Debitoriniai įsiskolinimai

I
ingridar 113
2004-06-03 09:04 ingridar
Norėjau paklausti, gal kas nors turite įmonėje susikūrę taisykles ar tvarką dėl debitorių? Kiek dienų laikiti, kada skambinti ar rašyti priminimus, kas atsakingas ir panašiai? Ačiū
M
Muuuse 1086
2004-06-03 09:10 Muuuse
Mes tai sita reikala irgi labai noretume susitvarkyti. Kol kas pas mus yra sutartys, kuriose numatytas terminas, per kiek dienu po skolos atsiradimo, ji turi buti apmoketa ir kiek dienu galima delsti, neskaiciuojant dlspinigiu, bet yra ir spragu - toj dali prie delsimu, nenumatyti delspinigiu dydziai, kurie tokiu atveju butu skaiciuojami, todel pikti pirkejai tuom naudojasi. Nors is esmes, tokiu labainedaug. O priminti apie uzsistovejusia skola turiu as - buhaltere. Nutraukti sutarti mes nelabai galime, nes ji trisale, o mes esame kaip tik vidury... Taip ir gyvenam. smile
R
Reta 490
2004-06-03 10:41 Reta
1.turi būti pasirašomos normalios sutartys, kuriose numatyti per kiek laiko turi atsiskaityti, numatyti ir delspinigius, jei nemokės. Aišku labai gerai patikrinti pirkėjo mokumą.
2.Pastoviai sekti įsiskolinimus.
3.Kartą į savaitę išsiųsti skolininkams laiškus (faksus, e-mailus) su priminimais apie praleistus mokėjimo terminus.
4.Jei dar nemoka - stabdyti tolimesnius tiekimus, nebent debitoriai pateikia raštiškai pasižadėjimą atsiskaityti iki tam tikro laiko.
5. Jei dar nemoka - advokatai rašo raginimus , nurodydami visas baudas ir delspinigius pagal sutartis , o jei jų nėra - pagal civilinį kodeksą.
6.Jei tai nepadeda - paduoti į teismą - tada sumoka viską + apmoka visas išlaidas.
Atsakingi - vadybininkai, dirbantys su pirkėjais (svarbu ne tik parduoti, bet ir pinigus gauti), buhalteriai, juristai ...
A
aurelija71 68
2004-06-03 12:08 aurelija71
Mūsų įmonėje yra juristas, kuris nuolatos seka skolas ir mėnesio pabaigoje, atspausdinus sąskaitas, prie jų prisega priminimus dėl neapmokėtų sąskaitų. Be to į skolų išieškojimo darbą pajungiami ir vadybininkai, kurie sudaro sutartis. Jei sudarei sutartį - būk atsakingas už savo klientą. Na, jei tai nepadeda, siunčiami dokumentai antstoliams. O tada ir prasideda skolininkų skambučiai: būtume sumokėję, o jūs... Na bet galvoti reikia tada, kai gauni priminimą, esi atakuojamas skambučiais.
Manau, kad efektyviam skolų išieškojimui ir aplamai darbui su debitoriais įmonėje reikalingas juristas ar skolų išieškotojas.
L
laris 672
2005-03-20 17:49 laris
Sakykim mūsų įmonė perka skolą iš įmonės A, kuriai yra solinga įmonė B (skolos išieškojims), po kiek laiko sutartis yra nutraukiama, kaip tą suma atspindėti apskaitoje, aš ją rašau su minuso ženklu, ar gerai?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui