Stuburo skausmai

volgadon volgadon 4395
2005-10-24 20:29 volgadon
Viena gydytoja ,jau su 30 metų darbo stažu sako taip: jeigu iš ryto atsikeli ir nieko neskauda, reiškia tu miręs.
G
GintautasN 107
2005-10-24 20:34 GintautasN
na jau nereikia taip nurašyti savęs. Čia mes visi jauni smile
L
Loreta13 30842
2005-10-24 20:38 Loreta13 2011-09-11 03-53

GintautasN rašė: na jau nereikia taip nurašyti savęs. Čia mes visi jauni smile

Joooo smile smile smile
Netas....
A
A_Arvis 128
2005-10-25 07:37 A_Arvis 2011-09-11 03-53

volgadon rašė: Viena gydytoja ,jau su 30 metų darbo stažu sako taip: jeigu iš ryto atsikeli ir nieko neskauda, reiškia tu miręs.


Yra ir kitoks posakis " Vezio pirma stadija - kai niekas neskauda" smile
P
Pipilypas 17
2005-10-31 00:57 Pipilypas
Sveikuciai.
Nugaros skausmai daug kam trumpina gyvenima. Priezasciu yra daug.O iseitis tiktai viena. Pamilti savo kuna ir su juo elgtis, taip kaip su vaiku, grieztai bet teisingai.
Siuo metu gyvenu kitoje " balos" puseje ir dirbu laabai juoda darba. Ir apllinkybes priverte issiaiskinti kaip si problema sprendziama JAV.
Suskaudus nugarai, visu pirma kreipiamasi pas manualines terapijos (chiropractic) specialista, kuris tempimais, gniuzdymais ar giluminiu masazu, pasalina negalavimo priezasti.
Jeigu tai nepadeda, tada siunciama pas vidaus ligu gydytoja, kuris patikrina, ar nera vidaus organu susirgimu, kuriu skausmas jauciamas nugaros srityje. Moterims papildomai reiketu kreiptis pas savo speca.
Jeigu viskas tvarkoje, tai sekantis vizitas pas fizeoterapeuta, arba kitaip sakant kineziologa, kuris ismokina taisiklingai daryti fizinius pratimus, kurie sustiprina raumenu sistema. O jeigu tai nepadeda - paskutinis laiptelis. Operacija. kuri pasalina pasekme, bet ne priezati.
Taip gydomi stuburo negalavimai. Bet kam juos gydyti, kai paprasciau, pamilti savo kuna, kuris vienintelis siame pasaulyje, ir negalvoti kokioje padetyje reikia keltis is lovos, ar pakelti nukritusi popieriaus lapa?
gIlona gIlona 2080
2005-10-31 01:39 gIlona
Pipilypai smile
Gal galėtum pamokyti kaip mylėti savo kūną taip, kad neskaudėtų nugaros ( na man dar neskauda...bet žiūriu į ateitį ). Manau, kad visi žmonės myli savo kūną ir puoselėja jį. Gal mestelsi kelis naudingus patarimus...būtų įdomu smile .
2005-10-31 01:55 KKANDRATAVICIUTE
skausmas skausmui nelygus smile vieniems skauda nuo darbo, kitiems paveldejimas, tretiems "poniška" liga - ridikulitas. Manyčiau kiekvienam reikėtų kreiptis i specialistą, kai pajuti skausmą ir kai nuo skausmo sukasi galva smile
L
Linda6 11854
2005-10-31 05:18 Linda6
Vilniuje gydžiausi pas vieną specą.Tikriausiai čia negalima rašyti jo telefono.Tai užtruko apie 6 mėn. šiandien esu priversta daryti pratimus ir paprastai ir baseine.Tada neskauda.Ne tas žodis, kaip gera, kai atsibundi ryte ir gali keltis be skausmo.
S
Stela 522
2005-10-31 06:58 Stela
Man irgi įdomu kaip čia taip jau reikia tą savo kūną mylėti ypatingai :rollsmile
Nieko man neskauda, nors tikrai galėtų, nes šiuo atveju tai jau tikrai nemyliu savo kūno: niekada gyvenime nesu jokiais pratimais jo lepinusi, net mokykloje fizinio pamokų nelankiau, bet vis tiek nieko neskauda. Todėl manau, kad tie skausmai gal labiau nuo polinkio į tokius skausmus priklauso, o ne nuo meilės savo kūnui smile.
S
Stela 522
2005-10-31 09:39 Stela
Ačiū labai:)). Tikiuosi, kad ne, nes tikrai tikiu, kad nelabai priklauso nuo tokių visokių išorinių faktorių tie skausmai, na, nebent esi kažkada pasitempęs, užsigavęs ar smarkiai sušalęs, o jei viskas normaliai, tai kodėl turėtų skaudėti?
S
Stela 522
2005-10-31 10:07 Stela
Ir kodėl tokios išvados smile?? Galima nedaryti fizinio ir būti mandagiu vaiku:).

Visus, nors kuo sergančius, labai užjaučiu.
Būkite sveiki, nuoširdžiai to linkiu:).
P
Pipilypas 17
2005-11-03 01:32 Pipilypas
Neturejau laiko rimtai prisesti prie kompo. Atsiprasau.Issivyste gan idomi diskusija. Pratesiu.
Kaip minejau JAV , atsiradus problemu su stuburu, sulomi keturi gydymo kabinetai, kuriuos pataria aplankyti tokia tvarka:
1. manualine terapija;
2.vidaus ligu gydytojas;
3.fizioterapeutas;
4.chirurgas;
Kas ka veikia, sedint prie kompiuterio, issiaiskinti nesudetinga. O as noriu atkreipti jusu demesi i pinigus. Taip i tuos pacius pinigus, kuriuos draudimo kompanijos sumoka gydytojams uz ju apdraustu pacientu gydyma. Tai stai, 1,2 ir 4 poziciju gydytoju paslaugas draudimas padengia, kartais dalinai, kartais visas. Priklausomai nuo sutarties. O fizioterapeutas - paliktas uz borto. Kodel? Todel. kad jisai negydo, tiesiogine ta zodzio prasme, o tiktai parodo koki ir kaip atlikti fizini pratima, konkreciu atveju. Ir viskas priklauso tiktai nuo paciento valios, ryzto ir meiles sau. Ir nuo to ar turi pakankamai pinigu.
Abejojantiems, fiziniu pratimu privalumais, siulau patiems isitikinti. Nebutina eiti i sporto sale ar pulti daryti manksta, bet atsisedus prie kompo, pasiziureti ka sneka zinovai. Paskaityti ne viena, bet 5- 10 straipsneliu,pateiktu klausimu. Tarkime ivedus zodi " radikulitas" gaunamas gan idomus atsakymas. " Radikulitas gydomas, analgetikais, raumenis atpalaiduojanciais vaistais ir fiziniais pratimais sustiprinanciais juosmens raumenis".Tai tiktai vienas pvyzdelis. Lietuviu kalba nera daug literaturos sia tema. Ir tie patys autoriai daugiausia remiasi amerikieciu tyrinetoju darbais. Tiems, kas turi galimybe skaityti angliskai, pasinaudojant ieskojimo zodziu "low back pain", gali surasti labai daug literaturos, sia tema. Vienas is geriausiai paruostu puslapiu ( tai mano asmeniska nuomone) yra sis: www.medicalmultimediagroup.com , ir iseiti i " Patient Edukation Collection". Tenai rekomenduojamas gydymas irgi panasus. Nuskausminantys - raumenis atpalaiduojantys vaistai ir fiziniai pratimai.
P
Pipilypas 17
2005-11-07 03:53 Pipilypas
Skausmas nugaroje, didziajai daugumai, buna ne del kazkokio susirgimo, bet del laikysenos pakitimu. O laikysena pakinta del kasdienines darbines ar kitokios, pastoviai pasikartojancios fizines veiklos ar fiksuotos kuno padeties. Kaip galima butu apibudinti laikysenos savoka? Tai nekontroliuojama kuno padetis stovint, einant sedint ar dirbant bet koki darba. Pabreziu - nekontroliuojama. Tai ir yra tikroji zmogaus laikysena.
Ofisu darbuotojams, ir visiems tiems, kurie didziaja darbo laiko dali praleidzia sededami, tenka savas "kryzelis".
Isgirdus zodzius: lordoze, kifoze, skolioze, ispila saltas prakaitas. Nezinai ka jie reiskia ir ar labai skauda. O tai zodziai apibudinantys stuburo padeti.( kas yra kas nesusnku suzinoti pabraidzius po interneta). Tiktai <skolioze> nepageidaujama, nes tai stuburo nukrypimas nuo vertikaliosios asies i desne, ar i kaire puse. Dauguma moteru turi sia problema. Kai pripranta nesioti rankinuka ant vieno peties, taip ir nesioja visa gyvenima, nepastebedamos, kad pakilo ir sutrumpejo patys, o visas kunas nezymiai pasislinko i kita puse. Na o lordoze ir kifoze, tai normalus stuburo islinkimai, kurie padeda issilaikyti ir vaikscioti vertikalioje padetyje.
Lordoze yra juosmens ir kaklo srityje. Tai dvi lansciosios kuno dalys, tarp triju "dezuciu": dubens kaulo;krutines lastos ir galvos.
Kas ivyksta kai tenka diena dienon ir dar ne vienerius, o daugeli metu sedeti prie rasomo stalo (dabar kompo)ir <visa galva>pasinerti i skaiciu pasauli?
Lietuviskai yra vienas idomus internetinis puslapis. " Nestabilaus stuburo programa" < www.spine.lt&gt; Verta pavartyti.
P
Pipilypas 17
2005-11-09 01:57 Pipilypas
Jeigu, bent patenkinamai, atlikote namu darbus, tai sužinojote kaip gydytojai stengiasi padeti tiems, kam skauda nugarą. Nieko stebėtino, kad jie eina gydytojo keliu. Gydymu. Nes priežasčiu, kodel laikysenos pakitimai, jie nežino, nes tai ne jų sritis. Todėl ir stebisi < padarėm operaciją, bet po kelių metų pacientas vėl sugryžo su tomis pačiomis problemomis>.
Pasižiurėkime, kaip, metams bėgant, keičiasi ofiso darbuotojo laikysena.
Tarkime dvidešimtmetis/tė pradėjo savo darbinę karjerą prie rašomojo stalo, ant kurio užkrautas dar ir kompas. Pasidalinsiu sava patirtimi. Truputėlį vyresniame amžiuje teko ilgesniam laikui atsisėsti prie rašomojo stalo. Po pirmos dienos jaučiausi kaip suvažinėtas. Maudė visą kūną. Ir taip ištisą svaitę. O gal dar ir ilgiau. Senai tai buvo. Galvojau < kame šaknys>? Juk fiziškai nedirbu ir iš kur tas klaikus nuovargis?
Atsakymas paprastas. Mano kūnas buvo pripratęs prie judesio, o aš jį priverčiau visą dieną išbūti sukaustytoje būsenoje.
Taip sėdint metų metais, palinkus prie popierių, viršutinės dalies nugaros raumenys pavargsta nuo pastovaus pertempimo( skauda pečių juostą, kaklą)Ir jie pailgėja. Atsiranda nedidelis susikuprinimas.Pečiai palinksta įpriekį. Raumenys palaikantys pečius, nugaros pusėje pailgėja, o krūtinės pusėje, atatinkamai, sutrumpėja. Pečiams pasidavus į priekį, atsipalaiduoja raumenys palaikantys galvą verikalioje padėtyje. Galva nusvyra žemyn. Kadangi taip nepatogu vaikščioti ar dirbti, tada žmogus yra priverstas įtempti kaklo raumenis ir pakelti galvą. Yra paskaičiuota, jeigu galva nuo idealios ašinės linijos pasvyra 2cm., tai kaklo raumenu įtempimas padidėja dešimteriopai. Tai tiesa ar ne negaliu pasakyti, bet kad gaunasi didelis apkrovimas - tai tiesa. Kaklo raumenys, nuo pastovaus įtempmo sukietėja, (nes būna ilgą laiką neveiklūs), pasukant galvą, jaučiasi traškesys. Taip pat ir galimi galvos skausmai, regėjimo sutrikimai, ar ašarojimas. Ir visa tai pertemti, kaklo raumenys.
Plačiau apie tai internete < trigeriniai taškai>.
P
Pipilypas 17
2005-11-11 02:16 Pipilypas
Leiskimės stuburu žemyn. Krūtinės Lasta. Tai labai mažai paslanki <dėžutė>.Įkvepiant išsiplečia, iškvepiant susitraukia ir stuburas šioje vietoje beveik nejudrus. Nebent kokia fizinė trauma, tada gali paskaudėti. Šiaip maža tikimybės. O štai stuburo sritis tarp dubens ir krūtinės lastos, tai linksmoji dalis. Žmonijos <Achilo kulnas>. Kai kas, skausmą juosmens srityje, paaiškina kaip mokestį už tai , kad žmogus dvikojis sutvėrimas. Gal būt. Nesiginčysime. Grįžkime prie ofiso darbuotojų.
Tai štai. Visa darbo dieną praleidus sėdint prie stalo, išilginiai nugaros raumenys, kurie yra vieni pagrindinių išlaikančių kūną verikalioje padėtyje, pavargsta nuo pastovaus pertempimo, ir pasiduoda. Pailgėja. Tuo pačiu išnyksta stuburo išlinkimas -lordozė, ir nugara pasidaro lygi. Stuburas iš vienos pusės turėdamas pilvo raumenis, šiokį tokį antsvorį( riebaliukų pavidalu), nugaros pusėje neturi nieko, nes pertemti išilginiai raumenys jau nebeatlieka savo paskirties. Ir nuo netikėto perkrovimo, staigiai pasilenkus ar ką nors keliant, suveikia skėčio principu, kuris nuo staigaus vėjo gūsio neatlaiko spaudimo ir išsiverčia į kitą pusę. Ir viso to pasekmėje, tarpslankstelinio disko išvarža. Aišku šiek tiek perdedu. Iš karto tokių liūdnų pasekmių nebūna. Viskas ateina, netgi ne vėžlio - sraigės žinksneliu. Bet ateina.
Pradžioje nulinksta galva, po to išsitiesina nugara, pasikeičia eisena (labiau dėvisi pakulnės išorinė pusė), Ir sėdimieji raumenys (užpakalis) dingsta, nudribdami žemyn. Košmaras.
Bet tas <košmaras> ne tiktai dėl išilginių nugaros raumenų pertempimo. Prie to prisideda, o kitais atvejais ir vaidina pagrindinį vaidmenį ( kai kurių autorių nuomone)žmogaus laikysenoje, tai dviejų raumenų duetas, vadinamas .
p.s. (velnias, jau užmiršau: po post scriptum dedamas taškas ar dvitaškis?)
atsiprašau dėl savo monologo, bet labai norėjosi išsakyti savo samprotavimus šia tema Skausmas Nugaroje.
Pipilypas.
P
Pipilypas 17
2005-11-11 02:38 Pipilypas
korektūros klaida:
Turi būti - Tai dviejų raumenų duetas, vadinamas < Iliopsoas> ;
P
Pipilypas 17
2005-11-14 04:09 Pipilypas
Todėl, norint, kad neskaudėtų nugaros tereikia tiktai vėl suteikti kūnui taisiklingą laikyseną (taip kaip jaunystėje). O kaip tai padaryti. Patariama atsistojus nugara prie sienos, pastovėti išsitempus keletą minučių, ir nueiti, jau taisiklingai išsitiesus. Pabandyti galima. Efektas jaučiamas minutę, ar dvi, o po to užsimiršus vel gryžtama į pradinę padėtį. Yra viena smulkmenėlė. Atsistojus prie sienos, ir pilnai įkvėpus ir pakėlus krūtinę, jaučiasi toksai nedidelis raumenų įtempimas. Ten, nugaroje, po <sparniukais>. O kai atsipalaiduoji, tas tempimas dingsta. Stai tuos raumenis ir reikia patrumpinti, kad palaikytų krūtinės lastą, taisiklingos laikysenos,padėtyje.
Aš neapsirikau sakydamas <patrumpinti>. Juk raumenys, kaip ir nervai, metams bėgant po truputėli išsitampo.
Tarkime, ofiso darbuotojams, reikia patrumpinti išilginius nugaros raumenis, kad atsirastų, ta taip rekalinga, juosmens lordozė, patrumpinti iliopsoas'ą, pailginti sėdimuosius raumenis, kad dubuo pasvirtų šiek tiek į priekį ir sunormalėtų eisena; taip pat patrumpinti raumenukus palaikančius krūtinės lastą; ištempti krūtinės raumenis ir patrumpinti nugaros raumenis pečiu juostoje, kad pečius atitemptų atgal; o jie tuo pačiu, pasidavę atgal, pakelia galvą. Norint, kad ji būtų, oriai iškelta, reikėtų raumenis, palaikančius galvą verikalioje padėtyje, irgi truputėlį patrumpinti. Kosmetinė operacija bejėgė. Vieną raumenį galima apkapoti, padaryti trumpesniu. Bet tiktai ne raumenų grupes, dalyvaujančias, taisyklingos laikysenos, veiksme. Ir niekas iš šono nepadės. Vienintelė išeitis, tai fiziniai pratimai koreguojantys laikyseną. Netgi ne koreguojantys, bet atstatantys laikyseną.
Tad grįžtu prie pradžios. Kad neskaudėtų nugaros, reikia pamilti savo kūną taip, kad prisiverstum daryti, jam taip būtinus, fizinius pratimus. Tai labai sunku. Tuo labiau, kad rezultatas pradeda ryškėti tiktai po kelių mėnesių.

Dėkoju, kad galėjau be pertrūkių, labai glaustai išdėstyti savo nuomonę, kuri remiasi ne tiktai sausa teorija.
Rašydamas stengiausi kiek tiktai galima viską išdėstyti labai glaustai, pateikdamas literatūros nuorodas ir todėl labai nukentėjo turinio vientisumas ir aiškumas. Tad, jeigu atsiras klausimų - mielai atsakysiu.
P
Pipilypas 17
2005-11-16 02:57 Pipilypas
Pridedu keletą paveiksliukų:
P
Pipilypas 17
2005-11-16 03:05 Pipilypas
Stuburo padėtis juosmens srityje. Reikėtų atkreipti dėmesį į dubens pasvirimo kampą, ir tarpslankstelinių diskų padėtį.
P
Pipilypas 17
2005-11-16 03:10 Pipilypas
taip atrodo iš šono:
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui