Emma
2000
#104591 2004-09-06 18:18 Emma
Dalia29 tikriausiai iš tų, kurie gali valgyti ką nori ir vis tiek vaikšto pilvu prie nugaros pridžiuvusiu, laimingas žmogus.
Viskas, laikausi dietos ir šitos temos daugiau neskaitau, nes tikrai blogai baigsis:).

ileta
316
#104596 2004-09-06 18:33 ileta
Paprika būtų saldi raudona ,tik jos nereikia daug, na pagal savo skonį.

Dalia29
12709
#104605 2004-09-06 21:20 Dalia29 redaguota: 2011-09-11 03-29

Emma rašė:

Dalia29 tikriausiai iš tų, kurie gali valgyti ką nori ir vis tiek vaikšto pilvu prie nugaros pridžiuvusiu, laimingas žmogus.


Na, šia prasme tai laiminga... smile
Loreta, matau, labai rūpinasi, kad iš bado nenumirčiau smile
Tikra draugė. smile

Žadėtas receptas:
Pomidorai drebučiuose:
Pomidorus galima stambiai supjaustyti arba ne (jei smulkūs). Įdėti ratais supjaustytų svogūnų (jie labai po to skanūs) ir daug krapų.
1 litras šalto virinto vandens, 2 šaukštai želatino, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas acto, 2 šaukštai cukraus.
Viską užpilti ant pomidorų prieš tai užvirus. Pasterizuoti 10 minučių ir uždaryti.

Devi
1518
#104621 2004-09-07 08:36 Devi redaguota: 2011-09-11 03-29

Dalia29 rašė:



Emma rašė:

Dalia29 tikriausiai iš tų, kurie gali valgyti ką nori ir vis tiek vaikšto pilvu prie nugaros pridžiuvusiu, laimingas žmogus.


Na, šia prasme tai laiminga... smile
Loreta, matau, labai rūpinasi, kad iš bado nenumirčiau smile
Tikra draugė. smile

Žadėtas receptas:
Pomidorai drebučiuose:
Pomidorus galima stambiai supjaustyti arba ne (jei smulkūs). Įdėti ratais supjaustytų svogūnų (jie labai po to skanūs) ir daug krapų.
1 litras šalto virinto vandens, 2 šaukštai želatino, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas acto, 2 šaukštai cukraus.
Viską užpilti ant pomidorų prieš tai užvirus. Pasterizuoti 10 minučių ir uždaryti.


Mano močiutė dar įdeda kalafiorų susmulkintų. Tai su tais skaniais svogūnais labai gerai valgosi. smile

Nusišypsok, nebark likimo...

Veronika
2874
#104649 2004-09-07 10:24 Veronika
O gal kuri turite nesunku agurku marinavimo receptuka? Mane labai nervuoja tas kaitinimas stiklainiu

Devi
1518
#104664 2004-09-07 11:01 Devi redaguota: 2011-09-11 03-29

Veronika rašė:

O gal kuri turite nesunku agurku marinavimo receptuka? Mane labai nervuoja tas kaitinimas stiklainiu


Aš kai papasakoju kaip marinuoju agurkus, visos šeimininkės juokiasi. Darau viską labai primityviai.
Paimu trilitrinį, uždedu ant arbatinio ir truputį pakaitinu. Taip padarau su visai trilitr.
Tada į juos sudedu agurkus. Įdedu
3 šaukštus druskos
3 šaukštus cukraus
3 šaukštus acto
1 skiltelę česnako
1 tabletę aspirino rusiško

tada užpilu marinatu.
Marinatas - verdu vandenį su vyšnių lapais, j. serbentų lapai, krienų lapai , krapai ir viską, ką dar sumąstau. Į stiklainius pilu tik skystį, o lapus išmetu lauk. Tada užsuku metaliniais dangteliais. Pavyksta visada ir agurkai būna saldžiarūgščiai.

Nusišypsok, nebark likimo...

Ištrintas
301
#104674 2004-09-07 11:28 Ištrintas redaguota: 2011-09-11 03-29

Veronika rašė:

O gal kuri turite nesunku agurku marinavimo receptuka? Mane labai nervuoja tas kaitinimas stiklainiu


1 litrui vandens: 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai druskos, 9 šaukštai acto arba 1 šaukštas acto esencijos. Agurkus truputų apverdu atskiram puode tik su grynu vandeniu ir kemšu į stiklainius. Į stiklainį įmetu krapų (tinka ir truputį apdžiūvę, ir kotai, ir žiedynai), česnako skiltelių. užpilu marinatu ir užsuku dangtelius. Jei dar turiu ir pomidorų, dedu juos kartu su agurkais. Tik pomidorų žinoma neapverdu. smile Šitaip marinuoti agurkus mane išmokė uošvė. Receptas tikrai neblogas.
O čia grybų receptas: Išverdu išdarinėtus grybus, užvirusius pasūdau pagal skonį. Išsiverdu marinatą: 1 litrui vandens 1 šaukštas cukraus 1 šaukštas druskos, 3 šaukštai acto. Išvirtus gybus nukšiu ir nuplaunu tekančiu vandeniu, supilu į puodą ir užpilu marinatu tiek, kad grybai būtų apsemti. Po užvirimo dar grybus pakaitinu kelias minutes ir supilstau į stiklainius. Dar į grybus su marinatu įdedu lauro lapelių (tik labai nedaug, kad nesugadintų grybų skonio), juodųjų pipirų (aišku nesmulkintų smile ), o į stiklainius įmetu po skiltelę česnako, kad grybai bestovėdami "nenušaudytų".

agiedre
3022
#104676 2004-09-07 11:36 agiedre
O ką nors be acto pametėkit... Galima su citrinos rūgštim. Acto feee nemėgstu.

Šiandien veidrodyje tokius siaubus rodė!!!

Ritaa
216
#104685 2004-09-07 11:48 Ritaa
Agurkai be acto (tinginiams)
Pridėti stiklainį agurkų ir krapų.Įmesti keletą skiltelių česnako.Į litrą šalto vandens-šaukštas druskos.Maišyti kol ištirps druska ir užpilti agurkus.Uždengti plastmasiniu dangteliu-ir į rūsį.Taip raugdavo mūsų močiutės.Vargo jokio.Labai tinka į mišraines ir šiaip valgyti nieko.
O kaip paprasčiausiai užmarinuoti burokėlius be obuolių sulčių (jų šiemet nėra)?

Devi
1518
#104686 2004-09-07 11:49 Devi redaguota: 2011-09-11 03-29

agiedre rašė:

O ką nors be acto pametėkit... Galima su citrinos rūgštim. Acto feee nemėgstu.


Ir aš norėčiau sužinoti proporcijas acto ir citrinos rūgšties. Niekur nerandu koks kiekis acto atitinka rūgštelę

Nusišypsok, nebark likimo...

Dorota1
13311
#104694 2004-09-07 12:10 Dorota1
Gal kas žino skanu žaliu pomidoru marinavimo buda

„Nesvarbu, kuria koja išlipote iš lovos, nesvarbu, kad jums šiandien bloga nuotaika, bet atsiminkite visam laikui, kad neturite teisės savo blogu nusiteikimu gadinti dienos kitiems.“


Mante
1263
#104706 2004-09-07 13:01 Mante
Mano rusė kaimynė raugdavo apyžalius pomidorus taip pat kaip agurkus tik įdėdavo žymiai daugiau česnakų. Skanu jei česnakus mėgsti.
o grybus aš šaldau: išvalau, sutvarkau ir į maišiukus porcijomis, kad vienas maišelis vienam kartui, skonis visai nepakinta, o mano fantazijos stoka tam momentui buna nuraminta...


Dorota1
13311
#104711 2004-09-07 13:07 Dorota1
jo ypač gribus nevirtus tik sutvarkitus, nuplautus užšaldai, o vėliau žiema kaip išimi ir pradėdi virti tai taip kviapia. aš irgi šaldau ir virtus ir nevirtus

„Nesvarbu, kuria koja išlipote iš lovos, nesvarbu, kad jums šiandien bloga nuotaika, bet atsiminkite visam laikui, kad neturite teisės savo blogu nusiteikimu gadinti dienos kitiems.“


salma
113
#104719 2004-09-07 13:39 salma redaguota: 2011-09-11 03-29

Dorota1 rašė:

jo ypač gribus nevirtus tik sutvarkitus, nuplautus užšaldai, o vėliau žiema kaip išimi ir pradėdi virti tai taip kviapia. aš irgi šaldau ir virtus ir nevirtus




O man išaiškino, kad nevirti šaldyti grybai nuodingi.
Argumentas , kuris mane įtikino rudenį po šalnų grybų niekas nerenka.
Aš šaldžaiu apvirtus.

Daja
1038
#104722 2004-09-07 13:51 Daja
Žalių pomidorų koncervavimas : marinatui litrui vandens kupinas šaukštas cukraus ir nubrauktas druskos, 3 valg. saukstai acto, ivairus prieskoniai, žolės. Pomidorus truputi pakaitinu( sumetu į verdantį vandenį , na kokiai 30s) ir sudedu į paruoštą stiklainį, užpilu marinatu ir užsuku. Tikrai skanu.

dalyte
1110
#104726 2004-09-07 14:07 dalyte
Lengva ir greitai pagaminama sriuba smile

Vištienos faršas
Lydyto sūrelio ind. gali būti su grybų ar kokiu kt. skoniu
Morka
Prieskoniai
Žaluma


Vištienos faršą pagardintą prieskoniais pakepinti, sudėti į verdantį vandenį, sudėti susmulkintą morką, prieskonių pavirti. Prieš galą sudėti lydytą sūrelį ir žalumą. Skanaus!

Paklausk savęs, ar tai, ką darai šiandien, veda tave ten, kur nori būti rytoj.

Dalia29
12709
#104731 2004-09-07 14:15 Dalia29 redaguota: 2011-09-11 03-29

salma rašė:


O man išaiškino, kad nevirti šaldyti grybai nuodingi.
Argumentas , kuris mane įtikino rudenį po šalnų grybų niekas nerenka.
Aš šaldžaiu apvirtus.



Būtent, kai dygsta per šalnas, tada taip, jie nuodingi, net labai, bet kai surenki normaliai ir po to užšaldai, viskas Ok. Straipsnį skaičiau, kur buvo paaiškinta kaip ten yra smile Chemija. smile

salma
113
#104740 2004-09-07 14:51 salma
Būtent, kai dygsta per šalnas, tada taip, jie nuodingi, net labai, bet kai surenki normaliai ir po to užšaldai, viskas Ok. Straipsnį skaičiau, kur buvo paaiškinta kaip ten yra smile Chemija. smile[/quote]


Aaaaaa.. smile aišku dabar žinosiu. smile

Ritaa
216
#104760 2004-09-07 15:20 Ritaa
Tai burokėlių be obuolių sulčių nemarinuojate?????

agiedre
3022
#104766 2004-09-07 15:30 agiedre
www.sala.lt/portal/index.php?handler=cookery_list&id=7

yra neblogų receptų smile

Šiandien veidrodyje tokius siaubus rodė!!!


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis