Užsieniečių įdarbinimas

wirgina wirgina 5887
2011-07-14 17:15 wirgina 2011-09-11 07-24

landose rašė: Sveiki, susidūriau su labai problematišku dalyku... Norim įdarbinti asmenį be pilietybes, t.y. jis užregistruotas Latvijos asmenų registre, kaip asmuo be pilietybės, bet su asmens kodu... Teiravausi teritorinėje migracijos tarnyboje, sako nereik leidimo dirbti, teiravausi Vilniaus pagrindinėje, sako reikia, skambinau į darbo biržą, lygtai reikia, bet neužtvirtintai, kitur vėl nereikia. Gal kam teko įdarbint asmenį be pilietybės?


Pagrinde sodros reiktų teirautis... o ko jis negali dirbti... smile
L
landose 29
2011-07-14 17:19 landose
sodrai nusispjaut iš kur jis, kas toks, nes pvz. trečių šalių piliečiams reikia leidimo dirbti ir leidimo gyvent, prieš pradedant dirbti, ES piliečiams tereikia migracijos pažymos, o vat dėl tokio asmens atsidūriau aklavietėje...
D
Delmira 37
2011-10-26 08:22 Delmira
sveiki, reikia įdarbinti vieną europos sąjungos pilietį, kaip pateikti sodrai priėmimą, jei žmogus neturi nei lietuviško asmens kodo, nei sodros nr.?
mariska mariska 8625
2011-10-26 08:31 mariska
Pateikiate be asmens kodo ir soc draudimo nr.
Tik reikia teikti ne per sistemą, o nešti į skyrių popierinį variantą. Kartu būtinai turėti ir ES piliečio paso kopiją.
L
landose 29
2011-11-11 12:58 landose
Sveiki, gal galit kas priminti, kiek laiko ES pilietis gali dirbti Lietuvoje, nepateikiant migracijai dokumentų dėl pažymos gavimo ir vietos deklaravimo, ar 3 mėnesius, ar puse metų?
jotvingis jotvingis 1124
2011-11-11 14:38 jotvingis
Sveiki, iškilo toks klausimas, kas laikomi nenuolatiniai Lietuvos gyventojai ? Užsienio piliečiai laikinai dirbantys Lietuvoje ? O kaip su Lietuvos piliečiais, išvykusiais į užsienį (laikinai)
Tininga Tininga 50021
2011-11-11 14:52 Tininga

jotvingis rašė:
Sveiki, iškilo toks klausimas, kas laikomi nenuolatiniai Lietuvos gyventojai ? Užsienio piliečiai laikinai dirbantys Lietuvoje ? O kaip su Lietuvos piliečiais, išvykusiais į užsienį (laikinai)

Koks asmuo laikomas nenuolatiniu Lietuvos gyventoju pajamų mokesčio mokėjimo Lietuvoje ir deklaravimo tikslais?

Tai toks gyventojas, kuris kalendoriniais metais nuolatinę gyvenamąją vietą turi tik užsienio valstybėje ir asmeninių, socialinių ir ekonominių interesų kalendoriniais metais turi daugiau užsienio valstybėje negu Lietuvoje, ir Lietuvoje kalendoriniais metais ištisai ar su pertraukomis išbūna trumpiau negu 183 dienas arba dvejais vienas paskui kitą einančiais kalendoriniais metais Lietuvoje ištisai ar su pertraukomis išbūna mažiau negu 280 dienų, t. y. asmuo, kuris netenkina GPMĮ 4 straipsnyje nuolatiniam Lietuvos gyventojui apibrėžti nustatytų kriterijų.
GPMĮ yra nustatytos ir išimtys, kada užsienietis, atvykęs į Lietuvą, netampa nuolatiniu Lietuvos gyventoju.

Užsienio valstybės pilietis, kuris atvyksta į Lietuvą ir, neatsižvelgiant į tai, kiek dienų jis išbūna Lietuvoje, yra laikomas nenuolatiniu Lietuvos gyventoju, jeigu jis tik užsiima individualia veikla per nuolatinę bazę Lietuvoje arba jeigu jis tik dirba Lietuvoje, tačiau atlyginimą už darbą Lietuvoje gauna iš užsienio valstybės biudžeto, arba jeigu jis dirba užsienio valstybės diplomatinėje atstovybėje, konsulinėje įstaigoje ar tarptautinės organizacijos atstovybėje Lietuvoje.
A
areta 784
2011-11-15 11:53 areta
Sveiki,
Įdarbinome Rusijos pilietę. Praėjome visas įdarbinimo procedūras t.y. gavom leidimą dirbti, leidimą laikinai gyventi...

Su minėtu darbtuotoju, kurio darbas turizmo vadybininkas, sudarėme darbo sutartį.
Darbuotojas dirbs Rusijoje ir Lietuvoje t.y. ieškos turistų Rusijoje ir juos lydės į Lietuvą, čia užiminės. Kaip pildyti tabelius? Ar čia skaityti kaip komandiruotę??? Ir kurį laiką laikyti komandiruote (jeigu laikyti): laiką kai ji bus Rusijoje ar laiką, kai ji bus Lietuvoje?
Kaip Rusijos piliečiui, įdarbintui pas mus skaičiuoti atlyginimą: GPM, NPD ir Soc.dr.
Esmė darbuotojo mobilumas: tai jis Rusijoje, tai jis čia.... Kaip forminti viską????
Padėkite prašau
A
areta 784
2011-11-15 14:10 areta
Negi neturite užsieniečių? :)
2011-11-15 14:33 UAB_advisera
kadangi jis yra įdarbintas Lietuvos įmonėje, tas laikas, kai jis būna Rusijoje, jam skaitosi komandiruotė, kadangi jis išvyksta iš šalies (nebent DS jus nurodėte, kad pagrindinė jos vieta, darbo vieta yra Rusijoje).
Mokesčiai jam bus mažesni, kadangi jis bus naujas rinkos dalyvis (sodra is darbuotojo -6 proc. is darbdavio 7,63 proc (Sodra turėtų atsiųsti pranešimą), gpm 15 proc. NPD netaikom, nes jis ne Lietuvos pilietis (nesvarbu, kad turi leidimą laikinai gyventi)) smile
A
areta 784
2011-11-15 14:48 areta
Tuomet dar klausimas: jeigu kai jis būna Rusijoje (ieško turistų ir pan.) skaičiuosiu komandiruotę, kaip tuomet su savaitgaliais? Pvz. 3 mėn bus rusijoj, tai už visas dieneles ir skaičiuot?

A
areta 784
2011-11-15 16:03 areta
Apskritai: Ar galima įdarbinti žmogų DS numatant, kad jis dirbs užsienyje namie prie kompo ir tik kartais atvažiuos į LR. Jokių padalinių užsienyje neturim.
mariska mariska 8625
2011-11-29 11:47 mariska
Užsieniečiui pratęsiamas leidimas dirbti. Darbo sutartis terminuota iki ankstesnio leidimo dirbti pabaigos. Ar užtenka tik įrašyti sutarties pakeitimą, kad terminas patęsiamas? Kažkaip nesinori rašyti naujos DS, nes darbo santykiai nenutrūksta.
E
eve_ 1
2011-12-16 16:17 eve_
Sveiki,

norėjau pasiteirauti dėl leidimo dirbti užsieniečiui išdavimo tvarkos.

O būtent - šiuo metu turime du VšĮ, registruotos Lietuvoje, dalininkus, Baltarusijos piliečius, kurių vienam norime gauti laikiną leidimą gyventi Lietuvoje teisėtos veiklos ir darbo pagrindu.

Pagal galiojančius teisės aktus, leidimo dirbti iš užsieniečio nereikalauja, kai jis "įregistruoja įmonę, įstaigą ar organizaciją Lietuvos Respublikoje kaip savininkas ir jo buvimas Lietuvos Respublikoje yra būtinas, siekiant įmonės, įstaigos, organizacijos tikslų bei vykdant veiklą, ir yra įmonės, įstaigos ar organizacijos, įregistruotos Lietuvos Respublikoje vadovas, jeigu pagrindinis jo atvykimo tikslas yra darbas įmonėje, įstaigoje ar organizacijoje".

Atsižvelgdami į tai, kad leidimo dirbti užsieniečiui išdavimo procedūra yra pakankamai apsunkinta, pagalvojome, kad vienas iš dalininkų galėtų perduoti savo visus pajus kitam dalininkui, kuriam siekiame gauti leidimą dirbti ir laikinai gyventi. Šis taptų vienintėliu VšĮ dalininku, pasiskirtų save vadovu ir tuomet kaip ir atitinkam aukščiau minėtą pagrindą, pagal kurį užsieniečiui nereikės gauti leidimo dirbti.

Vis gi neramina nuostata: "įregistruoja įmonę, įstaigą ar organizaciją Lietuvos Respublikoje kaip savininkas".

Ką manote šiuo klausimu ? Labai būčiau dėkinga už patarimus. Bandžiau prisiskambinti į darbo biržą, bet dabar viena specialistė serga, kita šiaip nekelia ragelio... smile
Tess Tess 20234
2011-12-16 16:36 Tess
O darbo biržoje nieko nepasakys gero. smile
Tam, kad dirbti ir gauti leidimą gyventi Lietuvoje, jis turi būti vieninteliu savininku.
mariska mariska 8625
2011-12-28 10:08 mariska
Laba diena,

kaip yra daroma, kai pratęsiamas leidimas dirbti? Reikia pratęsti DS terminą atitinkamai. Ar reikia pristatyi sutartį su pakeitimais darbo biržai?
G
Gintute 96
2012-03-14 10:58 Gintute
Laba diena,
Iškeliu temą į paviršių. Tai vistik kokie etapai įdarbinat Lenkijos pilietį, kuris bus visą laiką Lenkijoje (sėdės namuose prie kompiuterio) ir į LT atvažiuos ne daugiau kaip 90d per metus, o gal ir visai neatvažiuos.
1. Migracijos tarnyboje išsiimti pažymą.
2. Įdarbinti Sodroje -popierinis variantas+paso kopija.

Darbo valandos tabelyje rodomos normaliai ne kaip komandiruotė? Darbo užmokestis skaičiuojamas sumokant visus mokesčius kaip normaliam LT darbuotojui, teisingai? Ar GPM geriau neišskaičiuoti?
Iki 02.15 teikiama FR0573 A klasės pajamos.
ErnestaL ErnestaL 612
2012-05-10 10:32 ErnestaL
Sveiki,

Norime įdarbinti užsienietį, ir prieš mėnesį reikia užregistruoti laisvą darbo vietą darbo biržoje. O į biržą turi važiuoti pas direktorius? Ar užtenka paskambinti arba, kad nuvažiuotų administratorė ir užregistruotų?
Elste Elste 27286
2012-05-10 10:45 Elste

ErnestaL rašė:
Sveiki,

Norime įdarbinti užsienietį, ir prieš mėnesį reikia užregistruoti laisvą darbo vietą darbo biržoje. O į biržą turi važiuoti pas direktorius? Ar užtenka paskambinti arba, kad nuvažiuotų administratorė ir užregistruotų?

mes tai darbo vietas registuojame kompu, prisijungę prie DB puslapio. Ir jokio skirtumo, kas tą vietą užregistruos.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui