugta draugiškais dviejų šalių santykiais – lietuviai ir latviai balsuodami vieni kitiems skyrė po 10 taškų.
Užtat lietuviai juokais žadėjo nuo šiol boikotuoti viską, kas susiję su Estija, – ši valstybė grupei „4Fun“ neskyrė nė vieno balo, o aukščiausiai įvertino Rusijos merginų grupę „Serebro“, nekreipdami dėmesio į su šia šalimi neseniai atšalusius santykius.

Žurnalistai iš Estijos teisinosi, kad jų šalyje tikriausiai itin aktyviai balsavo rusakalbiai, o estų tautybės melomanai nežiūrėjo transliacijos, sužinoję, kad jų dainininkė Gerli Padar pusfinalyje surinko 33 taškus, užėmė 22-ąją vietą iš 28 ir į finalą nepateko.

Beje, pusfinalyje lietuviai Estijai skyrė 6 taškus. Be to, Lietuva 12 taškų atseikėjo Latvijai, 10 – Baltarusijai, 8 – Gruzijai, 7 – Vengrijai, 5 – Islandijai, 4 – Izraeliui, 3 – Lenkijai, 2 – Andorai, 1 – Serbijai.

Nori dalyvauti dar sykį

Už surinktus 28 balus „4Fun“ labiausiai turi būti dėkingi latviams ir, kaip ir pernai, lietuviams 12 balų skyrusiai Airijai.

Kad šioje šalyje dėl tokio rezultato labiausiai pasistengė emigrantai iš Lietuvos, Julijai nekilo abejonių: „Ačiū jiems už palaikymą. Bent jau ten mūsų yra daug. Dabar didžiausias mūsų noras – nuvykti į Airiją ir ten surengti padėkos koncertą“.
Julija teigė, kad pasitvirtino jos nuojauta – Euroviziją šįmet laimėjo konkurso standartų neatitinkanti daina: „Mūsų daina irgi nebuvo standartinė, bet kas nors būna viršuje, kas nors apačioje. Mes likome apačioje“.

Vėlų sekmadienio vakarą į Vilnių grįžusi dainininkė sakė, kad nesibaimina kritiškos lietuvių reakcijos. Ir net užsiminė, kad ateityje norėtų vėl dalyvauti Eurovizijoje.
Tess Tess 20234
2007-05-14 13:54 Tess 2011-09-11 05-24
Kažkokia nesamonė, kaip vaikai. Nedavėt musm balų, tai ir nedalyvausime daugiau.
[quote:78991baa6d]Mat pasirodymo pabaigoje jis rankomis ore nupiešė Eurovizijos ženklą – širdį. O po to energingai į priekį pajudino klubus, nedviprasmiškai leisdamas suprasti, ką jis iš tiesų norėtų padaryti šiam konkursui.
[/quote]
O gal čia šiaip judėsis buvo. Ir nieko tuo nenorėjo pasakyti.
Ar gi nesvarbiausiai dalykas, kad Europos šalys gali draugiškais dalyvauti tokiame konkurse, o kas, kiek, kam davė nesvarbu. Tik geras būdas pasirinkti kurioje šalyje dalyvaus kitais metais.
O tas balsavimas, yra aiškus visi balsuoja už savo kaiminus, imigrantai už savo šalį. Reikia parasčiau į tai žiūrėti.
volgadon volgadon 4395
2007-05-14 13:58 volgadon 2011-09-11 05-24
Vėlų sekmadienio vakarą į Vilnių grįžusi dainininkė sakė, kad nesibaimina kritiškos lietuvių reakcijos. Ir net užsiminė, kad ateityje norėtų vėl dalyvauti Eurovizijoje.


Na kritikuot labai manau niekas ir nekritikuos ,bet dalyvauti irgi tikriausiai nereikėtų.Užtenka. "Fedot ,do nie tot".[b][/b][color=olive][/color]
penelope penelope 2594
2007-05-14 13:59 penelope
Perskaičius šį straipsnį man kilo toks komentaras:

Kadangi Lietuva pateko į balsavimo galą kartu su visomis vakarų šalimis*,
gal laikas ir mums IŠ PRINCIPO atsisakyti dalyvauti Eurovizijoje, ką jau planuoja daryti Šveicarija???

Tada iš principo NEPRIVALĖTUMĖM rodyti Europai savo menkavertę POP muziką (o tai faktas!), liktumėm išdidūs ir svarbiausiai - PRIKLAUSYTUMĖME prie DIDŽIŲJŲ vakarų valstybių. smile


*
Po finalinio balsavimo tokie rezultatai:
(...)
16 - Latvija
17 - Suomija
18 - Švedija
19 - Vokietija
20 - Ispanija
21 - Lietuva
22 - Prancūzija
23 - Didžioji Britanija
24 - Airija
volgadon volgadon 4395
2007-05-14 14:05 volgadon
Aš irgi pritariu dėl nedalyvavimo.Nieko labai neprarastume .O jei neturi ko parodyti ,tai gal ir neverta rodyti.
Arba dar kitaip ,jei nėra privalumų ,tai mokėk trūkumus paversti privalumais.Jei to nemoki ,tada geriau paprotestuoti prieš balsavimą,atsisakyti dalyvauti.Išeis irgi neblogas piaras.Kaip sakant iš trūkumų privalumas.
Petronele Petronele 18325
2007-05-14 14:10 Petronele 2011-09-11 05-24

volgadon rašė: Aš irgi pritariu dėl nedalyvavimo.Nieko labai neprarastume .O jei neturi ko parodyti ,tai gal ir neverta rodyti.
Arba dar kitaip ,jei nėra privalumų ,tai mokėk trūkumus paversti privalumais.Jei to nemoki ,tada geriau paprotestuoti prieš balsavimą,atsisakyti dalyvauti.Išeis irgi neblogas piaras.Kaip sakant iš trūkumų privalumas.


O man atrodo, kad turėtumėm dalyvauti. Jau vien dėl to, kad Europa žinotų, jog yra tokia šalelė Lietuvėlė :)
Be to, gruzinai prižadėjo amžiną draugystę, kitais metais už mus balsuos :)) Net susigraudinau beskaitydama Penelopės įdėtą ištrauką :))
penelope penelope 2594
2007-05-14 14:13 penelope 2011-09-11 05-24

volgadon rašė: Aš irgi pritariu dėl nedalyvavimo.Nieko labai neprarastume .O jei neturi ko parodyti ,tai gal ir neverta rodyti.
Arba dar kitaip ,jei nėra privalumų ,tai mokėk trūkumus paversti privalumais.Jei to nemoki ,tada geriau paprotestuoti prieš balsavimą,atsisakyti dalyvauti.Išeis irgi neblogas piaras.Kaip sakant iš trūkumų privalumas.


O atlikusius nuo Eurovizijos ( greičiau - balkanovizijos) pinigėlius skirkim KELIO Į ŽVAIGŽDES rengėjams...
smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile

Kad daugiau P(orno)OP kultūros žvaigždių prikeptų
smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
penelope penelope 2594
2007-05-14 14:21 penelope 2011-09-11 05-24

Petronele rašė:

(...)
Net susigraudinau beskaitydama Penelopės įdėtą ištrauką :))


Petronėle, čia ne ištrauka, čia VISAS straipsnis.
Daugiau nėra.

TAigi, jau galim važiuoti į Gruziją (eksursijomis ar individualiai) dovanų susirinkti... smile
Savana Savana 1122
2007-05-16 18:56 Savana
Sveiki.
Noriu parsisiusti Eurovizijos dainu. Gal as nepastebejau nuorodos? smile
tina82 tina82 754
2007-05-16 19:20 tina82
Spaudi ant norimos šalies ir pasirink audio smile
Pusfinalio dalyviai: http://www.eurovision.tv/content/view/545/281/
Finalo dalyviai: http://www.eurovision.tv/content/view/546/282/
Tess Tess 20234
2007-05-16 19:38 Tess
Ir aš norėčiau parsisiųsti. O iš šių nuorodų galima ti pasiklausyti. smile
A
Agrius 5
2007-05-16 20:23 Agrius 2011-09-11 05-24

prosas rašė: Nusipirksi parduotuvėj :))


Arba internetu...
Tess Tess 20234
2007-05-16 20:25 Tess
Aha, teks pirkti. smile
Praeitais metais buvo galimybė atsisiusti.
tina82 tina82 754
2007-05-16 20:32 tina82
čia tikriausiai apie save šneki smile
L
Loreta13 30842
2007-05-16 21:01 Loreta13 2011-09-11 05-24

prosas rašė: Nu niaaaa ...
Aš Eurovizijos nežiūriu.
Bijau, kad lytis nepasikeistų ...
Nebijok, prie kvarabos kvaraba nelimpa:))
L
Loreta13 30842
2007-05-16 21:32 Loreta13 2011-09-11 05-24

prosas rašė: Ragana
Pasitikrinau visus kvalifikacijos kėlimo pažymėjimus. Kad nerealiai gudri, parašyta gal kokiuose dvidešimt penkiuose, o...kad ragana, liudija tik vienas - sutuoktuvių liudijimas.
Taip kad, nešūkauk:))
A
Agrius 5
2007-05-16 21:35 Agrius 2011-09-11 05-24

Loreta13 rašė:

prosas rašė: Ragana
Pasitikrinau visus kvalifikacijos kėlimo pažymėjimus. Kad nerealiai gudri, parašyta gal kokiuose dvidešimt penkiuose, o...kad ragana, liudija tik vienas - sutuoktuvių liudijimas.
Taip kad, nešūkauk:))



:)))))))))))))))
L
Loreta13 30842
2007-05-16 21:36 Loreta13
Ir iš viso - klausyk Aušrinės, kad - "Lietuvoje prietarai ir baimės, homofobija..."
Net partiją vargšelė paliko šviesos labui, sušukusi -
"po tamsos ateina šviesa..":))
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui