Pinigų priėmimo kvitai

V
vile68 195
2006-07-12 23:12 vile68 2011-09-11 05-01

lorita rašė: Ašš rašau tik juodu dokumentuose ir šefą "įspėju":) (jei svarbus dokas) kad pasirašytų tik juodu, o šiaip kitiems pasirašantiems bendradarbiams esu gana tolerantiška smile

Tokia jūsų nuostata yra iš esmės neteisinga - paaiškinu:
primytyvaus kopijavimo atveju (juodai baltu kopijuokliu) yra labai paprasta suklastoti parašą, pasirašytą juodos spalvos rašikliu. Žymiau sunkiau nukopijuoti (spalvotai) mėlynos spalvos, dar sunkiau žalios spalvos rašikliais parašytus parašus - dar ne visi spalvoti kopijuokliai sugeba tiksliai atkurti spalvos atspalvį. Be to - jei direktorius visada pasirašinės tik pzv. mėlynai žalios spalvos rašalu - jis ir vizualiai galės pasakyti - jo parašas ar ne.
Ir tai ne iš fantazijos srities - represinėse struktūrose teko labai dažnai susidurti su parašų klastojimu kopijuokliais bei spausdinintuvais - parašų savininkai negalėdavo atskirti, taip būna nemažai sutarčių ir kt. šlamšto prastumiama, kol galiausiai viskas patenka pvz. į FNTT, ir tik rašysenos ekspertizės pagalba išaiškėja tiesa (beveik visada...)
S
Soffy 9075
2006-07-12 23:22 Soffy
Tai jau tikrai:).
Bet koks už įstaigos ribų išeinantis dokumentas privalo būti pasirašytas mėlynai, darant kopijas turi aiškiai matytis, kad tai kopija, mano nuoširdi nuomonė:).
Visada anksčiau rašydavausi tik juodai, įsitikinau, kad labai negerai taip daryti:).
V
vile68 195
2006-07-12 23:34 vile68 2011-09-11 05-01

prosas rašė:

vile68 rašė: ir tik rašysenos ekspertizės pagalba išaiškėja tiesa (beveik visada...)


Kažkas čia ne taip.
Jei parašas nukopijuotas kopijuokliu,
tai prie ko čia rašysenos ekspertizė?
Ką ji ten nustatys?
Juk kopijoje rašysena tai nepasikeitė :))

Lygintuvams paaiškinu smile - ekspertas, atliekantis rašysenos ekspertizę nustato - ar parašas yra minimo asmens, ar parašas nėra minimo asmens, ar parašas galėtų būti minimo asmens, arba negali nustatyti, todėl kad.... (daugybė priežasčių, o viena iš jų - parašas ne originalus, o kopija). vat tokiu atveju ir paaiškėja, kad ant originalios sutarties "neoriginalus" parašas, o jei prašas neoriginalus, jo tapatybės nustatyti negalima, todėl pareikšti pretenzijų nėra kam.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui