Didelio zmogaus mazos problemos

8
88 255
2005-01-20 20:38 88
arba atvirksciai??? mazo zmogaus dideles problemos???

Tuoj grisime - tikriausiai smile ir bandysime isspresti smile
8
88 255
2005-01-20 21:00 88
reikalas tox: daleiskime, mazas zmogutis AS nutare pradeti savo sioki-toki versliuka. Suskaiciavo, primete, ivertino, padare isvada "gal, gausis" ir bandys. Tikriausiai. smile Bet gi, pasirodo, skaiciuojant, iskyla aibe-ne-aibe, bet bent desimt klausimu. Taigi kur su visais tais klausimais kreiptis??? Nejau vien tax.lt???

- ar galima patentininkui issinuomoti patalpas is fizinio asmens? ir kas is dveju tada turetu moketi 15% is nuomos mokescio?
- o kaip nuomotis vienas patalpas, jei patentininku, jose dirbanciu, butu du?
- ar galima patentininkui issinuomoti is imones kasos aparata?
- o kaip nuomotis viena kasos aparata, jei patentininku bus du?
- ar reikia keisti patalpu statusa, jei iki siol ten prekiavo kosmetika, o dabar pardavines fasuotus maisto produktus (na, cia mes zinom, kad reikia kreiptis i Siesiku g-ve, galima net telefonu, ir ten atsako)

-bet kaip su pirmais klausimais? juk Juozapaviciaus g-veje informuoja tik mokestiniais klausimais...
Ir cia kyla klausimai zmonems, kurie zino ka paklausti ir kur paklausti (beveik zino smile ) -dideli zmones, zodziu smile smile . O kaip pradeti bizni zmonems, kurie nieko nezino, bet labai nori ??? Ar tokiems nepriklauso noreti? ar nepriklauso bizniauti?
Et, nebendant politikuoti, pagalvokime! Ar yra kas padeda islaisvinti asmenine iniciatyva ir verstis???
Kur tokia institucija???
tiek butu tu klausimu.

Ak, kodel patentininkai? kodel du? O kam man imone, kol nezinau, kaip jai seksis? Ir vienut vienutelis kaip pilietis bizni jau apturejau. Isitikinau, kad tokiems nenumatyta biznio cia. Tai kodel nepabandzius dabar dviese? smile. Taip bandant juk galima ir iki stambios imones susivystyti? smile. Turint tik truputi laiko ir tiek pat proto. smile
austa austa 4318
2005-01-20 21:36 austa
- galima. Deklaruos ir 15% mokės gaunantis pajamas už nuomą.
- be komentatų
- ne
- be komentarų
- pirmą kartą girdžiu smile apie patalpų statusą ir jų keitimą

ir pasiskaitymui... smile

nauja.vmi.lt/index.aspx?itemId=20631
Daja Daja 1028
2005-01-21 08:41 Daja
Dėl patalpų statuso. Prekiaujant maisto produktais reiks "higieninio" leidimo. O norint gauti leidimą reikės patalpų planų. O planuose turėtų būti parašyta, kam tinkamos patalpos. Taip kad patalpų "statusas" yra.
8
88 255
2005-01-21 13:42 88
miela "austa", Jusu "ne" po trecio bruksnio skamba tiek itikinamai, kad tikrai suprantu, kad "ne". Bet kodel? Neatsako Juozapaviciaus, neatsako Verkiu, neatsako medziaga, isdestyta Jusu nuorodoje smile
Belieka tiketis, kad pastebesite si sirdies sauksma ir atsakysite issamiau. Zinoma, atsakys teisininkas. Bet kam klausti, jei zinai "ne"...
Imone. smile smile smile Turejome. Mateme. smile smile smile

Vakar gera sakinuka maciau delfiuose: 90% imoniu bankrutuoja po penkiu metu; is likusiu % 90% bankrutuoja po sekanciu penkiu.

Imones ne daug kam rupi. Nepasakius griezciau.
Nius, zvakute? dar neuzgesus??
austa austa 4318
2005-01-21 14:33 austa 2011-09-11 03-36

88 rašė: miela "austa", Jusu "ne" po trecio bruksnio skamba tiek itikinamai, kad tikrai suprantu, kad "ne". Bet kodel? Neatsako Juozapaviciaus, neatsako Verkiu, neatsako medziaga, isdestyta Jusu nuorodoje smile
Belieka tiketis, kad pastebesite si sirdies sauksma ir atsakysite issamiau. Zinoma, atsakys teisininkas. Bet kam klausti, jei zinai "ne"...
Imone. smile smile smile Turejome. Mateme. smile smile smile

Vakar gera sakinuka maciau delfiuose: 90% imoniu bankrutuoja po penkiu metu; is likusiu % 90% bankrutuoja po sekanciu penkiu.

Imones ne daug kam rupi. Nepasakius griezciau.
Nius, zvakute? dar neuzgesus??


Statistika rodo, kad vistiek bankrutuosit... smile gal nepradėkit..Nebent įeisit į tą 10% laimingųjų, tuomet smile

- ne smile Kiek domėjausi verslo liudijimais pirkimo - pardavimo kvitas, tai vienintelis dokumentas fiksuojantis pirkimą - pardavimą.
*************
Įsigydamas verslo liudijimą gyventojas privalo įsigyti ir prekių (paslaugų) pirkimo-pardavimo kvitų knygeles bei turėti jas prekių pardavimo ar paslaugų teikimo vietoje. Prekių (paslaugų) pirkimo-pardavimo kvitų galima įsigyti AVMI. Jų forma ir pildymo tvarka patvirtinta VMI prie FM viršininko 2002 m. gruodžio 31 d. įsakymu Nr. 379 „Dėl prekių (paslaugų) pirkimo-pardavimo kvito formos bei šių kvitų pildymo taisyklių patvirtinimo“.
*************
Gyventojai, įsigiję prekybos verslo liudijimus, parduodami prekes (paslaugas) gyventojams, įsigijusiems prekybos verslo liudijimus, privalo išrašyti prekių (paslaugų) pirkimo-pardavimo kvitus, o kitiems pirkėjams šie kvitai turi būti išrašomi jų pageidavimu. Kvitą turi išrašyti prekių pardavėjas. Pirmasis kvito egzempliorius turi būti duodamas prekių pirkėjui, o antrasis – lieka pardavėjui.
*************
O, kaip jūsų verslo liudijime galima veikla skamba?
8
88 255
2005-01-21 15:36 88
o-ba-na smile
Gerb AUSTA!
tai kas dabar gaunasi? verslininkas-saviveiklininkas-fotografas, pagal sutarti atlikes reklaminei imonei paslaugas, israses PASLAUGU ATLIKIMA PATVIRTINANTI (jusu mineta) prekiu - paslaugu pirkimo-pardavimo kvita, ir paprases sumoketi uz paslaugas jam i saskaita, praso NETEISETAI ???

imones nedaug kam rupi, o jau individualistu, matau, nieks nei supranta, nei ruosiasi smile (-dzoukas, sorry)

Yra taisykles, reglamentuojancios mazmenine PREKYBA PREKEMIS. Pagal tas taisykles mazmenineje prekyboje PRIVALOMAS KASOS APARATAS.
Maniau, Jus atsakete "ne" i tai, kad patentininkas negali nuomotis kasos aparato is imones. Turbut, teisingai Jus supratau. Bet. Kaip tada su tuo fotografu??? Manote, prekiu -paslaugu pirkimo kvitas patvirtina pinigu gavimo fakta, o ne prekiu pardavimo (perdavimo) - paslaugu suteikimo momenta?
R
Riencia 487
2005-01-21 15:39 Riencia
Nelabai nusimanau sioje srityje, bet gal paprasciau kokia Individualia imone isteigti?
8
88 255
2005-01-21 15:46 88
biski susipyle i viena du atskiri klausimai (mazmenine prekyba ir fotografo paslaugos), bet todel, kad Austos atsakymas sukele nauju klausimu smile

Ne. nepaprasciau. Atsakysiu, kodel. Imones atidarymas- uzdarymas- veikla kainuoja, ir nemazai.
O reikalas tame, kad egzistuojanti imone nori isbandyti nauja prekybini taska; pigiausiu budu. Buvo ToKIA ideja, bet teks atsisakyti.
D
DaivaP 5457
2005-01-21 15:47 DaivaP
Yra kas nuomoja kasos aparatus smile : www.skaita.lt/prod02.htm
Niekada nemaniau, kad tai legalu. Ir ar apsimoka, jei jis reikalingas kiekvieną dieną smile Nuomočiau tik per kokią parodą ar šventę paprekiaut
austa austa 4318
2005-01-21 16:21 austa 2011-09-11 03-36

88 rašė: biski susipyle i viena du atskiri klausimai (mazmenine prekyba ir fotografo paslaugos), bet todel, kad Austos atsakymas sukele nauju klausimu smile

Ne. nepaprasciau. Atsakysiu, kodel. Imones atidarymas- uzdarymas- veikla kainuoja, ir nemazai.
O reikalas tame, kad egzistuojanti imone nori isbandyti nauja prekybini taska; pigiausiu budu. Buvo ToKIA ideja, bet teks atsisakyti.


Pirmiausia kreipkis į VMI su klausimu ar jūsų norimai veiklai yra toks verslo liudijimas. Galvoju, kad tuo kuo norite užsiimti teks ką nors "brangiau" sugalvoti. smile

Turiu čia tokį tik gali buti šiai dienai kiek pakoreguotas. KLASIFIKATORIUS-nauj.zip
8
88 255
2005-01-22 11:25 88
- ar galima patentininkui issinuomoti is imones kasos aparata ir vykdyti mazmenine prekyba is stacionaraus tasko (patalpu) taip, kaip to reikalauja operaciju su grynaisias pinigais taisykles (ar kazkas panasaus- smile - aptarnauti pirkejus su kasos aparatu? Juk miesto parduotuvyte butu, tai negi dabar prekiu-paslaugu pirkimo-pardavimo kvitus rasines???

- ar gali verslininkas-saviveiklininkas-fotografas, pagal sutarti atlikes reklaminei imonei paslaugas, israses PASLAUGU ATLIKIMA PATVIRTINANTI (jusu mineta) prekiu - paslaugu pirkimo-pardavimo kvita, prasyti sumoketi uz paslaugas jam i saskaita ???

IKI SIOL NERADAU ATSAKYMU NIEKUR !!! (norejau uz dyka, smile )

O kazkoks zmogelis iesko Klasifikatoriaus...
се ля ви smile
E
Emma 1993
2005-01-22 13:05 Emma
Man Jūsų problemos atrodo tiesiog vaikiškos ir netgi juokingos ir tikrai nevertos tokio mandro temos pavadinimo.
Nueinate į savo miesto VMI konsultacinį kabinetą ir į visus tuos klausimus bus atsakyta iš karto ir irgi VELTUI. Paprašykite, kad raštu surašytų kur konkrečiai apie tai dar galima ir pačiam paskaityti, nes vieną kartą išgirdęs gali ir neatsiminti ir ne taip suprasti. Viskas, kokios dar problemos?
Kodėl žmonės šiame forume, nesusiduriantys su tokiais dalykais, turi speciailiai dėl Jūsų skaityti ir domėtis tam, kad Jums paaiškinti? Tuo labiau, kad tikrai mėgina paaiškinti nuoširdžiai. Ir po to dar būti nelaimingam ir nepatenkintam, pasakyčiau netgi nemandagu smile.
8
88 255
2005-01-22 15:35 88
Emma, man Jusu nepasitenkinimas atrodytu itartinu, jei neatrodytu juokingu.

Miesto VMI konsultaciniame skyriuje panaikino 25% etatu: jei dar pries du menesius ten konsultavo 4, dabar konsultuoja 3. Eile is 15 laukianciu, kiekvienas is kuriu uztrunka vidutiniskai 15 min.- suskaiciuokite, kiek teko laukti. Ir dar isivaizduokite, kokio atsakymo i konkriecius klausimus sulaukeme, jei pasakysiu, kad atsakinejo vos ne Jusu tonu, ir Gerb.Austos stiliumi: skaitikite Klasifikatoriu, jei jau tiksliai nezinau, ar Prekiu-paslaugu pirkimo-pardavimo kvitas atstoja saskaita-faktura ar kasos pajamu orderi.
Pasiunte mus, Gerb. Emma. Eisime. Ieskosime. Ir negedinkite manes. As tik eilini karta pasakiau, kad eiliniam pilieciui cia nieks neveikia, kaip turetu veikti, lupant ohoho kokias sumas is to pacio mazo piliecio.
Atsiprasau, jei kam nemalonu girdeti. Itikinu, kad patirti daug nemaloniau smile smile
E
Emma 1993
2005-01-22 16:32 Emma 2011-09-11 03-36
Užuojauta, tik nelabai tikiu, kad taip jau ir buvo. Ir gaila man Jūsų nei kiek nepasidarė:). Jau atleiskite, nieko asmeniško:).
Jei jau aplink visi nemokami konsultantai chamai ir nedraugiški, tai pilna mokamų kabinetų, tokia paprasta konsultacija milijonų nekainuos - viena, o antra - aplamai verslas kainuoja pinigų, neturint visai nieko - nenusiteikus nieko išleisti - vargiai ką nors rimto uždirbsi:).
Žmonės duoną su sviestu, padedant tokiems klausinėtojams kaip Jūs, valgo ;). Nuoširdžiai linkiu sėkmės:).

Tarp kitko VMI galima ir raštu klausimus užduoti:).
nauja.vmi.lt/lt/?itemId=1003177
8
88 255
2005-01-22 18:35 88
Uzuojauta priimta. O tuo linku linkiu susirasineti rimtesniais klausimais. Kad didesnis gautusi efektas.

Emma, *visi rimti bizniai daromi tik nenusiteikiusiais nieko isleisti*. Gal, dar sutiksite rimtus biznierius. Jus, turbut, dar siek tiek jauna? smile
E
Emma 1993
2005-01-22 18:46 Emma 2011-09-11 03-36
Linkiu, kad šiuo linku tikrai kažkas rimtas ir nusimanantis atsilieptų ir patartų kaip iš nieko padaryti gerą biznį:). Būna juk kai kada ir taip, sutinku:).
Apie biznierius nusimanau tik tiek, kad man patinka vyrai biznieriai, turintys pinigų ;), tokių, kurie turėtų tiek pinigų, kad jau būtų galima juos ir mylėti (rimtų biznierių:)) tikrai sutikti neteko:). To ir Jums linkiu:).
Pinigų, ne moterų, mylinčių turtingus biznierius;).
8
88 255
2005-01-22 19:12 88
aciu, miela Emma smile
Is tiesu, gerai, kad nepalinkejot moteru - butu net per daug, jei Jusu palinkejimai pildosi smile

Ir kur gi cia parasyta IS NIEKO ??? Na, tikrai nematau smile
E
Emma 1993
2005-01-22 19:18 Emma
Gerai, tegul ne iš NIEKO:). Sėkmės:).
Atsiprašau, jei kažkiek buvau suirzusi, bloga diena man šiandien:(, nereikėjo išvis su niekuo kalbėti, bet kalbėjau:(.
8
88 255
2005-01-22 21:27 88
Viskas tvarkoj. Protingi zmones visada susisneka smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui