Darbo santykiai ir jų teisinio reglamentavimo ypatumai

P
pagrandukas 119
2005-03-18 09:18 pagrandukas 2011-09-11 03-40
Pas mus idv imones savininkas A
prieme darbuotoja B imones vadovo pareigom, po to tas imones vadovas B prieme im. savininka pvz. darbuotoju. Bet sodroj priemimo neprieme, pasake kad savininkas pats save priimti i darba negali, nors pasirase imones vadovas B., ir jokiu paaiskinimu. Negalima ir viskas.
A
angelka 2790
2005-03-18 10:03 angelka
Pratęsiant šią diskusiją, galiu pasakyti štai ką, SODRA tikrai kabinėjasi prie to ir nepriima tokių priėmimų. Šitą žinau tikrai. Dėl įmokų :IĮ savininkų minimalus socialinio draudimo įmokų dydis kas mėnesį šiuo metu yra 86-161 Lt.(priklausomai nuo įmonės pelno). Jei dirbų pagal darbo sutartį už minimalų atlyginimą būtų 170 Lt. Tokie čia ir skirtumai.
Dabar dėl susirašinėjimo su darbo inspekcija, nežiūrint to, kad teritorinė darbo inspekcija žodžiu konsultavo, kad IĮ savininkas gali save įsidarbinti pagal darbo sutartį savo įmonėje, paprašius parašyti tai raštu, gavau priešingą atsakymą. Na bet kadangi aš turiu angelišką kantrybę smile , susirašinėjimą su darbo inspekcija tęsiau. Klausiau konkrečioje situacijoje kaip elgtis, kada IĮ , kurioje vienas savininkas dirba, pertvarkoma į UAB, kaip ir kas eks IĮ savininką jau kaip UAB direktorių turi įdarbinti. Atsakymas buvo aptakus, citata iš Akcinių bendrovių įstatymo: "... sutartį pasirašo akcininkų įgaliotas asmuo..." Klausimas liko atviras, nuomonės matyt šiuo klausimu darbo inspekcija neturi.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui