Ar darbuotojo avansu gautos sumos laikomos pajamomis ?

B
Balanse 290
2005-01-13 09:27 Balanse 2011-09-11 03-36
Perskaičiau VMI komentarą GPMĮ 2str. 14p. :"Pagal sudarytas sutartis už atliekamus darbus ar teikiamas paslaugas, perduodamas ar suteikiamas teises, parduodamą ar kitaip investuojamą turtą ar lėšas gyventojo avansu gautos sumos laikomos jo atitinkamos rūšies pajamomis. Nuo šių pajamų, jei tai yra A klasės pajamos (kokios pajamos priskiriamos A klasės pajamoms, nurodyta GPMĮ 22 straipsnyje), pajamų mokestį turi išskaičiuoti mokestį išskaičiuojantis asmuo, jei tai B klasės pajamos (kokios pajamos priskiriamos B klasės pajamoms, nurodyta GPMĮ 22 straipsnyje), mokestį turi sumokėti pats gyventojas. Tais atvejais, kai neįvykdęs sutartinių įsipareigojimų avansu gautas sumas gyventojas grąžina, tai nuo tuo pačiu mokestiniu laikotarpiu gautų ir grąžintų avansu gautų sumų išskaičiuotą pajamų mokestį gyventojui turėtų grąžinti mokestį išskaičiuojantis asmuo, kartu patikslindamas ir atitinkamo mėnesio Mėnesinę pajamų mokesčio, išskaičiuoto iš A klasės pajamų, deklaraciją. Nuo skirtingais mokestiniais laikotarpiais gautų ir grąžintų avansu gautų sumų išskaičiuotą pajamų mokestį gyventojas galėtų susigrąžinti pateikdamas patikslintą atitinkamo mokestinio laikotarpio Metinę pajamų mokesčio deklaraciją. Tokiu atveju mokestį išskaičiuojantis asmuo taip pat turėtų patikslinti Pajamų mokesčio, išskaičiuoto iš A klasės pajamų, deklaraciją.
Kyla klausimas ar VMI nori pasakyti, kad išmokėti avansai darbuotojui įvairiems atsiskaitymams yra traktuojami pajamomis?
R
Raspad 34
2005-01-13 09:33 Raspad
O kur čia paminėti darbo santykiai smile
Čia rašoma apie: "Pagal sudarytas sutartis už atliekamus darbus ar teikiamas paslaugas, perduodamas ar suteikiamas teises, parduodamą ar kitaip investuojamą turtą ar lėšas.."
B
Balanse 290
2005-01-13 09:38 Balanse
Taip darbo santykiai nepaminėti, bet rašo apie pajamų rūšį, o A klasės pajamos yra ir su darbo santykiais susijusios pajamos.
R
Raspad 34
2005-01-13 10:11 Raspad 2011-09-11 03-36
"Perskaičiau VMI komentarą GPMĮ 2str. 14p. :"Pagal sudarytas sutartis už atliekamus darbus ar teikiamas paslaugas, perduodamas ar suteikiamas teises, parduodamą ar kitaip investuojamą turtą ar lėšas gyventojo avansu gautos sumos laikomos jo atitinkamos rūšies pajamomis. Nuo šių pajamų
, jei tai yra A klasės pajamos..." smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui