Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle)

A
Ajonda 1057
2004-04-01 16:44 Ajonda 2011-09-11 03-22

Xsi rašė: man yra teke su statybom susidurti, jei moki fakturas pasirasyti ir dar sutartis smile tai tikrai nereikia kad buh kasdiena sedetu

Nu šakės, kas per iškreiptas supratimas apie buhalteriją smile
I
Ina 116
2004-04-01 17:02 Ina 2011-09-11 03-22

Ajonda rašė:

Xsi rašė: man yra teke su statybom susidurti, jei moki fakturas pasirasyti ir dar sutartis smile tai tikrai nereikia kad buh kasdiena sedetu

Nu šakės, kas per iškreiptas supratimas apie buhalteriją smile




smile na ka tu , čia gi geriausi VMI draugai, baudomis papildantys skurdų Lietuvos biudžeetą ir procentais nuo baudų VMI inspektorių piniginę smile
G
giedre25 90
2004-04-01 17:06 giedre25
Nesupratau,-kas kieno kokie draugai ?
I
Ina 116
2004-04-01 17:11 Ina
quote="giedre25"]Nesupratau,-kas kieno kokie draugai ?[/quote]


smile VMi geriausi draugai, tai žmonės turintis būtent tokią nuomonę apie buhalteriją (reikia tik pasirašinėti sutartis ir s/f)
2004-04-01 17:17 Irinabuckis 2011-09-11 03-22

beata rašė: UAB'e buhalteris turi buti idarbintas nuo pat pirmos imones iregistravimo darbo dienos kartu su direktoriumi.

Buhalteris bus reikalingas kai norėsite tapti PVM mokėtojais, iki to galite 0,25 etato priimti arba visai be jo dirbti, tik kas jums skaičiuos mokesčius.BUhalteris reikalingas tam, kad nereikėtu patiems pranešimus rašyti SoDrai ir mokesčiams deklaracijas teikti ir skaičiuoti gyventojų pajamų mokestį, kelių mokestį, garantinio findo įmokas , SoDros įmokas, žino įmokų kodus, VMI ir SoDros įmokų sąskaitas.
O
odisejas 292
2004-04-01 17:30 odisejas 2011-09-11 03-22

vysmonts rašė:
1.Susirasti gera advokata.
2.Susirasti gera buhalteri.


Aš turiu savo nuomonę šiuo klausimu.

Kaip sakant geras advokatas padės, jei buvo blogas buhalteris, o geras buhalteris ištaisys, ką pridirbo blogas advokatas. smile

Jei įmonė planuoja vykdyti tikrai rimtą, nors ir ne super didelį, verslą, tam reikalingas dar vienas žmogus - verslo ir finansų analitikas. Pagrindinė tokio žmogaus funkcija įmonėje - planuoti ir galvoti, o taip pat kontroliuoti, kaip optimaliai panaudoti pinigines lėšas ir kaip sudaryti sandorius, kad įmonė gautų maksimalų pelną, atsižvelgdamas į daugybę įvairių kriterijų, tame tarpe mokestinių. Praktikoje teko matyti daug (dešimtis) atvejų, kai dėl teisininko ir buhalterio nesusikalbėjimo ar tiesiog problemos nesupratimo verslas baigdavosi daugiatūkstantiniais nuostoliais, sąnaudų nepripažinimu per patikrinimus, bankroto bylomis ir dar blogiau.

Mano nuomone vidutinio dydžio įmonėje darbas turi vykti tokiu principu, kad finansų ir verslo analitikas generuoja tam tikras idėjas ar sprendimų variantus, teisininkas vertina šių idėjų ir sprendimų teisinę dalį, o buhalteris skaičiuoja vieno ar kito problemos sprendimo finansinę naudą įmonei. Galutinai priimtą sprendimą, pinigų srautų analizę dėl šio sprendimo ir paruoštas sutartis dar kartą perpatikrina šis analitikas ir tik jo galutine rekomendacija turi remtis įmonės vadovas ar savininkas priimdamas galutinį sprendimą dėl konkretaus sandorio ar ilgalaikės įmonės strategijos.
I
Ina 116
2004-04-01 17:38 Ina
[/quote]

Mano nuomone vidutinio dydžio įmonėje darbas turi vykti tokiu principu, kad finansų ir verslo analitikas generuoja tam tikras idėjas ar sprendimų variantus, teisininkas vertina šių idėjų ir sprendimų teisinę dalį, o buhalteris skaičiuoja vieno ar kito problemos sprendimo finansinę naudą įmonei. Galutinai priimtą sprendimą, pinigų srautų analizę dėl šio sprendimo ir paruoštas sutartis dar kartą perpatikrina šis analitikas ir tik jo galutine rekomendacija turi remtis įmonės vadovas ar savininkas priimdamas galutinį sprendimą dėl konkretaus sandorio ar ilgalaikės įmonės strategijos.[/quote]


Sutinku, viskas labai gražu, bet esu mačiusi tokių "finansų analitikų" kurie net nežinojo kur ir kas į balansą susikelia, taigi jų analizė pagrinde buvo iš to-ką į balansą surašė buhalteris, o jei netyčia buhalteris suklydo-tai praktiškai jau tragedija. Aišku yra ir rimtų specialistų- bet algą tokiam žmogui sumokėti nekiekviena įmonė patemps. Ir tai yra teisinga, jei žmogus gerai išmano savo dalyką, jam turi būti normaliai atlyginta už darbą
S
Soffy 9075
2004-04-01 17:56 Soffy
Skaitau kai kurias žinutes ir keistos mintys į galvą lenda. Dejuoja buhalteriai, kad juos už nieką laiko, atlyginimus mažus moka ir t.t. Taigi brangieji, Jūs patys vos ne kiekvienas rašote, kad tas buhalteris kaip ir nereikalingas įmonėje, šiaip sau žmogelis ataskaitas iš lubų rašinėjantis ir nešiojantis, nesunkiai galima ir be jo kokį pusmetį apsieiti, tas palubines atsakaitas gali kas nors ir kitas surašyti ir nunešti smile .
M
Manija 49
2004-04-01 18:02 Manija
Palaikau Soffy. smile
2004-04-01 18:08 skruzdelyte
Gera buhalteri surasti tikrai sunku. As manau, kad ieskant buhalterterio atkreipciau demesi i jo patirti. Idealiausia butu jei buhalteris jau butu dirbes tokia veikla vykdancioje imoneje. Ir aisku galima dar pasiskambinti i jo buvusias darbovietes ir paklausti kaip jisai dirbo. O jei jie tau pasakytu, kad buhalteri atleido, nes buhalteris per daug nurodinejo direktoriui- reiskia tas buhalteris skirtas butent jums. smile
Nes is tokio buhalterio pasisemsite ne tik buhalteriniu ziniu, bet ir teisiniu. Gal tada jums net advokato neprireiks. Manau sutaupysite.
Sekmes
E
Edyla 8
2004-04-01 19:54 Edyla
Esu dirbusi panašaus profilio firmoje. Galiu pasakyti tiek: Jei bus samdoma 10 darbuotojų , tai reiškia vyks darbas, bus perkamos medžiagos . O statybinėse firmose jų nomenklatūra labai didelė ir darbo su atsargom tikrai bus. Yra atsargų , reiškia yra ir poreikis jas tvarkingai apskaityti, nes dirbant su materialinėm vertybėm atsiranda pagunda ir jas nusavint, tarp statybininkų tai ne naujiena. Vadinasi turi būti vedama tvarkinga medžiagų apskaita t.y su įv. perdavimo dokumentais, kur kiekvienas gavęs atsargas , pasirašo gavimo dokumentus, uo pripažindamas savo atsakomybę už mat,vertybes ir pan. Vadinasi pradžiai buhalteris turės mažiausiai dirbti pusę dienos. Bet žinant , kad ateina darbų sezonas , gal reikės ir visai darbo dienai. Dažnoj firmoj buhalteris yra ir sekretorė ir persanalo vadybinkas, o pagal numatytą darbuotojų skaičių , manau tektų atlikti visas šias funkcijas. Statybose darbo tikrai yra, ypatingai kai reikia pirktas medžiagas paskirstyti po objektus.
Tad visų pirma Jūs turėtumėt įvertinti kokie tai bus darbai, ir nuspręsti kiek jums buhalteris reikalingas.
Tiesi Tiesi 4035
2004-04-01 21:36 Tiesi 2011-09-11 03-22
Čia būčiau linkus nesutikt :)
Ar statybinės firmos direktorių siunčiat plytų kraut, griovių kast, betono maišyt ar sienų tinkuot? Ne? O kodėl? smile



Edyla rašė:
Dažnoj firmoj buhalteris yra ir sekretorė ir persanalo vadybinkas, o pagal numatytą darbuotojų skaičių , manau tektų atlikti visas šias funkcijas.
O
odisejas 292
2004-04-01 22:37 odisejas 2011-09-11 03-23

Ina rašė: Sutinku, viskas labai gražu, bet esu mačiusi tokių "finansų analitikų" kurie net nežinojo kur ir kas į balansą susikelia


Pilnai pritariu, per 8 metus teko susidurti tik su 2 specialistais, kuriuos galima laikyti tikrai gerais ir patikimais.


Ina rašė: Aišku yra ir rimtų specialistų- bet algą tokiam žmogui sumokėti nekiekviena įmonė patemps. Ir tai yra teisinga, jei žmogus gerai išmano savo dalyką, jam turi būti normaliai atlyginta už darbą


Jei sąnaudos tokio specialisto algai, mokesčiams už jį ir darbo vietos sukūrimui yra mažesni nei pajamos, kurias jis uždirba ar išlaidos, kurias jis padeda sutaupyti, tai finansiškai jis jau atsiperka.

O jei kalbėti rimtai, tai 80 procentų geriausių tokių specialistų nepasamdysi, nes jie turi savo verslą... Na nebent samdyti tokio žmogaus firmą, jei ji tokiu konsultaciniu verslu užsiima.
I
Ina 116
2004-04-02 02:04 Ina
Odisėjas rašė:

Jei sąnaudos tokio specialisto algai, mokesčiams už jį ir darbo vietos sukūrimui yra mažesni nei pajamos, kurias jis uždirba ar išlaidos, kurias jis padeda sutaupyti, tai finansiškai jis jau atsiperka.

Finansiškai tas specialistas pradeda atsipirkti žymiai vėliau deja smile , o žali vadovai dažniausiai laukia rezultatų čia ir dabar, kai trūksta pinigų mažai kam užtenka kantrybės palaukti specialistų "efekto" smile
O
odisejas 292
2004-04-02 09:40 odisejas 2011-09-11 03-23

Ina rašė: Finansiškai tas specialistas pradeda atsipirkti žymiai vėliau deja smile , o žali vadovai dažniausiai laukia rezultatų čia ir dabar, kai trūksta pinigų mažai kam užtenka kantrybės palaukti specialistų "efekto" smile


Jei steigia įmonę su 10 000 Lt. įstatiniu kapitalu, tai aišku, kad pinigų trūks smile
X
Xsi 347
2004-04-02 09:54 Xsi
Pykit nepykit bet as vistiek manau kad jei buh dirba savo darba ne sekretores, ne meistro ir tt. tai tikrai jis nereikalingas kas diena.(tik aisku ne taip kaip kai kurie cia iskraiope kad i menesi karta)
IrenaR IrenaR 2858
2004-04-02 09:58 IrenaR 2011-09-11 03-23

odisejas rašė:
Jei įmonė planuoja vykdyti tikrai rimtą, nors ir ne super didelį, verslą, tam reikalingas dar vienas žmogus - verslo ir finansų analitikas. Pagrindinė tokio žmogaus funkcija įmonėje - planuoti ir galvoti, o taip pat kontroliuoti, kaip optimaliai panaudoti pinigines lėšas ir kaip sudaryti sandorius, kad įmonė gautų maksimalų pelną, atsižvelgdamas į daugybę įvairių kriterijų, tame tarpe mokestinių.

Mūsų vidutinio dydžio įmonėje šias funkcijas sėkmingai atlieka pats vadovas (jis ir savininkas). Jei savininkas konkrečioje savo veiklos srityje bus visai "žalias", jokie analitikai jam nepagelbės.
I
Ininga 818
2004-04-02 10:03 Ininga 2011-09-11 03-23

Xsi rašė: Pykit nepykit bet as vistiek manau kad jei buh dirba savo darba ne sekretores, ne meistro ir tt. tai tikrai jis nereikalingas kas diena.(tik aisku ne taip kaip kai kurie cia iskraiope kad i menesi karta)

Žinoma jei pirkta per mėnesį pvz. kokių detalių 5 sąskaitos po 10 ir parduota detalių kelei vienetai ir kelios sąskaitos.

Sorry , bet man atrodo , kad pas jus statybininku sindromas. Kiek man teko su statybininkai susidurti, tai jie visi buhalteres ima pusdieniui per savaite ir sako, kad užtenka. O kad žmones atleidinėja kas mėnesi ir pastoviai juos keičia dėl besaikio alchogolio vartojimo-pamiršta smile
A
angelka 2790
2004-04-02 10:14 angelka
Labai dažnai akcentuojama, kad buhalteris labai svarbus asmuo įmonėje, nuo jo kvalifikacijos priklauso vos ne viskas firmoje - jos sėkmė, rezultatai. O man labai dažnai kyla klausimas - kokie reikalavimai yra keliami firmos vadovui, kokią jis turi turėti kvalifikaciją, kad firma normaliai dirbtų ir užtikrintų normalų darbą visiems joje dirbantiems asmenims, tame tarpe ir buhalteriui. Ir jei vadovas nesugeba įvertinti buhalterio kvalifikacijos - tai irgi yra tam tikras rodiklis. Nesupykit, verslininkai, direktoriai, bet mano supratimu, įmonės vadovas turėtų sugebėti ne tik pirkti-parduoti, bet ir kai ką daugiau. Nes priešingu ateju visada išlieka galimybė likti "su nosimi". Reikia prisiminti, kad kvalifikuotas buhalteris nieko neišmanančiam vadovui gali pridaryti irgi nemažai bėdų smile .
V
vysmonts 52
2004-04-02 13:07 vysmonts
Manau kaip tik tai broblemai norint uzbegti uz akiu ir reikia samdyti advota.
Ir dar :siandien versle as dar naujokas todel is niekur as negaliu zinoti kokie keliami reikalavimai buhalteriui ,todel ir bendrauju su jumis,manau jus kazkiek apie tai zinote ir galbut patarsite.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui