DKate
3357
#976517 2011-08-12 21:08 DKate redaguota: 2011-09-11 07-26

Linda6 rašė:

Mirsiu nuo cukinijų antpūdžio, jei nepadėsit sukišti į stiklainius.Mano receptai nusibodo, gal turite kokių naujų... smile


Aš šiemet pabandžiau dėti į šaldiklį. Žiemą ragausim ar pavyko. Dar išviriau uogienės: cukinija + citrina + persikai + cukrus + truputį medaus. Skanu. Dar dedu ne tik į troškinius, bet ir kepant mėsą, vištą. Kartais kepu blynus.

Dalia29
12709
#976521 2011-08-12 22:38 Dalia29
Duodat, mergičkos, aš kolkas tik bruknių uogienę įveikiau (beveik) šiemet smile

vovere
26052
#976522 2011-08-12 22:50 vovere
gal ir pavėluotai bet labai skani uogienė agrastų ir apelsinų

*********************
„In vino veritas“ (Vyne tiesa)“

urtele
13549
#976524 2011-08-12 22:58 urtele redaguota: 2011-09-11 07-26

Dalia29 rašė:

tik bruknių uogienę įveikiau (beveik) šiemet smile

Pala, pala, tai tu suvalgei ar išvirei ją? smile Vaikystėj mama visada virdavo bruknes su obuoliais. Bet jau jas , smulkias "melžti "nuo krūmų labai nepatikdavo, o paskui dar perrinkinėti. smile

IlonaD
6959
#976525 2011-08-12 23:13 IlonaD redaguota: 2011-09-11 07-26

vovere rašė:

gal ir pavėluotai bet labai skani uogienė agrastų ir apelsinų



O kokiom proporcijom dedate apelsinus ir agrastus?

just because you can't see it, doesn't mean it isn't there

vovere
26052
#976526 2011-08-13 10:38 vovere
iš tikrųjų priklausomai nuo apelsinų jei saldesni tai galima 50x50, jei rūgštesni tada apelsinų mažesnė dalis, dar cukraus pilasi.
aš dariau mažą kiekį pabandymui tai buvo 1 kg agrastų, 1 kg apelsinų (saldūs pasitaikė) ir 1 kg cukraus. labai skaniai gavosi

*********************
„In vino veritas“ (Vyne tiesa)“

Alina55
11033
#1084714 2012-08-14 19:21 Alina55
Gal kam tiks ir patiks na­mi­nis po­mi­do­rų pa­da­žo receptas:
www.skrastas.lt/?data=2012-08-14&rub=1065924819&id=1344870443


Didybės viršūnėje nepamiršk, ką reiškia draugas nelaimėje. A. Šileris

urtele
13549
#1086837 2012-08-25 14:38 urtele
Nusipirkau šiandien šparaginių pupelių. Noriu pasidaryt žiemai, gal kas turit kokį receptą.

vvirginija1
8526
#1086841 2012-08-25 15:48 vvirginija1

urtele rašė:


Nusipirkau šiandien šparaginių pupelių. Noriu pasidaryt žiemai, gal kas turit kokį receptą.

Aš tai po biškelį užsišaldau, žiemą gerai ar į sriubą įmesti, ar troškinį daržovių darant dedu. O jei marinuoti, tai darau tokias su marinatu, kažkas panašaus į šį receptą:
www.neringa-blogas.com/kulinarija/vakavimas-konservavimas/konservuotos-pupeles.html
Dar neblogai atrodo toje nuorodoje komentaruose aprašytas receptas su pomidorų padažu, pabandyk Urtele


Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

urtele
13549
#1086848 2012-08-25 17:01 urtele

vvirginija1 rašė:


Aš tai po biškelį užsišaldau,


O kaip šaldai?Nuplauni, nusausini ir į maišelį, nereikia supjaustyti? smile

Tininga
49853
#1086849 2012-08-25 17:39 Tininga

urtele rašė:



vvirginija1 rašė:


Aš tai po biškelį užsišaldau,


O kaip šaldai?Nuplauni, nusausini ir į maišelį, nereikia supjaustyti? smile

Aš nuplaunu, nudžiovinu ir supjaustau - tada belieka švystelt į puodą.
Bet mano šeimyna itin pamėgusi jas lengvai marinuotas nepjaustytas. Vos spėtos sudėti, jau kelintą stiklainį doroja smile



urtele
13549
#1086850 2012-08-25 17:42 urtele

Tininga rašė:


Bet mano šeimyna itin pamėgusi jas lengvai marinuotas nepjaustytas.


O kaip tu jas marinuoji, ar pagal tokį receptą kaip įdėjo Virginija1? Aš noriu pasistengti, kad būtų skanu, nes valgysiu viena. smile

Tininga
49853
#1086852 2012-08-25 17:51 Tininga

urtele rašė:



Tininga rašė:


Bet mano šeimyna itin pamėgusi jas lengvai marinuotas nepjaustytas.


O kaip tu jas marinuoji, ar pagal tokį receptą kaip įdėjo Virginija1? Aš noriu pasistengti, kad būtų skanu, nes valgysiu viena. smile

Aš darau tokiu dažnai pasitaikančiu receptu (pusseserė apskritai viską taip pat marinuoja).
1 l vandens
0,5 stiklinės 9 proc. acto
3 v.š. cukraus
1,5 v.š. (beveik 2 šaukštus dedu) druskos
Prieskonių pagal skonį (dedu garstyčių kelis grūdelius, kvepiančių, juodų pipirų, porą lauro lapų)

Įdedu šiek tiek česnako, krapo kokį stiebelį ar žiedyno gabaliuką (galima pasinaudoti ir sausais mišiniais, tik siūlyčiau nedaug dėti).

Pačias pupeles užpilu šaltu vandeniu ir kaitinu jas iki užvirimo, na, dar kokią minutėlę paverdu. Nupilu. Kai pravėsta dedu į iškaitintus stiklainius (0,7), jos jau būna minkštos ir paklusnios, galima visaip ten jas suvynioti. Ir užpilu verdančiu marinatu...



urtele
13549
2   #1086853 2012-08-25 18:10 urtele

Tininga rašė:


Aš darau tokiu dažnai pasitaikančiu receptu


Ačiū tau, eisiu jau į savo kambarėlį, kurį turi kiekviena moteris smile

Tininga
49853
#1086854 2012-08-25 18:16 Tininga

urtele rašė:


Ačiū tau, eisiu jau į savo kambarėlį, kurį turi kiekviena moteris smile

smile smile smile



vvirginija1
8526
#1086860 2012-08-25 20:25 vvirginija1

Tininga rašė:


Aš nuplaunu, nudžiovinu ir supjaustau - tada belieka švystelt į puodą.


Aš dar pablanširuoju - t.y. trumpam uzpilu verdanciu vandeniu ir kai atvėsta tada į šaldiklį. Esu girdėjusi kad prieš šaldant daržoves jas patartina blanširuoti, tipo taip sustabdoma ardančių enzimų veikla.

Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

Tininga
49853
#1086862 2012-08-25 20:56 Tininga

vvirginija1 rašė:


Esu girdėjusi kad prieš šaldant daržoves jas patartina blanširuoti, tipo taip sustabdoma ardančių enzimų veikla.

Nu gal... smile



IlonaD
6959
5   #1087973 2012-08-31 14:14 IlonaD
Va kokių gražuolių bulvių pas mus priaugo smile
Prisegti failai

Nuotrauka-0105.jpg 340 KB


just because you can't see it, doesn't mean it isn't there

vvirginija1
8526
#1087979 2012-08-31 14:21 vvirginija1

IlonaD rašė:


Va kokių gražuolių bulvių pas mus priaugo smile

Nusimato meilės pilni metai smile


Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

Byla
12139
#1088135 2012-09-01 15:04 Byla
Ar esate matę tokius grybus ? Aš tai matau pirmą kartą. O auga pas Edmundą Malūką.
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151409417272178&set=a.212205132177.173178.212191667177&type=1&theater

Nieko nėra pastovesnio už laikinumą.

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis