medziagu nurasymai statybos imonese

S
Sarah 3
2004-12-03 07:47 Sarah
Sveiki,
Noreciau paprasyti pagalbos tu, kurie dirba buhalteriais ar finansininkais statybu darbais uzsiimanciose imonese. Sakykite, kokia tvarka vyksta medziagu nurasymai. Kol kas imoneje, kurioje as esu nauja, budavo sudaroma rangos darbu sutartis, kurioje nurodomi kiekiai,kainos ir pan., taciau kaip zinia, faktinis medziagu skaicius daznai skiriasi nuo padarytos pradines samatos. Todel kai budavo priduodamas darbu pridavimo aktas ir israsoma saskaita gaudavosi skirtumai. Dabar klausimas, ar kiekiai nurodyti sutartyje gali skirtis darbu pridavimo akte? Aciu uz atsakyma.
M
marsiete 900
2004-12-03 08:12 marsiete
Laba diena. Tai visiškai nerealu,sutartije nurodyti "kiekiai,kainos medžiagų". Nurodoma tik bendra sutarties suma, galima prie jos samata, kur išvardinti medžiagos ir darbai. Bet atlikus darbus sudaromas atliktų darbų aktas su medžiadų kainomis, kiekiais, arba su bendra medžiagų suma. Perkate kitomis kainomis, kaina atliktų darbų akte tikrai gali buti didesne, nes tai yra jusų uždarbis. Svarbu, kad nenurašytumete daugiau, negu paprašote iš pirkejo, tada tai praradimai ir reikia grąžinti PVM. Taigi pagrindas medžiagų nurašymui: atliktų darbų aktai, tikrai ne sutartis. Nurašymo aktus pasirašo darbu vadovai, kurie patvirtina, kad butent tos medžiagos panaudotos tam objekte.
O
o 2036
2004-12-03 08:25 o
As dirbu statybinej imonej, su tom medziagom -didziausias vargas, patariu nurasyneti menesio pabaigoje, nurasymo tvarka jau buvo aprasyta smile
Pas mane asmeniskai samatos, sutartys , darbu pridavimo aktai ir nurasymo aktai sutampa , jei darbu pridavimo akte nurodytos neteisingos prekiu pozicijos, prasau , kad darbu vykdytojas patikslintu .Gi as negaliu nurasyt prekes , kurios nera .
S
Sarah 3
2004-12-03 09:12 Sarah
Labai dekoju, uz suteikta info. Beda, ta, kad as ka tik atejau cia dirbti apskaitininke ir man dabar duodami sutvarkyti metiniai likuciai, kurie tikrai skiriasi su realiais. Man siekant ivesti kazkokia tvarka, siekiant isspresti klausima kaip padaryti, kad kartu su saskaita butu nurasomos visos iseinamos medziagos (nes po to susidaro skirtumas tarp realaus ir faktinio) buvo finansininko paaiskinta, kad blogai padaro samata ir kad vienetas i vieneta niekada nesutaps. Taip pat, kad rangos darbu sutartyje nurodomas kiekis negali skirtis nuo darbu pridavimo akto! Tai pagal ji, nieko padaryti neimanoma smile. Tai visiskas apsurdas. Buciau labai dekinga jei dar issamiau aprasytumete kaip vykta medziagu nurasymai Jusu imonese, nes man statybos pirma imone, o su tokiu finansininko poziuriu toli neisim.
O
o 2036
2004-12-03 10:39 o
Vyksta taip : visa menesi as fiksuoju prekiu gavimus, metydama tas prekes i atitinkamu objektu sandelius. O statybu vadovai kiekvienam objektui pas save fiksuoja, kas kiek gavo (gi tai padaryti nesunku , nes prekes ju paciu dazniausiai ir perkamos, jei ka, atein savo sarasiuka patikslinti is esanciu buhalterijoje fakturu ).Po to, suejus menesiui, as atspausdinu sandeliu likucius ir nesu pas statybu vadovus, jie paziuri ,ka jie turi, pas save, patikslina, ir suraso darbu pridavimo akta klientui .Pgl ta akta as israsau faktura, bet joje nurodoma tik bendra suma uz sunaudotas medziagas. Po to sudarau medziagu nurasymo akteli. Stengiamasi palikti sandeli tuscia arba beevik tuscia (t.y. medziagos neperkamos i prieki ir pan.) .Kita menesi vel tas pats. O darbu samata buhalterijai kaip ir nereikalinga, ji daroma pries atliekant darbus ir neuzfiksuoja faktisko medziagu sunaudojima, ja vadovaujasi darbu vykdytojai . smile
K
klasikas 20
2004-12-03 11:56 klasikas
kiek suprantu pagal jus Darbų vadovas veda medžiagų apskaitą, ar spėja nes aš manau,kad turėtu buti atskyras padalinys kuris užsiima tiekimu,Vadovas pražyls vesti techninią ir buhalterinią apskaitą.ar aš nelabai ką nors supratau
O
o 2036
2004-12-03 12:14 o 2011-09-11 03-34

klasikas rašė: kiek suprantu pagal jus Darbų vadovas veda medžiagų apskaitą, ar spėja nes aš manau,kad turėtu buti atskyras padalinys kuris užsiima tiekimu,Vadovas pražyls vesti techninią ir buhalterinią apskaitą.ar aš nelabai ką nors supratau


Pas mus darbu vadovas pats tas medziagas ir perka, todel ir zino, kas nupirkta..O apskaita veda buhalterija.
M
mike1 2
2004-12-03 12:23 mike1
Jooooooooo, kudi popieriai, kai tokie finansininkai smile
O
o 2036
2004-12-03 12:24 o 2011-09-11 03-34

mike1 rašė: Jooooooooo, kudi popieriai, kai tokie finansininkai smile



smile
M
mike1 2
2004-12-03 12:37 mike1 2011-09-11 03-34

o rašė:

mike1 rašė: Jooooooooo, kudi popieriai, kai tokie finansininkai smile



smile


Cia taikau ne Jums, o tam finansininkui, kuris sedi pas Sarah smile
O
o 2036
2004-12-03 12:40 o 2011-09-11 03-34

mike1 rašė:

o rašė:

mike1 rašė: Jooooooooo, kudi popieriai, kai tokie finansininkai smile



smile


Cia taikau ne Jums, o tam finansininkui, kuris sedi pas Sarah smile


As irgi ne tobulybe smile bet stengiuos smile O siaip, aciu , kad patikslinot smile
D
Dalia99 50
2004-12-03 20:05 Dalia99
Galiu patarti dėl medžiagų nurašymo iš savo patirties. Pirma, jei medžiagas nurašinėja darbų vadovas, vistiek buhalteris sutikrina. Man dar per 7m. nebuvo taip atsitikę, kad nereiktų koreguoti, tai medžiagų nurašymą darau aš pati (lengviau viską iš naujo, nei ilgiausiai tikrinti ir ieškoti "galų"), o darbų vadovas tik padeda. Į sąmatą galite nekreipti dėmesio, svarbiausia yra atliktų darbų aktas. Sužiūrėkite, koks medžiagų likutis mėnesio gale, ir rašant atliktų darbų aktą reikalaukite, kad atliktų darbų aktas būtų derinamas su juo (proto ir galimybių ribose). Jei užsakovas - ne biudžetinė įmonė (ir jei jis nereikalauja), atliktų darbų aktą rašykite be resursų. Veskite suvestinę ir mėnesio gale žiūrėkite, kad nurašytos medžiagų sumos plius papildomos medžiagos neviršytų susumuotų visų to mėnesio aktų medžiagų ir papild.medžiagų sumų. Sąmatininkas pakoreguoja aktuodamas darbo užmokestį ir medžiagas. Medžiagų nurašymas ir yra sunkiausias darbas statybinėje įmonėje. O jei aktavote medžiagų daugiau, nei sunaudojote, užsakovas pirminių dokumentų nereikalavo ir aktą pasirašė, tai Jums jokių problemų, viskas tik "nueina į pelną". O Pelnas, jau atskira tema. Sėkmės ir kantrybės darbe!
I
Iret 14
2004-12-04 08:34 Iret
Iš ko kolega sperendi kad skiriasi likučiai metiniai su faktiniaiais?Ir ant finansininko nevaryk nes kaip matau mažai dar druskos buhalterijoje suvalgei.Paauksi suprasi kad tavo finansininkas buvo visai normalus .
O kas lečia nurašyma manyčiau reikia prisilaikiti normu. Taip pat kaip ir siūvimo ceche 1 suknelei 2 m medžiagos , 1 užtrauktukas , siūlai ir t. t. nenurašysi 1 suknelei 20 m medžiagos.
S
Sarah 3
2004-12-07 07:07 Sarah
"Iš ko kolega sperendi kad skiriasi likučiai metiniai su faktiniaiais?Ir ant finansininko nevaryk nes kaip matau mažai dar druskos buhalterijoje suvalgei.Paauksi suprasi kad tavo finansininkas buvo visai normalus ."

? ? smile
M
Modestas 6751
2004-12-14 18:28 Modestas 2011-09-11 03-34
Turiu klausimėlį - reikia Jūsų kolegos nuomonės:

Statybinė įmonė nurašinėja medžiagas.
Nurašinėja meistrai, tarkime kaip pvz imu plytas - 105 vnt - 105 Lt. Techn.direkt. turintis sąmatas - nurašymo akte įrašo pagal normą -
100 vnt.
Medžiagos nusirašo už 105 Lt - 105 vnt.

Kaip ir turėtų būti 5 vnt- 5 Lt - neleidžiami atskaitymai.

Bet sąmatos nevisada būna tikslios - jei neįmūrisime 5 plytų - nebus baigtas ir pastatas, nors ir sąmatoje buvo numatyta 5 plytoms mažiau.

Kaip Jūs pasielgtumėte? Ir ką matote šioje situacijoje ne taip.....

Bandytumėte perkalbėti su techn.direktoriumi ir perrašyti visus nurašymus (faktinį su norma sulyginti) (darbo čia būtų begalės)?


Skaitau PMĮ komentarą 17 str.:
Leidžiamais atskaitymais laikomos visos faktiškai patirtos įprastinės tokiai veiklai vieneto sąnaudos, būtinos vieneto pajamoms uždirbti ar vieneto ekonominei naudai gauti.

Leidžiamiems atskaitymams priskiriama žaliavų (medžiagų), įeinančių į pagamintų ir realizuotų gaminių sudėtį, sudarančių jų pagrindą arba kaip komponentai būtinų gaminant produkciją (atliekant darbus, suteikiant paslaugas), medžiagų, sunaudojamų produkcijos (darbų, paslaugų) gamyboje normaliam technologiniam procesui vykti, įsigijimo kaina, realizuotos produkcijos įpakavimo medžiagų įsigijimo kaina, kitoms gamybinėms bei ūkinėms reikmėms (bandymams, kontrolei, išlaikymui) sunaudotų medžiagų įsigijimo kaina, instrumentų, įrenginių, prietaisų, laboratorinio ir kito inventoriaus, kai šis turtas priskirtas trumpalaikiam turtui, įsigijimo kaina, komplektavimo gaminių ir pusgaminių, kurie montuojami ar papildomai apdorojami įmonėje, įsigijimo kaina, kuro ir visų rūšių energijos, naudojamos technologiniams tikslams, visų rūšių energijos gamybai, įskaitant energijos perdavimą, energijos, sunaudotos patalpoms šildyti, įsigijimo kaina, statybinių medžiagų, konstrukcijų ir detalių, montuojamų statomuose objektuose, atliekant statybos darbų paslaugas, įsigijimo kaina, sėklų, sodinamųjų medžiagų, pašarų, trąšų, gaminant žemės ūkio produkciją, įsigijimo kaina ir pan.

ileta ileta 307
2004-12-15 07:07 ileta
Aš galvoju kad nurašomas medžiagų kiekis turi sutapti su sąmatoje nurodytu kiekiu , jei kiekiai neatitinka normos ribose gal buvo atlikti papildomi darbai , kuriuos papildomai aktuojami, ir sudarote papildomas sąmatas Sudarant sąmatas jus laikotes patvirtintų normatuvų tik atsižvelgiate į kainas kuriomis įsigijote medžiagas, gali būti kad sąmata suderinta o jūs medžiagas įsigijote kita kaina tai nurašysite ta kuria įsigijote. Na nesuprantu kaip sąmata gali būti netiksli, ar jos sudarytojas...? ar turėjote pakeitimų ,kurių neivertino sąmatininkas, o faktiškai buvo atlikti vykdytojų ir pastarieji nori nurašyti medžiagas, tada sudarykit papildomiems darbams sąmata.
M
mariog 653
2004-12-15 07:41 mariog 2011-09-11 03-34

Modestas rašė: Turiu klausimėlį - reikia Jūsų kolegos nuomonės:

Statybinė įmonė nurašinėja medžiagas.
Nurašinėja meistrai, tarkime kaip pvz imu plytas - 105 vnt - 105 Lt. Techn.direkt. turintis sąmatas - nurašymo akte įrašo pagal normą -
100 vnt.
Medžiagos nusirašo už 105 Lt - 105 vnt.
Bet sąmatos nevisada būna tikslios - jei neįmūrisime 5 plytų - nebus baigtas ir pastatas, nors ir sąmatoje buvo numatyta 5 plytoms mažiau.


Šiuo atveju arba meistrai daro bizniuką (normalu), arba direkt. rašydamas pagal samatą, o ne pagal faktą, lenda į minusą. Tokios situacijos neturėtų būti. Reiktų visiems 3 susėst ir pakalbėt, kad napaliktų tokių galų buhalteriui smile Ir geriausiu atveju pakoreguoti aktus.
M
mariog 653
2004-12-15 07:49 mariog 2011-09-11 03-34

ileta rašė: Aš galvoju kad nurašomas medžiagų kiekis turi sutapti su sąmatoje nurodytu kiekiu ,


Visiškai nesutinku. Sąmata ir yra sąmata - orientyras, planas. Nors kitu atveju galbūt tiklslus planas. Be abejo vieni gali sudarinėti 5 ar 10 sąmatų. Prireikė pridurti 2m. vamzdžio - sąmata, prireikė 10 plytų - sąmata. Kvaila smile Taip žaisti galima, jei atsirado papildomi stambesni darbai, arba klientas ne itin patikimas. Pagrindas medžiagų nurašymui - aktas, o ne sąmata.
M
marsiete 900
2004-12-15 07:50 marsiete
Variantai tokie: 1, Visada buna atliktų darbų akte papildomos medžiagos, taigi visiškai normalu nurašyti dar 5 vnt. 2, Galima keisti sąmata, bet tikrai neverta;atliktų darbų akte galima 5 Lt padidinti medžiagas, ir pamažinti pelną arba pridetines išlaidas, tam kad i šitą reikalą neįvelti užsakovą del 5 Lt. , ir kad bendra suma sueitu su sąmatą 3, Galima daryti praradimus, bet tada sugrąžinti PVM turi, - tikrai neverta. Problema iškyla tada, kai kalba ne apie 5 Lt, o tarkim išesmes skirtūmą sumoje ir kiekyje, tada reikes papildomos sąmatos. Visada darau 1 variantą ir nei karto nesuėjo iki vnt. sąmatos, aktai ir faktas. Ir tai naturalu. Buvo VMI patikrinimai ir auditas,nieko blogo tokiuose nukripymose neižžiurėjo. Vat jeigu parašyta plytos, o nurašai vonia..... Va tada jo. Tiesa, mus dabar tikrina baisesne institucija, įdomus "jų" požiurys į tai.
gretha gretha 132
2004-12-16 08:40 gretha
O kaip tais atvejais, kai įmonė užsiimanti statybos, apdailos ir kt. darbais, naudoja užsakovo medžiagas, t.y. sąskaitos išrašomos už atliktus darbus. Ar reikalinga su užsakovu (klientu) sudaryti kokią tai sutartį dėl darbų atlikimo, ir ar reikia atlikus darbus - darbų atlikimo akto ar kokio kt. dok.?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui