Elvusia
20041
#840686 2010-08-15 08:53 Elvusia
Tiksliai. Dabar tik daėjo, kodėl grybai taip ilgai neatšyla, juos išėmus.
Taigi jie visai be druskos.
Būna, kad pusdienį išlaikau, o ten vienas ledas.
Reiškia, reikia padruskint.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Loreta13
31055
#840687 2010-08-15 09:06 Loreta13 redaguota: 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė:

Reiškia, reikia padruskint.

Nereikia, kaip tik :))
Toks gilus sušaldymas grybams saugesnis.
Juk juos ir laikome beveik iki kito sezono.
Bent jau pusmetį, tai tikrai.
Todėl užšaldymas tur būt gilus ir saugus produktui.
Kad išlaikytų visas savo gerąsias savybes ir grybai nesikeistų bėgant laikui.
O lašinukus juk laikome trumpiau - mėnesėlį, na kitą.

Jeigu uždarysite duris visoms klaidoms, tiesa liks už durų.
R.Tagorė
Jei tikrai desperatiškai nori, gali turėti viską, ko trokšti. Privalai norėti taip stipriai, kad tas noras veržte veržtųsi per odą ir susijungtų su pasaulį sukūrusia jėga. S. Graham

Elvusia
20041
#840688 2010-08-15 09:26 Elvusia
Na, laikymo temperatūra, dėl to, kad padruskinta, juk nesikeičia :)
Todėl saugai įtakos tikrai neturėtų.
Aš, žinoma, už nedruskinimą. Nes maistą gaminu beveik be druskos.
Čia ekspromtu gimė mintis druskinti šaldomus grybus.
Kažkaip nelabai jie valgomi pas mus.
Turiu dar šaldiklyje praeitų metų grybukų. Reiktų juos išmesti. Bet gi gaila - pas mus grybauja tik mano vyras. Aš tingiu. Erkių bijau :))

Bet, jei parneštų baravykų - būtinai paruošiu juos su sviestu. Patiko mintis :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

airen
787
#840721 2010-08-15 13:21 airen
Turiu baklažanų. Gal kas žino kokį receptuką žiemai...

Loreta13
31055
#840730 2010-08-15 15:00 Loreta13 redaguota: 2011-09-11 06-54

airen rašė:

Turiu baklažanų. Gal kas žino kokį receptuką žiemai...

www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf/0/871DEC89540789F342256DA9005A5EA1

Jeigu uždarysite duris visoms klaidoms, tiesa liks už durų.
R.Tagorė
Jei tikrai desperatiškai nori, gali turėti viską, ko trokšti. Privalai norėti taip stipriai, kad tas noras veržte veržtųsi per odą ir susijungtų su pasaulį sukūrusia jėga. S. Graham

dianaaa
1658
#840849 2010-08-16 09:18 dianaaa
Labai patiko agurkų rauginimas sausu būdu(maišelyje),ypač patogu kelionėje.Ačiū smile

Elste
27016
#840850 2010-08-16 09:20 Elste redaguota: 2011-09-11 06-54

airen rašė:

Turiu baklažanų. Gal kas žino kokį receptuką žiemai...


o aš šį savaitgalį kepiau įdarytus baklažanus. Ale daugiau nebenoriu smile
fek, nepatiko. O taip gražiai ir skaniai atrodo...


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

RAJA
983
#840854 2010-08-16 09:25 RAJA redaguota: 2011-09-11 06-54

dianaaa rašė:

Labai patiko agurkų rauginimas sausu būdu(maišelyje),ypač patogu kelionėje.Ačiū smile



Mes ir išbandėm šį rauginimo būdą- fantastika.
Teisiog stebuklas

Rolanda
6913
#840857 2010-08-16 09:32 Rolanda
Loreta13, taigi aš dar nepadėkojau už bruknių uogienės receptuką (tą, su konjaku... smile ) smile . Skonis - nėr žodžių apsakyt: uogienės jau nebeliko (o tikėjausi, kad bus padažiukas Kalėdoms ir Velykoms prie mėsytės... smile ). Mano šeimos vyriokai buvo greitesni už mane! smile Dabar klausinėja, kada vėl virsiu tokią uogieną.

Be aukštojo išsilavinimo dar reikėtų turėti ne žemesnį kaip vidurinį žmogiškumą ir bent pradinį padorumą.

Byla
12139
#840894 2010-08-16 10:09 Byla redaguota: 2011-09-11 06-54

RAJA rašė:



dianaaa rašė:

Labai patiko agurkų rauginimas sausu būdu(maišelyje),ypač patogu kelionėje.Ačiū smile



Mes ir išbandėm šį rauginimo būdą- fantastika.
Teisiog stebuklas


Iš antro karto ir man pavyko... Patiko. Tik mano šeimyna nenori rankiotis nuo agurkėlių prilipusių "šapų" ir "lapų" . Bet labai "patogus" receptukas.

Nieko nėra pastovesnio už laikinumą.

Elste
27016
#840913 2010-08-16 10:25 Elste redaguota: 2011-09-11 06-54

Rolanda rašė:

Loreta13, taigi aš dar nepadėkojau už bruknių uogienės receptuką (tą, su konjaku... smile ) smile . Skonis - nėr žodžių apsakyt: uogienės jau nebeliko (o tikėjausi, kad bus padažiukas Kalėdoms ir Velykoms prie mėsytės... smile ). Mano šeimos vyriokai buvo greitesni už mane! smile Dabar klausinėja, kada vėl virsiu tokią uogieną.


Nu ale ir naivi smile
uogienės su konjaku, o ji galvoja, kad vyriokai lauks kalėdų smile smile smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

Rolanda
6913
#840915 2010-08-16 10:27 Rolanda
Elste, ten to konjako gal 100 gr / 3 litrams uogienės! smile
Be to, pagal visus chemijos ir fizikos dėsnius, verdant (t.y. kaitinant) spiritukas l.greitai išgaravo - beliko tik konjako prieskonis. smile
Na, bet gal mano vyrukai to nežino? smile smile smile smile

Be aukštojo išsilavinimo dar reikėtų turėti ne žemesnį kaip vidurinį žmogiškumą ir bent pradinį padorumą.

Elste
27016
#840916 2010-08-16 10:30 Elste redaguota: 2011-09-11 06-54

Rolanda rašė:

Elste, ten to konjako gal 100 gr / 3 litrams uogienės! smile
Be to, pagal visus chemijos ir fizikos dėsnius, verdant (t.y. kaitinant) spiritukas l.greitai išgaravo - beliko tik konjako prieskonis. smile
Na, bet gal mano vyrukai to nežino? smile smile smile smile


taigi, gilinsis jie, kiek ten gramų buvo... išgaravo, neišgaravo. Pasakei, kad su konjaku ir taškas. Atidarė, pauostė, kvapas yr, reiškia - tiks, kertam smile ir pavarė pilnais šaukštais smile smile pakabina pakabina, galvą pakraipo, lyg dar neduoda galvon, reiškia dar kabinam... ir va taip va žiūri, kad jau dugnas. smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

agiedre
3022
#840927 2010-08-16 10:44 agiedre redaguota: 2011-09-11 06-54

Rolanda rašė:

Loreta13, taigi aš dar nepadėkojau už bruknių uogienės receptuką (tą, su konjaku... smile ) smile . Skonis - nėr žodžių apsakyt: uogienės jau nebeliko (o tikėjausi, kad bus padažiukas Kalėdoms ir Velykoms prie mėsytės... smile ). Mano šeimos vyriokai buvo greitesni už mane! smile Dabar klausinėja, kada vėl virsiu tokią uogieną.


ir man reik tos uogienės smile smile einu ieškot..

Šiandien veidrodyje tokius siaubus rodė!!!

Rolanda
6913
#840938 2010-08-16 10:59 Rolanda
Kad nevargtum, agiedre!

Bruknės ir kriaušės apytiksliai vienodomis proporcijomis.
Norite saldžiau - daugiau kriaušių.
Cukraus - simboliškai.
Jei jau norite "prie mėsos'.
Apie 200-300 g kilogramui kriaušių ir bruknių.

Galima ir "prabangiau" :))
2 kg uogų, 1 kg cukraus, truputis vandens. Bebaigiant virti uogienę, įdėti lazdelę cinamono, paviti apie 5-10minučių. Nukaitus, supilti 100 ml konjako ir maišyti kol bent kiek atauš.

Be aukštojo išsilavinimo dar reikėtų turėti ne žemesnį kaip vidurinį žmogiškumą ir bent pradinį padorumą.

KJurate
6603
#840944 2010-08-16 11:01 KJurate
Man vien nuo recepto pietų norisi smile

Mokymasis – tai patirtis. Visa kita – tik informacija. A. Einšteinas
861296231

Rolanda
6913
#840945 2010-08-16 11:04 Rolanda
KJurate, o jei dar būtum padegustavusi!...
Man labai patiko ir su baltu kaimišku sūriu.... smile

Be aukštojo išsilavinimo dar reikėtų turėti ne žemesnį kaip vidurinį žmogiškumą ir bent pradinį padorumą.

klem
4016
#840967 2010-08-16 11:38 klem
Kur gaut bruknių smile smile

Protingai patylėti irgi menas.

Elste
27016
#840969 2010-08-16 11:40 Elste redaguota: 2011-09-11 06-54

klem rašė:

Kur gaut bruknių smile smile


miške arba turguj smile


Neleisk kasdienybei išsukinėti Tavo sielos sparnų...

vovere
26052
#840970 2010-08-16 11:45 vovere
o jau yra?

*********************
„In vino veritas“ (Vyne tiesa)“

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis