Buhalterės-irgi šeimininkės ,o ruduo gėrybių metas!

S
Sandra_v 4581
2009-09-15 15:52 Sandra_v
pasigūglinau pasirodo pažįstu tik niekad tokių nerinkau
talys talys 3761
2009-09-15 15:58 talys 2011-09-11 06-25

Sandra_v rašė: pasigūglinau pasirodo pažįstu tik niekad tokių nerinkau



Geri grybai.Kažkokioje knygoje-senoje rašė-aukščiausios kategorijos.vertesnis net už baravykus.
Linda6 Linda6 11854
2009-09-15 16:08 Linda6
Jas reikia sūdyti ir slėgti molinėje puodynėje.Labai skanu.
Z
zaika 3663
2009-09-15 16:11 zaika
man patinka taip vadinami skėčiai, tokie dideli ir skonis kaip žuvies. niam niam smile
rasi rasi 475
2009-09-15 16:22 rasi
Vai vai buvau ir aš grybauti- baravykų rauti smile
Su sese abi pririnkome 3 krepšius baravykų ir dar tris visokių kitokių : raudonikių, lepšių,lenkiškų baravykų, voveraičių, makavykų ,rudmėsių nedaug ir kelmučių nuo vieno kelmo nuroviau . Bet labai anksti 7 ryte šeštadienį buvome miške, o vėliau , kad prisirinko kolektyvo smile apie 11 val jau nebuvo kaip prasilenkti.
Bet kirmėlėtų tikrai nemažai, beveik visus baravykų kotus teko išmesti , tik galvos geros smile
Čia veiksmas vyko 50 km. nuo Vilniaus.
L
Loreta13 30842
2009-10-02 22:32 Loreta13
Sako, kad labai auga žaliuokės.
Ryt patikrinsiu :))
talys talys 3761
2009-10-02 22:45 talys
Tikrai?Reiks duot žinią.
L
Loreta13 30842
2009-10-03 22:25 Loreta13
Kažkaip neužtikau žaliuokių.
Ne tokius miškus turbūt lankėme :))
Bet prisirinkom du didelius krepšius raudonikių.
Gražuolių.
Iki sprindžio.
Kažkiek gruzdų, voveruškų, šilbaravykių.
Bet miškas labai jau rudeniškas, drėgnas, liūdnas...
O gal tik diena tokia buvo...
urtele urtele 13511
2010-07-26 08:53 urtele 2011-09-11 06-53

Elvusia rašė: Jau raudonuoja. Uogų pilna.
Paprastai nuskinam, kiek telpa - sušaldom. O kitos iškeliauja į patvorį, arba lieka ant medžių varnėnams.

Elvusia užjaučiu šiais metais. Ech, vargšai varnėnai. smile
Gal kas turite agurkų marinavimo receptą žiemai. Šeimyna raugintų nemėgsta. Naktyje ieškojau,ieškojau, o paskui padariau viską naglaz, bijau, kad namai nebūtų susproginėję. smile
nite nite 1116
2010-07-26 09:50 nite 2011-09-11 06-53

urtele rašė:

Gal kas turite agurkų marinavimo receptą žiemai. Šeimyna raugintų nemėgsta. Naktyje ieškojau,ieškojau, o paskui padariau viską naglaz, bijau, kad namai nebūtų susproginėję. smile


Užpilu argurkus verdančiu vandeniu, palaikau kokias 10min, tada į stiklainius pridėtus vyšnių, juodųjų serbentų, krapų, krienų lapų, lauro lapų,česnako skiltelių, juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, prikemšu agurkų, 3-jų litrų stiklainiui dedu 3 šaukštus druskos, 3- cukraus, 3- acto, ir užpilu verdančiu vandeniu, užsuku dangtelius, apverčiu stiklainį aukštyn kojom ir apkloju labai labai šiltai, po paros išnešu į rūsį. Metodas tikrai labai paprastas,o ir agurkai skanūs.
urtele urtele 13511
2010-07-26 10:41 urtele 2011-09-11 06-53

nite rašė:
Užpilu argurkus verdančiu vandeniu, palaikau kokias 10min, tada į stiklainius pridėtus vyšnių, juodųjų serbentų, krapų, krienų lapų, lauro lapų,česnako skiltelių, juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, prikemšu agurkų, 3-jų litrų stiklainiui dedu 3 šaukštus druskos, 3- cukraus, 3- acto, ir užpilu verdančiu vandeniu, užsuku dangtelius, apverčiu stiklainį aukštyn kojom ir apkloju labai labai šiltai, po paros išnešu į rūsį.
Ačiū nite, taip ir dariau, tik acto , kur didesni agurkai biški daugiau įlašinau smile
A
asta-001 951
2010-07-26 11:06 asta-001 2011-09-11 06-53

urtele rašė:

nite rašė:
Užpilu argurkus verdančiu vandeniu, palaikau kokias 10min, tada į stiklainius pridėtus vyšnių, juodųjų serbentų, krapų, krienų lapų, lauro lapų,česnako skiltelių, juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, prikemšu agurkų, 3-jų litrų stiklainiui dedu 3 šaukštus druskos, 3- cukraus, 3- acto, ir užpilu verdančiu vandeniu, užsuku dangtelius, apverčiu stiklainį aukštyn kojom ir apkloju labai labai šiltai, po paros išnešu į rūsį.
Ačiū nite, taip ir dariau, tik acto , kur didesni agurkai biški daugiau įlašinau smile


Acto tik 3 šaukštus? nu reiks pabandyt...
urtele urtele 13511
2010-07-26 11:25 urtele 2011-09-11 06-53

nite rašė: 3-jų litrų stiklainiui dedu 3 šaukštus druskos, 3- cukraus, 3- acto, ir užpilu verdančiu vandeniu, užsuku dangtelius
. Klausimėlis iškilo. Tai čia jau ant sudėtų agurkų į stiklainį suberi druską, cukrų ir supili actą? O paskui užpili vandeniu, o ne marinatu?
L
liuxyte 1818
2010-07-26 11:44 liuxyte 2011-09-11 06-53

urtele rašė:

nite rašė: 3-jų litrų stiklainiui dedu 3 šaukštus druskos, 3- cukraus, 3- acto, ir užpilu verdančiu vandeniu, užsuku dangtelius
. Klausimėlis iškilo. Tai čia jau ant sudėtų agurkų į stiklainį suberi druską, cukrų ir supili actą? O paskui užpili vandeniu, o ne marinatu?


Darydavau aš pagal tokį receptą, tik vietoj acto dėdavau 1 šaukštą valgomą arba 3 arbatinius citrinos rūgštelės, o berdavau ant agurkų stiklainyje, labai visiems patikdavo smile
dianaaa dianaaa 1637
2010-07-26 11:56 dianaaa
Aš irgi šiuo receptu darau jau gal 15 metų,man jie skanūs būna ir nenušaudo slovikai.
nite nite 1116
2010-07-26 12:03 nite 2011-09-11 06-53

urtele rašė: Klausimėlis iškilo. Tai čia jau ant sudėtų agurkų į stiklainį suberi druską, cukrų ir supili actą? O paskui užpili vandeniu, o ne marinatu?

Na taip tiesiog į stiklainį
astuleee astuleee 3430
2010-07-26 13:19 astuleee
Čia tai geras, o reiks pabandyt, taip sakant, tinginių agurkai smile
Ulita Ulita 1818
2010-07-26 15:01 Ulita
o aš vietoj acto ar citrinų rūgšties dedavau kaukaziškų slyvučių arba raudonųjų serbentų. Labai skani rūgštele gaudavosi.
A
Alina55 11024
2010-07-26 15:06 Alina55 2011-09-11 06-53

Ulita rašė: o aš vietoj acto ar citrinų rūgšties dedavau kaukaziškų slyvučių arba raudonųjų serbentų. Labai skani rūgštele gaudavosi.

O čia kiek reikėtų 3 l stiklainiui?
Ulita Ulita 1818
2010-07-26 15:44 Ulita
aš dedavau pagal skonį, iš akies.
Man atrodo - puslitrinį stiklainį.
Pabandyk paekspermentuoti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui