Buhalterės-irgi šeimininkės ,o ruduo gėrybių metas!

R
Ritaa 216
2004-09-13 14:07 Ritaa 2011-09-11 03-29
[quote:acb8f72a2b]Nu prigąsdinau [/quote]
NU,tikrai , prigąsdinai...
Tai ką man dabar daryti? Vakar pasūdytiems grybams "duoti" oro ir vėl uždaryti?(Aš juos uždariau su plastmasiniais dangteliais,nes sūdžiau, be acto.O uždarant kaip tik stengiaus ,kad oro tarpo nebūtų.) Ajajai,geriau valgyti šviežius...Nors,tpfu,tpfu,dar niekas niekada.... [/quote]
M
Mante 1250
2004-09-13 16:34 Mante
štai jums naujas receptukas:

ČESNAKINĖ SRIUBA
-bulvės 4-5,
-miltų 2 šaukšt.
-juodos duonos riekė porcijai,
-česnako,
-vandenukas, druskytė, prieskoniai

Išvirti bulves su prieskoniais, nupilti, bet neišpilti, sunką. Suberti miltus į bulves ir su šaukštu bulves smulkiai sukapoti, užpilti sunką ir užvirti. Duoną pakepinti kubeliais fritiurinėje, apvolioti smulkiai supjaustytu česnaku, dėti į lėkštę duoną ir užpilti sriubą. Skanaus!
X
Xsi 347
2004-09-13 16:42 Xsi
o as buvau savaitgali grybauti - kaifas smile
tai va mes kepames "grybu cipsus" smile
supjaustyti reikia riekutemis grybus:baravykus arba silbaravykius(geriau didesni tinka)sudedi ant ikaitintos su aliejumi keptuves apibarstai druska (galima ir daugiau)ir apkepini abi puseles kai isimi galima apiberti vegeta
valgyti su juoda duona su sviestu mmm smile
dalyte dalyte 1108
2004-09-13 22:09 dalyte
Greitas, skanus torčiukas


1 ind. Rududu
200g sviesto
1 citrina
200g kukuruzų lazdelių be cukraus (aš perku "Pūkas")

Rududu išsukti su sviestu su tarkuoti citriną su žievele ir visą masę užpilti ant kukurūzų ir viiiiską labai gerai išmaišyti. Sudėti į formą palaikyti apie val. vėsioj vietoj.

Valgyti su kava! Skonis: palčiki obližeš... smile
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-13 22:18 Dalia29
Aš taip vaflius pertepu. o citrina- gera idėja. reikia pabandyt.
Devi Devi 1511
2004-09-14 08:36 Devi 2011-09-11 03-29

dalyte rašė: Greitas, skanus torčiukas


1 ind. Rududu
200g sviesto
1 citrina
200g kukuruzų lazdelių be cukraus (aš perku "Pūkas")

Rududu išsukti su sviestu su tarkuoti citriną su žievele ir visą masę užpilti ant kukurūzų ir viiiiską labai gerai išmaišyti. Sudėti į formą palaikyti apie val. vėsioj vietoj.

Valgyti su kava! Skonis: palčiki obližeš... smile

Atsiprašau, o kas yra Rududu?
dalyte dalyte 1108
2004-09-14 09:50 dalyte 2011-09-11 03-29
[quote:eda4a8f8eb]Atsiprašau, o kas yra Rududu?[/quote]

Rududu tai panašiai kaip kondensuotas pienas su cukrumi, tik jis dar +kakavinis. Parduotuvėse ieškok prie kondensuoto pieno smile
J
Juno 44
2004-09-14 10:03 Juno
Rududu kakavos dėta nėra, jį gali pasidaryti pats - įdedi paprasto kondensuoto pieno su cukrumi indelį į puodą su vandeniu ir verdi pora valandų. Atidaryti tik tada, kai atvės. Pagreitintas variantas - kondensuotą pieną pakaitinti mikrobanginėje (be indelio:)), labai greitai, pora minučių ir bus karamelizuotas kondensuotas pienas. Tik nesudeginti:).
Paprasčiausia vis tik pirkti, kainuoja jis tik keliolika centų brangiau:).
F
finanskas 308
2004-09-14 11:09 finanskas 2011-09-11 03-29

Ritaa rašė: [quote:452708fb6a]Nu prigąsdinau

NU,tikrai , prigąsdinai...
Tai ką man dabar daryti? Vakar pasūdytiems grybams "duoti" oro ir vėl uždaryti?(Aš juos uždariau su plastmasiniais dangteliais,nes sūdžiau, be acto.O uždarant kaip tik stengiaus ,kad oro tarpo nebūtų.) Ajajai,geriau valgyti šviežius...Nors,tpfu,tpfu,dar niekas niekada.... [/quote][/quote]

Botulizmo bakterijos nesiveisia, jei marinate yra ne mažiau 30 proc. konservanto - acto, druskos, arba cukraus. Taip pat nesiveisia, jei laikymo temperatūra ne aukštesnė kaip 10 lapsnių C. (Tik nuorodos, kur apie tai skaičiau - dabar po ranka neturiu). Aš grybus marinuoju stipriu marinatu (t.y. cukrų, actą ir druską taip sudedu, kad bendras skonis būtų saldžiarūgštis), po pakaitinimo, uždarymo ir atvėsinimo - laikau šaldytuve. Dviguba garantija. smile
M
Mante 1250
2004-09-14 13:11 Mante 2011-09-11 03-29

dalyte rašė: [quote:a39a125aa6]Atsiprašau, o kas yra Rududu?


Rududu tai panašiai kaip kondensuotas pienas su cukrumi, tik jis dar +kakavinis. Parduotuvėse ieškok prie kondensuoto pieno smile[/quote]

dalyte, nenoriu sakyti kad tu nusisnekejai,nes tai butu nemandagu, bet Rududu yra ne kakavinis, o karamelizuotas, t.y. tas kondencuotas pienas kurį laiką paverdamas, kad būtų panašus į karamelę
dalyte dalyte 1108
2004-09-14 14:09 dalyte
Na ir prikibot su tuo Rududu smile Tegul bus karamelizuotas. Kad jis kakavinis sprendžiau tik iš spalvos, o sudėties kažkaip neskaičiau.. smile Na koks skirtumas, svarbu kad skanu smile
2004-09-14 17:12 Irinabuckis 2011-09-11 03-29

dalyte rašė: Na ir prikibot su tuo Rududu smile Tegul bus karamelizuotas. Kad jis kakavinis sprendžiau tik iš spalvos, o sudėties kažkaip neskaičiau.. smile Na koks skirtumas, svarbu kad skanu smile

Kad kakavos jame nėra - tai faktas,
kad Rududu labai skanus - tai yrgi sutinku!!!!
S
SSigute 1168
2004-09-15 08:44 SSigute
O aš darau grybų mišrainę žiemai. Grybus apverdu su trupučiu daugiau druskos negu paprastai dedam. Perplaunu šaltu vandeniu. Į puodą įpilu aliejaus, sudedu nuplautus grybus ir maždaug 3 ltr grybų dedu 0,5 kg stambiai tarkuotų morkų ir troškinu kartu su grybais. Po to įdedu smulkiai pjaustytų svogūnų ir dar troškinu. Kai daržovės suminkštėja įdedu 0,5 ltr pomidorų padažo (mna labiausiai tinka saldžiarūgštis), na ir aišku mėgstamų prieskonių (lauro lapų, pipirų..). Jei trūkstA pridedu druskos. Visą laiką verdu ant lėtos ugnies. Kai po truputį pradeda virti, išpilstau į stiklainius. Laikau šaltai. Puikiausiai išsilaiko. Tinka valgyti tiek šalta, tiek pašildyta. Skanaus.
Krite Krite 36
2004-09-15 15:23 Krite
As norėčiau pasiūlyti labai skania mišrainę žiemai tinka prie visko:
2 kg. paprikos
1 kg cukinijos
0,5 stiklinės acto
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas druskos
0,5 litro pomidorų padažo
papriką ir cukiniją supjaustome kubeliais sumaišome su cukrum , actu, aliejumi ir druska ir peliekame 15 min pastovėti. tada verdame ir kai užvirs virti dar 20 min. po to sudėti pomidorų padažą ir pavirti dar 10 min. galiausiai sudėti košę į stiklainius ir užsukti
Skanaus!!!!! smile
M
Mante 1250
2004-09-16 10:33 Mante
Turiu ir aš savo mišrainytę žiemai.
Vadinu ją "Tinginio džiaugsmu"- lengva padaryti, o kai tingi daryt valgyt ypatingai praverčia.
Reikės:
1-2kg morkų
1-2kg saldžiosios paprikos
1 didžiulio kalafioro
1-2 kg svogūnų
pomidorų padažo
aliejaus (nedaug)
druskos
prieskonių

Morkas stambiai sutarkuoti, viską supjaustome, į puodą įpilti trupučiuką vandens ir troškinti ant mažos ugnies su prieskoniais, druskyte aliejumi. Baigiant troškintis sudedamas pomidorų padažas. Aš perku patį pigiausią maximinį. Tada viską sudedu į švarius stiklainiukus uždarau ir į šaldytuvą.
Skanaus
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-19 13:05 Dalia29
Na va, kai namuose per džiovintus, marinuotus, keptus ir kitaip paruoštus grybus nėra kur praeit, prisiminiau savo mėgstamiausią "rudens" pyragą.
Didelis pakelis sviesto
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Obuolių (kuo rūgštesni, tuo skaniau)

Šaltą sviestą sutarkuoju ant "burokinės' tarkos. Sviestu, kuris lieka ant tarkos, gerai ištrinu formą, kurioje kepsiu. Įdedu miltus, išplaktus kiaušinius (vieną baltymą pasilieku), kepimo miltelius, cukrų. Viską gerai išmaišau, stengiuos daryt tą greitai, kad tešla taptų puri ir minkšta, daug nemaigau. Paruoštą tešlą galima atšaldyt valandai šaldytuve, bus trapesnė, nors aš dažniausiai nešaldau. 2/3 tešlos iškloju ant formos dugno (aš iškloju, nekočioju), tada įstatau į karštą orkaitę, kad truputį pakeptų (reikia traukt kai tik truputį pagelsta, nes kitaip pyragas nebus vientisas) Sutarkuoju obuolius (galima ir uogienę, bet man labiau patinka obuoliai), jų storą sluoksnį uždedu ant pyrago, apibarstau cukrum, galima dar pabarstyt cinamonu (kam patinka),užtepu ant obuolių plaktą baltymą, likusią tešlos masę sutrupinu ar tiesiog mažais gabaliukais sudedu ant obuolių ir kepu toliau.
Kiek laiko- nežinau smile . Visas kepimas apie 45 minutes.
Jolke Jolke 1309
2004-09-20 09:55 Jolke
Elementarus greitai paruošiamas obuolių pyragas:
6 rūgštūs obuoliai
6 kiaušiniai
2 stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų.

Obuolius nulupti ir smulkiai supjaustyti.
Kiaušinius atskirti baltymą nuo trynio. Baltymus išplakti iki putų su viena stikline cukraus. Trynius taip pat išplakti su kita stikline cukraus. Į išplaktus trynius supilti išplaktus baltymus (bet ne atvirkščiai, jei pilsit trynius į baltymus, baltymai gali subliukšti) ir atsargiai išmaišyti su mediniu šaukštu pagal laikrodžio rodyklę. Tada po truputį maišant tešlą supilti abi stiklines miltų. Į skardą būtų geriausia patiesti kepimo (sviestinio) popieriaus ir truputį patepti sviestu. Supilti pusę tešlos ir paskleisti per visą skardą. Tada pilti supjaustytus obuolius, o ant viršaus likusią tešlą. Kepti apie 180C laipsnių orkaitėje kol paruduos.
Valgyti skaniausia karštą su pienu smile
R
Reta 490
2004-09-20 11:27 Reta
Greitai paruošiama ir skanu:

Batono riekutes užtepti sviestu, uždėti burokine tarka sutarkuotų obuolių , apibarstyti cukrumi ir cinamonu, tada į nelabai karštą orkaitę ir kepam. Skanu karšti ir šalti. Svarbiausiai greitai paruošiami. Skanaus! smile
IrenaR IrenaR 2858
2004-09-20 11:31 IrenaR 2011-09-11 03-29

Reta rašė: Greitai paruošiama ir skanu:

Batono riekutes užtepti sviestu, uždėti burokine tarka sutarkuotų obuolių , apibarstyti cukrumi ir cinamonu, tada į nelabai karštą orkaitę ir kepam. Skanu karšti ir šalti. Svarbiausiai greitai paruošiami. Skanaus! smile

Tokius kepdavom studentiškais laikais. Tik ant viršaus dar dėdavom tarkuoto fermentinio sūrio. Tikrai skanu.
penelope penelope 2594
2004-09-20 12:19 penelope 2011-09-11 03-29

Reta rašė: Greitai paruošiama ir skanu:

Batono riekutes užtepti sviestu, uždėti burokine tarka sutarkuotų obuolių , apibarstyti cukrumi ir cinamonu, tada į nelabai karštą orkaitę ir kepam. Skanu karšti ir šalti. Svarbiausiai greitai paruošiami. Skanaus! smile


Panašius sumuštinius aš ruošdavau būdama paauglė, kai pas mane rinkdavosi draugių būrelis. Tik su papildymu: giliame inde išplakdavau kaišinio baltymą su cukrumi. Ir tokiomis "kepurėlėmis" papuošdavau sumuštinukus.
Dar darydavau ir su varške: varške ištrindavau su vaniliniu cukrumi ir trupučiu grietinės, dėdavau ant batono riekučių ir vėl papuošdavau kiaušinio baltymo kepurėlėmis.
Į vieną skardą sudėdavau ir tokius, ir tokius. Ir kepdavau iš karto.
Skanumėlis!!!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui