Kiek kainuoja sutvarkyti 3 metu IĮ buhalterija?

K
krraa 18
2004-06-02 12:09 krraa
nesamone.
Sunkiai isivaizduoju, kas uz tokius pinigus apsiims. Jei ir apsiims, tai bus tiek krastutineje situacijoje, kad net neisivaizduoju, kokioje.
R
Reny 66
2004-06-02 13:09 Reny 2011-09-11 03-25
Sveiki dar kartuka siandien... smile

Ar pastebejote, kaip komentaruose vienos pareigybes, kaip as isivaizduoju, darbus, padalinote dviem? smile

Ar teisingai supratau, kad manote, jog dviem mano minetom funkcijoms atlikti reikia 2 zmoniu:
1. kurjerio/ pasiuntinuko;
2. konsultanto?

Tai kiek darbu patys dirbate, dirbdami buhalteriais- darote pavedimus, pildote ziniarsacius, statsitikos ataskaitas ir t.t. ir pan ? smile

Artai71,
cia mano tokia imonele, kad net negalvoju apie tai, kad pasikeitimai gali buti savaitiniai... Jokiu PVM, jokiu nekilnojamo turto, jokiu sudetingumu...

Tie pasikeitimai turetu buti (o tokie ir tebuvo iki siol) metiniai arba ketvirtiniai. Na, sakykim, man reikejo, kad kas nors pranestu apie tai, kad reikia atskaitomybe iki 05 01 pristatyti, kas darosi su pajamu mokescio deklaracijomis nuo 2004 ir panasiu dalyku...
O va dabar ta mano drauge, kuri tokias funkcijas atlikdavo, isvaziuoja i JAV. Tiesa, butent ji pries si zingsni ir pasake tax.lt adresa... :).

Beveik neabejoju, kad apsilankius siame forume dazniau, tikrai nepramiegociau jokiu pakeitimu :)... Jusu forumas is tiesu puikus ir esate saunuoliai, kad patys ji toki sukurete- jau kazkurioje temoje rasiau, kad buvau apakus uztikus internete tokia daugiskai ir kvalifikuota neflodintoju aplinka...

Taciau tax.lt skirti daugiau demesio galiu is esmes iki rudens- o tada baigsis mano atostogos kituose 2 darbuose, prasides darbymetis cia.

Zodziu, prasides laikelis, kai 24 val. per para kartais buna ziauriai mazai. O ta 15 menesio diena, kai visi isizioja laukia ataskaitu, ateina akimirksniu.

Be to, lankymasis forume neisprendzia kitos mano problemos, kuria kai kurie Jusu ivardino kaip pasiuntinuko/ kurjerio.

Angelka,
O kaip, Tu isivaizduoji, ta pasiuntinuka galima susirasti? Duoti skelbima, kad reikalingas zmogus, kuris nueitu "ten, nunesstu ta?".
Aisku, kad geriausia butu, kad tai butu buhalteris, kuris ar taip ar taip po tas istaigas tuo metu vaiksto.

O as ten elementariai laiko subegioti neturiu- kai prasideda mano darbymetis, apie kuri kalbejau, tam, kad galeciau kur nos iseiti, dazniausiai reikia labai jau smarkiai organizuotis, pavedineti zmones, keisti ju planus ir etc.

P. S. Oi, perskaiciau ka parasiau ir pagalvojau, kad Jusu vietoje as pagalvociau, kad atsirado fruktas, kuris mano, kad buhalteriu gali dirbti bet kas, turintis bet koki isilavinima, kad cia neraikia specializacijos...

Tikrai taip nemanau. Ekonomini issilavinima (net 2) turiu, ir mano visi darbai susije su ekonomika... t.t. ir su buhalterija. Tik labai jau negiliai su buhalterija... Net ir turint galvoje viena is mano kokiu 5 pareigybiu cia, firmoje- vesti imones buhatrija.

O tiems, kas kiekviena diena klaidzioja musu istatymu liunuose, kurie dirba toki atsakinga darba- mano pagarba, pagarba ir dar karta- pagarba.
S
Soffy 9075
2004-06-02 13:12 Soffy
Reny, nieko asmeniško, bet gal galėtumėte rašyti lietuviškomis raidėmis:)?
Labai atsiprašau jei šis prašymas Jums nemalonus, nepriimtinas.
A
angelka 2790
2004-06-02 13:23 angelka
Pasiūlymas Reny:
Pasiuntinuko problema išsispręs, jei mokesčius deklaruosite internetu, tai jau yra įmanoma, reikia tik sudaryti sutartėlę su VMI. SOdra irgi jau turi elektroninio deklaravimo sistemą, statistikai tinka net faksiniai variantai, taip pat galima ir elektroniniu paštu siųsti užpildytas ataskaitas.
O kur ką kada pildyti - www.vmi.lt - Mokesčių kalendorius, visos naujovės, aktualūs klausimai.

Reny, neturiu jokių nusistatymų, tiesiog išreiškiu savo nuomonę. O mano nuomonė yra tokia - buhalteris turi dirbti savo darbą ir tas darbas turi būti apmokamas. Nelabai suprantu kada taupumo sumetimais ieškoma buhalterio ( smile smile ) dėl priminimo kada ką pildyti ar supažindinti su vykstančiais pasikeitimais mokesčių ir ne tik įstatymuose bei dar sulakstyti po atitinkamas įstaigas, beje dar buvo akcentuota, kad žmogus turi žinoti viską, ta prasme būti susipažinęs su įstatytmais ir šiaip nedurnas - kažin ar ne per dideli reikalavimai. Beje, pakankamai išprusęs buhalteris, tokio darbo niekada nesiims.
Z
Zydrius 495
2004-06-02 14:01 Zydrius 2011-09-11 03-25

Reny rašė: Sveiki dar kartuka siandien... smile

Ar pastebejote, kaip komentaruose vienos pareigybes, kaip as isivaizduoju, Angelka,
O kaip, Tu isivaizduoji, ta pasiuntinuka galima susirasti? Duoti skelbima, kad reikalingas zmogus, kuris nueitu "ten, nunesstu ta?".
Aisku, kad geriausia butu, kad tai butu buhalteris, kuris ar taip ar taip po tas istaigas tuo metu vaiksto.

O as ten elementariai laiko subegioti neturiu- kai prasideda mano darbymetis, apie kuri kalbejau, tam, kad galeciau kur nos iseiti, dazniausiai reikia labai jau smarkiai organizuotis, pavedineti zmones, keisti ju planus ir etc.

[/b]


Na, jeigu jau kalba atejo iki to, tai ir as bandysiu pasisakyti. Jeigu jus manot, kad buhalteris turi daryti viska už minimalią kainą, tai tikėkitės tik minimalaus rezultato. Pasiskaitykit kurį vakarą Buhalterinės apskaitos įstatymą ir pamatykit, kad buhalterio pareiga yra TEISINGAI apskaityti jam pateiktus dokumentus ir LAIKU paruošti ataskaitas, t.y. niekur neparašyta, kad buhalteris turi gaminti nurašymo aktus, inventorizacijų aprašus, gimdyti kasos knygas, pajamų, išlaidų orderius, įsakymus, tabelius ir t.t. Tuos darbus turi atlikti įmonės vadovo paskirti žmonės arba pats įmonės vadovas. O jeigu tie darbai užkraunami buhalteriui, visa tai papildomai kainuoja.
Todėl jei jūs tikitės, kad kitų žmonių darbus buhalteris atliks nemokamai, klystat, priešingai, manau dauguma su manim sutiks, kad derantis su įmone dėl atlyginimo tiesioginio buhalterinio darbo valanda įkainuojama pigiau, nei visokiu papildomu "darbeliu" valanda.

Teko man stebėti kartą situaciją, kai įmonėje vyriasias buhalteris buvo atsakingas (tiksliau tariant, tik gaudavo pylos) už viską - už tai, kad darbuotojai vėlavo į darbą, kad vairuotojas pavėlavo pristatyti krovinį, kad mašina išvažiavo iš kiemo neįsipylusi kuro, neplauta ir t.t. ir pan. Apgailėtina situacija, o nauda visiškai neaiški arba logiškai nepaaiškinama...
F
FIGUS1 38
2004-06-02 14:01 FIGUS1
Ar kas nors esat girdejas tokius ikainius: INTRASTATO per 1men. 100Lt.plius kiekvienos uzpilditos eilutes kaina 10 Lt.
O jus sakot VISA BUH. UŽ 100Lt. O jeigu užpilditomis eilutemis paskaičiuoti kiek išeis? smile
Z
Zydrius 495
2004-06-02 14:09 Zydrius 2011-09-11 03-25

angelka rašė:
Pasiuntinuko problema išsispręs, jei mokesčius deklaruosite internetu, tai jau yra įmanoma, reikia tik sudaryti sutartėlę su VMI. SOdra irgi jau turi elektroninio deklaravimo sistemą, statistikai tinka net faksiniai variantai, taip pat galima ir elektroniniu paštu siųsti užpildytas ataskaitas.


Angelka, ar aš klystu, bet man atrodo, kad elektroninio deklaravimo VMI ir SODROJ dar nėra. Štai ką aš radau Sodros puslapyje: "Į draudėjų bylas segamos tik originalios popierinės SD formos, patvirtintos parašu ir įmonės spaudu. Jas draudėjai turi pateikti ne vėliau kaip per penkias kalendorines dienas po elektroninių SD formų pateikimo. Smulkesnę originalių popierinių SD formų pateikimo “Sodrai” tvarką galima rasti prie kiekvienos elektroninės SD formos. "

Jei popierines deklaracijas vis tiek reikia pateikti, tai koks tikslas dar ir internetu deklaruoti. panaši situacija, mano žiniai, ir su VMI - ten galima tik GPM metinę deklaraciją teikti, bet taip pat reii apateikti popierinį pasiorašytą patvirtinimą apie duomenų pateikimą VMI. Aš tai čia pokyčių nematau.
agiedre agiedre 3007
2004-06-02 14:35 agiedre
Galu gale yra ir paštas smile
R
Reny 66
2004-06-02 14:42 Reny 2011-09-11 03-25
Softy,
ar Jums labai kliuna tekstas be lietuvisku raidziu? Rasau be lietuvisku, del 2 priezasciu:
1. daznai sedziu prie kompo, kuriame nera tu rasidziu;
2. kai reikia rasyti lietuviskomis, labai jau letai rasau…
Na, jei labai klius, is pagarbos sio forumo senbuviams as pasitengsiu. Tik labai prasau pranesti.

Angelka,
domejausi tuo elektrobniniu deklaravimo budu. Taciau musu e- biurokratija labai mazai pazengusi i prieki- issiuntus atskaitas internetu, paskui reikia vis tiek nesti popierini varianta… Nelabai matau tos laiko ekonomijos…

Aisku, kad zinau ta adresa www.vmi.lt. Apsilankau. Taciau ten- ne viskas, tiesa, ka turi zinoti imones buhalteris? Kam tada butu ivairus leidiniai, seminarai, ir etc…

Jei manai, kad del taupumo man reikia tokias funkcijas atliekancio buhalterio… Kaip minejau, as pati labai gerai zinau dauguma tu dalyku, kuriu reikia menesio apskaitai suvesti. O ir darbelio pas mus buhalteriui kaip ir nera- rasiau, kad viska ideliai susitvarkau per gera pusdieni. Jokiu degalu, jokiu PVM, minimaliai - ilgalaikio turto, atsargu, darbuotoju... Taigi rinkada ir vezdama jam popierius as sugaisciau daugiau laiko...

O reikalavimu as jokiu buhalteriui nekeliau- tik klausiau, kiek galetu kainuoti buhalterio tu funkciju, apie kurias rasiau, atlikimas… Apie joki minimalu atlyginima irgi neklausiau…

Aisku, as sutinku – toki zmogu tikriausiai labai sunku toki butu rasti…
O kaip mano kiti?
E
Emma 1993
2004-06-02 14:58 Emma
Reny, esu šiame forume seniai, nors ir nesu senbuvis ta prasme, kuria aš suprantu senbuvį:). N kartų skaičiau diiskusijas apie tai kaip naujokai negerbia nei savęs nei kitų forumo dalyvių rašydami nelietuviškomis raidėmis, užduodami neaiškiai suformuluotus klausimus, sakinyje nevartodami skyrybos ženklų ir t.t. Jeigu esate raštinga, tai jau rašykite lietuviškomis raidėmis, nemanau, kad tai svarbu vienam konkrečiam forumo dalyviui, tai svarbu bendram forumo vaizdui:). O gal nežinote kur nosines rašyti smile smile smile Bijote, kad ir kiti tai sužinos smile ? Tikrai nenoriu Jūsų užgauti:). Bus puiki proga išmokti, o klaidų tikrai niekas netaisys, patikėkit.
A
andrinx 1126
2004-06-02 15:02 andrinx 2011-09-11 03-25

Reny rašė:
Is tikruju- buhalterio darbas darbui nelygus. Pavyzdziui, man labai reiketu tokio buhalterio, kuris:
1. labai dometusi ivairiausiais pakeitimais ir jiems ivykus, man pranestu- va, tokios formos pildyti nebereikia, tokios jau reikia, toje foroje reikia rasyti ta, o anoje- sita...
2. kartu su kitu imoniu deklaracijomis, nunestu ir manuosius popierius i SODRA, mokesciu inspekcija, statistika...

Va, tokioms funkcijoms man ir tereikia buhalterio- visa kita as puikiausiai pasidarau pati

Nieko nesuprantu - reikalingas žmogus, kuris stebėtų, sistemintų, analizuotų, atrinktų reikalingą, sukramtytų, sugromuluotų, suvirškintų ir pateiktų jums informaciją (pageidautina, kad algos neimtų smile už tokį menkniekį), o jūs dirbsite per daug smegenų nesukdama techninį darbą (savaime suprantama už didesnę algą). smile . Kur klystu?
Z
Zydrius 495
2004-06-02 15:09 Zydrius 2011-09-11 03-25

Reny rašė:
O reikalavimu as jokiu buhalteriui nekeliau- tik klausiau, kiek galetu kainuoti buhalterio tu funkciju, apie kurias rasiau, atlikimas… Apie joki minimalu atlyginima irgi neklausiau…

Aisku, as sutinku – toki zmogu tikriausiai labai sunku toki butu rasti…
O kaip mano kiti?


Na taip iš karto ir reikėjo sakyti, kad domina kaina. Paprastai aš skaičiuoju 50 Lt/val., jei tai tik paslaugos be apskaitos vedimo. Vidutinę kainą už apskaitos vedimą aš skaičiuoju daugindamas planuojamas laiko sąnaudas valandomis iš 35 Lt/val. Vėliau tai koreguojama atsižvelgiant į veido bruožus, malonumą bendraujant, geranoriškumą ir svarbiausią kriterijų, požiūrį į buhalterį. Vadovaujuosi principu, kad jei kuopt š... tarp kiaulių, tai už gerą atlyginimą... smile

Tiesa, neteko dar turėti tokios įmonės, kurios visiškam išglostymui pakaktų pusdienio per mėnesį.....
R
ruduo 26
2004-06-02 15:26 ruduo 2011-09-11 03-25
Reny rašo:
Na, jei labai klius, is pagarbos sio forumo senbuviams as pasitengsiu. Tik labai prasau pranesti.
(Čia apie lietuviškas raides)

Gal reikia tiesiog pažiūrėti kaip rašo tikrieji senbuviai smile Nelaukti kol paprašys pagarbą parodyti smile smile smile
A
angelka 2790
2004-06-02 16:02 angelka 2011-09-11 03-25

Reny rašė: O reikalavimu as jokiu buhalteriui nekeliau- tik klausiau, kiek galetu kainuoti buhalterio tu funkciju, apie kurias rasiau, atlikimas… Apie joki minimalu atlyginima irgi neklausiau…

Aisku, as sutinku – toki zmogu tikriausiai labai sunku toki butu rasti…
O kaip mano kiti?


Įdarbinčiau bent jau pusei etato žmogų, kuris susigaudo buhalterijoje. Skaičiuojam 250+31 proc. =327.50 Lt.
Taip kad pigiau -su konkrečiais klausimais pas kosultantą smile
G
giedrita 140
2004-06-02 16:14 giedrita
Ar nors vienas buhalteris padės parašą ant deklaracijų Sodrai ir VMI, jei kažkas kitas jas ruošia? Prisiimsit atsakomybę? Suprantu, kad gal ir reikia Reny konsultacijų, bet, kad kas kitas nuvežtų deklaracijas nesuprantu. Jei, pasak tavęs, nėra laiko priduoti apie 15 dieną, o duomenims suvesti reikia tik pusės dienos, priduok anksčiau visas deklaracijas ir problemos nėra.
Tiesi Tiesi 4035
2004-06-02 16:52 Tiesi 2011-09-11 03-25
Tu kažkodė viską suplakei į vieną vietą - kvalifikuotą darbą su nekvalifikuotu. Nunešt VMI, Sodrai ar kitoms instancijoms ataskaitas gali bet kas. Sekti įstatymus, konsultuoti - tikrai ne bet kas.

Problema su ataskaitų nunešimu paprastai sprendžiama labai elementariai: derantis dėl atlyginimo, iš karto nusprendžiama, kas tokius darbus (pasiuntinuko) įmonėje daro. Jei buhalteris - automatiškai kyla pageidaujama alga, nes tokie lakstymai užima labai daug laiko, vadinasi atitinkama ir kainuoja. Mano vienoj įmonėje visas ataskaitas neša direktorius - jis ten pats ir akcininkas, ir jam taip geriau (pigiau) gaunasi. Dirbam jau antri metai, ir abu tuo susitarimu labai patenkinti.

Tavo konkrečiu atveju paimčiau nekvalifikuotą pasiuntinuką, o konsultanto vietoj tektų arba būt pačiai, arba ieškot kažko, kas tas konsultacijas už atlygį teiktų. Bet kad abi šias funkcijas sukomplektuot į vieną - ne, nekomplektuočiau. Rimtas darbuotojas į pasiuntinukus neis, o nerimto nemanau kad pačiai reikia :)


Reny rašė: Ar pastebejote, kaip komentaruose vienos pareigybes, kaip as isivaizduoju, darbus, padalinote dviem? smile

Ar teisingai supratau, kad manote, jog dviem mano minetom funkcijoms atlikti reikia 2 zmoniu:
1. kurjerio/ pasiuntinuko;
2. konsultanto?
L
loretas 271
2004-06-02 18:26 loretas
Skaičiau Jūsų visų samprotavimus ir nusprendžiau parašyti.Sėdžiu kelinta savaitė prie visokių įstatymų ir, pasakysiu - dar savo darbų nepabaigus. Nes kai pradedi skaityti, tai nematyti nei galo nei pabaigos....žr. to straipsnio tą dalį ir t.t.Todėl, norint sutvarkyti apskaitą už tris metus, tai padėk dieve tam žmogui.Nesvarbu, kad nedaug sąskaitų, koks buhalteriui skirtumas rašyt penkiasdešimt LT ar kelis tūkstančius, tuos skaičius vis teik suvest ir galus suskaičiuot reik.Be skaičiavimo yra šimtas kitų reikalų, pirmiausia žinoma, įstatymai, nutarimai, išaiškinimai ir t.t.
Kaip, sakant buhalteris "iš idėjos" gali dirbt, tik tokiu atveju, jei turi, sakykim, kažkokių savo interesų toje įmonėje.
S
simas 523
2004-06-02 23:23 simas 2011-09-11 03-25

Soffy rašė: Čia tur būt kalbama apie maršrutinių autobusiukų apskaitą. Žinau, kad Klaipėdoje moka apie 60-70 Lt, bet kaip kam pasiseka:). Kiek ten to darbo nelabai įsivaizduoju, gal tikrai labai nedaug. Nemanau, kad ir Vilniuje, Kaune mokama už tokios įmonėlės apskaitą daugiau, nes jie taip susitarę yra ir viskas. Aišku, jei buhalteriai susitartų, kad nedirbs tokio darbo už mažiau nei pvz, 100 Lt, tai ir mokėtų jiems tiek.
Tik žinau, kad kai kada ir 50,00 Lt yra labai neblogai, ypač kai jų truksta:).
Mylėkime vienas kitą:).


Atsipraprašau smile , bet nelabai supratau už ką mokama 60 - 70 Lt.? Už mėn. darbo tokioje firmoje ar už viena autobuso apskaitą tokioje firmoje? Dirbu toki darbą jau senai , todel ir susidomėjau....
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui