Darbuotojas pervedamas i kita firma

V
Vaidicita 32
2005-07-20 15:49 Vaidicita
Kaip tai vyksta?
Firma perka viena musu firmos veiklu ir kartu pasiima du darbuotojus kaip juos ar paprastai atleisti r yra kazkoks straipsnis kai imone reorganizuojama ar kaip cia pavadinti?
ir ka dar reikia padaryti kokie veiksmai?
2005-08-02 11:00 A-n-d-r-i-u-s
Šiuo atveju pirmiausiai turi būti sudaromas trišalis susitarimas dėl darbuotojo perkėlimo (dviejų darbdavių ir darbuotojo). Po to senoje darbovietėje darbo sutartis nutraukiama šalių susitarimu, o naujojoje sudaroma nauja darbo sutartis.
A
Aisa 15
2012-07-01 16:51 Aisa
Tema labai sena, gal jau yra kas nors susidūręs su šiomis problemomis ar išaiškinimais. Situacija tokia:
Du UAB'ai, priklausantys vienam akcininkui, dėl tam tikrų priežasčių turi susikeisti dalimi darbuotojų. Ar galima situaciją spręsti taip:
1. Abu UAB'ai pasirašo dvišalę sutartį, kad vienas kitam pagal sąrašus perkelia darbuotojus su darbo stažu ir priklausančiomis atostogomis.
2. Su darbuotojais senoje darbovietėje nutraukiamos darbo sutartys darbuotojo ir darbdavio susitarimu (ar galima taip susitarti, kad be išmokų)?
3. Su darbuotojais naujoje darbovietėje sudaromos naujos darbo sutartys. Tik kaip ir kur įsirašo tas darbo stažas, kuris nenutrūksta ir nepanaudotos atostogos?

Ir ar būtina su kiekvienu darbuotoju ir abiem UAB'ais sudaryti atskirus susitarimus, kaip nurodyta antrame temos komentare?

O darbuotojo ir darbdavio susitarimą galima sudaryti be darbdavio pasiūlymo? Galvojame kaip viską padaryti kuo greičiau...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui