UAB Steigimas

A
aukseliss 24
2010-02-03 17:04 aukseliss
sveiki forumieciai, gal galetumete padeti paprastu klausimu? smile jeigu vis delto nusprendziau pirkti 10 metu veikusi UAB, tai koks yra pirkimo procesas ir kiek laiko tai uztrunka? negi uztenka perrasyti imones perregistravimo dokumentus, [patvirtinti pas notara ir ja jau turiu? dekui is anksto uz issamuma smile
Rainis Rainis 15057
2010-02-03 17:16 Rainis 2011-09-11 06-37

aukseliss rašė: sveiki forumieciai, gal galetumete padeti paprastu klausimu? smile jeigu vis delto nusprendziau pirkti 10 metu veikusi UAB, tai koks yra pirkimo procesas ir kiek laiko tai uztrunka? negi uztenka perrasyti imones perregistravimo dokumentus, [patvirtinti pas notara ir ja jau turiu? dekui is anksto uz issamuma smile

Perkate ne UAB'ą ar jo perregistravimo dokumentus, o to UAB'o akcijas.
Perkate iš akcininkų - fizinių asmenų.
Jei norite, galite pirkimo sutartis tvirtinti notariškai, bet tai nebūtina.
Jei būsite vienintelis akcininkas, reikės užpildyti tam tikrą formą ir apie tai pranešti registrų centrui.
Ir viskas - jūs jau savininkas, galite tvarkytis - palikti tą patį direktorių arba jį atleisti, ir taip toliau.
C
Cecilia 681
2010-02-03 17:42 Cecilia
Na va, Colop patarimu perskaičiau šitą temą (tik jau ne nuo pirmo puslapio.. :) beveik baigiu susidėlioti mintis :)
Dabar toks klausimas.
Ar įstatinį kapitalą į kaupiamąją sąskaitą turi įnešti akcininkas (įmonėje bus vienintelis akcininkas ir paskirtas direktorius (ne akcininkas)) ar įstatinį kapitalą gali įnešti būsimas direktorius? Kas turi apmokėti išlaidas notarui ir registrų centrui? Ar galima steigimo akte nurodyti, kad kapitalą įneš, ir išlaidas apmokės toks ir toks asmuo (NE akcininkas)?
C
Colop 13606
2010-02-03 17:53 Colop 2011-09-11 06-37
Dėl įstatinio kapitalo painiai čia kažkaip ;)
geriausia kad ineštų akcininką. Jei direktorius - tada įgaliojimo jam reikės kiek pamenu...
Kapitalui vienokia tvarka.
Steigimo išlaidoms kitokia tvarka.
Steigimo išlaidos bus išrašomos sąskaitose, kaip fiziniam asmeniui.
Pagal tai steigimo akte (jei neklystu) būna nurodyta koks kompensavimo mechanizmas. už tas patirtas išlaidas. :)

šaunuolė, kad daug skaitote :) aš šitą temą irgi beveik visą perskaitęs esu :)



Cecilia rašė: Na va, Colop patarimu perskaičiau šitą temą (tik jau ne nuo pirmo puslapio.. :) beveik baigiu susidėlioti mintis :)
Dabar toks klausimas.
Ar įstatinį kapitalą į kaupiamąją sąskaitą turi įnešti akcininkas (įmonėje bus vienintelis akcininkas ir paskirtas direktorius (ne akcininkas)) ar įstatinį kapitalą gali įnešti būsimas direktorius? Kas turi apmokėti išlaidas notarui ir registrų centrui? Ar galima steigimo akte nurodyti, kad kapitalą įneš, ir išlaidas apmokės toks ir toks asmuo (NE akcininkas)?
C
Cecilia 681
2010-02-03 18:01 Cecilia
Aišku.. geriausia, kad pinigus įneštų akcininkas :)
Toliau.. bandau užpildyti steigimo aktą, bet nesupratau, ką reikia įrašyti III. dalies 6 punkte? Akcininko vardą ir pavardę? Direktoriaus vardą ir pavardę? Ar tik žodį "akcininkas" arba "vadovas"? ...
C
Colop 13606
2010-02-03 18:04 Colop 2011-09-11 06-37
arba akcininką, arba vadovą ten įrašote.
(geriau manyčiau akcininką, jei skirtingi asmenys :)


Cecilia rašė: Aišku.. geriausia, kad pinigus įneštų akcininkas :)
Toliau.. bandau užpildyti steigimo aktą, bet nesupratau, ką reikia įrašyti III. dalies 6 punkte? Akcininko vardą ir pavardę? Direktoriaus vardą ir pavardę? Ar tik žodį "akcininkas" arba "vadovas"? ...
C
Colop 13606
2010-02-03 18:07 Colop 2011-09-11 06-37
buvau įdėjęs rekomendacijas, paaiškinimus. eikite į temą
tax.lt/modules.php?name=Forums&file=v...

ir susiraskite 42 puslapį. jame bus žinutės, parašytos
Colop 2010-01-27 21:41
:)

Galbūt tada Jums bus kažkiek aiškiau :)



Cecilia rašė: Aišku.. geriausia, kad pinigus įneštų akcininkas :)
Toliau.. bandau užpildyti steigimo aktą, bet nesupratau, ką reikia įrašyti III. dalies 6 punkte? Akcininko vardą ir pavardę? Direktoriaus vardą ir pavardę? Ar tik žodį "akcininkas" arba "vadovas"? ...
C
Cecilia 681
2010-02-03 18:40 Cecilia
Ačiū, buvau parsisiuntusi tas rekomendacijas, bet kad užmiršau, jog turiu :)) Gal kartais iš atminties žinosit, ar yra reglamentuota per kiek laiko turi būti paskirtas įmonės vadovas ir kompensuotos jo patirtos steigimo išlaidos?
C
Colop 13606
2010-02-03 18:44 Colop 2011-09-11 06-37
paskirtas vadovas turi buti man atrodo iki pirmojo dokumento, kuriame vadovas pasiraso. (kad ir antspaudo pirkimas).. nes vadovas ant saskaitos jau pasiraso - reiskia dirba jau imoneje :) nors imone tik kuriasi dar...

o kompensavimo mechanizmas tai dazniausiai per 30 dienų buna nurodytas... bet manau jūs turite teise nurodyti ir kita termina :)


Cecilia rašė: Ačiū, buvau parsisiuntusi tas rekomendacijas, bet kad užmiršau, jog turiu :)) Gal kartais iš atminties žinosit, ar yra reglamentuota per kiek laiko turi būti paskirtas įmonės vadovas ir kompensuotos jo patirtos steigimo išlaidos?
C
Cecilia 681
2010-02-03 19:24 Cecilia
O mokestį už įmonės registravimą kada reikia sumokėti? Prieš einant pas notarą? Ar jau po notaro, kai visus dokumentus reikia nešti į registrų centrą ir tada iškart sumokėti (priduodant dokumentus)?
C
Cecilia 681
2010-02-03 19:44 Cecilia 2011-09-11 06-37
Daugmaž susidėliojau, ką reikia užpildyti, jei nesunku patikrinkit, ar nieko nepraleidau.

1. Registruojamas įmonės pavadinimas (NEBŪTINA). Pavadinimo pasitikrinimas: www.registrucentras.lt/jar/p/ Iš anksto užpildoma JAR-5 forma. Beje, šią formą galima užpildyti namie, galima ir registre (+ 30 ct.)Užregistruoti pavadinimą gali bet kas. Su savimi tas asmuo turi turėti asmens dokumentą. Vėliau reikės sutikimo perleisti įmonės pavadinimą. Pažyma atsiimama sekančią dieną. Paslaugos kaina 56 Lt.

2. Įmonės buveinės adresas. Įmonė privalo turėti registracijos adresą, todėl notarui teks pristatyti ir adresu esančių patalpų savininko notariškai patvirtintą sutikimą (arba tiesiog savininkui kartu ateiti). Jei buveinės patalpos yra įkeistos bankui (tarkim pirktos paėmus paskolą), reiks banko sutikimo šias patalpas naudoti kaip įmonės buveinę (patarimas: rašant bankui prašymą, nurodykite, kad patalpos nebus naudojamos gamybinei veiklai vykdyti). Patalpų savininkui, pačiam steigiančiam juridinį asmenį, pažyma apie patalpų suteikimą nereikalinga, tačiau būtina pateikti dokumentus, patvirtinančius jo nuosavybės teises į šias patalpas.

3. Vienintelio akcininko sprendimas. Surašomas vienintelio akcininko sprendimas dėl įmonės steigimo. (kiek reikia turėti egzempliorių?)

4. Užpildomas steigimo aktas. Gavus pažymą dėl pavadinimo iš JAR, galima jį drąsiai rašyti į steigimo dokumentus.

5. Įstatinio kapitalo įnašas. Akcininkas kartu su steigimo aktu (notaro nepatvirtintas?) turi eiti į banką ir atsidaryti kaupiamąją sąskaitą. Sumokėti pinigus už akcijas - įnešti grynais pinigais. Bankas išduos . Kartais jo užtenka, bet dažniausiai reikia pažymos apie pinigus esančius sąskaitoje. Kartais pažymos paruošimas užtrunka kelias dienas. Pažymos kaina 30-40 Lt.

6. Užpildomi įstatai ir JAR formos. Forma JAR-1, Forma JAR-VO-V, Forma JAR-T, Forma JAR-PP.

7. Dokumentų pridavimas notarui. Pas notarą iš esmės gali ateiti tik direktorius (ar tikrai?) (jis turi turėti su savimi visus steigimo dokumentus, kuriuos pasirašė akcininkas), nes akcininko parašas nėra tvirtinamas notaro. Notarui reikalingi dokumentai: Steigimo aktas (3 egz.), Įstatai - 3 egz., Vienintelio akcininko sprendimas - 1 egz., Pažyma iš JAR dėl pavadinimo, galima pridėti ir sutikimą dėl vardo perleidimo, jeigu įtraukė ne steigėjas, asmens dokumentas (akcininko paso kopija), sutikimas dėl įmonės adreso. Jeigu registracijos vieta ne steigėjo, turi kartu eiti patalpų savininkas ir leisti registruoti. Notaro paslaugos nuo 380 Lt.

8. Dokumentų pridavimas Registrų centrui. Po notaro einate į JAR ir paduodate voką (įstatai 2 egz., steigimo sutartis, JAR formos), kurį notaras duos. Kaina 198 Lt. Po 7 kalendorinių dienų atsiimame dokumentus. Įmonė – oficialiai įregistruota.

9. Antspaudo užsakymas. Gavus registravimo dokumentus, einate antspaudo. Jeigu užsako ne vadovas, reikia įgaliojimo. Apvalaus antspaudo gamybai pateikiama registravimo kopija ir asmens dokumentas. Prašymas užpildomas vietoje. (nors jo ne visur 100 proc. reikalauja). Jeigu užsako ne direktorius - tada tai valytojai ar vairuotojui ar buhalteriui surašote laisvos formos įgaliojimą, kuriame nurodote asmens kodą, vardą, pavardę, ir parašote, kad jį įgaliojate užsakyti ir atsiimti tokios ir tokios įmones tokį ir tokį antspaudą. Antspaudą padaro per 1 dieną. Kaina 60-90 Lt.

10. Sąskaitos perregistravimas. Vadovas eina į banką ir perregistruoja sąskaitą į atsiskaitomąją. Reikalingi dokumentai: registracijos pažymėjimas, įstatai, antspaudas, direktoriaus pasas. Dar ko nors reikia? Buhalterio pasas reikalingas, tik tuomet, jei yra suteikiamas jam parašas banke.

11. Įregistravimas mokesčių mokėtoju. Įmonė turi pateikti prašymą įsiregistruoti mokesčių mokėtoja per 5 dienas nuo įmonės įsiregistravimo juridinių asmenų registre arba, jeigu subjekto registravimas minėtame registre įstatymais nenumatytas, nuo veiklos pradžios. Pateikiama FR0791 forma, galima internetu. (Bet prieš tai reikia sudaryti sutartį su VMI dėl duomenų teikimo el.būdu?)

12. Dokumentų perdavimas vadovui. Per 7 dienas nuo Bendrovės įregistravimo Juridinių asmenų registre dokumentus, sudarytus steigiamos Bendrovės vardu, bei su Bendrovės steigimu susijusius dokumentus perduoti Bendrovės vadovui perdavimo aktu.
C
Colop 13606
2010-02-03 20:19 Colop 2011-09-11 06-37
dėl steigimo mokesčių susitarimo reikalas.
advokatui - iš anksto.
jar - iš anksto irgi kiek pamenu.


Cecilia rašė: O mokestį už įmonės registravimą kada reikia sumokėti? Prieš einant pas notarą? Ar jau po notaro, kai visus dokumentus reikia nešti į registrų centrą ir tada iškart sumokėti (priduodant dokumentus)?
C
Colop 13606
2010-02-03 20:20 Colop
jūsų veiksmų plano patiktinti negaliu. neturiu tokios galingos kompetencijos.
bet kiek perskaičiau.. lyg ir niekas neužkliuvo :)
C
Cecilia 681
2010-02-03 20:30 Cecilia 2011-09-11 06-37

Colop rašė: jūsų veiksmų plano patiktinti negaliu. neturiu tokios galingos kompetencijos.
bet kiek perskaičiau.. lyg ir niekas neužkliuvo :)


Na gal kaip nors prasisuksiu su tokiu veiksmų planu :)) Nebent dar kas nors turėtų kokių pastebėjimų... :)
C
Colop 13606
2010-02-03 20:34 Colop
Rytoj darbo metu pakartokite savo planą dar kartą šioje temoje :)
tada gal kas nors darbo metu parašys daugiau pastebėjimų :)
yra pora man neaiškių vietelių.... bet gal taip ir yra kaip parašėte :) smile smile smile
C
Cecilia 681
2010-02-03 20:37 Cecilia 2011-09-11 06-37

Colop rašė: Rytoj darbo metu pakartokite savo planą dar kartą šioje temoje :)
tada gal kas nors darbo metu parašys daugiau pastebėjimų :)
yra pora man neaiškių vietelių.... bet gal taip ir yra kaip parašėte :) smile smile smile

nu reikės, kaip sakot, rytoj pabandyti :) rinkau aš čia viską iš šitos temos, bet gal kažką ir ne iki galo supratau :))
C
Colop 13606
2010-02-03 20:47 Colop
Šiaip galvą turite gerą :)
labai greitai ir labai nemažai perpratotte :)))
aš daugiau laiko sugaišau :))) ir tai dar man kyla kasdien klausimų :)
smile
C
Cecilia 681
2010-02-03 20:47 Cecilia
Beje, ačiū Jums Colop už nuoširdžią pagalbą :) bent jau užvedėt ant teisingo kelio :)
C
Cecilia 681
2010-02-03 20:49 Cecilia 2011-09-11 06-37

Colop rašė: Šiaip galvą turite gerą :)
labai greitai ir labai nemažai perpratotte :)))
aš daugiau laiko sugaišau :))) ir tai dar man kyla kasdien klausimų :)
smile

Nu jau baikit.. išgirsit čia dar mane... :)) nepratusi aš taip :))
C
Colop 13606
2010-02-03 20:52 Colop 2011-09-11 06-37
Priprasit :)
mes tarpusavyje šiaip šitame forume turime ir temą DURNYNAS....
jei kada slėgs meilė ar kankins užsikimšusi kriauklė - mes visi ten Jūsų visada lauksime :)


(sooory už reklamą :)


Cecilia rašė:
Nu jau baikit.. išgirsit čia dar mane... :)) nepratusi aš taip :))
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui