Elste
27022
#838362 2010-08-06 09:51 Elste
šiaip tai standartas nuo seno būna toks. Ant trilitriako agurkų - šaukštas druskos (ir paprastos rupios, o ne juoduotos) smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

skuige
85
#838369 2010-08-06 10:12 skuige
Sveiki visi, kadangi pastaruoju laiku ši tema viena iš aktualiausių, noriu pasiūlyti ir savo receptuką agurkų, na tokių peraugusių, kuriuos išmesti dar gaila, o konservuoti jau per dideli-
Reikia- agurkų, svogūnų, žalių krapų, druskos, lauro lapų ,pipirų, aliejaus -
agurkus supjaustyti didokais kubeliais, svogūnus -pusžiedžiais, krapus susmulkinti, dėti druską, prieskonius ir palaikyti kokias 3 val , kol atsiras skysčio, galima ir per naktį, sudėti į stiklainiukus(aš dedu į 0,5l) užpilti po truputį aliejaus, pridengti ir kaitinti kol pabals agurkai, maždaug pusvalandį, uždaryti,- ir skanaus! Šaldytuve laikyti nereikia, gerai stovi ir kambario temperatūroje
Atsiprašau, kad nerašau gramų- darau "iš akies" ir ragauju, kai supjaustau- svogūnų būna maždaug 1/3

Tininga
49787
#838375 2010-08-06 10:17 Tininga redaguota: 2011-09-11 06-54

Elste rašė:

šiaip tai standartas nuo seno būna toks. Ant trilitriako agurkų - šaukštas druskos (ir paprastos rupios, o ne juoduotos) smile


Ai, aš tokia specialistė... Trilitriakais nededu. Dedu į tuos 1,5 l. stiklainius. Net neįsivaizduoju, kiek ten kg agurkų telpa smile
Štai vakar susidėjau 6 stiklainius, neturėjau supratimo, kiek to marinato reikia... Kai išviriau ir supyliau - jo liko 1 šaukštas smile


blackgate
3793
#838405 2010-08-06 10:52 blackgate redaguota: 2011-09-11 06-54
Labai skanus obuolių pyragas. Man patiko, kad paprasta pagaminti ir nereikia daug visokiausių skirtingų produktų. smile Dar savo nuožiūra įbėriau cinamono ir aguonų:
Biskvitinis obuolių pyragas
125 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
100 g cukraus
2 kiaušiniai
50 g tirpinto sviesto
50 ml grietinės
50 ml riebios grietinėlės
3 obuoliai
1 v. š. vanilinio cukraus

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Įmaišyti cukrų, kiaušinius, sviestą, grietinę ir grietinėlę. Maišyti, kol masė taps vientisa. Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Kekso ar kvadratinę 20 x 20 cm kepimo formą patepti riebalais, supilti tešlą. Ant viršaus paskleisti obuolius, juos šiek tiek įspausti į tešlą.

Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 35 min. Iškepusį pyragą pabarstyti vaniliniu cukrumi ir ataušinti formoje.

Receptą radau čia:
sonatinos-receptai.blogspot.com/2007/10/biskvitinis-obuoli-pyragas.html"> sonatinos-receptai.blogspot.com/2007/10/biskvitinis-obuoli-pyragas.html

Neiti priekin, lygu žengti atgal.

Alina55
11033
#838677 2010-08-07 17:46 Alina55 redaguota: 2011-09-11 06-54

246 rašė:

labai skanūs agurkai ir skirti greitam naudojimui


Labai visiems patiko. Pavyko nepersūdyti, dėjau daug vyšnių, j. serbentų ir krienų lapų, krapų, 3 skilteles česnakų. Gražiai atrodo, kaip Rolandos nuotraukoje: www.tax.lt/postx9745-0-6580.html
Valgėme po 5 valandų.

Didybės viršūnėje nepamiršk, ką reiškia draugas nelaimėje. A. Šileris

dianaaa
1658
#839278 2010-08-10 12:37 dianaaa
lietuviska "ankl bens".
reikia cukinijos saldziuju papriku, acto druskos, cukraus, ir rodos viskas.
cukinija nulupti, isvalyti, supjaustyti kubeliais,ta pati su paprika. vska deti i puoda uzpilti vandeniu ideti druskos acto, cukraus ir troskinti.
skonis tikrai nepakrtojamas.labai tinka prie vistienos, ryziu ir siaip prie visko.....

Kažkas buvo įdėjęs šį receptą,gal atsilieps,kokias normas dedat,o kokio kečiupo nereikia?

amadina22
19802
#839286 2010-08-10 12:47 amadina22 redaguota: 2011-09-11 06-54

Alina55 rašė:



246 rašė:

labai skanūs agurkai ir skirti greitam naudojimui


Labai visiems patiko. Pavyko nepersūdyti, dėjau daug vyšnių, j. serbentų ir krienų lapų, krapų, 3 skilteles česnakų. Gražiai atrodo, kaip Rolandos nuotraukoje: www.tax.lt/postx9745-0-6580.html
Valgėme po 5 valandų.



O užrišat abu maišelius? O druską įtrinat agurkus, ar šiaip atskirai ji ten, maišelyje?

Tai tik mano nuomonė. Jei aš neteisi, pataisykite.

Alina55
11033
#839442 2010-08-10 19:01 Alina55 redaguota: 2011-09-11 06-54

amadina22 rašė:

O užrišat abu maišelius? O druską įtrinat agurkus, ar šiaip atskirai ji ten, maišelyje?


Druską sumaišiau su susmulkintais lapais, užkračiau ant agurkų, viską permaišiau ir į maišelius. Druskos dėjau 2 valgomuosius šaukštus, na tokius nelabai didelius (mes juos vadiname "moteriškais" smile ). Abu maišelius užrišau.
Turiu prisipažinti, kad pirmą kartą darant, agurkai buvo skanesni, negu antro karto...

Didybės viršūnėje nepamiršk, ką reiškia draugas nelaimėje. A. Šileris

amadina22
19802
#839479 2010-08-10 20:30 amadina22 redaguota: 2011-09-11 06-54

Alina55 rašė:



amadina22 rašė:

O užrišat abu maišelius? O druską įtrinat agurkus, ar šiaip atskirai ji ten, maišelyje?


Druską sumaišiau su susmulkintais lapais, užkračiau ant agurkų, viską permaišiau ir į maišelius. Druskos dėjau 2 valgomuosius šaukštus, na tokius nelabai didelius (mes juos vadiname "moteriškais" smile ). Abu maišelius užrišau.
Turiu prisipažinti, kad pirmą kartą darant, agurkai buvo skanesni, negu antro karto...



Recepto pateikėja pirmą kartą parašė, kad du valgomi šaukštai druskos, paskui pasitaisė, kad apsiriko, du arbat.šaukšteliai druskos, gal perdaug druskos įdėjot. Na, reikia išbandyti, dar nebandžiau.

Tai tik mano nuomonė. Jei aš neteisi, pataisykite.

Alina55
11033
#839481 2010-08-10 20:39 Alina55 redaguota: 2011-09-11 06-54

amadina22 rašė:

pirmą kartą parašė, kad du valgomi šaukštai druskos, paskui pasitaisė, kad apsiriko, du arbat.šaukšteliai druskos


Mačiau tą atitaisymą, abu kartus dėjau vienodai druskos ( 2 valg. šaukštus). Gal čia nuo lapų kiekio kažkiek priklauso arba, net ir nuo agurkų, nes pirmą kartą buvo tik ką iš daržo, o antrą - pirkti... Tiesiog reikia eksperimentuoti ir rasti savo proporcijas.

Didybės viršūnėje nepamiršk, ką reiškia draugas nelaimėje. A. Šileris

Loreta13
31055
#840637 2010-08-14 22:10 Loreta13
Kažkur čia skaičiau apie baravykų kepinimą su sviestu ir užšaldymą.
Neberandu...
Gal kas išsisaugojote nuorodą smile

Jeigu uždarysite duris visoms klaidoms, tiesa liks už durų.
R.Tagorė
Jei tikrai desperatiškai nori, gali turėti viską, ko trokšti. Privalai norėti taip stipriai, kad tas noras veržte veržtųsi per odą ir susijungtų su pasaulį sukūrusia jėga. S. Graham

Elvusia
20041
#840653 2010-08-14 22:45 Elvusia redaguota: 2011-09-11 06-54

Tininga rašė:


Aš išbandžiau su baravykais/raudonviršiais/lepšiukais tokį variantą: kiek apvirtus grybus pakepiau svieste ir įdėjau į šaldiklį. Pasakiškai skanu žiemą tai valgyti: skonis toks, tarsi ką tik iš miško parnešta. Sunyko staigiai!
(Skaičiau, kad tai reiktų daryti būtent su sviestu, nes aliejus kažkodėl netinka šaldymui, apkarsta, ar dar kažkas tai atsitinka...)



Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Loreta13
31055
#840659 2010-08-14 23:04 Loreta13
Ačiū :))
Aš "iš atminties" atlikau šiek tiek kitaip.
Baravykų neviriau, tik labai gerai nuploviau.
Drėgnus įdėjau į Zepter puodą.
Nes keptuvės tai tokios neturėjau, kad "apkept" :))
Maždaug 3 litrams baravykų įmečiau pakelį sviesto.
Pakaitinau iki užvirimo.
Atvėsinau ir - į šaldiklį.
Dar nebandžiau.
Bet, kai paragausiu - papasakosiu.
Turėtų būt skanu, nes baravykų buvo beveik vien galvos.
Kotus šiemet pamėgo kirmėlaitės :))

Jeigu uždarysite duris visoms klaidoms, tiesa liks už durų.
R.Tagorė
Jei tikrai desperatiškai nori, gali turėti viską, ko trokšti. Privalai norėti taip stipriai, kad tas noras veržte veržtųsi per odą ir susijungtų su pasaulį sukūrusia jėga. S. Graham

urtele
13548
#840660 2010-08-14 23:10 urtele redaguota: 2011-09-11 06-54

Loreta13 rašė:

baravykų buvo beveik vien galvos.

Keista. smile Praėjusią savaitę teko plušėt valant. Tokie mažučiai baravykai, o galvutės jau niekinės. smile

Loreta
28821
#840662 2010-08-14 23:15 Loreta
O kai taip apkepinat svieste, druskytės nei kiek nereikia dėti? Tik sviestas, ir viskas?

Špyga taukuota...

Loreta13
31055
#840667 2010-08-14 23:25 Loreta13 redaguota: 2011-09-11 06-54

Loreta rašė:

O kai taip apkepinat svieste, druskytės nei kiek nereikia dėti? Tik sviestas, ir viskas?

Druskytė bus tada, kai atšildysim prieš paruošimą valgymui :))
Ir pipiriukas. Ir bulvytės - na, kaip kam patinka.
Nes juk druska nešąla.
Todėl šaldiklio gėrybėms nėra tinkama.

Jeigu uždarysite duris visoms klaidoms, tiesa liks už durų.
R.Tagorė
Jei tikrai desperatiškai nori, gali turėti viską, ko trokšti. Privalai norėti taip stipriai, kad tas noras veržte veržtųsi per odą ir susijungtų su pasaulį sukūrusia jėga. S. Graham

vovere
26052
#840668 2010-08-14 23:26 vovere
na taip, juk žiemą druską barstau kad nuo laiptų nenudardėčiau smile

*********************
„In vino veritas“ (Vyne tiesa)“

Loreta
28821
#840669 2010-08-14 23:27 Loreta
Va kaip - druska nešąla?
Nu nepasakyčiau, kad ji nešąla. Kai kas rūkytus gaminius šaldikliuose laiko, aš ir pati rūkytas dešreles ten laikau. Puikiausiai sušąla.
Bet jei nėra reikalo, tai tikrai kam sūdyt, kvailystę paklausiau smile

Špyga taukuota...

Elvusia
20041
#840682 2010-08-15 07:38 Elvusia
Rūkytus lašinius laikau šaldiklyje. Kai reikia kokiam spirgiui pakepinti - pjaustosi neatšildyti.
Druska tikrai nešąla. Bet dar priklauso nuo jos kiekio.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Loreta13
31055
#840684 2010-08-15 08:18 Loreta13 redaguota: 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė:

pjaustosi neatšildyti.

Kuo daugiau druskytės, tuo geriau pjaustosi.
Darau krapus su daug druskos ir įdedu į šaldiklį.
Tai jie išvis "trupiniais" stovi.

Jeigu uždarysite duris visoms klaidoms, tiesa liks už durų.
R.Tagorė
Jei tikrai desperatiškai nori, gali turėti viską, ko trokšti. Privalai norėti taip stipriai, kad tas noras veržte veržtųsi per odą ir susijungtų su pasaulį sukūrusia jėga. S. Graham


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis