Kokia turėtų būti normali buhalterio alga ?

A
angelka 2790
2004-12-17 15:27 angelka
Nu va ir išaiškėjo labai negeras dalykas - pasirodo ne tiek jau daug aš ir gaunu. smile Bliamba, reiks šefams Kalėdinį siurprizą parengti - arba keliat atlyginimą, arba "razvod i dėvičja familija" smile
A
angelka 2790
2004-12-17 15:30 angelka
Nu bet tai išaiškėjo ir dar vienas dalykas - ar aš Vilnių pasirinksiu, ar Šilalę - atlyginimą tai rodo tokį patį smile Kažkas čia negerai smile Gal dar neruošiu šefams Kalėdinės dovanos - palauksiu Velykų smile .
K
KristinaK 260
2004-12-18 12:11 KristinaK
Skaičiau, skaičiau, net akys apraibo.. nutariau ir aš pasidalinti savo patirtimi dėl algų ir dėl vadovų - šiaip asmeniškai nesu baigusi buhalterijos, tačiau jau 5 metai dirbu šioje srityje. Žinau, kad tikrai daug ko nežinau, daug dėl ko abejoju - bet aš labai stengiuosi - daug skaitau (ypač tax.lt forumus), konsultuojuosi su labiau patyrusiom draugėm - aišku visko žinoti negali ir kartais tiesiog pavydas suima,kai paskaitai forumo dalyvių kalbas ir atsakymus - pagalvoju- bleka muka, matyt man reikia eit dirbt kokia vadybininke - juk nieko neišmanau...
Dirbu keliuose darbuose - tiesą sakant, labai norėtųsi dirbti viename, bet kad uždirbtum tiek, kad nereiktų kaip dabar bėgioti po visą pasaulį su poperukais... deja deja... Pirmame savo darbe tikrai gerai papuoliau - mokėjo tikrai normaliai, darbo mažai, labai gerbė ir mylėjo... na dirbdavau pusę dienos, po to laisva - tai nutariau pasiieškoti ko tais papildomo, kad neprarasti kaip sakoma ugnelės.. radau... prieš tai buvusi gaudavo 400 litų, bet ji ateidavo du kartus į mėnesį, atspausdindavo tom dienom krūvą pavedimų ir pateikdavo skolas, išsinešdavo maišą popierių ir pranykdavo... įmonė prekybinė, apyvarta vidutiniškai į mėn. 35-60tūks.lt, prekių gyva galybė - jokios absoliučiai inv. - nieko. Tai kai atėjau aš, padirbau gerą mėnesį, o po to atėjau ir pasakiau - na žinote, jei nori,kad ir aš ateičiau kartą į mėnesį, susikraučiau popierius ir pasiimčiau algą - tai tada gerai, bet jei nori,kad būtų normali apskaita - aš už 400 nedirbsiu. Pūtėsi, pūtėsi, tai sako argumentuok. Na aš jam viską populiariai paaiškinau, sudėliojau į lentynėles kaip sakant - suprato, bet pateikė ir savo argumentų - tipo įmonė plečiasi, kol kas aš negaliu mokėti itin didelės algos, pati matai kokia situacija - JUK TU BUHALTERĖ- bet pradžiai sutarėm 750. Na gerai, eina metai, kainos kyla, viskas brangsta - darbo daugėja, apyvartos didėja - alga kažkodėl tai ne... vėl sėdom kalbėtis - o aš tuo momentu dar susiradau kelias firmeles, kur tikrai nebuvo daug darbelio - žodžiu spėdavau. O svarbiausia, kad jaučiu, kad aš jam tikrai daugiau negu paprasta buhalterė, kuri sudėlioja debetus su kreditais - jis su manim ir pasitaria, paplanuojam kaip ir ką toliau daryti - būtų sunku jei išeičiau. Tai va, biškį nuklydau - sėdom vėl šnekėt - na sakau, tai gal jau metas algą gauti didesnę - sako aš tikrai suprantu, kad reikėtų tau mokėti kaip minimum 1500, iki metų galo tavo alga tikrai bus tokia. Aš pagalvojau - na va visai neblogai, galima vienos įmonės atsisakyti ir daugiau laiko skirti šitai. deja deja... šiandien kelinta diena? ogi gruodžio 18, o alga kaip buvo taip ir liko tokia pati - net nebežinau, gal spjaut į viską ir eit kitur - tuo labiau,kad kviečia, alia kokie tais sentimentai groja ir negaliu apsispręsti.

p.s. o gal kas norit pasidalinti patirtimi - geriau dirbti pas pažįstamą(netgi kai kuriais atvejais ir draugą - ar vyro, ar draugo draugą,ar klasioką) - ar visdėlto geriau pas visiškai svetimą?

Atleiskit už tiek daug teksto - įsijaučiau smile gero savaitgaliaus.
A
Apologetas 926
2004-12-18 14:50 Apologetas
geriausia dirbti pas visiskai svetima. Kitokio pobudzio santykiai trukdo darbiniams santykiams, mazina objektyvumo lygi, skatina psichologine itampa kolektyve, demoralizuoja kitus darbuotojus.
Visa tai atsiliepia, daugiau ar maziau, vienaip ar kitaip, imones veiklai. Girdejau, kad kai kuriose imonese net yra, zinoma, nerasyta taisykle, kad giminystes ir svainystes santykiais susije darbuotojai negali dirbti, jei tarp ju yra tiesioginis arba netiesioginis pavaldumas, o jei tai atsitinka darbovieteje, pvz., protingas vyr buhalteris veda grazia kasininke, tai vienas is ju turi iseiti is darbovietes.
jofky jofky 3286
2004-12-18 14:59 jofky
Truputi esu kitos nuomuonės, nes pati patyriau savo kailiu. Ištekėjau už tos pačios įmonės darbuotojo. Tai darbui visiškai netrūkdė, net atvirkšiai tame yra daug ko gera ir vadovui savotiškai patogu buvo. Kas labaiusiai stebina, kad tai trūkdė kitiems įmonės darbuotojams, tokių nesamonių prisikūrė, kad turėjau išeiti iš darbo.
A
Apologetas 926
2004-12-18 15:30 Apologetas
sakau, demoralizuoja tokie dalykai, ir konfliktu nereikalingu kelia.

Auditoriams taikoma tokia taisykle: jie ne tik turi buti nepriklausomi, taciau turi tokie ir atrodyti kitu akyse.

Analogiska situacija ir cia - seimos nariai, dirbantys imoneje, ne tik turi buti objektyvus darbo santykiu prasme, taciau ir kiti darbuotojai turi matyti ta objektyvuma.

Deja, tatai labai sunku. Sunku parasyti zmonai papeikima. Sunku pasakyti vyrui, kad mala suda darbe. Sunku paaiskinti giminaiciui, kodel pareigose paaukstinai ne ji, bet kita darbuotoja. Net jei objektyviai giminaitis vertas paaukstinimo, ir jis paaukstinamas, kiti darbuotojai nesugebes pabegti nuo minties, kad toki paaukstinima dalinai leme giminystes rysiai. Ir nepavyks ju itikinti - zmogaus prigimties nepakeisi. Ir automatiskai isprovokuosi konflikta.

Taip, kad geriausia iseitis - tiesiog vengti tokiu situaciiju.
K
KristinaK 260
2004-12-18 15:30 KristinaK
Apologetai -
matomai iš mano lyriško "rašinėlio" susidarei nuomonę, kad mane su vadovu sieja kokie tais kiti nei grynai darbiniai santykiai - ne taip, paprasčiausiai jis yra mano vyro klasiokas ir mes kartu šeimomis bendraujam jau n' metų. Tai va tie sentimentai dėl darbo pakeitimo būtent dėl to.
O šiaip tai aš irgi žinau, kad kitose įmonėse negali dirbti giminės, nesvarbu - žmona, brolis, sesuo ar teta.Ypač jei užima aukštesnius postus.

To Jofky - tikras "liatuviškas" bruožas - nesvarbu,kad kitam gerai, man geriau kai jam blogai. PAvydas paprasčiausiai išgraužė Tave iš darbo
A
Apologetas 926
2004-12-18 15:41 Apologetas
Kristina, jei iseisi is darbo, tiesiog tavo vyro draugelis gali jaustis kaltas, kad nepakele tau atlyginimo, nors zadejo. Savo ruoztu, tavo vyras gali galvoti, kad jo draugas jausis kaltas ir pats nejaukiai jaustis. Galu gale, kai tu susitiksi ta giminaiti, abu zinosite, kad jis zadejo, bet nepakele tau atlyginimo, ir tu isejai. Ir tai gali aptemdyti jusu nepriekaistinga draugyste.

is antros puses - galbut tavo vyro draugelis jau gali buti numates atsisveikinti su tavim, galbut turi kita kandidata i tavo vieta su mazesniu darbo uzmokesciu, taciau jam trukdo tau pasakyti "viso gero" tai, kad tu esi jo draugo zmona.

velgi - tavo rankos laisvos - gali eiti kitur. Bet pati matai, kad tau trukdo tai, kad tavo darbdavys yra tavo vyro draugas. Jei nebutu draugas - butu lengviau iseiti.

tai ko cia dar klausineti, kur dirbt geriau, man trodo - vienareiksmiskai, lengviau pas svetima.
K
KristinaK 260
2004-12-18 15:58 KristinaK
Sutinku, kad geriau visdėlto pas svetimą... dėl to ar jis jausis blogai, viendėlto kad aš jo draugo žmona - nemanau, ne tas žmogus... jis įsivaizduoja,kad jis daro paslaugą, kad priėmė mane dirbti pas save, maniškis ne kartą jau jam sakė - nu nebūk tu skrudžas, negi ji(t.y. aš) blogai dirba - sako nugi gerai dirba, baisiai patenkintas...bet.. būti patenkintu dėl darbo kokybės vienas dalykas, o pakelti algą... smile deja
K
KristinaK 260
2004-12-18 16:00 KristinaK
Apologetai, ačiū už pabendravimą, deja turiu atsijungti - kaip ne kaip šiandien šventė - vestuvių kokios tai metinės, t.y. penktos, reik varyt kept vištos smile ir pjaustyti mišrainės . Gero Tau savaitgalio smile
E
Emma 1993
2004-12-18 16:05 Emma
Nesuprantu tada visiškai. Jei aš nors įtarčiau, kad žmogus mano darąs paslaugą, jog mane priėmė į darbą smile, tai lygiai po 14 d. manęs tame darbe nebūtų. Kaip galima dar bendrauti šeimomis?
Tikrai mes visi labai labai skirtingi.
A
Aniza 348
2004-12-18 16:11 Aniza
Aš savo šefa pažystu nuo pirmos klasės. Ir visada buvome kartu. Tik žinoma armijoje kartu netarnavau. Dirbome toje pačioje darbovietėje. Tiesa tada pavaldumo nei iš vienos pusės nei iš kitos pusės nebuvo. Šiuo metu turime savo nedidukę įmonėlę. Jai ne didžiuliai mokesčiai viskas būtų labai puiku. O dėl santykių, manau daugiau privalumų negu trūkumų. Kai kartu dirbi nebereikia klausinėti kas atsitiko, kodėl pavargęs ir t.t. , reikalui esant galima kai kuriuos darbus atlikti pasikeičiant. Na manau supratote ką norėjau pasakyti.
jofky jofky 3286
2004-12-18 18:03 jofky
Žinau dvi firmas kur didžioji dauguma dirba tik giminaičiai. Kaip ten pareigos skirstomos ir atlyginimai nežinau, bet tos firmos tuoj 10-tį švęs. Kiekvienais metais vis plęčia savo veiklą. Tai gan stiprios firmos. Aišku žinau daug pavyzdžių kur darbas nevyksta tik todėl kad dirba visi savi. Todėl manau, kad visa problema vadove ir jo sugebėjime vadovauti, mokėjime subūrti kolektyvą. Prišiukšlinti gali tiek savas tiek svetimas, svarbu laiku tai numatyti.
dakli dakli 1393
2004-12-18 20:38 dakli
Manau, kad lengviau dirbti pas svetimą, nei pas savą. Bet pritariu ir Jofki, kad viskas priklauso nuo vadovo, nuo jo sugebėjimo vadovauti, mokėjimo suburti kolektyvą bendram tikslui, "uždegti" savo idėjomis, palaikyti draugišką klimatą kolektyve, atlikti taikdario funkciją smile
0
0331 151
2004-12-22 17:59 0331
sveiki, norėjau patarimo, manęs prašo sutvarkyti IĮ buh. dokumentus už vienus metus - 2004m. įmonė per šiuos metus dirbo tik 3 mėn.,išrašė kokias penkias sąskaitas, toliau visus mėn. nieko nedarė tik mokėjo mokesčius, man reikia tik sudėlioti popierėlius, išlaiduoti pagal pirkimo sąskaitas, jų per visus metus buvo gal kokia 10 ir supajamuoti gautus pinigus, kitaip tariant sutvarkyti kasą, savininkas pats yra užpildęs deklaracijas, darbuotojų neturi, kiek galima paimti už tokį darbą smile
Loreta Loreta 28574
2004-12-22 19:05 Loreta
Tau reikės ne tik sudėlioti popieriukus, bet ir patikrinti ataskaitas. Kaip galima jas supildyti, nesutvarkius apskaitos? Na, labai norit galima, žinoma, tačiau patikrinti vis tiek reikės. Bent jau gabalą turėtum gauti.
0
0331 151
2004-12-22 19:12 0331
o ką ten tikrinti jei ataskaita tik sodros, nes ne pvm mokėtojas aš galvoju kad daug imti negaliu bet ir nusipiginti nenoriu, negaliu aš jam sakyti kad per valandą surašysiu ir kainuos 20 lt smile , kaip realiai įvertinti buh. darbą
Loreta Loreta 28574
2004-12-22 19:15 Loreta
Na tikrai - pats matai, kiek bus darbo, kitam juk sunku įvertinti. Gal aš čia ir perlenkiau lazdą - pati ko gero, tiek nešaukčiau smile Jei per dieną padarysi, tai realiai ir vertink, kelias šimtines paimti.
0
0331 151
2004-12-22 19:41 0331
na aš maždauk parašiau ką reikės padaryti va ir galvoju apie šimtines kokia 200-300, nes tai būtent ir yra tik kasos sutvarkymas, net nežinau kaip reikėtų įvertinti, čia ne prekė kad galėtai pasakyti kad vienas išrašytas kasos išlaidų orderis kainuoja tiek, o beje manau kad gabalas irgi nepamaišytų bet manau kad jau būtų per dauk žmonės dirba visą dieną nuo ryto iki vakaro kad tiek gautų smile , tai reikia imti proto ribose, ačiū kad yra bendraujančių ir galiu nors su kai kuo pasitarti ir paklausti kitų nuomonės smile
B
begemotas 486
2004-12-27 07:21 begemotas 2011-09-11 03-35

begemots rašė:

begemotas rašė: Susiradau informaciją, kaip steigti PS.
Visi, kam įdomu, prašome kreiptis adresu: begemot@delfi.lt .
Randuosi Vilniuje, kaip nekeista, profsajungu pastate.



Profesinei sąjungai įsteigti būtina, kad ji turėtų:

1) ne mažiau kaip 30 steigėjų arba įmonėje, įstaigoje, organizacijoje būtų ne mažiau kaip 30 steigėjų ar jie sudarytų ne mažiau kaip 1/5 dalį visų darbuotojų, tačiau ne mažiau kaip 3 darbuotojai;

2) susirinkime patvirtintus įstatus (statutą);

3) išrinktus vadovaujančiuosius organus. (PSĮ 6 str. 1 d.).


Klausyk, tu už mano Nic'o kopijavimą į galvą gausi... "diedovščina" turi būt kaip ne kaip..


Begemotsai, gyveni "ne po poniatijam". Už tokius najezdus privalai "za bazar otvetitj".
Kaip satisfakcija, reikalauju butelį raudono vyno. Užkanda mano. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui