Mažos kavinės apskaita

Rolf Rolf 17196
2010-08-30 13:01 Rolf 2011-09-11 06-55

jurgamei rašė: Laba diena, norėjau paklausti ar šiais metais kavinė gali pardavinėti alkocholinius gėrimus rugsėjo 1d.

Gali. Jau ir pernai galėjo smile
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
18str.
3. Lietuvos Respublikoje prekiauti alkoholiniais gėrimais draudžiama:
10) kiekvienų metų rugsėjo 1 dieną, išskyrus viešojo maitinimo įmones. Šis draudimas netaikomas alkoholiniams gėrimams, parduodamiems tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose, taip pat neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiose prekybos vietose, kuriose alkoholiniai gėrimai parduodami tik iš Lietuvos Respublikos išvykstantiems keleiviams;
X
XSors 243
2010-09-04 09:00 XSors
Sveiki,
Perskaiciau visus Jusu pasisakymus sioje temoje, bet mano situacijoje vistiek sudetinga su patiekalu ar zaliavu nurasymu.
Dirbu su programa "Presta", tvarkau restorano apskaita. Ir likuciai, svelniai pasakius, atitole nuo realybes smile
Restoranas, be sales patiekalu ir dienos pietu, ruosia gedulingus pietus, ivarius banketus, isvezamuosius maitinimus.
Noriu paklausti, ar imanoma per "Presta" nurasyti tik sales patiekalus, dienos pietus (nes visi sie patiekalai prikabinti prie kalkuliaciniu korteliu ir nusirasineja ismusus juos i kasa), o ivairius banketus, gedulingus, isvezamus maitinimus kitu imoniu darbuotojams apskaityti sumine apskaita, t.y. gale menesio ar dukart per menesi daryti inventorizacija ir nurasyti per 2 savaites ar menesi sunaudotas zaliavas?
Jei galima, tai tiesiog daryti sunaudotu zaliavu nurasymo akta, patvirtinti ji gamybos vadoves, buhalteres ir vadovo parasais ir kvit smile
Busiu labai dekinga, jei pasidalinsite savo patirti, kadangi is metalo gaminiu gamybos apskaitos "ikritau" i maitinimo sriti smile
D
duologue 391
2010-09-04 10:33 duologue
Zinoma, jei jums patogu, galite daliai produktu naudoti ir sumine apskaita. juk neekonomiska taikyti kiekine apskaita kiekvienam pomidoriukui, ar farso gabaleliui.
Nes toks budas tik kiekines apskaitos imitavimas smile
dalyte dalyte 1108
2010-09-04 12:03 dalyte
o pajamuot prekes kaip?
kažkaip neįsivaizduoju kaip prestoj būtų galima nurašyt sumiškai

smile
D
duologue 391
2010-09-04 13:44 duologue 2011-09-11 06-56

dalyte rašė: o pajamuot prekes kaip?
kažkaip neįsivaizduoju kaip prestoj būtų galima nurašyt sumiškai

smile


pasidarykit inventorizacija, ir likusias prekes, kuriu per inventorizacija nerasta - nurasykite.
nezinau as tos jusu programos. bet isvis nesuprantu, kodel jus jas pajamuojate pagal prekes, o ne sumomis. juk tai zaidimas, niekam nereikalingas. gaistate savo laika ir darbdavio pinigus
dalyte dalyte 1108
2010-09-04 13:57 dalyte
gal jums tai ir atrodo žaidimas. mano darbdaviui taip neatrodė.
kam tada išvis reikalinga ta presta? jei apskaitą vesti suminiu būdu.
R
rimantas88 1131
2010-09-04 14:22 rimantas88 2011-09-11 06-56

dalyte rašė: o pajamuot prekes kaip?
kažkaip neįsivaizduoju kaip prestoj būtų galima nurašyt sumiškai

smile


Koks skirtumas ar prestoj ar makestoj. Pajamuoji prekes. Mėn. pabaigoje atsispausdini likučius. Prie jų parašai Tikrus (realius) likučius kurie yra kavinėėje. Skirtumus nurašai paskutine mėn. dieną (tą dieną, kuriai buvot inventorizave likučius).

Kaip ir viskas, skanaus.
dalyte dalyte 1108
2010-09-04 14:27 dalyte
bet jei nori sužinot ar vagia kas, kokie trūkumai ar pertekliai?
patiekalų savikainas smile
R
rimantas88 1131
2010-09-04 14:42 rimantas88 2011-09-11 06-56

dalyte rašė: bet jei nori sužinot ar vagia kas, kokie trūkumai ar pertekliai?
patiekalų savikainas smile


Tada tik gali padėti super tikros kalkuliacinės lentelės.
R
rimantas88 1131
2010-09-04 14:43 rimantas88
Atsiprašau: Super tikslio kalkuliacinės lentelės. Ir pastovus patiekalų tikrinimas, ar atitinka kalkuliacijas.
R
rimantas88 1131
2010-09-04 14:45 rimantas88
Bet pigiau yra pastatyti pora slaptų kamerų. Arba mokėti papildomą priedą vienam ar keliems darbuotojams, kurie viską sektų.
dalyte dalyte 1108
2010-09-04 15:06 dalyte
smile prajuokinot
X
XSors 243
2010-09-04 16:38 XSors 2011-09-11 06-56

rimantas88 rašė:

dalyte rašė: o pajamuot prekes kaip?
kažkaip neįsivaizduoju kaip prestoj būtų galima nurašyt sumiškai

smile


Koks skirtumas ar prestoj ar makestoj. Pajamuoji prekes. Mėn. pabaigoje atsispausdini likučius. Prie jų parašai Tikrus (realius) likučius kurie yra kavinėėje. Skirtumus nurašai paskutine mėn. dieną (tą dieną, kuriai buvot inventorizave likučius).

Kaip ir viskas, skanaus.


Taip, toki nurasymo buda ir turejau "raumeny" smile Netiksliai issireiskiau, ne visai tai sumine apskaita. Pajamuoti Prestoje pvz. pomidorai, agurkai, kiauliena ir pan., pagal kiekius ir kainas. Taciau tikslios kalkuliacijos yra tik sales patiekalams ir dienos pietums, tad Prestos automatinis nurasymas - arti tiesos. Taciau banketams, gedulingiems pietums klientai uzsimano tooookiu "vikruntasu", kad neimanoma kiekvienakart kalkuliaciniu perdarineti. Tai jiems be pieno produktu, tai be grudu, tai be mesos, tai be riesutu patiekalus darykit. Perdarinesi kiekvienakart kalkuliacines - isprotesi smile
X
XSors 243
2010-09-05 15:46 XSors 2011-09-11 06-56

XSors rašė:

rimantas88 rašė:

dalyte rašė: o pajamuot prekes kaip?
kažkaip neįsivaizduoju kaip prestoj būtų galima nurašyt sumiškai

smile


Koks skirtumas ar prestoj ar makestoj. Pajamuoji prekes. Mėn. pabaigoje atsispausdini likučius. Prie jų parašai Tikrus (realius) likučius kurie yra kavinėėje. Skirtumus nurašai paskutine mėn. dieną (tą dieną, kuriai buvot inventorizave likučius).

Kaip ir viskas, skanaus.


Taip, toki nurasymo buda ir turejau "raumeny" smile Netiksliai issireiskiau, ne visai tai sumine apskaita. Pajamuoti Prestoje pvz. pomidorai, agurkai, kiauliena ir pan., pagal kiekius ir kainas. Taciau tikslios kalkuliacijos yra tik sales patiekalams ir dienos pietums, tad Prestos automatinis nurasymas - arti tiesos. Taciau banketams, gedulingiems pietums klientai uzsimano tooookiu "vikruntasu", kad neimanoma kiekvienakart kalkuliaciniu perdarineti. Tai jiems be pieno produktu, tai be grudu, tai be mesos, tai be riesutu patiekalus darykit. Perdarinesi kiekvienakart kalkuliacines - isprotesi smile
smile
D
duologue 391
2010-09-05 17:07 duologue
Kaip suprantu, situacija be isieties :D

Ir tikrai nemanau, kad toks apskaitos vedimas duotu bent kokia nauda jusu imonei, juolab uzkirstu kelia darbuotoju vagystems smile
M
modes 1
2010-09-20 00:14 modes
Klausykit, o kaip vedant kavines apskaita sumiskai isivertinti prekiu likuti tarkim menesio galui? (jei nurasymai vyksta kas menesi).Kaip supratau, visos prekes dedamos i atsargu klase. tai programoje ju kiekiu kaip ir neturime. is virtuves menesio gale gauname inventorizacinius duomenis apie esamus prekiu kiekius. tai kaip nustatyti ju verte sumiskai, negi eiti per visus produktus ir ieskoti ju kainu?
dalyte dalyte 1108
2010-09-20 08:06 dalyte
o tai kaip tada sužinosit inventorizacijos suminę išraišką? jei žalaivų kainų neieškosit
Rasute Rasute 665
2010-12-26 19:53 Rasute
Labas vakara.
Su praėjusiom šventėm:)
Pasidalinkit patirtimi, kaip jus vedate virtuvės reikmenų apskaitą bei kitas smulkmenas? Ar nurašote iš karto , a vis tik kaupiate?
Elvusia Elvusia 19998
2010-12-26 20:22 Elvusia 2011-09-11 07-10

Rasute rašė: Labas vakara.
Su praėjusiom šventėm:)
Pasidalinkit patirtimi, kaip jus vedate virtuvės reikmenų apskaitą bei kitas smulkmenas? Ar nurašote iš karto , a vis tik kaupiate?

Iš karto.
Rasute Rasute 665
2010-12-26 20:59 Rasute
O jeigu brangesnius virtuvės reikmenis ( ne įranga) , sakykim puodai, stalo įrankiai, bokalai??? Irgi iš karto? Iš karto į sąnaudas , ar sumiškai dedate į 2 klasę, ir mėnesio gale nurašote į sąnaudas?
Nes aš nurašinėdavai iš karto, bet paskui pagalvojau, kad nėra visiškai jokio mažaverčio turto, lyg bare ir virtuvėje būtų tuščia.
Ir suabejojau, ar tai bus tų metų sąnaudos, nes daiktai gali būti naudoji ir tris metus....
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui