Siūlau išlieti agresiją!

L
Lliucija 674
4 2014-04-30 11:33 Lliucija 2014-04-30 12-36
Pozityvas bus tada, kai bus to pozityvo. Ekonominėje socialinėje plotmėje. Dabar galim pasidžiaugti gražiu pavasariu, sužaliavusia žydinčia gamta, artėjančia motinos diena. Bet be jokio ekonominio socialinio aspekto. Nes kokia gamta gali gėrėtis žmogus ūkininkas, kai jam vidurį baltos dienos nušvilpia nuomojamą žemę NMA specialistas, nes toje savivaldybėje jo giminės ir artimieji jam padeda gerus darbus daryti. Ar labai jau matys tuos žiedus mama, kuri negali padoriai vaikų išmaitinti. Va jums ir visas pozityvas.
A
Aritmetika 23
2 2 2014-04-30 12:41 Aritmetika
Vartant lietuvišką spaudą norom nenorom nusipieši vaizdą, kad Lietuvoje krizė baigėsi. Va, apsilankai protingoje internetinėje svetainėje, pasiskaitai protingų žmonių pasibėdavojimų ir pradeda atrodyti, kad situacija ne ką geresnė nei 2008 metais.
Internetas pikdžiugiškai krykštavo, kad išvažiavo visi runkeliai ir dabar jau tikrai bus žymiai geriau, nes Lietuvoje liko tik didžiausi patriotai, norintys ir galintys viską pakeisti.
O ką aš matau? LSDP (=LKP=LDDP) sėdi koalicijoje su iki ausų prisidirbusiais, tačiau niekaip nenuteisiamais darbiečiais ir visokiais marginalais. Teisėjai ir seimo nariai teismo sprendimu susigrąžina ikikrizinius atlyginimus, o policijai, bibliotekininkams ir pensininkams pinigų biudžete nėra. Tačiau yra pinigų straipsniams ir finansų analitikų pasisakymams, kad dėl tokios padėties yra kalti:
— gyvenantys iš pašalpų (suprask, nedirbantys už MMA),
— per didelės pašalpos (ar kas nors bandėt išgyventi iš 350 litų?),
— per mažas darbo našus (arba per didelis lietuvių darbininkų tingumas),
— per didelis MMA,
— tėvynės išdavikai emigrantai, nes jie „dėl ilgesnio pinigo“ pabėgo palikę savo Tėvynę, tėvus ir vaikus.
Aš tai, pavyzdžiui, matau kitas blogybes:
— nesugebama nuteisti aukštuose postuose sėdinčių ar pinigais aptekusių (Vyktaras ir co., metai iš metų tamposi su kontrabandos Karaliais)
— vaikigalis su 2 gramais žolės gauna realią laisvės atėmimo bausmę, o automobiliu prisiskraidę ir žmones suluošinę pareigūnų ir teisėjų artimieji išsisuka su administracinėmis baudomis (na, kad ir Proninos žentas),
— teismai sprendžia, gali ar negali streikuoti su darbdavio išnaudojimu nesutinkantys darbuotojai.
— darbo inspekcija be jokios sąžinės graužaties, įmonės direktoriaus/savininko veikla nepatenkintą darbininkėlį siunčia atgal pas tą patį direktorių (t.y., į įmonės darbo ginčų komisiją) aptarti priežasčių, kodėl neteisingai pildomas darbo laiko apskaitos žurnalas ir po 2-3 mėnesius nėra išmokami atlyginimai.

Aplink korupcija, baisus biurokratizmas ir visiems viskas gerai? Gi Lietuvoje liko tik patys geriausi, labiausiai Tėvynę mylintis, labiausiai pilietiški. Pasižiūri kokius mitingus, tai susirenka pensininkai (tiems gi veikti nėra ką), ir dar kokie nors mokytojai, ugniagesiai ar policininkai. Kur ta Lietuvos inteligentija, jaunoji ambicingoji karta? Nespėja, nes per du darbus dirba ir pusės milijono paskolą už 50 kv.m. butą atidirbinėja?
Byla Byla 12119
2014-04-30 12:48 Byla 2014-04-30 15-26

rašė: Kur ta Lietuvos inteligentija, jaunoji ambicingoji karta? Nespėja, nes per du darbus dirba ir pusės milijono paskolą už 50 kv.m. butą atidirbinėja?

Negi manote kad šių kategorijų žmonės turi tokio dydžio paskolas?
Jaunajai kartai smegenys gerokai išplauti per tendencingą švietimo sistemą. Jie pro rožinius akinius nieko nemato išskyrus pasaulio gėrį. Pasiryžę pasirūpinti visu pasauliu, bet apie tai kad visų pirma reikia pasirūpinti savimi, jiems nedašyla. Namuose dažnai kyla karas man su mano jaunąja karta. Nes neretai nesusikalbame. Totaliai nesusikalbame. smile
Dalia29 Dalia29 12620
9 2014-04-30 18:36 Dalia29

Elste rašė:
man tai juokingiausias pats žodis "nepriklausomybė".

Vat šitoje vietoje jau stop. Diskusija praranda prasmę. Paprasčiausiai nebėra apie ką kalbėti.
Sutinku su rainiu, su amadina, su Ilona, kitais. Bet kai man aiškina, kad tas sovietinis briedas, totalus deficitas, geležinė uždanga ir Kremliaus diktatas buvo gėris, kalbėti nesinori. Jei nepriklausomybė kelia juoką, tai ką aš žinau... Ir gyvename mes dabar šūdinai tik dėka, to, kad praradome 50 metų, kai kitos šalys ėjo pirmyn, mes atgal. Ir dabar jau daug metų mus valdo to seno raugo chebra, kuri puikiai prisitaikė ir subujojo naujoje terpėje, dar ir pamainą sau užsiaugino. Valdininkų nebaudžiamumas yra totalus. Teisinė valstybė ir sprendimas reikalų teismuose nėra blogis, bet vat kad tie sprendimai... Dar nė vieno nenubaudė. Keikiame žiniasklaidą , bet kartais džiaugiuosi, kad ji yra. Net ir tokia, kokia yra.
O jaunimas yra idealistai todėl, kad jauni. Švietimo sistema čia ne prie ko. Švietimo sistema kritikuotina (ir smarkiai) dėl kitų dalykų.
Dalia29 Dalia29 12620
5 2014-04-30 18:39 Dalia29
O dėl Briuselio ir Co. Žinau, kad jie neatvažiuos pas mus su savo tankais. tai jau man daug.
L
Lliucija 674
2014-04-30 19:39 Lliucija 2014-04-30 20-30
Aplamai nedaug šalių, kurios yra nepriklausomos taip, kaip mes tą nepriklausomybę suprantam. Nemėgstu už tų mes slėptis, todėl sakau, kaip aš suprantu. Nepriklausomybė tada, kai šalis t.y.jos vadovai priima sprendimus savarankiškai, nieko neįtakojami. Kiek tai įmanoma, nes 100 procentų tas nėra įmanoma. Bet pas mus tas procentas, sakykim tiesiai šviesiai į vatą nevyniojant labai jau mizernas. Ir tai neesminiais klausimais. Todėl žmonės ir sako, anksčiau pagal Maskvą šoko, dabar pagal Briuselį ir Vašingtoną. O ne ten buvo bananų ir žirnelių su majonezu, ar nebuvo. Ir kad negalėjom į Egiptą nuvažiuot, ar į Turkiją. Ir dar į Paryžių. Nes jau Paryžius tais laikais tai buvo žydroji svajonė.
Briuseliui nėra jokio reikalo su tais tankais važiuoti. Anys su naikintuvais(ar kaip jie ten)atskrido. Draugiška pagalba.
Byla Byla 12119
3 2014-04-30 20:54 Byla
Mūsų kaime , o gal ir visoje LT, net mokyklos pasidalintos partinių klerkų. Senosios gvardijos. Siuntu pastarąją savaitę kad mokyklos direktoriumi patapo senas partinis krienas, ex miesto meras. smile Be 5 minučių pensininkas. Nieko gero per savo gyvenimą nenuveikę, apart nuoseklaus partijos programos vykdymo. Maža to! Mieste netyla kalbos, o jas pradėjo švietimą prižiūrintys miesto klerkai, kad arba ši arba dar viena šalia esanti mokykla bus naikinama. Bet... Kadangi šioje mokykloje klesti socdemų klerkai, tai jai dar ir renovacija suorganizuota! smile O koks tikslas jei ji paruošta naikinti? Kai tiesiai šviesiai, dabar jau esamo mokyklos vado, o tada dar tik pavaduotojo, paklausiau ką jis čia kliedi apie renovaciją kai miesto valdžia kalba ką kita.... Tai net straipsnis miesto internetiniame puslapyje dingo. smile Ir gavau atsakymą su nuraminimu, kad tikrai šios mokyklos niekas nenaikins. Na žinoma kad nenaikins kol pinigų nepraplovė per renovaciją.... smile
O juokingiausia-pikčiausia, tipo vyko konkursas laisvai direktoriaus vietai užimti.... Kai kas taps tuo direktoriumi, jau kone pora metų buvo aišku. smile
Ir tai vyksta kur nepasisuksi.... smile
Gita1 Gita1 8357
2014-04-30 22:04 Gita1
tai kalbos sklinda, kad savivaldybę miesto ir rajono sujungs ir jau seniai kalba.. kiba rimtai sujungs, nes rajono savivaldybės pastatą renovuoja.. praplaus babkes ir bus galima jungt..
bet čia, Byla, ne tik LT tokios realijos, čia visur to pasitaiko..
gerai ten kur mūsų nėr.. jei tik atsirandam vėl kitur geriau.. gal čia mūsų kaltė smile smile
Byla Byla 12119
2014-04-30 22:13 Byla
Tai aš gi ir sakau.... Tas viešumas-nieko gero. smile Nežinai ir širdies neskauda. smile O dabar.... smile
Tininga Tininga 50023
1 2014-04-30 22:18 Tininga
Ot prisiminiau dabar vieną pažįstamą moterį. Taip jau nutiko, kad kilusi ji iš praktiškai asocialios šeimos, bet tikrai labai protinga, išsilavinusi, turi savo verslą, gyvena prabangiai, šeima iš pažiūros tiesiog puiki. Anądien per TV3 stebėjau ją. Nu puiku! Tačiau jai nieko aplinkui nėra gero. Ji regi tik intrigas, blogį, ir t.t. Nu tiek negatyvaus požiūrio į viską turbūt reikėtų paieškoti. Stebėdavausi, ir dabar dar stebiuosi. Bet vistik tam, matyt, esama priežasčių.... smile
Byla Byla 12119
2014-04-30 23:17 Byla

Tininga rašė:
Ot prisiminiau dabar vieną pažįstamą moterį. Taip jau nutiko, kad kilusi ji iš praktiškai asocialios šeimos, bet tikrai labai protinga, išsilavinusi, turi savo verslą, gyvena prabangiai, šeima iš pažiūros tiesiog puiki. Anądien per TV3 stebėjau ją. Nu puiku! Tačiau jai nieko aplinkui nėra gero. Ji regi tik intrigas, blogį, ir t.t. Nu tiek negatyvaus požiūrio į viską turbūt reikėtų paieškoti. Stebėdavausi, ir dabar dar stebiuosi. Bet vistik tam, matyt, esama priežasčių.... smile

Aš pati domėjausi šituo reikalu. Ieškojau atsakymo į šį klausimą. Nes nuolat užduodavau sau klausimą : kodėl jaučiuosi gerai kai atmosfera neigiama. Neseniai radau atsakymą. Prenumeruoju žurnalą "Aš ir psichologija". Taigi, ten kaip tik apie tai buvo straipsnis. Trumpai :
Mes esame tokie, kokiais mus padarė vaikystėje. Ne visada valingai. Kartais visai nevalingai į mus ankstyvoje vaikystėje tėvai, o ypač mama, primėto šiukšlių. Aplinkos šiukšlių. Savo pačios baimių, nerimo, įtampos. Vaiko pasąmonėje ši aplinka užsifiksuoja visam likusiam gyvenimui. Ir su tuo labai sunku gyventi. Tiesa, nežinau, nebuvo ten parašyta, ar įmanoma šią žmogaus būseną - charakterio bruožą pakoreguoti. Todėl taip ir yra kad, kitas žmogus neigiamų emocijų apsuptyje, jaučiasi esąs kaip žuvis vandenyje. Nes tai jo kraujyje užsifiksavę su motinos pienu. Nes tokioje aplinkoje jis jaučiasi saugus. Tai vyksta visiškai nesąmoningai. Deja... O kitiems, APLINKINIAMS, tai atrodo kaip būtent to paties žmogaus pyktis.
Na, jei niekam to žurnalo numerio nepadovanojau, tai rytoj nuskenuosiu tą straipsnį ir įkelsiu. smile
Linda6 Linda6 11854
1 2014-05-01 05:55 Linda6 2014-05-01 07-51
Daug metų pažįstu moterį, kuri neturi meilės jausmo.Visiškai.Taip, ji turėjo du jau žilus vaikus, šeimą ir vaikaičius.Bet koks siaubas , tiesiog sunkiai suvokiamas protu .Jūs neįsivaizduojate koks baisus yra nieko nemylintis žmogus. Galvojau, kad tai psichinė liga. Nekęsti viso pasaulio - tokia jos misija žemėje.
Deja, vyras jau mirė, du sūnūs nusigėrė, anūkų ji nekenčia, liko gyventi viena, ko troško visada.
Turi dabar jau VISKĄ, bet gyventi nebenori.
amadina22 amadina22 19758
2014-05-01 08:28 amadina22
Lastočkino gniezdo
Tininga Tininga 50023
2014-05-01 09:29 Tininga

Linda6 rašė:
Daug metų pažįstu moterį, kuri neturi meilės jausmo.Visiškai.Taip, ji turėjo du jau žilus vaikus, šeimą ir vaikaičius.Bet koks siaubas , tiesiog sunkiai suvokiamas protu .Jūs neįsivaizduojate koks baisus yra nieko nemylintis žmogus. Galvojau, kad tai psichinė liga. Nekęsti viso pasaulio - tokia jos misija žemėje.
Deja, vyras jau mirė, du sūnūs nusigėrė, anūkų ji nekenčia, liko gyventi viena, ko troško visada.
Turi dabar jau VISKĄ, bet gyventi nebenori.

Baisoka... Iš tiesų.
Byla Byla 12119
2014-05-01 10:24 Byla

Ne. "Psichologija Tau" neskaitau. O ten, berods, straipsnis buvo apie sielos šiukšles. Nerandu greitai. O žurnalai namie pasilikę tik nuo lapkričio mėnesio. Išnešiau draugei. Bet.... Vėliau jie atsidūrė konteineryje.
O atmintis mano visai..... smile Paieškosiu dar. Gal rasiu. smile
ABA2 ABA2 1824
2014-05-05 19:09 ABA2
Žurnalistinis tyrimas Ukrainos tema(rusų kalba)
Kaip dirba Rusijos propagandos mašina.
www.youtube.com/watch?v=m9su9CoQ57A#t=1256
P.S. reportažo pabaigoje sudėliojami taškai ant "i"
-----------------------------------------------------------------------------------
I
IlonaD 6943
2014-05-05 19:31 IlonaD
Dar įdomesni dalykai aiškėja dėl Krymo referendumo rezultatų smile
O nachališkai meluoti į akis - Rusijos "arkliukas", jie tik šitaip ir temoka bendrauti su likusiu pasauliu.
ABA2 ABA2 1824
2014-05-05 19:39 ABA2

IlonaD rašė:
Dar įdomesni dalykai aiškėja dėl Krymo referendumo rezultatų smile
.......

Ryte skaičiau : www.pravda.com.ua/rus/news/2014/05/5/7024385/
30% balsavo,o iš jų 15% už prisijungimą.
Gal tai jau PU pabaigos pradžia...
I
IlonaD 6943
3 2014-05-05 19:56 IlonaD
Čia agresija ne į temą, bet Jakilaičio pokalbis su Mikutavičiumi apie pilietiškumą, patriotiškumą, rinkimus ir t.t. žiauriai patiko.

www.youtube.com/watch?v=H_m66lyZm8w
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui