Avatar
Serebro
1169
#1335610 2016-10-20 09:52 Serebro

KJurate rašė:


o kas jums trukdo jas parašyti? vieną parašius, kitos bus lengviau įtikinti vadovą. nes dabar darote kaip atrodo gerai, o po metų, pasikeis vadovas, koks labai gudrus ir paklaus "kas tau taip leido?" nes matote," jo kitoje įmonėje viskas kitaip... ne taip aplaidžiai..."
patikėkite apskaitos politika yra buhalterio draudimas, nuo neteisingų kaltinimų aplaidumu ar neduok Dieve apgaule

arba visus veiksmus ar neveikimus įsakymais, kaip anksčiau darydavome..
ar tikrai jie visi yra?



Patikėkit, aš tikrai Jums pritariu. Bet kiekvienam naujam vadovui pulti ir dovanoti apskaitos politiką, kai ir taip nedaug moka už paslaugas, nesinori. Kai bent pusmetį padirbi su jais, pamatai, koks vadovas ir jei bendravimas paremtas su abipuse pagarba, imu ir padarau apskaitos politiką. O kai nėra politikos, tai įsakymus sąžiningai renku, kad bent šiokį tokį apsidraudimą turėčiau.. smile
Missing
GrazvydaLav
2
#1340494 2016-11-29 18:34 GrazvydaLav
Sveiki,

Ilgą laiką dirbome su maisto tiekimu pobūviams (pagal individualią veiklą, nurašant leistinas sąnaudos 30 proc., 1 samdomas darbuotojas)

Atėjo laikas UAB. Veikla tik maisto tekimas pobūviams, t.y. penktadienį, šeštadienį, sekmadienį. Darbuotojai: direktorius ir virėja. Prekės užsakomos trečiadienį, pagaminama ir atiduodama pobūviui (tiek kiek svečių - tiek patiekalų) likučiai lieka tai, kas šaldiklyje, miltai, prieskoniai ir pan.

Kaip vykdyti apskaitą? Ar kalkuliacinės lentelės reikalingos? Ar reikalinga nurašinėti prekių netekimus (supuvo, sugedo)
Avatar
KJurate
6605
#1340497 2016-11-29 18:42 KJurate
Viskas priklauso nuo jūsų apskaitos politikos!
Kaip apsirašysite, taip ir bus!
Natūrali netektis yra galima 1%pajamų faktiškai patirtų nudžiūvimų, nupuvimų.
Bet tai jūsų buhalteris žinos,nes uabui jis privalomas

Mokymasis – tai patirtis. Visa kita – tik informacija. A. Einšteinas
861296231
Missing
GrazvydaLav
2
#1340498 2016-11-29 18:44 GrazvydaLav redaguota: 2016-11-29 18-48

KJurate rašė:


Viskas priklauso nuo jūsų apskaitos politikos!
Kaip apsirašysite, taip ir bus!
Natūrali netektis yra galima 1%pajamų faktiškai patirtų nudžiūvimų, nupuvimų.
Bet tai jūsų buhalteris žinos,nes uabui jis privalomas




Taip, buhalteris bus.

Gerai, technologinės kortelės yra, patiekalų kalkuliacines privalome turėti ar ne?
Ar pakanka penktadienį gauta 600 eur, šeštadienį 800 eur., išleista tiekėjams 600 eur. ?
Avatar
KJurate
6605
#1340499 2016-11-29 18:49 KJurate
Na, tai jūsų buhalteris ir pasakys ar pakanka, nes ne tik žaliavos bus, bet ir kiti kaštai..
Patikėkite, su maistu tikrai buhalteris turės jums ką pasakyti!

Mokymasis – tai patirtis. Visa kita – tik informacija. A. Einšteinas
861296231
Missing
raudonaskanu
2
#1343709 2016-12-30 18:32 raudonaskanu
Laba diena. Ar galiu traukti visas zaliavas is karto i sanaudas ir nevesti sandelio atsargu. Esu mazosios bendrijos vadovas ir buhalteris (vienintelis narys). Imones veikla isvaziuojamoji prekyba maistu is furgono.
Avatar
formyte
824
#1343710 2016-12-30 19:10 formyte
Galėti, tai galite :) Bet metų gale vis tiek turėsite inventorizuoti žaliavų likutį ir jį minusuoti iš sąnaudų. Nebent likutis yra nulinis smile

Missing
baksimieras
85
#1349175 2017-02-10 14:34 baksimieras
Sveiki, mieli kolegos. Perėmiau nadidelės kavinukės apskaitą, įsivedžiau tvarką, kad kasdien registruotų kiek ir kokių patiekalų pardavė. Už paskutinius 3 mėnesius reikės kūrybos nurašymams...

Kasdieniniam pardavimam viskas ok, tačiau būna banketai, tai banketams gal atskirai darot kalkuliacijas?

Noriu paklausti ką darote su neparduotu maistu? Ar kuri nors tą maistą atiduodate labdarai, tarkim seneliams? Kaip suforminti šitą reikalą, kad tiktų ir veterinarijai, ir VMI?


Ačiū iš anksto.
Missing
baksimieras
85
#1349178 2017-02-10 15:09 baksimieras
Ar galimas toks variatas, kad kasdieniniams pardavimams pagal meniu vedu kalkuliacinę lentelę ir pagal ją nurašau produktus.
O renginiui be kalkuliacinės lentelės nurašau tuos produktus, kokius turim ir naudojom banketui? Ruošiant banketą visuomet improvizuojama, tad kiekvienam sumuštinukui ruošti technologinę kortelę ir vesti klkuliacinę lentelę būtų užsiknisimas iki begalybės :D
Avatar
veren
265
#1380707 2018-01-12 11:11 veren
temoj seniai nediskutuota, bet gal atsirs dirbančių kavinėse ir tvarkančių atliekų apskaitą. pati niekad nedirbau su atlieku apkskaita, nes manau tai ne buhalterio darbas skaiciuot kiek ko iš atliekų ju sunaudojama ir pan, bet kadangi vyras satsidarė valgykla, teks išmokti :)
Klausimas toks, žinau, kad reikėdavo registruotis gamintojų ir importuotojų savade del vienakrtinių indų naudojimo. Dabar įdiegta GPAIS sistema, tai jei gerai suprantu, turiu įmonę joje užregistruoti ir joje pildyti duomenis apie sunaudotu svienkartinius indus? Registruojuosi kaip gamintojas?
Gal kas turite pvz aktą, kuriame su komisija snustatėte vienkartinės taros svorius?
Ačiū

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis

Šiuo metu lankosi 179 svečiai ir 1 nariai
Prisijungę nariai: Saule65