nuomuojamo IT remontas

K
kikine 14
2004-02-18 04:20 kikine
Sveiki,
Gal kas galit padėt išspręst tokią problemą: Išsinuomavom patalpas, padarėm remontą, sąnaudas padalinau 5 metams ( tiek buvo sudaryta sutartis). Po metų pasikeitė patalpų savininkai ir sutartis automatiškai nutrūko ( notariškai ji nebuvo patvirtinta). Su naujais savininkais sudarėm naują sutartį. O ką daryti su tom nuomos sąnaudom? Ar tai leidžiami atskaitymai- ar jas man toliau taip pat nurašinėt, ar pagal naują sutartį išdalint, ar išvis negaliu į sąnaudas traukt? Mes likom tose pačiose patalpose, tik savininkas kitas. VMI aiškina visai į lankas-jie sako, kad aš dabar visai negaliu į sąnaudas traukt- padėkit, jei kas protingą mintį turit..... smile smile smile
C
Cina 106
2004-02-23 23:12 Cina
Į sąnaudas galima traukti tik 1 metams tenkančias išlaidas. Nes turtas naudojams buvo tik metus. Įstatymas nenumato išimčių tais atvejais kai sutaris nutraukiama ir vėl pasirašoma.
"Tuo atveju, kai atlikus remonto arba rekonstravimo darbus nuomos arba panaudos sutartis nutraukiama, tai ribojamų dydžių leidžiamiems atskaitymams galima priskirti tik to remonto arba rekonstravimo darbų vertės dalį, proporcingai tenkančią laikotarpiui, kurį po atlikto remonto arba rekonstravimo tas turtas buvo naudojamas pajamoms uždirbti."
Nesvarbu kad jūs liekate tose pačiose patalpose, sutartis tai jau nauja.
Taip kad viskas prasideda išpradžių. Anos sutarties likusių 4 metų išlaidų į sanaudas traukti negalima.
nieko_sau nieko_sau 3857
2004-02-24 07:11 nieko_sau 2011-09-11 03-21
Noriu truputį patikslinti kolegą-į sąnaudas traukiame viską, tačiau leidžiamais atskaitymais bus tik 1 metų sąnaudos, kitos sąnaudos-neleidžiami atskaitymai.
K
kikine 14
2004-02-24 07:18 kikine
Dėkui, bet paaiškėjo naujos aplinkybės-pasirodo naujoje sutartyje numatyta, kad nauji savininkai pripažįsta remontą ir, jei nutrauks sutartį, tai kompensuos patirtus nuostuolius susijusius su remontu, manau dabar belieka padalinti sąnaudas pagal naują sutartį. Ar aš teisi? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui