Buhalterės-irgi šeimininkės ,o ruduo gėrybių metas!

E
Emma 1993
2004-09-06 18:18 Emma
Dalia29 tikriausiai iš tų, kurie gali valgyti ką nori ir vis tiek vaikšto pilvu prie nugaros pridžiuvusiu, laimingas žmogus.
Viskas, laikausi dietos ir šitos temos daugiau neskaitau, nes tikrai blogai baigsis:).
ileta ileta 307
2004-09-06 18:33 ileta
Paprika būtų saldi raudona ,tik jos nereikia daug, na pagal savo skonį.
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-06 21:20 Dalia29 2011-09-11 03-29

Emma rašė: Dalia29 tikriausiai iš tų, kurie gali valgyti ką nori ir vis tiek vaikšto pilvu prie nugaros pridžiuvusiu, laimingas žmogus.

Na, šia prasme tai laiminga... smile
Loreta, matau, labai rūpinasi, kad iš bado nenumirčiau smile
Tikra draugė. smile

Žadėtas receptas:
Pomidorai drebučiuose:
Pomidorus galima stambiai supjaustyti arba ne (jei smulkūs). Įdėti ratais supjaustytų svogūnų (jie labai po to skanūs) ir daug krapų.
1 litras šalto virinto vandens, 2 šaukštai želatino, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas acto, 2 šaukštai cukraus.
Viską užpilti ant pomidorų prieš tai užvirus. Pasterizuoti 10 minučių ir uždaryti.
Devi Devi 1511
2004-09-07 08:36 Devi 2011-09-11 03-29

Dalia29 rašė:

Emma rašė: Dalia29 tikriausiai iš tų, kurie gali valgyti ką nori ir vis tiek vaikšto pilvu prie nugaros pridžiuvusiu, laimingas žmogus.

Na, šia prasme tai laiminga... smile
Loreta, matau, labai rūpinasi, kad iš bado nenumirčiau smile
Tikra draugė. smile

Žadėtas receptas:
Pomidorai drebučiuose:
Pomidorus galima stambiai supjaustyti arba ne (jei smulkūs). Įdėti ratais supjaustytų svogūnų (jie labai po to skanūs) ir daug krapų.
1 litras šalto virinto vandens, 2 šaukštai želatino, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas acto, 2 šaukštai cukraus.
Viską užpilti ant pomidorų prieš tai užvirus. Pasterizuoti 10 minučių ir uždaryti.

Mano močiutė dar įdeda kalafiorų susmulkintų. Tai su tais skaniais svogūnais labai gerai valgosi. smile
V
Veronika 2872
2004-09-07 10:24 Veronika
O gal kuri turite nesunku agurku marinavimo receptuka? Mane labai nervuoja tas kaitinimas stiklainiu
Devi Devi 1511
2004-09-07 11:01 Devi 2011-09-11 03-29

Veronika rašė: O gal kuri turite nesunku agurku marinavimo receptuka? Mane labai nervuoja tas kaitinimas stiklainiu

Aš kai papasakoju kaip marinuoju agurkus, visos šeimininkės juokiasi. Darau viską labai primityviai.
Paimu trilitrinį, uždedu ant arbatinio ir truputį pakaitinu. Taip padarau su visai trilitr.
Tada į juos sudedu agurkus. Įdedu
3 šaukštus druskos
3 šaukštus cukraus
3 šaukštus acto
1 skiltelę česnako
1 tabletę aspirino rusiško

tada užpilu marinatu.
Marinatas - verdu vandenį su vyšnių lapais, j. serbentų lapai, krienų lapai , krapai ir viską, ką dar sumąstau. Į stiklainius pilu tik skystį, o lapus išmetu lauk. Tada užsuku metaliniais dangteliais. Pavyksta visada ir agurkai būna saldžiarūgščiai.
agiedre agiedre 3007
2004-09-07 11:36 agiedre
O ką nors be acto pametėkit... Galima su citrinos rūgštim. Acto feee nemėgstu.
R
Ritaa 216
2004-09-07 11:48 Ritaa
Agurkai be acto (tinginiams)
Pridėti stiklainį agurkų ir krapų.Įmesti keletą skiltelių česnako.Į litrą šalto vandens-šaukštas druskos.Maišyti kol ištirps druska ir užpilti agurkus.Uždengti plastmasiniu dangteliu-ir į rūsį.Taip raugdavo mūsų močiutės.Vargo jokio.Labai tinka į mišraines ir šiaip valgyti nieko.
O kaip paprasčiausiai užmarinuoti burokėlius be obuolių sulčių (jų šiemet nėra)?
Devi Devi 1511
2004-09-07 11:49 Devi 2011-09-11 03-29

agiedre rašė: O ką nors be acto pametėkit... Galima su citrinos rūgštim. Acto feee nemėgstu.

Ir aš norėčiau sužinoti proporcijas acto ir citrinos rūgšties. Niekur nerandu koks kiekis acto atitinka rūgštelę
Dorota1 Dorota1 13533
2004-09-07 12:10 Dorota1
Gal kas žino skanu žaliu pomidoru marinavimo buda
M
Mante 1250
2004-09-07 13:01 Mante
Mano rusė kaimynė raugdavo apyžalius pomidorus taip pat kaip agurkus tik įdėdavo žymiai daugiau česnakų. Skanu jei česnakus mėgsti.
o grybus aš šaldau: išvalau, sutvarkau ir į maišiukus porcijomis, kad vienas maišelis vienam kartui, skonis visai nepakinta, o mano fantazijos stoka tam momentui buna nuraminta...
Dorota1 Dorota1 13533
2004-09-07 13:07 Dorota1
jo ypač gribus nevirtus tik sutvarkitus, nuplautus užšaldai, o vėliau žiema kaip išimi ir pradėdi virti tai taip kviapia. aš irgi šaldau ir virtus ir nevirtus
S
salma 110
2004-09-07 13:39 salma 2011-09-11 03-29

Dorota1 rašė: jo ypač gribus nevirtus tik sutvarkitus, nuplautus užšaldai, o vėliau žiema kaip išimi ir pradėdi virti tai taip kviapia. aš irgi šaldau ir virtus ir nevirtus



O man išaiškino, kad nevirti šaldyti grybai nuodingi.
Argumentas , kuris mane įtikino rudenį po šalnų grybų niekas nerenka.
Aš šaldžaiu apvirtus.
Daja Daja 1028
2004-09-07 13:51 Daja
Žalių pomidorų koncervavimas : marinatui litrui vandens kupinas šaukštas cukraus ir nubrauktas druskos, 3 valg. saukstai acto, ivairus prieskoniai, žolės. Pomidorus truputi pakaitinu( sumetu į verdantį vandenį , na kokiai 30s) ir sudedu į paruoštą stiklainį, užpilu marinatu ir užsuku. Tikrai skanu.
dalyte dalyte 1108
2004-09-07 14:07 dalyte
Lengva ir greitai pagaminama sriuba smile

Vištienos faršas
Lydyto sūrelio ind. gali būti su grybų ar kokiu kt. skoniu
Morka
Prieskoniai
Žaluma


Vištienos faršą pagardintą prieskoniais pakepinti, sudėti į verdantį vandenį, sudėti susmulkintą morką, prieskonių pavirti. Prieš galą sudėti lydytą sūrelį ir žalumą. Skanaus!
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-07 14:15 Dalia29 2011-09-11 03-29

salma rašė:
O man išaiškino, kad nevirti šaldyti grybai nuodingi.
Argumentas , kuris mane įtikino rudenį po šalnų grybų niekas nerenka.
Aš šaldžaiu apvirtus.


Būtent, kai dygsta per šalnas, tada taip, jie nuodingi, net labai, bet kai surenki normaliai ir po to užšaldai, viskas Ok. Straipsnį skaičiau, kur buvo paaiškinta kaip ten yra smile Chemija. smile
S
salma 110
2004-09-07 14:51 salma
Būtent, kai dygsta per šalnas, tada taip, jie nuodingi, net labai, bet kai surenki normaliai ir po to užšaldai, viskas Ok. Straipsnį skaičiau, kur buvo paaiškinta kaip ten yra smile Chemija. smile[/quote]


Aaaaaa.. smile aišku dabar žinosiu. smile
R
Ritaa 216
2004-09-07 15:20 Ritaa
Tai burokėlių be obuolių sulčių nemarinuojate?????
agiedre agiedre 3007
2004-09-07 15:30 agiedre
dalyte dalyte 1108
2004-09-07 15:35 dalyte
Skanios salotos

160g krabų lazdelių
160g keptos duonos kubliais
160g tarkuoto šiaudeliais fermentinio sūrio
4 v.š. majonezo
česnako
citrinos su žievele porą griežinėlių
Valgyti tik padarytas, nes pastovėjusios jau nebe tokios traškios!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui