Labai reikia pagalbos su Exceliu

N
Naktinuke 58
2004-11-30 08:25 Naktinuke
Sveiki,

yra Excelyje tokia lentele:

Data Vadybininkas Parduota preke Kiekis

Yra du klausimeliai:
1. kaip nubraizyti diagrama pagal vadybininku pardavimus (na, reikia susumuoti kiekvieno konkretaus vadybininko parduotu prekiu kiekius, o paskui jau is to nubraizyti grafika). Tai vat ir noriu paklausti, ar kokiu nors formuliu pagalba galima sudaryti vadybininku ir ju parduotu prekiu kiekiu kaip atskira lentele? Na, kad ne rankiniu budu rankioti tuos vadybininkus...

2. kaip nubraizyti diagrama, parodant dvieju produktu pardavimus pagal menesius. Kaip suprantu, cia reikia ziureti dvi kazkokias konkrecias prekes (galima gal su filtru jas isrinkti) ir paskui kiekviena menesi, kada jos buvo parduotus, nubraizyti dvieju stulpeliu diagrama. Tai gal kas galite uzvesti ant kelio, ar imanoma, formuliu pagalba tuos palyginimus pagal menesius padaryti?

Aplamai, ar imanoma tokia uzduoti vien tik formuliu pagalba realizuoti? Nes su VBA seniai jau kazka pasirasyciau, bet cia pirmakursiams (ne informatikams) tokia uzduotele yra ir butent su Exceliu reikia dirbti. Tai gal kas nors galite mane ant kelio uzvesti, kaip tokia uzduotele galima padaryti?:)

Aciu is anksto.

Naktinuke.
N
NERINGUKAS 62
2004-11-30 09:55 NERINGUKAS
Patarčiau klausimą perkelti į temą, kurioje ir diskuojama apie Excel, tuomet gal ir atsakytų kas nors. Nuoroda tax.lt/postt5096.html"> tax.lt/postt5096.html
T
Tjurga 16
2004-11-30 10:45 Tjurga
Klausimas: kodėl yra toks didelis noras viską padaryti formulių pagalba? Ar čią reikia padaryti šabloną, kur pildantis automatiškai keistusi diagramos, ar yra duoti duomenys (kurie nesikeis, už tam tikrą periodą) ir tų duomenų pagalba reikia nubraižyti diagramas?

Jei tai yra fiksuoti duomenys, aš siūlyčiau pirmiausia juos išsirūšiuoti (Data --> Sort) ir tada nereikės labai smarkiai rankioti :).
Tačiau jeigu tai turi būti šablonas, siūlau daryti pagalbinę lentelę, naudojant sumif funkciją.

Tarkime, pradinėje lentelėje vadybininkai vardinami B stulpelyje, o jų parduotų prekių kiekiai - D stulpelyje.
Pagalbinė lentelė: vadybininkas / pardavimų kiekis

Vadybininkas įrašomas, o pardavimų kiejyje - funkcija:

=sumif(b1:b...;vadybininikas*;d1:d...)

*arba vadybininko vardas kabutėse kaip tekstas, arba nuoroda į, tarkime, gretimą stulpelį


2. Tie patys sumif'ai. Šiuo atveju tik du kriterijai. Manau, kad tai galima kažkaip išspręsti per pačią "sumif" funkciją, tačiau aš to kelio nežinau, dėl to tokiais atvejais darau apėjimą. Pagalbiniame stulpelyje susidedu dviejų stulpelių duomenis (pvz., =a1&c1), ir šio stulpelio duomenys yra kriterijus, pagal kurį daromas "sumif".
Dar vienas momentas - data: tai metai, mėnuo ir diena. Reikia tik mėnesio. Funkcija: month(adresas). Bet tokiu atveju data turi būti įvesta datos formatu.

Pridedu excelyje pavyzdį, kaip aš tai spręsčiau.

Tikiuosi, bent kažkiek padėjau!

Sėkmės! :) pavyzdys.xls
N
Naktinuke 58
2004-11-30 12:44 Naktinuke
Dekoju, Tjurga, uz labai gera paaiskinima ir pavyzdeli :) Tikrai padejo kai kokiu minciu pasisemti. Su formulem visa tai yra daroma tik todel, kad destytojas tokia uzduoti pateike:). Kitaip tai su kokiu VBA seniai buvo galima isspresti problema:).

Dar karta aciu labai:).

Naktinuke.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui