Darbuotojo atelidimas per išbandymo laikotarpį

L
linute 78
2004-12-21 11:29 linute
Sveki, gal kam teko susidurti su darbuotojo atleidimu per išbadymo laikotartpį. Pas mus vienas nepasibaigus išbandymo laikotarpiui nori išeiti, parašė pareiškimą, ar jam galima taikyti 2 sav. atleidimo laikotarpį. Į išbandymo laikotarpio sąlygas buvo įrašyta, kad išbandymo laikotarpis paskiriamas au tikslu pažiūrėti, ar darbuotojas tinka pavestam darbui atlikti.
R
rupke 57
2004-12-21 12:47 rupke 2011-09-11 03-35
107 straipsnis. Išbandymo rezultatai

1. Jei darbdavys pripažino, kad išbandymo norint patikrinti, ar darbuotojas tinka pavestam darbui, rezultatai nepatenkinami, jis iki išbandymo termino pabaigos gali atleisti darbuotoją iš darbo, apie tai raštu įspėjęs darbuotoją prieš tris dienas, ir nemokėti jam išeitinės kompensacijos.

2. Jei išbandymas yra nustatytas norint patikrinti, ar darbas tinka darbuotojui, išbandymo įvertinimas priklauso nuo darbuotojo valios. Per išbandymo terminą darbuotojas turi teisę nutraukti darbo sutartį, apie tai raštu įspėjęs darbdavį prieš tris dienas.
3. Kai išbandymo terminas yra pasibaigęs, o darbuotojas tebedirba, nutraukti darbo sutartį leidžiama tik bendraisiais pagrindais, nustatytais šio skyriaus ketvirtajame skirsnyje.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui