Loreta
28821
#460912 2007-11-26 07:19 Loreta
Čia Lindos kažkas įdėta
www.tax.lt/postt1991.html

www.teja.lt/gamyba.html

Špyga taukuota...

Loreta13
31055
#460913 2007-11-26 07:26 Loreta13
"Povyza":
www.akc.lt/pdf/462323059_Kalkul_kort.pdf

Jeigu uždarysite duris visoms klaidoms, tiesa liks už durų.
R.Tagorė
Jei tikrai desperatiškai nori, gali turėti viską, ko trokšti. Privalai norėti taip stipriai, kad tas noras veržte veržtųsi per odą ir susijungtų su pasaulį sukūrusia jėga. S. Graham

Marius007
43
#460930 2007-11-26 08:41 Marius007 redaguota: 2011-09-11 05-37

Elvusia rašė:



Marius007 rašė:

Man neaiškus technologinės (bruto/netto) ir kalkuliacinės kortelės ryšys. Kalkuliacinė pildoma bruto ar netto?


Kalkuliacinėje kortelėje skaičiuojamas bruto, bet rodomas ir neto.
Ryšys tarp technologinės ir kalkuliacinės kortelės - didžiulis.
Kalkuliacinėje kortelėje paskaičiuojama produkto savikaina, kaina.
Bruto ir neto perkeliama į technologinę kortelę.
Apskaitoje technologinė kortelė nieko nereiškia. Ji - VMVT reikalinga.
Jei galėtumėte nurašinėti pagal kalkuliacines korteles - būtų tiksliausia.



Ačiū smile

O kaip su alkoholio, cigarečių, kavos arbatos ir kt. nurašymu?

Samajana
6112
#460934 2007-11-26 08:46 Samajana
...ačiū Loretos...Lindos ten ne kortelė ,bet kažkas lygtai geriau smile ...kol kas nesupratau dar kas ten.Panašu,kad tik maltinukais maitino...plius dar sausainių su kriaušėmis...nuo 1 iki 6d smile

Yra taip kaip yra,todėl negali būti kitaip...

Elvusia
20041
#461333 2007-11-26 17:22 Elvusia
Mano kalkuliacinės kortelės ir technologiniai aprašymai atrodo taip:
Bendrai apskaitai pasidariau tokią mini programėlę (pavadinau, žinoma, per šustrai). Vienoje lentelėje tik pakeičiu naujas gautų produktų kainas, tada per kalkuliacines tos kainos "subėgioja" ir kiekvieną dieną matau produktų savikainą ir pardavimo kainas.
Tada belieka suskaičiuoti, kiek patiekalų tą dieną pagaminta.
Prisegti failai
Book2.xls 19 KB
Book1.xls 14 KB


Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Samajana
6112
#461334 2007-11-26 17:48 Samajana redaguota: 2011-09-11 05-38

Elvusia rašė:

Mano kalkuliacinės kortelės ir technologiniai aprašymai atrodo taip:
Bendrai apskaitai pasidariau tokią mini programėlę (pavadinau, žinoma, per šustrai). Vienoje lentelėje tik pakeičiu naujas gautų produktų kainas, tada per kalkuliacines tos kainos "subėgioja" ir kiekvieną dieną matau produktų savikainą ir pardavimo kainas.
Tada belieka suskaičiuoti, kiek patiekalų tą dieną pagaminta.


Ačiū Elvusia.O ką ten reiškia k.kumpis bruto neto,o po apačia troškinta kiauliena daug mažesniu svoriu.Ir energetinės vertės skaičiavimas... smile čia reikia neprastos laboratorijos,kad ją tokiu tikslumu apskaičiuoti...ir tai kainuoja nemažai smile >Daug dienų gausi troškinį pardavinėti,kad atsipirktų vien tas tyrimas.Ar čia nustatė vieną kartą ir viskas visam gyvenimui ta vertė.Ir ar jinai reikalinga iš vis.
Tik tu man tą bruto neto dar paaiškink...kumpio tiek,o troškintos jau daug mažiau.Ir kodėl kumpio bruto daugiau?

Yra taip kaip yra,todėl negali būti kitaip...

Petronele
18339
#461335 2007-11-26 17:51 Petronele redaguota: 2011-09-11 05-38

Samajana rašė:

O ką ten reiškia k.kumpis bruto neto,o po apačia troškinta kiauliena daug mažesniu svoriu.

Tik tu man tą bruto neto dar paaiškink...kumpio tiek,o troškintos jau daug mažiau.Ir kodėl kumpio bruto daugiau?


Nusitroškino kiauliena puode, kaip nesupranti. smile Įdėjo tiek, o liko tiek.
Prie puodų tave reiktų pastatyt pirma. smile

Elvusia
20041
#461336 2007-11-26 18:05 Elvusia
na, Petronėlė jau kaip ir paaiškino.
Bruto - toks visas produkto svoris, kurio reikia, kad pagaminti kažkokį gaminį.
Neto - jau nuluptos daržovės, ar atšildyta (jei buvo šaldyta) mėsa ar žuvis.
O termiškai apdoroti tie patys maisto produktai sveria jau kitaip.
Pavyzdžiui - bruto daržovės - su lupena. Ir pagal metų laiką keičiasi, nes keičiasi atliekų normos.
O mėsos bruto priklauso nuo to, kokia mėsa naudojama (šaldyta, atvėsinta).
Technologiniame aprašyme tai ir matosi.
Bent jau mus kai tikrina VMVT, technologiniai aprašymai labai jau juos domina.
Energetinę vertę skaičiuoju, nes ir pačiai tai įdomu, ir valgiaraštyje rašau :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Elvusia
20041
#461337 2007-11-26 18:06 Elvusia redaguota: 2011-09-11 05-38

Petronele rašė:


Prie puodų tave reiktų pastatyt pirma. smile


Buvo gi pastatytas :)
Kai šašlus kepė, reikėjo apie bruto ir neto pakalbėti :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Petronele
18339
#461340 2007-11-26 18:21 Petronele redaguota: 2011-09-11 05-38

Elvusia rašė:

Kai šašlus kepė, reikėjo apie bruto ir neto pakalbėti :)


Va, va, reiktų ištaisyt tą klaidą. smile

Samajana
6112
#461367 2007-11-26 20:06 Samajana redaguota: 2011-09-11 05-38

Elvusia rašė:

na, Petronėlė jau kaip ir paaiškino.
Bruto - toks visas produkto svoris, kurio reikia, kad pagaminti kažkokį gaminį.
Neto - jau nuluptos daržovės, ar atšildyta (jei buvo šaldyta) mėsa ar žuvis.
O termiškai apdoroti tie patys maisto produktai sveria jau kitaip.
Pavyzdžiui - bruto daržovės - su lupena. Ir pagal metų laiką keičiasi, nes keičiasi atliekų normos.
O mėsos bruto priklauso nuo to, kokia mėsa naudojama (šaldyta, atvėsinta).
Technologiniame aprašyme tai ir matosi.
Bent jau mus kai tikrina VMVT, technologiniai aprašymai labai jau juos domina.
Energetinę vertę skaičiuoju, nes ir pačiai tai įdomu, ir valgiaraštyje rašau :)


Pirmiausia reikia teoriškai pasikaustyti...paskui prie puodų smile .Paaiškinot daleiskim.Bet pagal tas korteles gal išeina tik tie tikslumai.Technologiniai aprašymai tai ne taip ir svarbu.... apsirašyti turi technologas.Man daug svarbiau,kaip iš tiesų dirbama smile
...kagi smile sversime bulvę neluptą,nuluptą,neskustą nuskustą ir dar susiesime su visais metų laikais smile
Supratau tik tiek ,kad reikia vesti viską sumom,o šef.povoras atsiskaito man pagal technologines korteles....Ačiū Elvusia...

Yra taip kaip yra,todėl negali būti kitaip...

minora
179
#493599 2008-02-22 18:48 minora
sakykit,pajamuojant sąskaitas būtinai kiekvieną prekę atskirai,pvz.duona.batonas.O negalima atskirti tik maisto prekes,alhokolis.Nes tiek daug sąskaitų,o jose prekių,o alga juokinga.

areta
785
#493603 2008-02-22 18:53 areta
Žiūrint kaip apskaita vyksta toliau: kaip nurašomos tie batonai ir duonos

A.s.

Linda6
12026
#523551 2008-05-19 20:00 Linda6
Gal kas turite kompiuterinį variantą "Maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalas" ? smile

Žavinga atrodo viskas, į ką žiūrima su meile. O. Morngerstern

Elvusia
20041
#523554 2008-05-19 20:05 Elvusia
Turbūt tokio reikia?
Pildau vieną visiems.
Prisegti failai
Maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalas.xls 19 KB


Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Linda6
12026
#524405 2008-05-22 07:52 Linda6
Ačiū, Elvusia smile

Žavinga atrodo viskas, į ką žiūrima su meile. O. Morngerstern

Gabrija_
3
#527505 2008-05-31 11:29 Gabrija_
Gal galite pagelbeti. Skubiai reikia atlikti visu patiekalu kalkuliacines lenteles. Gal kas jau turi padarytas..... Padekite prasau.

Elvusia
20041
#527519 2008-05-31 16:53 Elvusia redaguota: 2011-09-11 05-51

Gabrija_ rašė:

Gal galite pagelbeti. Skubiai reikia atlikti visu patiekalu kalkuliacines lenteles. Gal kas jau turi padarytas..... Padekite prasau.


Turiu bent 150 pozicijų.
Bet netikiu, kad bent viena jums tiktų. Kalkuliacinės kortelės daromos pagal jūsų įmonėje faktiškai naudojamus kiekius.
Jei neišmanote - samdykite ką nors. Netikslios kalkuliacinės kortelės - niekalas.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

genova
27
#534269 2008-06-25 11:17 genova
įvairiausių nuomonių šia tema , nutariau padiskutuoti kaip darom mes , turime kalkuliacines kortas, sudaro jas kiekiniai virėja, oaš įkainoju, visą apskaitą vedu suminiai (kavinė maža). Turim nusistatę pastovias kainas produktam, jais ir pajamuoju prekėse, o nurašinėju pagal pinigus gautus kavinėje už produktus ir baro prekes. Nevedu net atskirai baro ir virtuvės apskaitos. Darbo nedaug ir niekas neprisikabino kiek tikrino

ringva
12
#534285 2008-06-25 11:36 ringva
Nesupratau kokiomis pastoviomis kainomis pajamuojate produktus, tai nustatytos pardavimo kainos ar pirkimo

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis