Mažos kavinės apskaita

E
enter 184
2007-04-11 20:52 enter
ir kadu tas prosas miega?
priskaičiuos jam teta viršvalandžius ir alektros sanaudas ir sukalkuliuos sumines nuobaudas su visais prosentais ir delsprosensais ..ir per amžius prosto amen.(pross menia griešnogo) makt.
E
enter 184
2007-04-11 20:54 enter
...
Rolf Rolf 17196
2007-04-11 21:14 Rolf 2011-09-11 05-22

enter rašė: gali > bet po to prasideda problemos..nepamenu kokios..naktinio darbo , berods..
(o labiausiai ma pacinka opcions atsijungti..ir pranešimas po to..(jūs sėkmingai atsijungėte..)..hehe.


Problemos gali prasidėti tada, kai ataskaitose matysis, kad dirbo naktines valandas, o už jas nėra apmokėta, kaip už darbą naktį.
A
agne2 223
2007-04-11 21:42 agne2 2011-09-11 05-22

Rolf rašė:

4. Suminės darbo laiko apskaitos darbo laiko režimas netaikomas:

4.2. darbuotojams, kurie šalių susitarimu dirba ne visą darbo laiką (Darbo kodekso 146 straipsnio 1 dalies 1 punktas);

Jei per savaitę dirbs tik 20 valandų, negalite taikyti suminę darbo laiko apskaitą.


nu jau kaip ačiū, nu aiškesnio paaiškinimo nesitikėjau, o tiek galvą sukau. Ačiū.
E
enter 184
2007-04-11 22:12 enter
heh
L
Linda6 11854
2007-04-12 06:48 Linda6 2011-09-11 05-22

enter rašė: ir kadu tas prosas miega?
priskaičiuos jam teta viršvalandžius ir alektros sanaudas ir sukalkuliuos sumines nuobaudas su visais prosentais ir delsprosensais ..ir per amžius prosto amen.(pross menia griešnogo) makt.


Iš kur ta teta dabar ateina, jau 7 metai nemačiau ir negirdėjau apie tą įsikūnijimą.Apšvieskite, plyz... smile
A
agne2 223
2007-04-12 18:53 agne2
Na va, aš ir vėl susiėmusi galvą, tuoj tapsiu įkyriausia dalyvė šioje temoje.

Daugelis jūsų čia kalbėjo, kad apskaitą vedą suminę. Šiandien gavau dar vieną patarimą, kad pajamuojant prekes, taikyti antkainio metodą, t.y. pajamuoti visas prekes su numatomomis pardavimo kainomis. Kokia jūsų nuomonė apie tai ir ar kas nors iš jūsų taiko tokį būdą?
Be to jei gerai pagalvojus, tai jei visas atsargas pajamuosi savikaina, tai kokiomis kainomis įvertinsi atsargas inventorizacijos metu, nes jei viską pajamuosi ir nurašinėsi tik sumiškai, tai kaip bereikės atsekti likučių kainas, nes tų pačių produktų pirkimo savikaina visada svyruos?
L
Loreta13 30842
2007-04-12 19:06 Loreta13 2011-09-11 05-22

Linda6 rašė: naudojam kalkuliacines korteles.
Nesupykite, labai nenusimanau šioje sferoje, todėl kvailai klausinėju. O kaip jūs žinote, kiek kotletų pardavėte, salotų įdėjote, kad tas nurašymas vyktų pagal kalkuliacines korteles smile
jofky jofky 3286
2007-04-12 19:11 jofky 2011-09-11 05-22

agne2 rašė: Na va, aš ir vėl susiėmusi galvą, tuoj tapsiu įkyriausia dalyvė šioje temoje.

Daugelis jūsų čia kalbėjo, kad apskaitą vedą suminę. Šiandien gavau dar vieną patarimą, kad pajamuojant prekes, taikyti antkainio metodą, t.y. pajamuoti visas prekes su numatomomis pardavimo kainomis. Kokia jūsų nuomonė apie tai ir ar kas nors iš jūsų taiko tokį būdą?
Be to jei gerai pagalvojus, tai jei visas atsargas pajamuosi savikaina, tai kokiomis kainomis įvertinsi atsargas inventorizacijos metu, nes jei viską pajamuosi ir nurašinėsi tik sumiškai, tai kaip bereikės atsekti likučių kainas, nes tų pačių produktų pirkimo savikaina visada svyruos?


Manau šis metodas maitinimo įstaigoje, kaip ir gamyboje netinka. Tai labiau taikoma prekyboje, kai daug prekių rūšių pvz. konc.prekės ir kai nustatytas konkretus prekių grupėms antkainis.
L
Linda6 11854
2007-04-12 19:16 Linda6 2011-09-11 05-22

Loreta13 rašė:

Linda6 rašė: naudojam kalkuliacines korteles.
Nesupykite, labai nenusimanau šioje sferoje, todėl kvailai klausinėju. O kaip jūs žinote, kiek kotletų pardavėte, salotų įdėjote, kad tas nurašymas vyktų pagal kalkuliacines korteles smile


O ar tu žinai, kiek visokių detalių auto remontui sunaudojai per mėnesį? smile
L
Linda6 11854
2007-04-12 19:19 Linda6
Mano nuomone , antkainio metodas netinka patiekalų gamybai.
Todėl jį taikau maisto prekių parduotuvėje, beje, reikia vesti prekes ir pirkimo kainomis , ir pardavimo, t.y. per antkainį.
L
Loreta13 30842
2007-04-12 19:24 Loreta13 2011-09-11 05-22

Linda6 rašė: O ar tu žinai, kiek visokių detalių auto remontui sunaudojai per mėnesį? smile
Nežinau:)) Tik įsivaizduoju, kad tai ką nupirko, sudėjo į auto.
Bet va kavinėje tuomet kuo skiriasi, kad atsargos apskaitomos pagal inventorizaciją :
likutis pradžiai,
plius ką pirkome
minus likutis pabaigai
lygu parduotų prekių savikaina

Ir atsargos apskaitomos pagal kalkuliacijas smile
Teoriškai aš galvočiau taip:
Suskaičiuoju kiek per mėn pardaviau kotletų, salotų ir kiaušinių, bei silkės.
Imu kalkuliacines korteles ir tą kiekį dauginu iš reikalingų šiems patiekalams pagaminti produktų kainos ir taip gaunu parduotų prekių savikainą.

Bet va, man "pasistoja" klausimas. Kaip sužinot tų katlietų skaičių smile
Ar aš ne taip įsivaizduoju žaliavų nurašymą pagal kalkuliacines korteles smile
jofky jofky 3286
2007-04-12 19:25 jofky 2011-09-11 05-22

Loreta13 rašė:

Linda6 rašė: naudojam kalkuliacines korteles.
Nesupykite, labai nenusimanau šioje sferoje, todėl kvailai klausinėju. O kaip jūs žinote, kiek kotletų pardavėte, salotų įdėjote, kad tas nurašymas vyktų pagal kalkuliacines korteles smile


Ir man įdomu, kaip tai daroma. Mes turim tas korteles, bet jos niekad nenaudojamos ir sėkmingai dulkyje pačioje aukščiausioje lentynoje.
L
Linda6 11854
2007-04-12 19:32 Linda6 2011-09-11 05-22

Loreta13 rašė:
Suskaičiuoju kiek per mėn pardaviau kotletų, salotų ir kiaušinių, bei silkės.
Imu kalkuliacines korteles ir tą kiekį dauginu iš reikalingų šiems patiekalams pagaminti produktų kainos ir taip gaunu parduotų prekių savikainą.

Bet va, man "pasistoja" klausimas. Kaip sužinot tų katlietų skaičių smile
Ar aš ne taip įsivaizduoju žaliavų nurašymą pagal kalkuliacines korteles smile


A katlietus gamina virtuvėje.Ten padavėjas palieka užsakymą ant sąskaitėlės.Ir ne tik katlietams, viskam.Gamybos vedėja yra atsakinga už tai.
Gerai įsivaizduoji.Gaunu pardavimo ataskaitą už savaitę, kiek ir kokių parduota, kokia savikaina.Nesunku tikrai.
L
Loreta13 30842
2007-04-12 19:36 Loreta13 2011-09-11 05-22

Linda6 rašė: A katlietus gamina virtuvėje.Ten padavėjas palieka užsakymą ant sąskaitėlės.Ir ne tik katlietams, viskam.Gamybos vedėja yra atsakinga už tai.
Gerai įsivaizduoji.Gaunu pardavimo ataskaitą už savaitę, kiek ir kokių parduota, kokia savikaina.Nesunku tikrai.
Na štai ir šviesiau liko:))
O tada dar sutikrinate su realiu atsargų likučiu smile
Ir kas nutinka kai trūksta ar per daug to sviesto, miltų ar kiaušinių lieka smile :))
L
Linda6 11854
2007-04-12 19:41 Linda6
Stengiasi, kad būtų gerai su likučiais.Žinai, kaip nemalonu, kai neatitinka.Mėnesio gale daro inventorizaciją ir dažniausiai neblogai gaunasi,Kažkaip problemų didelių nėra.
A
agne2 223
2007-04-12 19:43 agne2 2011-09-11 05-22

Linda6 rašė: Mano nuomone , antkainio metodas netinka patiekalų gamybai.
Todėl jį taikau maisto prekių parduotuvėje, beje, reikia vesti prekes ir pirkimo kainomis , ir pardavimo, t.y. per antkainį.
Na taip visiškai sutinku su tuom, kad maisto gamyboje toks metodas nelabai tinka, bet manau jei atskirai apskaitysime virtuvės apskaitą ir baro prekių (alkocholis, sultys ir pan.), tai baro prekėms tas metodas gal ir visai neblogas.
NA, o dėl virtuvės sutinku su tavim, ir gerai, kad yra gamybos vedėja, kuri atsakinga už tai. O aš suku sau galvą, kaip man sutvarkyti apskaitos politiką, kad būtų viskas tvarkinga mokesčių atžvilgiu, bet tikrai nenoriu užsikrauti sau tokio vargo ir savikainą nurašinėti pagal kalkuliacines, nes pirmiausia nei programos specialios neturėsiu, be to ar aš kvaila ar kas čia yra, niekaip negaliu suprasti, kiek reikia laiko ir darbo, nes kalkuliacinėje sukalkuliuoto patiekalo produktų pirkimo savikainos keisis pagal sezoniškumą ir t.t. ypač daržovių savikaina, tai kas man pastoviai keis kalkuliacines korteles, be to, nors kavinė nedidelė, bet patiekalų asortimentas tikrai nemažas. O siaubeli, būčiau žinojusi , kad tokį galvos skausmą įsitaisysiu.
L
Linda6 11854
2007-04-12 19:56 Linda6
Antkainio metodą bare galite laisvai taikyti, tačiau virtuvės apskaita yra tikrai ne buho darbas.Kas ės karbonadą, o kam tik popierius graužti smile
Na jau ne, niekada nesutikčiau to daryti.Kažkas turi būti atsakingas už darbą ir atsargas asmeniškai.Kitaip bus šakės.Kalbu iš patirties.Paskui dar ir velnių gauni, kai suėda keletą kg per dieną smile
Darbas bjaurus.Užuojauta.
Rolf Rolf 17196
2007-04-12 20:57 Rolf
Parduotų prekių savikainą visada skaičiuoju pagal inventorizacijos duomenis. R-Keeper-yje vedama prekių apskaita, joje ir matoma, kiek ir kokių prekių trūkta ar lieka. Tada jau tenka aiškintis atsakingam asmeniui.
Visada maitinimo įmonėse bus žaliavų trūkumas ar perteklius, neįmanoma tiksliai viską suskaičiuoti pagal korteles. Kažkada reikėjo taip skaičiuoti. Tikra vargo vakarienė. o dar ir direktorė nuolat valgydavo su savo artimaisiais, nešdavo į namus. O aš turėdavau skaičiuoti tas prakeiktas morkas, salotas, mėsas...Tiesiog labai buvo gaila laiko tokioms nesąmonėms. Įsigudrinau padaryti tokias ataskaitas, kad tiktų direktorei, bet niekad daugiau neskaičiuodavau pagal korteles.
Kas iš to, jei trūksta prekių. Ar atsakingi asmenys tai padengia, ar tai yra kaip nors apiforminama? Ar PVM atstatomas? Juk tai labai imlus darbas, kuriam atlikti reikia atskiro žmogaus.
Gerai, jei yra tokiai apskaitai programa, bet jei nėra, tikrai užjaučiu tuos, kurie prekes nurašinėja pagal kalkul.korteles be programos.
E
enter 184
2007-04-12 21:25 enter
NU...
rašiau gi...suminė, i krome mordabitije nikakix čiudes...
visi likučiai - tarakaškoms.Kaip du pirštus ap...nu jums , tetos , to nisuprasti. Sic!
(šian niprisitvosiu , pažadu)
...pažadėjai - patiešijai...heh.Makt.
Laikas namo.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui