Excel ir Access naudojimas apskaitoje

2004-06-07 18:56 Programavimas
Norėjau sužinoti ar daug kas apskaitoje naudoja Excel, Access pagrindu sukurtas programas?
Ulita Ulita 1818
2004-06-07 19:19 Ulita
Mes Access pagrindu turime susikūrę didelę knygą ( taip pavadinę). Joje registruojame transporto pervežimus. Pradedame nuo užsakymo datų, maršrutų ir sumų. Toliau informacija apie vežėjų gaunamas sąskaitas : kada gauta sąskaita, išrašymo data ir suma, sumokėjimo data, nr ir suma. Tas pats ir su išrašomom sąskaitom - nr, data, suma, mokėjimo terminas, faktiškai sumokėjimo data. Šioje knygoje turime visą informaciją pagal kiekvieną pervežimą. Galime išsitraukti informaciją pagal klientus, skolas, datas ir tt. Ją vis tobulinom ne vienus metus. Patys.
Kol kas tenkina.
E
Ekfin 1881
2004-06-07 19:26 Ekfin
Access-e kažkada buvau padaręs nedidelę paprastą DU programėlę, iš siūlomų standartinių bazių buvau persidaręs Didžiają knygą, pirkimo, pardavimo sąskaitų ir prekių apskaitą, dar vieną bazę pritaikiau autoserviso įmonei.
Bet greitai atėjo laikas pereiti ant profesionalių programų - yra skirtumas kur važiuoji dviračiu, ir kur mašina...
O kodėl klausi?
Ulita Ulita 1818
2004-06-07 19:36 Ulita
Mums Access privalumas tai , kad ji sujungta su visais kompais ir dirbame visi, kam reikia : vadybininkai, aš, vadai.
O buhalterine programa dirbu aš viena... Firmai minusas.
S
Satlas 1294
2004-06-08 08:37 Satlas 2011-09-11 03-25

Programavimas rašė: Norėjau sužinoti ar daug kas apskaitoje naudoja Excel, Access pagrindu sukurtas programas?


Turi omeny wizard'u sukurtas DB ar normaliai suprogramuotas basic'u programas šablonu remuose ?
Duombazes susikuria kas netingi. O kas liecia programas, tai programu yra iki valios prikurta. Kokiu tik nori ir kokiu reikia ir nereikia. Reikia tik ieskot. Tokiu programeliu kurimas dochlas tuo kad jas apsaugoti be sansu ir programeriai baidosi visos tos autoriniu teisiu biurokratijos. Tiesiog tuo reikia uzsiimti. Ir kaip sake Ekfin yra prikurta rimtu buhalteriniu bei universaliu verslo valdymo programu kurios patenkina praktiskai visus kontoros poreikius.
2004-06-08 18:19 Programavimas
Sutinku, kad buhalterinių programų yra sočiai prikurta. Jeigu kalbant apie automobilį ir dviratį, tai palyginimas būtų toks, kam pirkti automobilį, jei reikia tik keliolika metrų pavažiuoti. T.y. kai kuriems darbams, pvz. gražiai paruoštų vizualių ataskaitų sugeneravimui ir spausdinimui, kad ir su firmos logotipu ar kitais komponentais (puikiai tinka Excel failu duomenys) nereikia kažkokių tai programų, o puikiausiai atlieka Access. Del Access irgi daug kas nežino, kad su juom galima padaryti programą su geru grafiniu interfeisu, kad vartotojas net neitars, kad dirba su Access. Gal labiau vertėjo klausti ar Excel buhalterio darbe dažnai sutinkamas?
S
Satlas 1294
2004-06-08 18:48 Satlas
Su access'u galima ne tik grafini interfeisa patrauklu iskepti. Excel'io programeliu tikrai yra maziau.
Mano darbe excel'is labai daznai sutinkamas. To, ko nedaro mano programa, darau su excel'iu. Bet praktiskai viska galima su makrokomandomis prasisukti, jei jau neuztenka standartiniu funkciju. Nors man retai kada neuztenka. Programuoti is vis neprireike.

Vat zinai kas neblogas dalykas. Yra kontoreliu kurios dirba su excel'iu visa buha veda. Man taip buvo. O sandėlys buvo nerealus. Puse darbo laiko vesdavau sandeli. Taip kokia puse metu. Dar koks menuo ir buciau sustresaves. Taigi bandziau su access'u padaryti gera tokia sandelio duomenu baze. Isivaizduok buhalterine programa, ir as noriu panaudoti tik sandelio duomenu bazes duomenis. Susivedu visus registrus (prekes su savikainomis pradziai) ir vedu naujas prekes, pirkimus, pardavimus (suvedes pardavima atsispausdinu saskaita - ataskaita !) o menesio gale pasiimu tik menesio apyvartu skaiciukus ir detales ataskaitas prekiu judejimo (kazka panausaus kaip atsargu judejimo kortele). Su ataskaitomis gavosi gaidys, kazkas neisejo su prekiu savikainu apvalinimu. Reikejo ivesti vieninga apvalinimo tiksluma. Parduodi 2sk po kablelio, o pirkimai visaip. Nuo pirkimu priklauso savikaina. Kol nera grazinimu dar nieko kaip tik vedu grazinima gavosi mizeris. Pvz: perku ta pacia preke is skirtingu tiekejo uz skirtingas savikainas. Bet labai skirtingos. Tokia jau preke buvo. Tai gavosi kad reikejo ciut ne nauja preke vesti kiekvienam pirkimui arba saskaitu suvedinetojas turejo nurasineti is kiekvieno pirkimo konkreciai. Pirmasis variantas - absurdas, paskutinis - is to isplaukia kad suvedinetojas mate savikainas (neisejo kitaip, nebuvo laiko, neapgalvota duomabazes stuktura is karto buvo), o to nenorejo savininkai, o taip pat reikejo patiketi FIFO metodo laikymasi darbuotojui, savininkas to nenorejo. Zodziu, del kazkokios priezasties, klaidingai ataskaitose buvo istraukiama nurasytu prekiu savikainos. Neradau kas. Zodziu padariau isvada kad access'as lieka microsoft'u gaminiu ir norint kad viskas butu liuks reikia imti delphi ir pascal'iu nuo nulio suprogramint.
Buvo galima manau isdirbti normaliai bet nebuvo laiko.

Tai vat tokio dalykelio man tada reikejo. Ir jei jau nebuciau perejes prie programos, labai mielai buciau likes prie excel'io, jei tik buciau turejes normalia sandelio apskaitos programele.
Jei kazka kada sukurptum, labai idomu butu kaina produkto. Produktelis gana paprastas. Bet tinka tik mazoms imonems. Didesnese apimtis jau neleidzia viso kito vesti excel'iu.
2004-06-09 00:46 Programavimas
O apie tai ir norėjau padiskutuoti, kad tiems, kas naudoja Excel visai vertėtų pagalvoti apie ką geriau, nes nelabai matau prasmę naudoti Excel, kuomet reikalingas Access. Esu daręs jau ne vieną programėlę su Access. Malonu matyti, kaip žmonės stebisi ir džiaugiasi pakeitę Excel į Access. Vartotojui nereikia jokių Access žinių - dirba formų režimu, spaudo kaip įprastoje programoje mygtukus, ant kurių viskas parašyta. To pasekoje gauna patogų duomenų įvedimą, jų peržiūrėjimą, atsispausdina sugeneruotas puikios išvaizdos ataskaitas. Tik gal pilnavertės didelės apskaitos programos su Access nevertėtų kurti, nes, jei daug vartotojų dirbs ir didelė buhalterija bus, tai sunkiai Access veš. O be to ir apskaitos programų pilna prikurta, tik rinkis. Tačiau, jei dirba vienas ar keli žmonės, duomenų srautas nėra super didelis, tai Access - idealus variantas, tuo labiau, kad turimi Excel duomenys labai neblogai yra perkeliami į Access. Taip pat Access labai neblogai gali būti pritaikomas, kuomet reikia atlikti tik kažkokį konkretų buhalterijos ar vadybos darbų fragmentą, pvz. turimų duomenų pagrindu suformuoti darbo užmokesčio darbuotojui ataskaitą už kažkokį laikotarpį, atlikti klientų analizę. Nereikia Delphi, C++, VB.NET ar kitų aplinkų ir programavimo kalbų norint sukurti funkcionalią programą. Tuo labiau, kad visvien tokios programos neišsiverčia be vienokios ar kitokios duomenų bazės naudojimo. Access turi dideles galimybes ir jei ko nepavyksta padaryti, tai nereiškia, kad Access 'bugovas'. Jei ką sudomintų Excel pakeitimas į Access galite parašyti: access@freemail.lt
A
Apologetas 926
2004-06-09 09:19 Apologetas
As tai skaitau, kad be Excelio buhalteris neissiverstu, na, o Acceso naudojimas priklauso nuo duomenu apimties.

Nesakau, kad Ekselyje gerai daryti apskaita, na, nebent mikro imonese, taciau jo naudojimo spektras ypac platus - nuo buhalteriniu pazymu iki finansiniu ataskaitu ruosimo.
2004-06-09 19:00 Programavimas
Excel yra gerai, kol nesusipažįsti su Access galimybėmis. Man irgi Excel pasirodė įspūdingai, kuomet jau prieš daug metų pirmąkart pabandžiau :)
A
Apologetas 926
2004-06-10 11:42 Apologetas
Kam kalti vinis su mikroskopu, kai yra plaktukas?

o jei susipazintai su oracle discoverer arba sql navigator, tada access'as irgi atrodytu kaip pigi programiukste.
Z
Zydrius 495
2004-06-10 14:36 Zydrius 2011-09-11 03-26

Programavimas rašė: Del Access irgi daug kas nežino, kad su juom galima padaryti programą su geru grafiniu interfeisu, kad vartotojas net neitars, kad dirba su Access. Gal labiau vertėjo klausti ar Excel buhalterio darbe dažnai sutinkamas?


Kiek mano žinios siekia, tai labai dauguma Lietuvos buhalterių dirba su Pragma ir net neįtaria, kad dirba su MS Access. Kažkada buvo diskusija, kad tai ir yra pati silpniausia Pragmos vieta - lankstumas ok, bet duomenų bazė, kaip ir beja visa kita iš Microsoft, yra nepatikima.
2004-06-10 19:30 Programavimas
Susipažinęs esu ir su Oracle ir su MS SQL, Paradox, VFP, MySQl ir kt. DBVS. Nereikia pasakoti apie kažkokius oracle discooverer, sql navigator ar dar ką nors. Geriausia, kuomet kiekvienas daro ir išmano SAVO darbą. Puikiai žinau, kas yra Access, o kas yra kitos DBVS. Buvo nukrypta nuo temos, aš ir nerekomenduočiau didelių apskaitos sistemų kurti Access. Tik norėjau užakcentuoti, kad tai yra puikus pakaitalas Excel ir jei savo kasdieniniame darbe dažnai sutinkamas Excel, tai norėjau pasiūlyti pagalvoti apie Access. Nežinojau, kad Pragma yra Access pagrindu sukurta. O naudojama tik pati duomenų bazė Access'inė ar ir visa grafinė sąsaja? Gal kas gali Pragma parodyti?:)

Microsoft keiksnojimas - tai labiau mados reikalas. Nedaro klaidų tik tas, kuris nieko nedaro, ir tai vieną klaidą visvien daro:) Įdomu, jei Microsoft yra taip blogai, tai kodėl, kad ir tas pats Excel Windows aplinkoje toks populiarus? :)
penelope penelope 2594
2004-06-11 11:20 penelope
Access yra naudingas tada, kai realus įrašų skaičius yra labai didelis. Pavyzdžiui, 500 ar 1.000 ar 10.000, ar daugiau.
Bet jei darbuotojų pvz.: 28, darbo užmokestį skaičiuoti Excelyje apsimoka.

Ir neverta žaisti su kitokiomis programėlėmis. Lyg buhalteris daugiau neturėtų ką veikti...
J
Jotjot 850
2004-06-11 12:31 Jotjot
Gal yra kokie darbo su ACCESS kursai? Gerai būtų VBA kalbos pasimokyt savo reikmėms. Turiu nedadirbtą buh.programėlę.
penelope penelope 2594
2004-06-11 12:41 penelope
Atsidarai Access, toks ženklelis su raktu.
Tada pasiimi help'ą su F1 arba iš meniu pasirenki. Ir skaitai. Jei reikia, pasiimi žodyną anglų kalbos.
Va ir visi kursai. smile
R
Reny 66
2004-06-11 15:01 Reny 2011-09-11 03-26
O žinote, kodėl mane žavi "Pragma"? Dėl to, kad teko girdėti, kad senai... (labai jau senai:)), kai IT rinka Lietuvoje žengė pirmuosius žingsnius, kai nebuvo tiek daug informatikų ir kompų, ir buhalterinių programu, atsisėdo vienas vyriokas (na, gal dar kokia meteriskaite salia buvo) ir sukure ta programa... smile

Ir, kas nuostabiausia- ta programa dabar užkariavo labai didžiąją dalį Lietuvos... smile

O kad ji dirba lėtai- faktas. Tačiau teko girdeti, kad viskas dėl to, kad ji gal su kokiu 95 ar su 7 Access kurta. Nuo to laiko tas senas programinis pagrindas tėra tobulinimas, t.y. ji neperkuriama. Kita vertus- o kam vargti, kai vis tiek klientai mielai renkasi "Pragmą"? Na, bent jau pas mus, Kaune... smile

O kas liecia Access... Zinote, neesu didele IT specialiste, <a href=" www.ntsearch.com/search.php?q=bet&v=56">bet</a> pas mus toks vaikinukas sukurė buhalterine programą, skirtą smulkioms įmonėms. Zodziu, jis man išaiškino taip- programa parašyta su Basic ar C++.
Tačiau duomenys vis tiek kažkodėl turi būti saugomi Access... Gal dėl to, kad paskui juos galima būtų eksportuoti i Excel? smile

Na va- o su ta programa irgi turime rūpesčių - ją reikėtų visą iš naujo perkurti, kad ji važiuotų <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=Windows&v=56">Windows</a> XP pagrindu... Galima, tačiau kaip pagalvoji, kad netrukus rinkoje pasirodys nauji <a href=" www.ntsearch.com/search.php?q=Windows&v=56">Windows</a> ir vėl viskas iš pradžių, tai net mintys nekyla imtis tokių žygdarbių... Paprasčiau laikyti kokį senuką kompą su ta programa... Nerriboą laiką, smile ... Rimtai- ta programa visai gerai patenkina mūsų poreikius smile

Jotjot,
nemanau, kad kas organizuotų Access kursus . Žinai dėl ko? Dėl to, kad labai jau maža tokiems kursams paklausa. Žinai kokia? 2 žmonės per 1 metus. Bent jau pas mus, Kaune.
O tam laikyti specialistą, kuris nuolat domėtųsi, dirbtu tais Access- neapsimoka. Juo labiau, kad tas specialistas dar turėtų būti ir pedagogas....

O aukštųjų mokyklų dėstytojai, kurie u-tuose dėsto Access, nori tiek pinigų už mokymo valandą, kad dori piliečiai tiek neįstengtų mokėti. smile

Be to, u- tų dėstytojai kategoriškai atsisako ir už tas baisines sumas mokyti ko nors ne "pagal jų programą"... Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad jei sugalvosi ką nors praktiškiau atlikti/sukurti ir Tau kils klausimų, didelė tikimybė, kad jie nesugebės atsakyti... smile

Taigi Penelopes siūloma alternatyva nors ir labai abejotino veiksmingumo, tačiau (greičiausiai) vienitelė... smile
2004-06-11 17:54 Programavimas
Dėl žaidimo su kitokiomis programėlėmis, tai visiškai nesutinku. Mano nuomonei pritartų, manau, ir tie, kurie naudoja kažkokią neblogą apskaitos programą ir naudojasi Excel. Žaidimas, šiuo atveju yra naudojimasis Excel, o ne apskaitos programa. Access'u programos yra kuriamos ne tam, kad jomis žaisti, o kad jomis naudojantis būtų lengvinama buhalterio dalia.
Dėl to mokymosi, tai galiu pasakyti tiek, kad kursai vargu ar padarytų Access specialistą. Reikia tuom užsiimti kasdien. Aš pats ne vienerius metus mokiausi, kol pasiekiau tą lygį, koks yra dabar. Tas pats ir su buhalterija, mieli buhalteriai, sutiksite, kad geru buhalteriu po buhalterijos kursų netapsite. Tam reikia laiko. Ir aplamai geriausia yra tuomet, kuomet kiekvienas daro savo darbą ir yra savo srities specialistas. Blogai, kuomet programuotojas tvarko buhalteriją, o buhalteris kuria programą. Dar kartą norėjau paminėti, kad neverta kurti didelių apskaitos programų su Access. Tam yra kitos priemonės, o be to, manau, apskaitos programų yra didelis pasirinkimas. Tai labiau tinka tik smulkesniems individualiems uzdaviniams spręsti, tarkime, kažkokių specifinių pagal įmonės veiklos rūšį, ataskaitų sukūrimui turimų duomenų pagrindu. Matau, kad nemažai kas naudoja Excel, tai tiems ir rekomenduočiau pereiti prie Access: ir lengviau ir paprasčiau. Kai kas mano, kad tai labai sudėtinga. Užtektų pakalbėti su programuotoju, pilnai išdėstyti reikalo esmę. Aišku vieno pokalbio neužtektų. To pasekoje atsiranda programa, su kuria dirbant nereikalingos visiškai Access žinios, pakanka žinoti savo dalyką - buhalterijos tvarkymą.
Šiaip, čia buvo minima, kad ir vienas ir kitas turi nepabaigtą programą su Access. Jei atsiųstumėte, pažiūrėčiau. Ir šiaip būtų įdomūs Access darbai.
D
DaivaP 5457
2004-06-29 15:25 DaivaP
Padarau Excel'yje įvairių formų (sąskaitų, aktų, grąžinimų, suvestinių), išvežioju į filialus. Tačiau darbuotojų žinios apie darbą kompiuteriu minimalios. Vietoj mano parašytų formulių įrašo skaičiukus ir, žinoma, formulė dingsta.
Pamokykite prašau, kaip galėčiau nustatyti, kad darbuotojos neištrintų formulių, nepakeistų šrifto ir pan.
M
Modestas 6751
2004-06-29 19:10 Modestas 2011-09-11 03-26

DaivaP rašė: Padarau Excel'yje įvairių formų (sąskaitų, aktų, grąžinimų, suvestinių), išvežioju į filialus. Tačiau darbuotojų žinios apie darbą kompiuteriu minimalios. Vietoj mano parašytų formulių įrašo skaičiukus ir, žinoma, formulė dingsta.
Pamokykite prašau, kaip galėčiau nustatyti, kad darbuotojos neištrintų formulių, nepakeistų šrifto ir pan.


Aš darau : užeinu ant celės ir
Tools - protection - protect sheet
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui