Klausimai apie disponavima imones pinigais (gauti paskola is banko)

P
Philas 3
2004-05-19 23:53 Philas
Tarkim, imone (tik tik naujai ikurta) paima paskola banke su UAB Invega garantija arba be jos, kad galetu tuos pinigus paleist i apyvarta O is tikruju imone pradeda visishkai kita, legalia veikla, nei buvo nurodziusi, pateikdama prasyma bankui.. Ar bankas domisi tos imones veikla, ar stebi, kur buvo ishleisti pinigai ir t.t. Nors ir imone tvarkingai moka paskola bankui. Dar klausimas. Ar galima tuos pinigus, arba dali ju ishimt ish banko saskaitos nenurodant, kur bus ishleista? Tie pinigai, zinoma, vistiek bus panaudoti imones reikalams, arba grazinti i imones saskaita, tik truputi veliau
Nekantriai lauksiu Jusu atsakymu ir patarimu. smile
Loreta Loreta 28574
2004-05-20 00:25 Loreta
Atsakysiu į antrą klausimo dalį - ar galima išimti iš banko paskolą, nenurodant, kur ji bus išleista.
Visų pirma -svarbu, kaip jūs sudarėte paskolos sutartį. Jų yra kelių rūšių. Jeigu iš karto gavote visą prašomą sumą ir panaudojote ją kitiems tikslams, nei buvo numatyta sutartyje, bankas gali užprotestuoti ir pripaišyti jums sutarties nesilaikymą.
Gi jeigu paskola imama dalimis, norint atlikti kažkokius tikslinius mokėjimus, kiekvienu atveju prašyme turi būti nurodyta, kam konkrečiai bus panaudotos lėšos, o mėnesiui pasibaigus (o gal kituose bankuose ir iš karto) pateikiamos dokumentų kopijos - sąskaitų, sutarčių, jei atliekami išankstiniai apmokėjimai - išankstinių apmokėjimų sąskaitos.
Taigi - bankas tikrai stebi jūsų veiklą, kas ketvirtį reikalauja balanso bei pelno (nuostolio) ataskaitos, gali pareikalauti ir pinigų srautų ataskaitos.
P
Philas 3
2004-05-20 00:50 Philas
hmmmzzz.. O jei yra nurodoma, kad imone pinigus skolinasi importui-exportui, apmokejimui uz prekes ir ish likusio pelno mokes paskola bankui? T.y. nera konkreciai nurodoma kam mokes ir kiek mokes? Nes Siauliu banke berods, skolinantis maza suma pinigu (laiduojant Invega), nereikalauja verslo plano: "Esame supaprastinę paskolų iki 100.000 Lt gavimo procedūrą, visai neprašome verslo plano. Verslininkui užtenka pateikti vieno lapo prašymą ir paprastą išlaidų-pajamų sąmatą." SB.
Tai, kiek as isivaizduoju, parasoma, kad is imones X perku prekiu uz .... ir parduodu tas prekes imonei Y. Lieka ........ pelno. Tai samata kazkas tokio? O jei as pirksiu ne is imones X, kaip buvau nurodes samatoj, o is kazkokios kitokios? Ir paskola butu nedidele ~30.000 Lt., gaunant pinigus i saskaita iskart. O butu grynais paimta ir trumpam panaudota ne imones tikslams kokie 20.000 Lt. (aisku, jei kam kiltu klausimas kur jie, jie butu imoneje grynais ar kazkas tokio)? :)
S
Satlas 1294
2004-05-20 07:50 Satlas
Pirmiausia Philai kaip sake Loreta skaityk sutarti. Tada kalbek su savo vadybininku banke.
Tave tikrai seks. Kas ketvirti kas menesi, cia kaip suderesite su banku.
Dar reiketu apibrezti kas ta paskola. Jei kalbi apie kredita. Tai bankai nemegsta duoti pinigu grynais issinesti. Tu turesi visiskai atskira saskaita banke ir kiekvienam panaudojimui, t.y. kiekvienam pavedimui (ne grynais) rasai prasyma kad tam ir tam nori moketi tiek ir tiek. Tada tavo vadybininkas duoda dabro ant to ir gali moketi. Kalba eina apie pavedima o ne apie grynuosius, pasikartosiu.
Siaip bankas butu kvailas jeigu duotu taip issinesti pinigus. Nebent jus turite kazka uzstate labai likvidaus ir labai pasiekiamo bankui. Kaip tave bankas stebes priklauso nuo to ka jus esate uzstate. Jeigu tai pastatas ir geros bukles ar VVP bankas atlaidziau ziuri. Nes garantija kad atgaus pinigus yra nemaza (aisku jei tame pastate ne parako gamykla) ir VVP ne baltarusijos.
Pirkti kitas prekes nei nurodyta verslo plane gali, ypac jei esi uzstates sandeli. Tokiu atveju jie praso minimalaus sandelyje esanciu prekiu vertes likucio. Tai dazniausiai buna kad paskola sudaro ne daugiau 70% sandelio vertes. Ir tai geru atveju. Siuo atveju tenka bankui kas menesi nesti sandeli. Sandeli apdrausti, administracijos vadova apdrausti ir tt.
O siaip tokiems laisviems pinigu naudojimams skirtas overdraftas. Tik cia bankas daznai praso truputi istorijos kad galetu prognozuoti kliento pinigu griztamuma. Overdrafto dydis velgi ne daugiau kaip 70% pinigu griztamumo geru atveju.
Daznai tos procentines reiksmes buna 50 procentu.
Bet kas liecia grynu davima tai nebent sumos bus mizernos arba uzstatas rimtas.
S
Satlas 1294
2004-05-20 07:55 Satlas
O siaip nepamirsk viskas yra derybu objektas. Nori daryti kazka kitaip. Daryk, bet turesi bankui padaryti tada taip ir taip. Na ten popiereliu daugiau ir panasiai.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui