Atostogų perkėlimasį kitą įmonę

T
Tetux 43
2004-05-26 22:46 Tetux
Sveiki.
Sukurtas naujas UAB'as - dukterinė įmonė. Iš patroninės įmonės į naują UAB'ą pereina dirbti keli darbuotojai. Ar įmanoma kaip nors teisiškai perkelti darbuotojų nepanaudotas atostogas į naują darbovietę (neišmokant kompensacijų ir nesant galimybės išnaudoti tas atostogas)? Darbo kodekse aš bent neradau tokio dalyko. Gal galima tokį nepanaudotų atostogų perkėlimą įforminti naujojoje darbo sutartyje, o gal reikia trišalės ar dvišalės sutarties (sena darbovietė + nauja darbovietė + darbuotojas)? PRAŠAU PADĖKITE.
Z
Zuvele 399
2004-05-27 08:47 Zuvele
Abejoju, ar įmanoma perkelti... Bet tu šiaip pasiskambink į Darbo inspekciją ar Sodrą.
A
Apologetas 926
2004-05-27 09:42 Apologetas
Nera tokios galimybes. Su atleidziamu darbuotoju reikia atsiskaityti pilnai ir taskas. Darbuotojas - silpnoji darbo santykiu salis, todel jo padetis niekaip negali buti bloginama.

Jei perkelsi su atostogom, pabloginsi darbuotojo padeti (iskaitant ir ta atvejai, kai darbuotojas sutinka), nes nepanaudotu atsotogu kompensacija kompensacijos ar atostoginiu pavidalu bus ismokama veliau.
Kotryna Kotryna 2167
2004-05-27 10:00 Kotryna
Nurtaukus darbo sutartį sąlygos PABLOGINAMOS - vėl reikės rinkti metelius papildomoms atostogoms pagal VN Nr. 497 nuo 2003-04-22 iš naujo (nors girdėjau gandą, kad kažką žada keist, o gal pakeitė su tom papildomom atostogom).
A
Apologetas 926
2004-05-27 10:38 Apologetas
gerb Kotryna,

visai gali buti, kad jus parasete tiesa. Vienok, klausimas buvo ne apie darbo sutarties nutraukima / nenutraukima, o apie sukauptu atostogu dienu perkelima.

Kitaip sakant, net jei butu imanoma perkelti atostogu dienas i kita imone, vistiek reiktu sena darbo sutarti nutraukti, o nauja sudaryti, nes darbdavys yra kitas.

tad jusu mineta itaka nera darbuotojo salygu bloginimas, nes, formaliai, negalima traktuoti dvieju skirtingu darbdaviu kaip to paties darbdavio, bloginancio darbuotojo salygas.

Antravertus, esu tikras, kad darbuotojas ir darbdavys gali sulygti del papildomu atostogu dienu sudarant nauja sutarti, nes toks susitarimas, formaliai, gerintu darbuotojo salygas ir butu galiojantis.

Jie net gali sutarti del nepanaudotu atostogu panaudojimo naujame darbe, taciau toks susitarimas neatleidzia darbdavio nuo prievoles pilnai atsiskaityti su darbuotoju ji atleidziant is senos darbovietes, iskaitant ir nepanaudotu atostogu kompensacija.

Taigi, tokiu atveju darbdavys tures dvigubas islaidas, o su tuo jis nesutiks.
T
Tetux 43
2004-05-27 11:39 Tetux
Aciū ačiū ačiū
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui