Buhalterės-irgi šeimininkės ,o ruduo gėrybių metas!

Tininga Tininga 50021
2010-08-06 10:17 Tininga 2011-09-11 06-54

Elste rašė: šiaip tai standartas nuo seno būna toks. Ant trilitriako agurkų - šaukštas druskos (ir paprastos rupios, o ne juoduotos) smile

Ai, aš tokia specialistė... Trilitriakais nededu. Dedu į tuos 1,5 l. stiklainius. Net neįsivaizduoju, kiek ten kg agurkų telpa smile
Štai vakar susidėjau 6 stiklainius, neturėjau supratimo, kiek to marinato reikia... Kai išviriau ir supyliau - jo liko 1 šaukštas smile
blackgate blackgate 3815
2010-08-06 10:52 blackgate 2011-09-11 06-54
Labai skanus obuolių pyragas. Man patiko, kad paprasta pagaminti ir nereikia daug visokiausių skirtingų produktų. smile Dar savo nuožiūra įbėriau cinamono ir aguonų:
Biskvitinis obuolių pyragas
125 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
100 g cukraus
2 kiaušiniai
50 g tirpinto sviesto
50 ml grietinės
50 ml riebios grietinėlės
3 obuoliai
1 v. š. vanilinio cukraus

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Įmaišyti cukrų, kiaušinius, sviestą, grietinę ir grietinėlę. Maišyti, kol masė taps vientisa. Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Kekso ar kvadratinę 20 x 20 cm kepimo formą patepti riebalais, supilti tešlą. Ant viršaus paskleisti obuolius, juos šiek tiek įspausti į tešlą.

Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 35 min. Iškepusį pyragą pabarstyti vaniliniu cukrumi ir ataušinti formoje.

Receptą radau čia:
sonatinos-receptai.blogspot.com/2007/10/biskvitinis-obuoli-pyragas.html"> sonatinos-receptai.blogspot.com/2007/10/biskvitinis-obuoli-pyragas.html
A
Alina55 11024
2010-08-07 17:46 Alina55 2011-09-11 06-54

246 rašė: labai skanūs agurkai ir skirti greitam naudojimui

Labai visiems patiko. Pavyko nepersūdyti, dėjau daug vyšnių, j. serbentų ir krienų lapų, krapų, 3 skilteles česnakų. Gražiai atrodo, kaip Rolandos nuotraukoje: tax.lt/postx9745-0-6580.html
Valgėme po 5 valandų.
dianaaa dianaaa 1637
2010-08-10 12:37 dianaaa
lietuviska "ankl bens".
reikia cukinijos saldziuju papriku, acto druskos, cukraus, ir rodos viskas.
cukinija nulupti, isvalyti, supjaustyti kubeliais,ta pati su paprika. vska deti i puoda uzpilti vandeniu ideti druskos acto, cukraus ir troskinti.
skonis tikrai nepakrtojamas.labai tinka prie vistienos, ryziu ir siaip prie visko.....

Kažkas buvo įdėjęs šį receptą,gal atsilieps,kokias normas dedat,o kokio kečiupo nereikia?
amadina22 amadina22 19757
2010-08-10 12:47 amadina22 2011-09-11 06-54

Alina55 rašė:

246 rašė: labai skanūs agurkai ir skirti greitam naudojimui

Labai visiems patiko. Pavyko nepersūdyti, dėjau daug vyšnių, j. serbentų ir krienų lapų, krapų, 3 skilteles česnakų. Gražiai atrodo, kaip Rolandos nuotraukoje: tax.lt/postx9745-0-6580.html
Valgėme po 5 valandų.


O užrišat abu maišelius? O druską įtrinat agurkus, ar šiaip atskirai ji ten, maišelyje?
A
Alina55 11024
2010-08-10 19:01 Alina55 2011-09-11 06-54

amadina22 rašė: O užrišat abu maišelius? O druską įtrinat agurkus, ar šiaip atskirai ji ten, maišelyje?

Druską sumaišiau su susmulkintais lapais, užkračiau ant agurkų, viską permaišiau ir į maišelius. Druskos dėjau 2 valgomuosius šaukštus, na tokius nelabai didelius (mes juos vadiname "moteriškais" smile ). Abu maišelius užrišau.
Turiu prisipažinti, kad pirmą kartą darant, agurkai buvo skanesni, negu antro karto...
amadina22 amadina22 19757
2010-08-10 20:30 amadina22 2011-09-11 06-54

Alina55 rašė:

amadina22 rašė: O užrišat abu maišelius? O druską įtrinat agurkus, ar šiaip atskirai ji ten, maišelyje?

Druską sumaišiau su susmulkintais lapais, užkračiau ant agurkų, viską permaišiau ir į maišelius. Druskos dėjau 2 valgomuosius šaukštus, na tokius nelabai didelius (mes juos vadiname "moteriškais" smile ). Abu maišelius užrišau.
Turiu prisipažinti, kad pirmą kartą darant, agurkai buvo skanesni, negu antro karto...


Recepto pateikėja pirmą kartą parašė, kad du valgomi šaukštai druskos, paskui pasitaisė, kad apsiriko, du arbat.šaukšteliai druskos, gal perdaug druskos įdėjot. Na, reikia išbandyti, dar nebandžiau.
A
Alina55 11024
2010-08-10 20:39 Alina55 2011-09-11 06-54

amadina22 rašė: pirmą kartą parašė, kad du valgomi šaukštai druskos, paskui pasitaisė, kad apsiriko, du arbat.šaukšteliai druskos

Mačiau tą atitaisymą, abu kartus dėjau vienodai druskos ( 2 valg. šaukštus). Gal čia nuo lapų kiekio kažkiek priklauso arba, net ir nuo agurkų, nes pirmą kartą buvo tik ką iš daržo, o antrą - pirkti... Tiesiog reikia eksperimentuoti ir rasti savo proporcijas.
L
Loreta13 30842
2010-08-14 22:10 Loreta13
Kažkur čia skaičiau apie baravykų kepinimą su sviestu ir užšaldymą.
Neberandu...
Gal kas išsisaugojote nuorodą smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-14 22:45 Elvusia 2011-09-11 06-54

Tininga rašė:
Aš išbandžiau su baravykais/raudonviršiais/lepšiukais tokį variantą: kiek apvirtus grybus pakepiau svieste ir įdėjau į šaldiklį. Pasakiškai skanu žiemą tai valgyti: skonis toks, tarsi ką tik iš miško parnešta. Sunyko staigiai!
(Skaičiau, kad tai reiktų daryti būtent su sviestu, nes aliejus kažkodėl netinka šaldymui, apkarsta, ar dar kažkas tai atsitinka...)
L
Loreta13 30842
2010-08-14 23:04 Loreta13
Ačiū :))
Aš "iš atminties" atlikau šiek tiek kitaip.
Baravykų neviriau, tik labai gerai nuploviau.
Drėgnus įdėjau į Zepter puodą.
Nes keptuvės tai tokios neturėjau, kad "apkept" :))
Maždaug 3 litrams baravykų įmečiau pakelį sviesto.
Pakaitinau iki užvirimo.
Atvėsinau ir - į šaldiklį.
Dar nebandžiau.
Bet, kai paragausiu - papasakosiu.
Turėtų būt skanu, nes baravykų buvo beveik vien galvos.
Kotus šiemet pamėgo kirmėlaitės :))
urtele urtele 13511
2010-08-14 23:10 urtele 2011-09-11 06-54

Loreta13 rašė: baravykų buvo beveik vien galvos.
Keista. smile Praėjusią savaitę teko plušėt valant. Tokie mažučiai baravykai, o galvutės jau niekinės. smile
Loreta Loreta 28574
2010-08-14 23:15 Loreta
O kai taip apkepinat svieste, druskytės nei kiek nereikia dėti? Tik sviestas, ir viskas?
L
Loreta13 30842
2010-08-14 23:25 Loreta13 2011-09-11 06-54

Loreta rašė: O kai taip apkepinat svieste, druskytės nei kiek nereikia dėti? Tik sviestas, ir viskas?
Druskytė bus tada, kai atšildysim prieš paruošimą valgymui :))
Ir pipiriukas. Ir bulvytės - na, kaip kam patinka.
Nes juk druska nešąla.
Todėl šaldiklio gėrybėms nėra tinkama.
vovere vovere 25997
2010-08-14 23:26 vovere
na taip, juk žiemą druską barstau kad nuo laiptų nenudardėčiau smile
Loreta Loreta 28574
2010-08-14 23:27 Loreta
Va kaip - druska nešąla?
Nu nepasakyčiau, kad ji nešąla. Kai kas rūkytus gaminius šaldikliuose laiko, aš ir pati rūkytas dešreles ten laikau. Puikiausiai sušąla.
Bet jei nėra reikalo, tai tikrai kam sūdyt, kvailystę paklausiau smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-15 07:38 Elvusia
Rūkytus lašinius laikau šaldiklyje. Kai reikia kokiam spirgiui pakepinti - pjaustosi neatšildyti.
Druska tikrai nešąla. Bet dar priklauso nuo jos kiekio.
L
Loreta13 30842
2010-08-15 08:18 Loreta13 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė: pjaustosi neatšildyti.
Kuo daugiau druskytės, tuo geriau pjaustosi.
Darau krapus su daug druskos ir įdedu į šaldiklį.
Tai jie išvis "trupiniais" stovi.
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-15 08:53 Elvusia
Tiksliai. Dabar tik daėjo, kodėl grybai taip ilgai neatšyla, juos išėmus.
Taigi jie visai be druskos.
Būna, kad pusdienį išlaikau, o ten vienas ledas.
Reiškia, reikia padruskint.
L
Loreta13 30842
2010-08-15 09:06 Loreta13 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė: Reiškia, reikia padruskint.
Nereikia, kaip tik :))
Toks gilus sušaldymas grybams saugesnis.
Juk juos ir laikome beveik iki kito sezono.
Bent jau pusmetį, tai tikrai.
Todėl užšaldymas tur būt gilus ir saugus produktui.
Kad išlaikytų visas savo gerąsias savybes ir grybai nesikeistų bėgant laikui.
O lašinukus juk laikome trumpiau - mėnesėlį, na kitą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui