blackgate
3793
#837467 2010-08-04 09:25 blackgate redaguota: 2011-09-11 06-54

RAJA rašė:

Labas rytas,
noriu užsišaldyti šparagines pupeles,
vienos sako reikia apvirti , kitos ne
kaip jūs darot ?


Labas rytas,
Aš tai visada apverdu.

Neiti priekin, lygu žengti atgal.

blackgate
3793
#837469 2010-08-04 09:30 blackgate
Dar radau, kaip reikia pagal instrukcijas užšaldyti:
"Dauguma daržovių prieš šaldant blanširuojamos, t. y. sumažinamas drėgmės kiekis, sustabdoma fermentų veikla, o atšildytos būna nepakeitusios spalvos, ne taip greit sutęžta.

Daržovės blanširuojamos verdančiame vandenyje. Imamas didelis puodas ir pripilama maždaug iki pusės vandens. Daržovės kiaurasamtyje įleidžiamos į verdantį vandenį, palaikomos ir perliejamos šaltu, geriausia virintu arba filtruotu vandeniu. Paskui atvėsinamos, nuvarvinamos ir dedamos į tarą.

Šparaginės pupelės - atrenkamos sveikos ankštys ir supjaustomos 3-4 cm gabalėliais, blanširuojama 3 min. Laikyti galima iki metų. "
( www.ve.lt/naujienos/laisvalaikis/ivairybes/darzoviu-konservavimas-uzsaldant/)

Neiti priekin, lygu žengti atgal.

RAJA
983
#837470 2010-08-04 09:34 RAJA
o, tai ačiū, mergaitės !!!!!!!
IKI

246
466
#837505 2010-08-04 10:44 246 redaguota: 2011-09-11 06-54

RAJA rašė:

o, tai ačiū, mergaitės !!!!!!!
IKI



labai skanūs agurkai ir skirti greitam naudojimui:
1 kg agurkų;
2 šaukštai druskos,
2 skiltelės cesnakų, visi šapai, lapai kuriuos dedate į stiklainius agurkų rauginimui
stklainyje užpilant vandeniu.
Mano atveju - į celofaninį maišelį sudedam agurkus (BE VANDENS), druską,
susmulkintus visus prieskonius. Maišelį užrišame ir dar įdedame į kitą maišelį.
po 2-4 valgome agurkus, kurie bus labai skanūs, traškūs. Pabandykite.
SKANAUS.

Byla
12139
#837507 2010-08-04 10:47 Byla redaguota: 2011-09-11 06-54
[quote:bb2fe8b389]Maišelį užrišame ir dar įdedame į kitą maišelį.
po 2-4 valgome agurkus, kurie bus labai skanūs, traškūs. Pabandykite. [/quote]
O kur laikote tą maišelį ? Šaldytuve-turbūt netinka, neįrūgs, rūsyje ar kambario temperatūroje ? Ir turbūt tamsioje vietoje ?

Nieko nėra pastovesnio už laikinumą.

246
466
#837517 2010-08-04 10:59 246 redaguota: 2011-09-11 06-54

Byla rašė:

[quote:66a4d6131c]Maišelį užrišame ir dar įdedame į kitą maišelį.
po 2-4 valgome agurkus, kurie bus labai skanūs, traškūs. Pabandykite.


O kur laikote tą maišelį ? Šaldytuve-turbūt netinka, neįrūgs, rūsyje ar kambario temperatūroje ? Ir turbūt tamsioje vietoje ?[/quote]

Aš tai sodyboje maišelius išdelioju ant pievos. Nesvarbu kur - galima kambaryje, balkone... o vėliau, tai jau kitą dieną (jeigu jų liks) galima dėti ir į šaldytuvą. Maišelis turi būti užrištas. Labai gerai paiimti į kelionę, po 2 val. turite skanius
agurkus.

Byla
12139
#837523 2010-08-04 11:04 Byla
Ačiū. Bus išbandyta smile . smile

Nieko nėra pastovesnio už laikinumą.

RAJA
983
#837529 2010-08-04 11:13 RAJA
Būtinai pabandysiu,
kažkoks stebuklas.

laura9
10683
#837531 2010-08-04 11:16 laura9 redaguota: 2011-09-11 06-54

RAJA rašė:

Būtinai pabandysiu,
kažkoks stebuklas.


Čia kaip su Amandos (jei neklystu) pyragu be vandens. Labai skanus smile

Pradžia – svarbiausia darbo dalis.
Plato, filosofas

amadina22
19802
#837538 2010-08-04 11:24 amadina22 redaguota: 2011-09-11 06-54

246 rašė:



RAJA rašė:

o, tai ačiū, mergaitės !!!!!!!
IKI



labai skanūs agurkai ir skirti greitam naudojimui:
1 kg agurkų;
2 šaukštai druskos,
2 skiltelės cesnakų, visi šapai, lapai kuriuos dedate į stiklainius agurkų rauginimui
stklainyje užpilant vandeniu.
Mano atveju - į celofaninį maišelį sudedam agurkus (BE VANDENS), druską,
susmulkintus visus prieskonius. Maišelį užrišame ir dar įdedame į kitą maišelį.
po 2-4 valgome agurkus, kurie bus labai skanūs, traškūs. Pabandykite.
SKANAUS.



Abu maišelius užrišate?
Turi būti būtinai celofaninis maišelis? Ar gali būti ir polietileninis?

Tai tik mano nuomonė. Jei aš neteisi, pataisykite.

Byla
12139
#838304 2010-08-06 07:55 Byla
Labas rytas.
Išbandžiau šitą receptą. Vakar 20 valandą pasūdžiau, šiandien 7 išsitraukiau agurkus.
Nelabai man patiko. Gaunasi sūdyti agurkai. Tradiciniai rauginti agurkai greitam vartojimui man skanesni. Na, bet dėl skonio juk nesiginčijama.... smile

Nieko nėra pastovesnio už laikinumą.

Tininga
49788
#838311 2010-08-06 08:22 Tininga redaguota: 2011-09-11 06-54

Byla rašė:

Labas rytas.
Išbandžiau šitą receptą. Vakar 20 valandą pasūdžiau, šiandien 7 išsitraukiau agurkus.
Nelabai man patiko. Gaunasi sūdyti agurkai. Tradiciniai rauginti agurkai greitam vartojimui man skanesni. Na, bet dėl skonio juk nesiginčijama.... smile


Man irgi gavosi sūroki smile Bet patiko. Ir mažoji kapojo smile (Paieškojau jai mažiau sūrių agurkėlių)


246
466
#838312 2010-08-06 08:38 246 redaguota: 2011-09-11 06-54

Tininga rašė:



Byla rašė:

Labas rytas.
Išbandžiau šitą receptą. Vakar 20 valandą pasūdžiau, šiandien 7 išsitraukiau agurkus.
Nelabai man patiko. Gaunasi sūdyti agurkai. Tradiciniai rauginti agurkai greitam vartojimui man skanesni. Na, bet dėl skonio juk nesiginčijama.... smile


Man irgi gavosi sūroki smile Bet patiko. Ir mažoji kapojo smile (Paieškojau jai mažiau sūrių agurkėlių)



Jeigu gavosi sūroki, mažiau dėkite druskos.... pav. 1 šaukštelį.

Tininga
49788
#838313 2010-08-06 08:39 Tininga redaguota: 2011-09-11 06-54

246 rašė:

Jeigu gavosi sūroki, mažiau dėkite druskos.... pav. 1 šaukštelį.


Pamėginsiu. Šiaip man labai patiko ši idėja smile


246
466
#838314 2010-08-06 08:40 246 redaguota: 2011-09-11 06-54

246 rašė:



Tininga rašė:



Byla rašė:

Labas rytas.
Išbandžiau šitą receptą. Vakar 20 valandą pasūdžiau, šiandien 7 išsitraukiau agurkus.
Nelabai man patiko. Gaunasi sūdyti agurkai. Tradiciniai rauginti agurkai greitam vartojimui man skanesni. Na, bet dėl skonio juk nesiginčijama.... smile


Man irgi gavosi sūroki smile Bet patiko. Ir mažoji kapojo smile (Paieškojau jai mažiau sūrių agurkėlių)



Jeigu gavosi sūroki, mažiau dėkite druskos.... pav. 1 šaukštelį.



smile rašydama receptuką mintyje turėjau 2 šaukštelius, o gavosi 2 šaukštai. Aišku
kodėl tokie sūrūs...

Byla
12139
#838315 2010-08-06 08:44 Byla
Aš ir sudėjau du šaukštus smile smile .

Nieko nėra pastovesnio už laikinumą.

246
466
#838317 2010-08-06 08:48 246 redaguota: 2011-09-11 06-54

laura9 rašė:



RAJA rašė:

Būtinai pabandysiu,
kažkoks stebuklas.


Čia kaip su Amandos (jei neklystu) pyragu be vandens. Labai skanus smile



smile norėčiau pyrago be vandens recepto. Gal galite parašyti...

laura9
10683
#838318 2010-08-06 08:53 laura9 redaguota: 2011-09-11 06-54

246 rašė:



laura9 rašė:


Čia kaip su Amandos (jei neklystu) pyragu be vandens. Labai skanus smile



smile norėčiau pyrago be vandens recepto. Gal galite parašyti...


Gal kolegos įdės, nes aš tik namie turiu jį išsisaugojusi. Jei niekas neįdės, vakare parašysiu.

Pradžia – svarbiausia darbo dalis.
Plato, filosofas

246
466
#838328 2010-08-06 09:10 246 redaguota: 2011-09-11 06-54

Byla rašė:

Aš ir sudėjau du šaukštus smile smile .



smile smile smile atsiprašau...

Tininga
49788
#838359 2010-08-06 09:48 Tininga redaguota: 2011-09-11 06-54

246 rašė:



Byla rašė:

Aš ir sudėjau du šaukštus smile smile .



smile smile smile atsiprašau...


Ir aš... Tik pas mane agurkų buvo daugiau sudėta, negu 1 kg smile Geras čia.


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis