Buhalterės-irgi šeimininkės ,o ruduo gėrybių metas!

vovere vovere 25997
2011-08-12 22:50 vovere
gal ir pavėluotai bet labai skani uogienė agrastų ir apelsinų
urtele urtele 13511
2011-08-12 22:58 urtele 2011-09-11 07-26

Dalia29 rašė: tik bruknių uogienę įveikiau (beveik) šiemet smile
Pala, pala, tai tu suvalgei ar išvirei ją? smile Vaikystėj mama visada virdavo bruknes su obuoliais. Bet jau jas , smulkias "melžti "nuo krūmų labai nepatikdavo, o paskui dar perrinkinėti. smile
I
IlonaD 6943
2011-08-12 23:13 IlonaD 2011-09-11 07-26

vovere rašė: gal ir pavėluotai bet labai skani uogienė agrastų ir apelsinų


O kokiom proporcijom dedate apelsinus ir agrastus?
vovere vovere 25997
2011-08-13 10:38 vovere
iš tikrųjų priklausomai nuo apelsinų jei saldesni tai galima 50x50, jei rūgštesni tada apelsinų mažesnė dalis, dar cukraus pilasi.
aš dariau mažą kiekį pabandymui tai buvo 1 kg agrastų, 1 kg apelsinų (saldūs pasitaikė) ir 1 kg cukraus. labai skaniai gavosi
A
Alina55 11024
2012-08-14 19:21 Alina55
Gal kam tiks ir patiks na­mi­nis po­mi­do­rų pa­da­žo receptas:
www.skrastas.lt/?data=2012-08-14&rub=106592481...
urtele urtele 13511
2012-08-25 14:38 urtele
Nusipirkau šiandien šparaginių pupelių. Noriu pasidaryt žiemai, gal kas turit kokį receptą.
2012-08-25 15:48 vvirginija1

urtele rašė:
Nusipirkau šiandien šparaginių pupelių. Noriu pasidaryt žiemai, gal kas turit kokį receptą.
Aš tai po biškelį užsišaldau, žiemą gerai ar į sriubą įmesti, ar troškinį daržovių darant dedu. O jei marinuoti, tai darau tokias su marinatu, kažkas panašaus į šį receptą:
www.neringa-blogas.com/kulinarija/vakavimas-konservav...
Dar neblogai atrodo toje nuorodoje komentaruose aprašytas receptas su pomidorų padažu, pabandyk Urtele
urtele urtele 13511
2012-08-25 17:01 urtele

vvirginija1 rašė:
Aš tai po biškelį užsišaldau,

O kaip šaldai?Nuplauni, nusausini ir į maišelį, nereikia supjaustyti? smile
Tininga Tininga 50021
2012-08-25 17:39 Tininga

urtele rašė:

vvirginija1 rašė:
Aš tai po biškelį užsišaldau,

O kaip šaldai?Nuplauni, nusausini ir į maišelį, nereikia supjaustyti? smile
Aš nuplaunu, nudžiovinu ir supjaustau - tada belieka švystelt į puodą.
Bet mano šeimyna itin pamėgusi jas lengvai marinuotas nepjaustytas. Vos spėtos sudėti, jau kelintą stiklainį doroja smile
urtele urtele 13511
2012-08-25 17:42 urtele

Tininga rašė:
Bet mano šeimyna itin pamėgusi jas lengvai marinuotas nepjaustytas.

O kaip tu jas marinuoji, ar pagal tokį receptą kaip įdėjo Virginija1? Aš noriu pasistengti, kad būtų skanu, nes valgysiu viena. smile
Tininga Tininga 50021
2012-08-25 17:51 Tininga

urtele rašė:

Tininga rašė:
Bet mano šeimyna itin pamėgusi jas lengvai marinuotas nepjaustytas.

O kaip tu jas marinuoji, ar pagal tokį receptą kaip įdėjo Virginija1? Aš noriu pasistengti, kad būtų skanu, nes valgysiu viena. smile
Aš darau tokiu dažnai pasitaikančiu receptu (pusseserė apskritai viską taip pat marinuoja).
1 l vandens
0,5 stiklinės 9 proc. acto
3 v.š. cukraus
1,5 v.š. (beveik 2 šaukštus dedu) druskos
Prieskonių pagal skonį (dedu garstyčių kelis grūdelius, kvepiančių, juodų pipirų, porą lauro lapų)

Įdedu šiek tiek česnako, krapo kokį stiebelį ar žiedyno gabaliuką (galima pasinaudoti ir sausais mišiniais, tik siūlyčiau nedaug dėti).

Pačias pupeles užpilu šaltu vandeniu ir kaitinu jas iki užvirimo, na, dar kokią minutėlę paverdu. Nupilu. Kai pravėsta dedu į iškaitintus stiklainius (0,7), jos jau būna minkštos ir paklusnios, galima visaip ten jas suvynioti. Ir užpilu verdančiu marinatu...
urtele urtele 13511
2 2012-08-25 18:10 urtele

Tininga rašė:
Aš darau tokiu dažnai pasitaikančiu receptu

Ačiū tau, eisiu jau į savo kambarėlį, kurį turi kiekviena moteris smile
Tininga Tininga 50021
2012-08-25 18:16 Tininga

urtele rašė:
Ačiū tau, eisiu jau į savo kambarėlį, kurį turi kiekviena moteris smile
smile smile smile
2012-08-25 20:25 vvirginija1

Tininga rašė:
Aš nuplaunu, nudžiovinu ir supjaustau - tada belieka švystelt į puodą.

Aš dar pablanširuoju - t.y. trumpam uzpilu verdanciu vandeniu ir kai atvėsta tada į šaldiklį. Esu girdėjusi kad prieš šaldant daržoves jas patartina blanširuoti, tipo taip sustabdoma ardančių enzimų veikla.
Tininga Tininga 50021
2012-08-25 20:56 Tininga

vvirginija1 rašė:
Esu girdėjusi kad prieš šaldant daržoves jas patartina blanširuoti, tipo taip sustabdoma ardančių enzimų veikla.
Nu gal... smile
I
IlonaD 6943
4 2012-08-31 14:14 IlonaD
Va kokių gražuolių bulvių pas mus priaugo smile
2012-08-31 14:21 vvirginija1

IlonaD rašė:
Va kokių gražuolių bulvių pas mus priaugo smile
Nusimato meilės pilni metai smile
Byla Byla 12118
2012-09-01 15:04 Byla
Ar esate matę tokius grybus ? Aš tai matau pirmą kartą. O auga pas Edmundą Malūką.
www.facebook.com/photo.php?fbid=101514094172721...
Cha-cha Cha-cha 5529
2012-09-27 14:50 Cha-cha
O tai kur šiemet grybai pasidėjo? Ketvirta diena grybauju po turgu - šnipštas smile
U
upss 1600
2012-09-27 14:59 upss
...miškuose sausa, bent jau Dzūkijos, visi grybai sudžiūvę. Laukiam lietaus smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui