ES šalis - ne ES šalis ir PVM

Rainis Rainis 15057
2011-09-27 13:18 Rainis

Kris rašė:
Rainis,
o jeigu krovinys bus parduotas iki laivas ateis į Rygos uostą?
Ar tai nesvarbu?
*skambinau į VMI, atsakymas - ta ne PVM objektas Lietuvoje.

Jokio skirtumo. Pardavinėti prekes, esančias nežinia kokios valstybės teritoriniuose vandenyse? na, čia jau piratų klauskite.
VMI konsultantai ne visada teisūs, kartais ne taip supranta klausimą.
Jūsų situacija visai aiški - jūs pirkote prekes Kinijoje. Atrodo, kad pagal pirkimo sąlygas nuosavybė į jas jums perėjo pakrovimo į laivą Kinijoje metu.
Prekės atgabentos į Latvijos muitinę. Nors jos ne Lietuvos teritorijoje, bet toks atvejis yra PVMĮ 12 straipsnio 2-oje dalyje:
"12(3) straipsnis. Prekių importo vieta
2. Laikoma, kad ne Bendrijos prekės importuotos šalies teritorijoje ir tuo atveju, kai įvežimo į Europos Bendrijų teritoriją metu prekės yra ne šalies teritorijoje, tačiau jos ne išleidžiamos laisvai cirkuliuoti, o pateikiamos laikinajam saugojimui muitinės prižiūrimose laikino prekių saugojimo vietose, įvežamos į laisvąją zoną ar padedamos į laisvąjį sandėlį, joms įforminama muitinio sandėliavimo, laikinojo įvežimo perdirbti neapmokestinant importo muitais, laikinojo įvežimo visiškai neapmokestinant importo muitais ar išorinio tranzito muitinės procedūra ir nustojus taikyti minėtąsias procedūras ar veiksmus prekės yra šalies teritorijoje."
Tada jūs prekes neįvežate nei į Latviją, nei kitur - jos tiesiog muitinėje parduodamos Latvijos įmonei, taikant išorinio tranzito procedūrą (muitus ir importo PVM moka latviai). Tai PVMĮ 53 straipsnio nuostatos:
"53 straipsnis. Tam tikrais su tarptautine prekyba susijusiais atvejais taikomos specialios taisyklės
1. Taikant 0 procentų PVM tarifą apmokestinami šie sandoriai:
5) prekių, kurioms taikoma laikinojo įvežimo visiškai atleidžiant nuo importo muitų, išorinio tranzito muitinės procedūra ar vidinio tranzito procedūra, tiekimo, jeigu tiekimo metu minėtosios aplinkybės tebegalioja;

Panašios kaip jūsų situacijos jau ne kartą forume išaiškintos.
K
Kris 57
2011-09-27 13:47 Kris
Rainis, parašiau Jums į AZ.
D
driukas 29
2011-09-27 15:08 driukas
Man tai nauja situacija,bet sau aiškaus atsakymo dar neturiu:

Prekės iš Kinijos, laivu iki Vokietijos, Vokietijoje išmuitinta yra deklaracija, sumokėjome muitą už prekes, toliau laivu iki Klaipėdos ir toliau iki Vilniaus. Invoice už prekes išrašė ES PVM mokėtojas, pagal jį ir pajamuojame data pagal invoice(tada kai išplaukė iš Kinijos). Skambinau į VMI, sako kad reikia rodyti kaip ivežimą iš ES nes tai "verslo tikslais pervežamos prekės", priskaityti PVM žurnale ir deklaruoti, tik rodyti kad isigijome patys iš savęs. Kodėl? Nesuprantu
Rainis Rainis 15057
2011-09-27 15:14 Rainis

driukas rašė:
Man tai nauja situacija,bet sau aiškaus atsakymo dar neturiu:

Prekės iš Kinijos, laivu iki Vokietijos, Vokietijoje išmuitinta yra deklaracija, sumokėjome muitą už prekes, toliau laivu iki Klaipėdos ir toliau iki Vilniaus. Invoice už prekes išrašė ES PVM mokėtojas, pagal jį ir pajamuojame data pagal invoice(tada kai išplaukė iš Kinijos). Skambinau į VMI, sako kad reikia rodyti kaip ivežimą iš ES nes tai "verslo tikslais pervežamos prekės", priskaityti PVM žurnale ir deklaruoti, tik rodyti kad isigijome patys iš savęs. Kodėl? Nesuprantu

Ar importo PVM mokėjote jūs?
D
driukas 29
2011-09-27 15:15 driukas
Ne, vokiškoje deklaracijoje buvo tik muitas
Rainis Rainis 15057
2011-09-27 15:21 Rainis

driukas rašė:
Ne, vokiškoje deklaracijoje buvo tik muitas

Įdomu.
Taip, VMI konsultuoja teisingai, tai įsigijimas iš ES (Vokietijos). Bet kodėl pajamuojate išvežimo iš Kinijos data? Kokia data Vokietijos įmonė jums išrašė sąskaitą? Kodėl tik muitas? Ar tai PVM neapmokestinamos prekės? Ar muitinės deklaracija išrašyta būtent jums?
O dėl to, kad "pardavimas pačiam sau", tai gal ne taip supratote. VMI konsultantė tiesiog norėjo pasakyti, kad priskaitytą PVM galite traukti taip pat ir į atskaitą - jums tai yra kartu ir pirkimo, ir pardavimo PVM.
D
driukas 29
2011-09-27 16:04 driukas
Invoice už prekes išrašė ne Vokietijos įmonė, o kiniečiu atstovas Europoje- tai Anglijos imonė PVM moketojas, prekės apmokestinamos - padangos, pristatymo sąlygos FOB Čingao(kinija), t.y. mes prekių savininku tampame kai prekės pajuda iš uosto konosamento data.
Toliau : turime sutartį su deklarantu, kuris pildo ir pateikia importo deklaracija Vokietijoje, turi mūsų įgaliojimą tiesioginiam atstovavimui. Pažiūrėjau importo deklaraciją, ten įrašyti butent mes ir šalia deklarantas ir taip irašyta:
muitas A0000 4,5 proc 2227 EUR
PVM B0000 19 proc 0,00EUR.
Muitą mes sumokėjome deklarantui.
O importo PVM nemokejome turbut todėl, kad prekės iš Vokietijos išplaukė tiesiai i Klaipėda ir kiek suprantu su deklaranto garantija.
Dabar vis tiek dar nesusidėliojau kaip parodyti, turbut PVM deklaracijoje rodau kaip ir sake VMI kaip ivežima iš ES

Rainis Rainis 15057
2011-09-27 16:27 Rainis
Taip, viskas tvarkoje, tai įvežimas iš ES. Taip ir deklaruojate FR0600.
D
driukas 29
2011-09-28 09:04 driukas
gerai, ačiū
K
Kris 57
2011-09-28 16:19 Kris

Kris rašė:
Turėsiu suktą operaciją, bandau sudėlioti taškus:

Lietuvos UAB PVM mokėtoja įsigijo prekes Kinijos jūrų uoste (jau po muitinės procedūrų), iš Kinų gausime Bill of lading. Krovinis plukdomas į Rygos jūrų uostą ir ten, būdamas dar ant laivo denio, bus perparduotas Latvijos PVM mokėtojui, kuris ir bus importuotojas į Latviją ir pats atliks muito procedūras. (Kaip direktorius aiškina – vežėjui bus pateiktas mūsų nurodymas išduoti krovinį tiesiogiai pirkėjuj).

1) Mums tai ne PVM objektas – reiškia tiesiog pardavimas be PVM, sąskaitoje nurodau 3 str. 2 d. ne PVM objektas ir deklaracijoje pildau 20 skiltį? ar teisingai?

2) Ar toks pardavimas uoste ant denio laikomas prekių tiekimų Latvijos teritorijoje? Nes faktiškai parduodu prekes kelyje (gal net parduosiu, kol tas krovinys bus dar plukdomas).

3)Ar neatsiranda prievolės registruotis PVM mokėtojų Latvijoje?


Laba diena, kartoju savo klausymą,

Paskambinau į mokesčius dar kartą, gavau atsakymą – ne PVM objektas.

Paaiškinimas toks:
Jeigu prekių pardavimas įvyksta iki bet kokių muitinės procedūrų*, kai muitinei bus pateikti dokumentai – krovinio savininkas bus Latvijos UAB, kuris jau pasirenka kokią procedūrą taikyti ir PVZ importuoja prekes į Bendriją, importo nustatymo vieta aktuali jam (nes Lietuvos įmonė nėra importuotojas ir 12(3) str. mums netinka).
*CUST puslapyje nurodyta, kad muitinės procedūros (visos išvardintos PVMĮ 12(3) str) atliekamos tik pateikus deklaraciją, o mes nieko neteiksime

Kur faktiškai yra krovinys nesvarbu, sprendžiama pagal turimus dokumentus, todėl, pagal VMI konsultantą, toks prekių tiekimas įvyko 3 teritorijoje (Kinijoje) iki prekės oficialiai pateko į Bendrijos teritoriją. Importuotojas į Bendriją – Latvijos pirkėjas.

Lietuvos UAB-ui ne PVM objektas, deklaruoti 20 sk.

Kolegos, dar pamąstykite kartu su manimi. Abejonės kankina smile
Rainis Rainis 15057
2011-09-28 18:21 Rainis
Štai ištrauka iš PVMĮ 53 straipsnio komentaro - tiesa, seno, naujas dabar ruošiamas. Nors pats straipsnis nepasikeitė, bet gal keičiamas traktavimas?
"2 atvejis.
Įmonė A atsigabeno ne Bendrijos prekes iš Kinijos ir padėjo jas į muitinės sandėlį. Įmonė A toms prekėms įformina išorinio tranzito procedūrą į Latviją ir parduoda Latvijos įmonei B.
Kadangi prekių tiekimo metu prekėms yra įforminta išorinio tranzito procedūra, prekių tiekimas įmonei B yra apmokestinamas taikant 0 proc. PVM tarifą."

Iš pažiūros tiksliai atitinka jūsų situaciją.
Bet dar išsiaiškinkite tokią aplinkybę: ar muitinė priskaičiavo Latvijos įmonei importo PVM? Jei priskaičiavo, tuomet aišku, kad išorinio tranzito procedūra netaikyta, ir VMI konsultantai teisūs dėl ne PVM objekto.
Bet tuomet išeina, kad jūs pardavėte prekes latviams Kinijos teritorijoje. Ar galite ten prekiauti, neturėdami įmonės, atstovybės ar neįsiregistravę PVM mokėtojais?
K
Kris 57
2011-09-28 19:11 Kris
Būtent, mes nepateikiame prekes muitinei, neatliekame jokių muitinės procedūrų (peržiūrėjau ir komentarą ir cust informaciją). Gaučiau muitinės dokumentą – kaip ir aišku būtų, bet tokio kreivo atvėjo nerandu.

Beda, kad ant rankų dar neturiu nei dokumentų, nei kopijų.

Bet teoriškai – prekės pirktos Kinijoje po muitinės procedūrų (bent direktorius tiek sugeba paaiškinti), jeigu Kinijoje prekėms įformintas eksportas, ar mano tiekimas yra jos teritorijoje? Tikrai, kažkoks piratavimas, prekyba ore. Bet faktiškai - niekas nenuskriaustas: Kinijai eksportas, Latvijai importo PVM, mums PM. Tik neaišku, ar taip galima. smile

Tik vieną idėją turiu – išrašyti sąskaitą su NE PVM OBJEKTAS, gauti dokumentus (taip pat prašyti pirkėjo importo deklaracijos kopijas – jei sutiks) ir parašyti užklausą VMI. Blogiausiu atveju – bus 0 PVM ir patikslinta deklaracija su FR0564.

Tikiuosi.


Rainis,
dėkoju už diskusiją ir pagalbą smile
holdingas holdingas 6996
2011-10-17 14:22 holdingas
Sveiki. Lietuvos įmonė prekiaus Ukrainoje. Ukrainoje pirks prekes, Ukrainoje jas parduos. Pardavimui rašome paprastą Invoice, be PVM, ania?
G
grazhke 190
2011-10-17 17:23 grazhke
Sveiki,


UAB " X " teikia papildomas vežimo paslaugas Lietuvos A klasės muitinės sandėlyje, kuriame yra sandėliuojamos, pakraunamos ir iškraunamos Europos Bendrijos ir ne Europos Bendrijos prekės. UAB " X " pagal kitos Lietuvos įmonės B užsakymą, kuri veikia kaip ekspeditorius, atlieka sandėliavimo ( gabenamų prekių laikinu pasaugojimu, su tiklsu sukaupti tam tikrą kiekį, skirtą tolimesniam gabenimui ), pakrovimo į sandėlį ir iškrovimo iš jo paslaugas. Šiuo atveju, prekės ( konteineriai, kurie toliau išvyksta kaip tara ) atvyksta iš Europos Bendrijos, kurioms nėra pradėta jokia muitinės procedūra.
- prekių ( konteinerių, taros ) siuntėjas ( Lenkijos apmokestinamasis asmuo ),
- prekių ( konteinerių, taros ) gavėjas ( Lietuvos apmokestinamasis asmuo ).
Šie konteineriai ( Europos bendrijos prekės ) yra pakraunami į muitinės sandėlį ( jiems nėra įforminta jokia muitinės procedūra ), jie saugomi iki momento, kol į juos ( konteinerius, tarą ) yra pakraunamos ne Europos Bendrijos prekės, kurioms yra įforminama reeksporto - išorinio tranzito procedūra ( muitinės T1 deklaracija ), kur prekės turi būti pristatytos į Lenkijos muitinės sandėlį tolesnei muitinės procedūrai. Konteineriams atskira eksporto procedūra neatidaroma, jie išvyksta kaip pakrauta tara, ant kurios eksporto deklaracijoje padidinamas bruto svoris reeksportuojamoms - tranzitu išgabenamoms prekėms.

Klausimas: Ar galima prekėms ( konteineriai - tara, kurie atvyko iš Europos Bendrijos ) už pakrovimą į sandėlį, sandėliavimą ir iškrovimą iš sandėlio paslaugas apmokestinti 0 % PVM tarifu ? Ar galima šias paslaugas tiesiogiai susieti su prekėmis, kurioms yra įforminta reeksporto - išorinio tranzito procedūra ( muitinės T1 deklaracija ) ?
Rainis Rainis 15057
2011-10-17 17:45 Rainis 2011-10-17 17-47

grazhke rašė:
Sveiki,


UAB " X " teikia papildomas vežimo paslaugas Lietuvos A klasės muitinės sandėlyje, kuriame yra sandėliuojamos, pakraunamos ir iškraunamos Europos Bendrijos ir ne Europos Bendrijos prekės. UAB " X " pagal kitos Lietuvos įmonės B užsakymą, kuri veikia kaip ekspeditorius, atlieka sandėliavimo ( gabenamų prekių laikinu pasaugojimu, su tiklsu sukaupti tam tikrą kiekį, skirtą tolimesniam gabenimui ), pakrovimo į sandėlį ir iškrovimo iš jo paslaugas. Šiuo atveju, prekės ( konteineriai, kurie toliau išvyksta kaip tara ) atvyksta iš Europos Bendrijos, kurioms nėra pradėta jokia muitinės procedūra.
- prekių ( konteinerių, taros ) siuntėjas ( Lenkijos apmokestinamasis asmuo ),
- prekių ( konteinerių, taros ) gavėjas ( Lietuvos apmokestinamasis asmuo ).
Šie konteineriai ( Europos bendrijos prekės ) yra pakraunami į muitinės sandėlį ( jiems nėra įforminta jokia muitinės procedūra ), jie saugomi iki momento, kol į juos ( konteinerius, tarą ) yra pakraunamos ne Europos Bendrijos prekės, kurioms yra įforminama reeksporto - išorinio tranzito procedūra ( muitinės T1 deklaracija ), kur prekės turi būti pristatytos į Lenkijos muitinės sandėlį tolesnei muitinės procedūrai. Konteineriams atskira eksporto procedūra neatidaroma, jie išvyksta kaip pakrauta tara, ant kurios eksporto deklaracijoje padidinamas bruto svoris reeksportuojamoms - tranzitu išgabenamoms prekėms.

Klausimas: Ar galima prekėms ( konteineriai - tara, kurie atvyko iš Europos Bendrijos ) už pakrovimą į sandėlį, sandėliavimą ir iškrovimą iš sandėlio paslaugas apmokestinti 0 % PVM tarifu ? Ar galima šias paslaugas tiesiogiai susieti su prekėmis, kurioms yra įforminta reeksporto - išorinio tranzito procedūra ( muitinės T1 deklaracija ) ?


Skirstyčiau tuos dalykus taip:
- Konteinerius jūs pirkote iš Lenkijos pagal sąskaitą. Ji turbūt buvo išrašyta su nuliniu PVM tarifu. Jūs turėjote priskaičiuoti savo PVM, traukti jį į atskaitą. Konteineriai atgabenti ne į jūsų įmonės teritoriją, bet iškraunami į muitinės sandėlį. Šioje vietoje daryčiau taip.
- Tačiau tuos konteinerius tenka pakrauti, sandėliuoti, iškrauti ir panašiai su jais tąsytis. Veiksmas vyksta muitinės sandėliuose. Jūs norite susieti tuos darbus su reeksportuojamomis prekėmis ir taikyti PVMĮ 53 straipsnio nuostatas. Bijau, kad netiks šis straipsnis, bet tinka PVMĮ 45 straipsnio nuostatos. Tačiau - kadangi ne visi jie iš karto iškeliauja į trečiąsias šalis, taip pat taikymas gana komplikuotas. Tiesiog reikia tiksliau žinoti visą tų konteinerių judėjimą ir kokius darbus su jais norite apmokestinti ir kas tuos darbus atlieka.
Ir gal net apsirūpinti raštišku VMI išaiškinimu, nes iš esmės tai nulinis tarifas kaip ir priklausytų.
G
grazhke 190
2011-10-17 17:57 grazhke 2011-10-17 18-06

Rainis rašė:

grazhke rašė:
Sveiki,


UAB " X " teikia papildomas vežimo paslaugas Lietuvos A klasės muitinės sandėlyje, kuriame yra sandėliuojamos, pakraunamos ir iškraunamos Europos Bendrijos ir ne Europos Bendrijos prekės. UAB " X " pagal kitos Lietuvos įmonės B užsakymą, kuri veikia kaip ekspeditorius, atlieka sandėliavimo ( gabenamų prekių laikinu pasaugojimu, su tiklsu sukaupti tam tikrą kiekį, skirtą tolimesniam gabenimui ), pakrovimo į sandėlį ir iškrovimo iš jo paslaugas. Šiuo atveju, prekės ( konteineriai, kurie toliau išvyksta kaip tara ) atvyksta iš Europos Bendrijos, kurioms nėra pradėta jokia muitinės procedūra.
- prekių ( konteinerių, taros ) siuntėjas ( Lenkijos apmokestinamasis asmuo ),
- prekių ( konteinerių, taros ) gavėjas ( Lietuvos apmokestinamasis asmuo ).
Šie konteineriai ( Europos bendrijos prekės ) yra pakraunami į muitinės sandėlį ( jiems nėra įforminta jokia muitinės procedūra ), jie saugomi iki momento, kol į juos ( konteinerius, tarą ) yra pakraunamos ne Europos Bendrijos prekės, kurioms yra įforminama reeksporto - išorinio tranzito procedūra ( muitinės T1 deklaracija ), kur prekės turi būti pristatytos į Lenkijos muitinės sandėlį tolesnei muitinės procedūrai. Konteineriams atskira eksporto procedūra neatidaroma, jie išvyksta kaip pakrauta tara, ant kurios eksporto deklaracijoje padidinamas bruto svoris reeksportuojamoms - tranzitu išgabenamoms prekėms.

Klausimas: Ar galima prekėms ( konteineriai - tara, kurie atvyko iš Europos Bendrijos ) už pakrovimą į sandėlį, sandėliavimą ir iškrovimą iš sandėlio paslaugas apmokestinti 0 % PVM tarifu ? Ar galima šias paslaugas tiesiogiai susieti su prekėmis, kurioms yra įforminta reeksporto - išorinio tranzito procedūra ( muitinės T1 deklaracija ) ?


Skirstyčiau tuos dalykus taip:
- Konteinerius jūs pirkote iš Lenkijos pagal sąskaitą. Ji turbūt buvo išrašyta su nuliniu PVM tarifu. Jūs turėjote priskaičiuoti savo PVM, traukti jį į atskaitą. Konteineriai atgabenti ne į jūsų įmonės teritoriją, bet iškraunami į muitinės sandėlį. Šioje vietoje daryčiau taip.
- Tačiau tuos konteinerius tenka pakrauti, sandėliuoti, iškrauti ir panašiai su jais tąsytis. Veiksmas vyksta muitinės sandėliuose. Jūs norite susieti tuos darbus su reeksportuojamomis prekėmis ir taikyti PVMĮ 53 straipsnio nuostatas. Bijau, kad netiks šis straipsnis, bet tinka PVMĮ 45 straipsnio nuostatos. Tačiau - kadangi ne visi jie iš karto iškeliauja į trečiąsias šalis, taip pat taikymas gana komplikuotas. Tiesiog reikia tiksliau žinoti visą tų konteinerių judėjimą ir kokius darbus su jais norite apmokestinti ir kas tuos darbus atlieka.
Ir gal net apsirūpinti raštišku VMI išaiškinimu, nes iš esmės tai nulinis tarifas kaip ir priklausytų.



Mes esame UAB " X ". Konteinerių mes neperkame, mes tik atliekame jiems paslaugą, juos pakrauname į sandėlį, juos saugome, iškrauname iš sandėlio. Konteinerių niekas neperka, tik CMR-e kaip gavėjas yra nurodomas Lietuvos UAB " B " kuri veikia kaip ekspeditorius ( ir mūsų žiniomis ta Lietuvos UAB juos tik nuomojasi ), bet tai ne mūsų reikalas. Dar yra vienas "bet", jie tik pakraunami į muitinės sandėlį, bet muitinės sandėlys turi ir laisvąją zoną, kur vadinasi guli Europos Bendrijos prekės, kurių muitinės atstovai neprižiūri ir neveda jiems apskaitos. Būtent tokiomis sąlygomis ir guli šie konteineriai.
Aš jau parašiau užklausą, rugsėjo viduryje išsiunčiau, bet dar atsakymo negavau...
G
gerliux 145
2011-10-17 19:07 gerliux
Sveiki, gal galite pasakyti, ką reiškia iš Vokietijos gautame Invoice parašymas:
SmallSurfSurch 60 EUR
Rainis Rainis 15057
2011-10-17 23:13 Rainis

grazhke rašė:

Mes esame UAB " X ". Konteinerių mes neperkame, mes tik atliekame jiems paslaugą, juos pakrauname į sandėlį, juos saugome, iškrauname iš sandėlio. Konteinerių niekas neperka, tik CMR-e kaip gavėjas yra nurodomas Lietuvos UAB " B " kuri veikia kaip ekspeditorius ( ir mūsų žiniomis ta Lietuvos UAB juos tik nuomojasi ), bet tai ne mūsų reikalas. Dar yra vienas "bet", jie tik pakraunami į muitinės sandėlį, bet muitinės sandėlys turi ir laisvąją zoną, kur vadinasi guli Europos Bendrijos prekės, kurių muitinės atstovai neprižiūri ir neveda jiems apskaitos. Būtent tokiomis sąlygomis ir guli šie konteineriai.
Aš jau parašiau užklausą, rugsėjo viduryje išsiunčiau, bet dar atsakymo negavau...


Na, aš nematau galimybių tokiu atveju jūsų teikiamoms paslaugoms taikyti nulinį PVM tarifą. Nebent paskutiniame etape - kai pakraunate į juos eksportuojamas prekes. O priėmimas, sandėliavimas, apsauga - tai Lietuvos teritorijoje Lietuvos PVM mokėtojui atliekamos paslaugos.
Štai žiūriu PVMĮ 45 straipsnį:
"45 straipsnis. Vežimo paslaugos ir susiję sandoriai
1. Taikant 0 procentų PVM tarifą apmokestinamos paslaugos, įskaitant vežimą bei papildomas vežimo paslaugas, kai šios paslaugos yra tiesiogiai susijusios su prekių eksportu iš Europos Bendrijų teritorijos.
2. Taikant 0 procentų PVM tarifą apmokestinamos paslaugos, įskaitant vežimą bei papildomas vežimo paslaugas, kai šios paslaugos yra tiesiogiai susijusios su prekėmis, kurioms taikomos šio Įstatymo 12(3) straipsnio 1 ar 3 dalyje nurodyti veiksmai, procedūros ar režimas, taip pat su į Europos Bendrijų teritoriją įvežtomis prekėmis, gabenamomis į PVM lengvatų sandėlį.
".
Kaip matote, paslaugos turi būti tiesiogiai susijusios su eksportu ar panašiomis procedūromis. Pirmus du etapus (priėmimą į sandėlį ir saugojimą)tiesiogiai susieti tikrai sunku.
G
grazhke 190
2011-10-18 08:25 grazhke
Visiškai su Jumis Raini sutinku, o vat klientas nenori to suprast... Tikiuosi atsakymas iš VMI bus būtent toks, kad galėčiau jam įrodyti, kad jis neteisus. Na nenori žmogelis nusileist nors tu ką, kaip į sieną... Nesupranta, o ginčijasi...
holdingas holdingas 6996
2011-10-18 10:30 holdingas
Sveiki. Lietuvos įmonė prekiaus Ukrainoje. Ukrainoje pirks prekes, Ukrainoje jas parduos. Pardavimui rašome paprastą Invoice, be PVM, ania?
smile smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui