Vaistu pajamavimas

V
Vaistine 24
2004-04-23 10:55 Vaistine
Sveiki, esu visiska naujoke, todel noreciau gauti truputi informacijos, jei cia yra buhelteriu dirbanciu vaistineje. smile Peremiau vaistines apskaita ir nelabai suprantu kokia apskaita vykde sena buhaltere. Ji prekes pajamvo mazmeninem kainom jau su antkainiu. buvo dvi saskaitos viena prekes mazmeninemis kainomis skirtos perparduoti o kitoje sukauptas antkainis. smile gale menesio ji iskeldavo ta menesi realizuota antkaini ir viskas. neskaiciuodavo jokios parduotu prekiu savikainos. patarkit kaip man geriau elgtis, nes jau baigiu isproteti. vaistineje yra kiekine vaistu apskaita. Labai labai aciu.
V
Vaistine 24
2004-04-23 10:57 Vaistine
Bukit geri padekit kaip galima greiciau.
Aciu
Tiesi Tiesi 4035
2004-04-23 11:41 Tiesi 2011-09-11 03-24
Ne visai supratau, kuri vieta lieka Tau neaiški? Juk iš užpajamuotų prekių sumos (mažmeninėmis kainomis) atėmus sukauptą antkainį gausi sumą didmeninėmis kainomis.


Vaistine rašė: Sveiki, esu visiska naujoke, todel noreciau gauti truputi informacijos, jei cia yra buhelteriu dirbanciu vaistineje. smile Peremiau vaistines apskaita ir nelabai suprantu kokia apskaita vykde sena buhaltere. Ji prekes pajamvo mazmeninem kainom jau su antkainiu. buvo dvi saskaitos viena prekes mazmeninemis kainomis skirtos perparduoti o kitoje sukauptas antkainis. smile gale menesio ji iskeldavo ta menesi realizuota antkaini ir viskas. neskaiciuodavo jokios parduotu prekiu savikainos. patarkit kaip man geriau elgtis, nes jau baigiu isproteti. vaistineje yra kiekine vaistu apskaita. Labai labai aciu.
V
Vaistine 24
2004-04-23 13:57 Vaistine
Na tas tai aisku, kad atemus antkaini gausiu prekiu kieki didmeninemis kainomis. Bet man neaisku kokiom kainom as turiu jas pajamuoti. Gal galiu pajamuoti didmeninem kainom, o juk po to kai parduosiu gausiu skirtuma kuris ir bus mano uzdirbtas pelnas is prekiu.
Kaip as tureciau koresponduoti?

Na tarkim pirkau prekiu uz 300lt, be pvm didmeninem kainom, pvm 50lt mazmeninem gavosi 400lt.

D204 300
D251 50
K skola tiekejams 350

o kur man tada deti ta mazmenine kaina?
Aciu
K
Kurmis 106
2004-04-25 10:16 Kurmis
Jei "Vaistine" vedi kiekine apskaita, tai MK (mazmenime kaina) yra tavo realizacija, ir kompas tau parodo realizuotu prekiu MK ir Dk, o skirtumas yra"navaras".
Kas liecia vaistiniu cpecifika, galiu pasakyti, kad TLK tikrina ne tik kompensuojamosius receptus, bet ir antkainius receptiniu vaistu, tai zinok kad antkainiai yra GRIEZTAI ribojami smile
D
DaivaP 5457
2004-04-26 08:35 DaivaP
Nežinau, ar labai klystu. Mūsų vaistinėje apskaita nėra kompiuterizuota. Sudarydama balansą, viską vedu tik didm.kainom. Atskirai vedu apyskaitą mažm. kainom.
V
Vaistine 24
2004-05-13 13:13 Vaistine
Del TLK tai viskas aisku, pas mus programoje nustatyta ir negalima deti didesniu antkainiu, pas mane programa atspausdina ataskaita menesine, ir ten matosi koki kieki pardaviau, pirkimo kainom ir pardavimo, tai vadinasi as galiu ta suma kur pirkimo kainom priskirti parduotu prekiu savikainai? Pataisykit jei klystu smile
H
Himeko 9
2014-03-24 09:16 Himeko
Laba diena,

Sena tema, bet tapo aktuali.
Klausimas iškilo: kodėl vaistineje pajamuoja prekes mazmeninem kainom? Uzsipajamuoja ir atskirai isideda antkaini ir PVM busima moketina i 4 klase, nors tos prekes dar neparduotos, aisku, to PVM nekelia i deklaracija. Ar nebutu paprasciau uzsipajamuoji savikaina, o kai parduodi mazmenine kaina ir moketinas PVM atsiranda. nesuprantu koded tas antkainis cia figuruoja. Gal kur nors galima butu paskaityti?
Vaistus parduoda per programa, kurioje, kaip suprantu, yra nustatytos kainos.

Parasykite kas dirbate su vaistinemis kaip jus darote, ne svisada galvojau, kad nesvarbu kuo prekiauji, bet veiksmai tie patys : pajamuoji savikaina, parduodi mažmenine ir nurasai nuo tok ka pardavei savikaina i sanaudas.

Ačiū labai:)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui