Ar gali individuali įmonė vykdyti automobilių laikiną įvežimą perdirbti?

R
Rolasss 8
2005-03-19 15:31 Rolasss
Gal kas žinote kur galėčiau rasti informacijos apie tai? Norėčiau sužinoti kur reiktų kreptis dėl leidimo įvežti automobilius iš JAV laikinam perdirbimui, bei kokie dokumentai reikalingi perrašant automobilį exportui į tarkim Rusiją ir panašiai... Iš anksto dėkoju už suteiktą informaciją.
S
Smart 107
2005-03-19 18:46 Smart
cia daugiau klausimas muitines tarpininkams o ne buhalteriams... smile

ne labai supratau, ka reiskia "perdirbimas" - ar tai dauztu amerikonisku masinu ivezimas i lt tikslu jas suremontuoti ir po remonto parduoti i Rusija?
R
Rolasss 8
2005-03-20 10:53 Rolasss
taip, jus visiskai teisus, tai yra dauztu amerikonisku masinu ivezimas i Lietuva perdirbimo tikslais (remontui ir t.t.) ir po to exportu i Rusija ir panasiai.
O kur galeciau paskelbti savo klausima i kuri muitines tarpininkai atsakytu? gal cia yra panasus forumas ar kazkas panasaus?
Is anksto dekoju...
Loreta Loreta 28574
2005-03-20 11:19 Loreta
Geriausia kreiptis į pačią teritorinę muitinę. Kiek teko neakivaizdžiai susidurti su laikinais įvežimais - importo mokesčiai įvežus nepriskaičiuojami. Laikinas įvežimas forminamas tiesiogiai muitinėje ir duotas terminas lygtai dviems mėnesiams (bent taip buvo iki šiol), per kurį automobilis privalo būti išgabentas į trečią šalį (eksportuotas). Šis terminas vėliau gali būti pratęstas. Per visą laikino įvežimo laiką oficialiai auto laikomas muitinės sandėliuose, kol atsiranda klijentas. Tai oficialiai. Iš tiesų susitari, ir jį pasiimi pas save remontui.
Nepardavus per nustatytą terminą, arba pardavus Lietuvoje, muitinė priskaičiuoja visus reikalingus mokesčius, kuriuos ir susimoki.
S
Smart 107
2005-03-20 17:12 Smart
taip Loreta yra visiskai teisi.

Turek omeny, kad:
1. laikino ivezimo procedura gali iforminti tik muitines tarpininko pazymejima turintis asmuo.
2. laikinas ivezimas gali buti iformintas LR juridiniam asmeniui, kuris yra muitines sandelio nauduotojas (ty turi pasirases tiesiogine sutarti su muitine /reikes draudimo/ arba yra D tipo muitinio sandelio nuomininkas)
3. jei nori forminti laikina ivezima i offshore'a, tai yra imanoma tik jeigu offshore'as turi LR muitines leidima.

tad kad del tokiu klausymu geriau pasidometi pas muitines tarpininkus, jie tau praktinius patarimus isdestys.

tai o is kur a/m? atvyksta kntriuose per klaipedos uosta?
R
Rolasss 8
2005-03-20 21:55 Rolasss
aciu Jums uz Jusu pastangas man padeti :)
siaip kiek zinau laikinas ivezimas yra forminamas pusei metu su galimybe pratesti, o del automobiliu laikymo muitines sandeliuose, tai manau, kad Jus labai klystate, nes logiskai galvojant, kaip dauztas automobilis gali buti tvarkomas, kai jis stovi muitines sandelyje???
Bet siaip mane labiau domintu, kur galima gauti ta laikino ivezimo leidima? Ir ar individuali imone gali ji gauti, ar butinai turi buti UAB'as??? Va cia yra didziausia dilema...
Loreta Loreta 28574
2005-03-20 22:11 Loreta
Laikiną įvežimą ir formina pati muitinė. O IĮ tikrai gali tai daryti, ne tik UAB. Aš turiu IĮ, ir mes ne kartą forminome.
O dėl laikymo muitinės sandėlyje - visai ne nesąmonė. Tik aš čia kvailai išsireiškiau - tai tik taip vadinama.
R
Rolasss 8
2005-03-20 22:13 Rolasss
na praeita savaite veziau dvi masinas, bet ant kitos firmos, tai i muitine masinos buvo nuveztos tik perziurai ir po to jos is muitines teritorijos isvaziavo, aisku sumokejus ivairius tam tikrus mokescius...
R
Rolasss 8
2005-03-21 16:32 Rolasss
aciu visiems padejusiems, siandien viska muitinej issiaiskinau...
Bet dabar turiu kita problema: mutine reikalauja sutarties su uzsienio bendrove, kuri tas masinas parduos mano imonei, gal kas zinote ar turite kokia sutartele, kaip ji turetu atrodyti, kokie yra keliami muitines reikalavimui ir panasiai? Buciau labai dekingas... jas galite atsiusti i e-mail'a rolas@erdves.lt
Is anksto visiems dekoju.
Loreta Loreta 28574
2005-03-21 16:40 Loreta
Dėl sutarties padėti negaliu, nes mums tokių dalykų tikrai nereikėjo. Man kažkaip čia nerealiai atrodo - prie ko čia kažkokia sutartis, jeigu tos auto bus išgabentos visai kitur, sakykim, į trečią šalį, o ne perdirbus grąžintos tam pačiam pardavėjui? Gal jūs ten ne taip paklausėte? Nes kaip turėtų aplamai skambėti sutartis, norint laikinai įvežti prekę, sakykim, iš JAV, o paskui ją parduoti į Rusiją? Joks pardavėjas su jumis panašaus turinio sutarčių nesudarinės.
S
Smart 107
2005-03-21 18:44 Smart
mmmm... ar tu teisingai supratai muitininkus?
kiek zinau, kad iforminti laikina ivezima, reikalingi sie dokumentai:
1. a/m taitlas (title or destruction certificate or kitas)
2. saskaita kur tu esi paminetas pirkeju (arba master's instructions)
3. BDK (ar 7.1 ar kokia kita pries tai buvusia muitines prieziuros procedura)
4. tir ir cmr arba vaztarastis ir draudimas

Jeigu tu darai laikina ivezima, reiskia tu esi muitines sandelio nauduotojas, reikiasi turi sutarti tarp taves ir muitines (jei pats turi savo aikstele). Arba tu privalai tureti sutarti su muitines sandelio nauduotoju del tavo a/m laikymo ju teritorijoje.
R
Rolasss 8
2005-03-21 23:56 Rolasss
na yra keliami tam tikri reikalavimai... Cituoju teksta:
LAIKINOJO ĮVEŽIMO PERDIRBTI LEIDIMUI GAUTI VTM MUITINES PROCEDŪRŲ PRIEŽIŪROS SKYRIUI PATEIKIAMAS UŽPILDYTAS IR ĮMONĖS VADOVO PASIRAŠYTAS PRAŠYMAS (prašymą užplidau be problemų, nes yra prašymo forma internete), SUTARTIS SU UŽDIENIO FIRMA (šiuo metu iškyla čia didžiausia problema, nors užsienio firma atstovauja geras draugas, bet deje, nezinau muitines keliamų sutarties reikalavimų, ir deje, muitinė reikalavimų neduoda, nes sako, kad nuo šios sutarties priklauso ar bus išduotas laikinas įvežimas perdirbti), BEI ĮMONĖS REGISTRACIJOS PAŽYMĖJIMAS (na čia kas be ko).
Tai va, manau šią problemą Jūs supratote ir tikiuosi, kad atsiras žmonių kurie man padės...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui