Haid Parkas (naujokams taxe, ne buhalterijoje)

Petronele Petronele 18325
2011-09-22 14:21 Petronele

seimosdziaugsmas rašė: Tai Luka atydžiau paskaitykite ką parašėte

Gerai ji viską surašė, kaip gyventoja Jūs gal ir neprivalot, bet kaip IĮ savininkė (nu jie juk ne žmonės, jiems sustiprinta PSD apsauga reikalinga) - išlieka prievolė, nes nemoka tik tie, kurie, jei yra laikinai sustabdę veiklą, yra kaip kitaip sveikatos draudimu apdrausti. Ir jau čia Lietuvoj, jaučiu, o ne kur nors ES :)
J
jorum 258
2011-09-22 14:24 jorum

seimosdziaugsmas rašė:
[Ir jie visiškai neteisūs iš mano sąskaitos pasiėmę pinigus, prieš tai mane neinformavę, nes mano kontaktai neužslaptinti.


Ir čia jie teisūs, kadangi pagal teisės aktus skolos išieškomos tokia tvarka 1) mokėjimo nurodymai; 2) raginimai 3) visa kita
J
jorum 258
2011-09-22 14:25 jorum
Pacituot neišėjo, čia replika į tai, "Ir jie visiškai neteisūs iš mano sąskaitos pasiėmę pinigus, prieš tai mane neinformavę, nes mano kontaktai neužslaptinti. "
J
jorum 258
2011-09-22 14:29 jorum

Petronele rašė:

seimosdziaugsmas rašė: Tai Luka atydžiau paskaitykite ką parašėte

Gerai ji viską surašė, kaip gyventoja Jūs gal ir neprivalot, bet kaip IĮ savininkė (nu jie juk ne žmonės, jiems sustiprinta PSD apsauga reikalinga) - išlieka prievolė, nes nemoka tik tie, kurie, jei yra laikinai sustabdę veiklą, yra kaip kitaip sveikatos draudimu apdrausti. Ir jau čia Lietuvoj, jaučiu, o ne kur nors ES :)

Nebūtinai Lietuvoj, galima ir kitur. Dėl to ir prašė pateikti E101 arba E103 formas, kurios įrodo, kad žmogus draustas kitoj ES narėj
vovere vovere 25997
2011-09-22 14:42 vovere
bet juk gali atgaline data pateikti kad išvyko iš lietuvos ar jau nebegalima? tuomet turėtų grąžinti pinigus
DKate DKate 3341
2011-09-22 14:48 DKate

seimosdziaugsmas rašė:

Colop rašė:
smile

Prašom čia man burnos neužčiaupti smile
Dar ne visą anekdotą parašiau :))
Nueinu į ligoniu kasas , o man porina, kad kas tinka VMI, jiems netinka ir nuramino, kad jau dabar aš esu PSD drausta, nes tipo susimokėjau.(čia pas juos matosi mano nugvelbti per prievarta pinigai)



Paguosiu. Mano pažįstami, dirbę užsienį ir turėję IDV , atsiėmėmė sodrą už 5 metus. Inspektorė sakė, kad reikia mokėti. Ir tik radus informaciją ir nuėjus į nepamenu į kokį skyrių, pavyko gauti informaciją, kad tikrai nereikia ir kaip susigrąžinti. Šiaip draudimas gali būti vykdomas tik vienoje iš ES šalių. Dviejuose tuo pačiu metu negali reikalauti įmokų. PSD manau, galioja tas pat.
Petronele Petronele 18325
2011-09-22 14:49 Petronele

jorum rašė: Nebūtinai Lietuvoj, galima ir kitur. Dėl to ir prašė pateikti E101 arba E103 formas, kurios įrodo, kad žmogus draustas kitoj ES narėj

Na va kaip gerai, tiek tos bėdos smile
2011-09-23 10:41 seimosdziaugsmas

Luka_Paciolis rašė:
Įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia smile
Taigi, jei būtumėte deklaravę išvykimą iš LT nei PSD nei VSD Jums jau nebūtų prievolė nei mokėti nei pateikinėti kokias nors formas iš užsienio šalies,o jei dar kartu ir VMI pateikia deklaraciją kaip galutinai išvykęs iš LT tai neatsiranda prievolės deklaruoti ir savo gautas pajamas užsienyje.
Taigi, Jūs pateikėte tik VMI deklaraciją, o nepateikėte apie išvykimą iš LT deklaracijos todėl ir turite pateikti iš užsienio formą E101 ar E103.

Iš ties teisingai rašote, įstatymo nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės smile
Bet kad tas pats įstatymas koreguojamas, ar aškinamas ar keičiamas beveik kas dien, tai nežinau ar visi dirbantys tai gali sukontroliuoti. Jei Sodros darbuotojai patys nežino, kaip eilgtis, tai kaip pilietis gali susiorentuoti :))
Luka Jūs tikriausiai skaitėte ir GPM ir PM ir ten yra platesnė sąvoka, kas yra nuolatinis Lietuvos gyventojas mokesčių atžvilgiu.
PSD taip pat yra mokestis, bet jam taikoma siauresnė sąvoka, užtenka tik išsiregistruoti iš Gyventojų registro.
Gyventojų registras tvarko visus gyventojo judėjimus - gimimas, mirimas, santuoka, gyvenamoji vieta ir t.t. ir tai neturėtu būti surišta grieštai su mokestine baze. Daug išvykusiu, ilgiau nei 6 mėn. neregistruoja išvykimą, nes daugeliu atveju visus reikalus susitvarkyti - paso pasikeitimas, vaiko gimimas, santuoka paprasčiau susitvarkyti Lietuvoje, nei kurioje nors ambasadoje.
Tai va, link ko aš čia suku :))
Visi mokesčiai turi būti paskaičiuojami nuo pajamų, gautų toje valstybėje, kurioje jie ir uždirbti. O dabar išeina taip, kad neturi pajamu, bet turi mokėti. Bet tai jau buvo kalbėta.
Kita pastaba, įstatyme sakoma, kad savininkui nereikia mokėti PSD, jei veikla sustabdyta ir savininkas, kaip fizinis asmuo yra draustas pagal PSD įstatymą. Kaip man aiškino, tai gyventojų PSD kontroliuoja VMI, savininko įmokas kontroliuoja sodra. Tai pagal VMI man nereikia mokėti, nes tinka ta užpildyta deklaracija GPM305, bet sodrai jau nebetinka, kai tuo metu VMI turi pateikusi išaiškinimą, tik kol kas neradau iki kada yra butinybė registruoti išvykimą registrų centre.
mic.vmi.lt/documentpublicone.do?id=1000086761
Tai dabar man kyla klausimas, jei Ligonių kasos taip pat nepripažįsta tai, kad žmonės deklaravo išvykimą tik mokesčiuose , o ne Gyventojų registre. Tai pagal tokia logika, ką man išdėstė, turėtu pradėti išstatinėti mokestinius pavedimus ne tik tokiems kaip aš, bet ir fiziniams gyventojas išvykusiems į užsienį ir dar nesiregistravusiems Gyventojų registre.
Ir dar viena pastaba :)), kad negalvotumėte, kad aš čia nusipaistau :))
Pačioje sodroje minėjo, kad jiems dar normaliai nėra suformuota duomenų bazė, kas turi mokėti o kas ne, sakė prašys VMI, kad jie duotų duomenis, kurie deklaravo ta išvykimą VMI.
Bet kita vertus likau nesupratusi, kas ir kur formuoja, nes kaip suprantu visi duomenys turi sueiti į Ligonių kasas. Bet Ligonių kasos padarė lengvesniu keliu, pasiėmė duomenis iš Gyventojų registro ir ignoruoja VMI.

vovere vovere 25997
2011-09-23 11:02 vovere
esmė tame, kad jei neturėtumėte jokios IĮ tai niekam ir neužkliūtumėte ar būtumėte deklaravusi išvykimą ar ne, o dabar esate panosėj tai ir klibina
2011-09-26 11:06 seimosdziaugsmas

vovere rašė:
esmė tame, kad jei neturėtumėte jokios IĮ tai niekam ir neužkliūtumėte ar būtumėte deklaravusi išvykimą ar ne, o dabar esate panosėj tai ir klibina

Šiuo metu aš jau nebesu tikra, kad neužkliūčiau :))
Nes po tokių drastiškų pražingsniavimų pro mano banko saskaitas, paliesta net asmeninė kreditinė kortelė, aš jaučiuosi visiškai nesaugi.

Loreta Loreta 28574
2011-09-26 11:09 Loreta

seimosdziaugsmas rašė: Nes po tokių drastiškų pražingsniavimų pro mano banko saskaitas, paliesta net asmeninė kreditinė kortelė, aš jaučiuosi visiškai nesaugi.

Čia Lietuva, širdele..
Atvažiuokit į Palangą penktadienį, jei vis dar Lietuvoje. Bandysim kompensuoti dvasiškai smile
Dalia29 Dalia29 12616
2011-09-26 11:17 Dalia29

Loreta rašė:

seimosdziaugsmas rašė: Nes po tokių drastiškų pražingsniavimų pro mano banko saskaitas, paliesta net asmeninė kreditinė kortelė, aš jaučiuosi visiškai nesaugi.

Čia Lietuva, širdele..
Atvažiuokit į Palangą penktadienį, jei vis dar Lietuvoje. Bandysim kompensuoti dvasiškai smile

Chebryte,baikit jūs su tuo "čia Lietuva". Persistengiame kartais.
Šiuo atveju yra klausimas ar turėjo būti mokėti mokesčiai. Jei turėjo, tai per sąskaitas "prasienama" ne vien Lietuvoje, patikėkit.
Individas Individas 8613
2011-09-26 11:26 Individas

Dalia29 rašė:
Chebryte,baikit jūs su tuo "čia Lietuva".

Zdrasce, o zmogaus teises????
O konstitucija????
O nerwai????
O sveikata????
O...
Bet ka as cia....
Cia Lietuva... smile
2011-09-26 12:02 seimosdziaugsmas

Luka_Paciolis rašė:
Matote reikalas čia yra toks, kad išvykstantiems iš LT ilgiau nei šešiems mėnesiams prievolė deklaruoti atsirado tik nuo 2008 m., kuomet buvo patvirtintos "Gyvenamosios vietos deklaravimo ir deklaravimo duomenų tvarkymo taisyklės", nors gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymas įsigaliojo nuo 2003 m. Atėjus naujai valdžiai 2008 m. buvo pradėta taikyti PSDĮ nuostatos, t.y nuo 2009 m. įsigaliojo prievolė PSD mokėti visiems nuolatiniams Lt gyventojams.Taigi už 2009 m. kurie buvo išvykę į užsienį jau seniau, tai jiems buvo padarytos nuolaidos ir suteikta galimybę VMI pateikti GPM308 kaip galutinai išvykusio gyventojo. Tokiu būdu nemaža dalis emigrantų buvo atleisti nuo šio mokesčio.

O už 2010, 2011 metus nebegalioja ta padaryta nuolaida?
Ar yra kur nustatyta, iki kada turi registruotis Gyventojų registre, kai pateikei GPM308 deklaracija?


Luka_Paciolis rašė: 1) Lietuvoje kalendoriniais metais turi nuolatinę gyvenamąją vietą,
Šiek tiek įdomu pasidarė, ką reiškia TURI? Tu gali būti išsiregistravęs iš Gyventojų registro, bet turėti gyvenamąja vietą Lietuvoje ir atvirkščiai - neturėti gyvenamosios vietos, bet būti registruotam Gyventojų registre.


Luka_Paciolis rašė: Jei gyventojas nedeklaravo savo išvykimo, tai laikytina, kad jis yra LT nuolatinis gyventojas
Visiškai sutinku.


Luka_Paciolis rašė: Ligonių kasos teisingai elgiasi imdami duomenis iš gyventojų gyvenamosios vietos deklaravimo registro, o ne iš VMI,

Aš taip ir nesupratau Luka Jūsu teigimo, kad Ligonių kasos elgiasi teisingai paimdamos duomenis tik iš Gyventojų registro, kai aukščiau rašote, kad VMI suteikė galimybę. Tai dabar išeina, kad Ligonių kasos turi teisę panaikinti VMI suteiktą malonę?

O dabar parašysiu šiek tiek beletristikos ekonomikos tematika :))
Kas būtu tuo atveju, jei būtu išsiregistravę iš Gyventojų registro?
Mano sesuo ir jos viena dukra gyvena ir dirba Anglijoje, nors turi ir gyvenama vieta Lietuvoje ir šiuo metu dar yra registruotos toje gyvenamojoje vietoje. Dukra savo vyru išsirinko angla ir vestuves atšoko Lietuvoje. Vestuvėse dalyvavo anglų ir jiems labai patiko Lietuva ir jie jau žadėjo kitais metais paatostogauti.
Manau, kad vertėtų pagalvoti apie kai kurių įstatymų pakeitimus, nes jie nebelabai atitinka šiandieną.

2011-09-26 12:18 seimosdziaugsmas

Dalia29 rašė:

Šiuo atveju yra klausimas ar turėjo būti mokėti mokesčiai.

Tai va, kad čia ir visas įdomumas, kad pirma pinigai, o paskui aiškiniesi :))
Ir problema ne Lietuvoje, o dirbančiuose :)), aiškiniesi, kad neturiu mokėti, o man vis tiek porina ir ale padarė man didžiulę paslaugą ir dar nenuskaičiavo visos ale priklausančios sumos. Nu nei juokstis, nei verkti.
Petronele Petronele 18325
2011-09-26 12:42 Petronele 2011-09-26 12-47

seimosdziaugsmas rašė:

Dalia29 rašė:

Šiuo atveju yra klausimas ar turėjo būti mokėti mokesčiai.

Tai va, kad čia ir visas įdomumas, kad pirma pinigai, o paskui aiškiniesi :))
Ir problema ne Lietuvoje, o dirbančiuose :)), aiškiniesi, kad neturiu mokėti, o man vis tiek porina ir ale padarė man didžiulę paslaugą ir dar nenuskaičiavo visos ale priklausančios sumos. Nu nei juokstis, nei verkti.


Mano vienam pažįstamam iš vis pasisekė, galima sakyti, gavo tik laišką-priminimą apie priklausančius sumokėti 72Lt. Nors iš tikro tai jam nei tiek nepriklauso mokėt.
Gal čia kokia Sodros akcija "Paklibinkim IĮ savininkus" smile Vis dar tą milijardą traukia lauk :)
2011-09-26 12:48 seimosdziaugsmas

Loreta rašė:

Atvažiuokit į Palangą penktadienį, jei vis dar Lietuvoje. Bandysim kompensuoti dvasiškai smile

Ačiū už kvietimą smile
Šis penktadienis suplanuotas :)), bet planuoju Lietuvoje pasibūti ilgesniam laikui, tai manau pritaikysiu progą pasimėgauti Jūsu miela draugija :)

Dar papasakosiu vieną įstoriją, kuri sietina su Ligonių kasomis , na aš taip manau :))
Savaitgalį svečiavausi Klaipėdoje :)
Vakar įeinant į autobusų stotį, pasitinka toks vyriškis ir klause gal į Šiaulius važiuojam, mes su sese , atsakom, kad ne. Prieinam prie kasos langelio ir paprašau bilieto į Panevėžy, tai tas vyriškis , kad užgulė langelį man palei nosį ir sako,duok man tuos 50LT pone ir aš jums nupirksiu bilietą. Bilietas iš Klaipėdos į Panevėžy kainuoja 54,50LT. Kiša jis savo invalidumo - pirma grupė- pažymėjimą ir man ir tai kasininkei ir kažka labai daug šneka, o kadangi aš po pasisvečiavimo ir trumpos nakties nelabai susigaudau apie ką eina kalba, tai dar ir kasininkė bandė aiškinti verslo esmę. Bet kadangi tas vyras prieš įeinant mūsu klausė ar į Šiaulius, tai nebesileidau i komerciją ir nusipirkau bilietą už 54,50 o ne už 50 LT :)), nes skirtumas man tai visai nedidelis .
Sesuo paskui man išaiškino visą politiką- pirmos grupės invalidams ir jį lydinčiam asmeniui bilietas kainuoja tik 20 proc. viso bilieto kainos.
Tai tas vyrukas norėjo, kad aš jam duočiau 50 LT ir jis man būtu bilietą nupirkęs tik už 10,90LT ir aš būčiau buvosi ale jį lydintis asmuo. O biznis toks - man lieka 4,5 LT o jam apsimoka kelionė ir jis ale uždirba 28,20 LT.
Kadangi nesurado nei vieno tokio žmogaus, kuris būtu norėjęs jį lydėti, tai jis pats nusipirko bilietuką iki Šiaulių, bet visą kelią prisėdęs prie nepazįstamos aiškino jai tokio reikalo subtilybes :))
Šiauliuose pasigavo žmogelį, kuriam tokia sandorio schema buvo patraukli ir kartu važiavo iki Panevėžio.
Pagal išvaizdą ir bistrumą ir iškalbingumą aš nesupratau, už ką tas vyrukas gavo pirmą grupę ir susidarė įspūdis, kad jis taip uždarbiauja.
Tai va kokie nuotykiai Lietuvoje :)))

2011-09-26 13:00 seimosdziaugsmas

Petronele rašė:
Gal čia kokia Sodros akcija "Paklibinkim IĮ savininkus" smile Vis dar tą milijardą traukia lauk :)

Kaip supratau, tai Sodra ruošiasi dideliam kiekiui darbuotojų atleidimui, tai moterys ir darbuojasi ale - laiškas siunčiamas neregistruotas, nors tuo adresu gyvena mano draugė, bet ji sako negavusi ir aš linkusi tikėti, nes bet kokia korespondencija, kuri eidavo mano vardu, ji man persiųsdavo. Kad galėjo kažkur nusimesti, taip pat linkusi nepatikėti, nes visi siųsti laiškai iš užsienio pasiekdavo adresatą , nors jie ir būdavo neregistruoti.
Vienu žodžiu man gaila tų dirbančiųju, kurie turi daryti tai, nors supranta, kad daro negerai ir bando kažkaip teisintis.
Samajana Samajana 6091
2011-09-26 13:16 Samajana

Petronele rašė:
Vis dar tą milijardą traukia lauk :)

Ar buvo atšaukę?
Prisidėjom vėl 1500lt suma smile
Kol jie tą "indėlį užpajamuoja" tikrai turi sušilti...

ATP protokolas- 4 lapai
FR1064P -vienas lapas
FR1050- trys lapai
FR1042-du lapai
FR0291- du lapai.


Loreta Loreta 28574
2011-09-26 13:37 Loreta

Samajana rašė: Prisidėjom vėl 1500lt suma smile

Kažkaip nepadoriai mažai prisidėjot, negerbiat mūsų įstatymų, sakyčiau. Mes žadam bent keliasdešimčia tūstančių prisidėti. O gal ir visu šimtu, jei pavyks už rinkos kainą prakišt porą autovežių smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui