Ar biudžetinės įstaigos buhalteris sugeba dirbti pelno siekiančioje įmonėje

S
SSigute 1168
2005-09-20 11:21 SSigute
Įvairiose biudžetinėse įstaigose vyr.buhalterio, revizorės pareigose dirbau daugiau nei 20 metų. Didžiąją dalį laiko lygiagrečiai dirbau IĮ, AB, UAB, ŽŪB, visuomeninėje organizacijoje. Šiuo metu dirbu VŠĮ. Kadangi biudžetininkams buvo iki šių metų draudžiama dirbti kitur buhalteriais - dirbau neoficialiai. Išėjusi iš biudžetinės, susidūriau su problema - pasirodo biudžetininkai nieko nemoka - po tiek metu aš lyg ir ne buhalterė.
volgadon volgadon 4395
2005-09-20 11:35 volgadon
Kodėl jūs galvojate ,kad biudžetinėje įmonėje dirbęs buhalteris nesugebės dirbti pvz.uab-o buhaltere.Manau ,kad sugebės principas tai tas pats.O detalėse susigaudysite.Tuo labiau stažas didelis.Aišku krūvis gali būti didesnis.Ten gali nebūti kasininkės ir pan.Nes uab-e buhalteris labai dažnai yra vienas ir dar priedo su visokiom papildomom pareigom.Bet tai jau detalės.Sugebėsite ,mano tokia nuomonė.
S
skriste 625
2005-09-20 11:35 skriste
O čia pati taip jautiesi, ar darbdaviai taip mąsto? smile

O aš iš UAB-ų atėjau į biudžetines, tai man sunku čia, nes nesigauna tokio konkretumo, laukiu, kada patvirtins naujuosius standartus, kai biudžetinėms reik vesti apskaitą kaupimo principu, kaip ir privačioms smile
S
SSigute 1168
2005-09-20 11:40 SSigute
Kai išėjau iš biudžetinės - dirbau konsultante programavimo ir apskatos klausimais. Tačiau pati vis tik norėjau dirbti buhaltere. Kur nesikreipiau, atsakymas buvo panašus: ieškom su patirtim, o jūs deja. Kai kas mandagiai paaiškindavo, kad tipo biudžetininkai ne buhalteriai ar tiesiog pasakydavo, pasirinkom patyrusią.
S
skriste 625
2005-09-20 11:59 skriste
Na bet pat turėsi įrodinėt, kad sugebi smile O šiaip paplitusi ta nuomonė, kad biudžetinėj lengviau buhalterijoj. Nors man čia daugiau painiavos smile
S
SSigute 1168
2005-09-20 12:02 SSigute
Pirmiausia, kaip įrodysi, jei tau nesuteikia galimybės. O iš kitos pusės - apskaita yra visur apskaita. Tik reikia vienur vienus įstatymus geriau išsianalizuoti, kitur - kitus.
S
skriste 625
2005-09-20 13:16 skriste
Na jei neklystu, tai dirbate VšĮ, o ten jau labai panaši apslaita kaip pelno siekiančių, tai gal pataikusite ant tokių kada kurie tai supras smile
S
SSigute 1168
2005-09-20 13:22 SSigute
Taip, dirbu VŠĮ ir tikrai neturėjau jokių problemų nė vienos dienos. Gal būt esmė ne konkrečiai mano atveju, bat apskritai požiūris į biudžetininką. Aš kartais noriu garsiai šaukti toms buhalterės, kuriuos teiraujasi ar pradėti dirbti biudžetininke, kad galvokit ką darot ar tikrai planuojat visą laiką dirbti valstybnėje įstaigoje. Nebūčiau ir aš tuo patikėjusi, jei ne pačios skaudi patirtis.
nieko_sau nieko_sau 3857
2005-09-20 14:12 nieko_sau
Visiškau suprantu darbdavius. Turiu gyvą pavyzdį-mano gera pažįstama pabandė-išėjo iš biudžetinės (aplinkybės privertė) ir nuėjo į UAB. Gerai, kad ji dar pati susiprotėjo nesudaryti darbo sutarties, o pavaikščio prie senosios buhalterės- pasimokyti dirbti su programa, susipažinti su darbu. Po savaitės atsiprašė darbdavių, nes visiškai nesuprato, apie ką eina kalba. Kasa, bankas, avansinės-tai labai paprasti dalykai, šitą ji suprato, bet didžiausią siaubą jai įvarė PVM apskaita, importo, eksporto, ES šalys, ir aplamai-PMĮ, PVMĮ jai tai buvo tamsus miškas. Todėl mano nuomone-labai svarbu, kad pats buhalteris neužsiciklintų tik ant biudžetinės apskaitos, bet paraleliai domėtųsi ir pelno siekiančių vienetų apskaita ir t.t. Prikalbinau ją baigti buhalterių kursus.
S
SSigute 1168
2005-09-20 14:18 SSigute
Taip, sutinku, viskas prasideda nuo paties žmogaus. Bet labiausiai veikia tas išankstinis nusistatymas darbdavio. Juk nė vienas biudžetininkas negali darbdaviui įrodyti, kad kažkur lygiagrečiai dirbo arba nedirbo.
Na, o jei buhalteriai supranta darbdavius, kai jie nepriima į darbą, ką gi belieka tylėti...
B
barskuole 10
2005-09-20 15:11 barskuole
Sigute, kaip suprantu dabar jau galima dirbti biudzetininkams ir kitose pareigose?
M
Mia26 23
2005-10-24 13:51 Mia26
Sveiki,
siuo metu dirbu biudzetineje, i kuria atejau is UAB'o. Prisipazinsiu, kad nelabai puikiai jauciuosi, nes man truksta to adrenalino, to darbo tempo, kuris buvo seniau. Is dalies darbdaviu nuomone yra teisinga apie biudzetininkus, nes is privataus sektoriaus atejes zmogus greiciausia sugebes prisitaikyti prie biudzetines (zinoma, visuomet yra isimciu). O atvirkstinis variantas gali buti ir retesnis. Taip kalbu todel, kad pati susiduriu su tuo kasdien. Tos problemos, kurios yra gvildenamos cia, privaciame sektoriuje dirbanciam buhalteriui sukeltu juoka.
Tik, deja, privaciame sektoriuje zmones yra dazniau isnaudojami, o cia darbas yra tik darbas. Pasidarei savo darbus, uzdarei duris ir viso gero. Sitai yra labai didelis pliusas. Jautiesi zmogumi.
J
JV 112
2005-10-24 14:08 JV
Jo dėl jautimosi žmogumi biudžetinėje tai tiesa. Atsakai savo kompetencijos ribose ir tiek. O labai dažnam savininkui ir papildomai domėsies kokiu subtiliu klausimu, ir patarimų duosi, o jam atrodys kad visa tai iš neturėjimo ką veikti Nei algos dadės, nei ačiū pasakys... Gal idealiausias variantas butų dirbti biudžetinėje ir dėl kavlifikacijos palaikymo turėti mažiuką UAB-iuką.
S
SSigute 1168
2005-10-24 14:10 SSigute 2011-09-11 03-53

JV rašė: Jo dėl jautimosi žmogumi biudžetinėje tai tiesa. Atsakai savo kompetencijos ribose ir tiek. O labai dažnam savininkui ir papildomai domėsies kokiu subtiliu klausimu, ir patarimų duosi, o jam atrodys kad visa tai iš neturėjimo ką veikti Nei algos dadės, nei ačiū pasakys... Gal idealiausias variantas butų dirbti biudžetinėje ir dėl kavlifikacijos palaikymo turėti mažiuką UAB-iuką.

Taip -pilnai pritarius. Pati taip dariau eilę metų.
K
Kivi 19
2005-10-24 14:12 Kivi 2011-09-11 03-53

Mia26 rašė: Sveiki,
siuo metu dirbu biudzetineje, i kuria atejau is UAB'o.(..............................) Pasidarei savo darbus, uzdarei duris ir viso gero. Sitai yra labai didelis pliusas. Jautiesi zmogumi.


Atostogos pagal grąfiką dalimis arba visos, gali ramiai sirgt ko sau negalėjau leisti viena dirbdama 3-uoje asmenyse UAB'e, atlyginimas oficialus ir laiku išmokamas. O dėl adrenalino teisybė. Dirba čia visi kaip sovietiniais laikais lygtai nėbūtų interneto kur galima pasitikslinti įmonių kodus, kurie paskutiniais metais masiškai keitėsi, įstatymų pakeitimais pasidomėti ir t.t. Tarsi lauktų kol kas nors pasakys ką reikia dirbti, jokio savarankiškumo ir atsakomybės už savo darbą. Aišku ne visi tokie, kaip ir visose srityse.....pasaulis margas.
K
Kivi 19
2005-10-24 14:14 Kivi 2011-09-11 03-53

JV rašė: Jo dėl jautimosi žmogumi biudžetinėje tai tiesa. Atsakai savo kompetencijos ribose ir tiek. O labai dažnam savininkui ir papildomai domėsies kokiu subtiliu klausimu, ir patarimų duosi, o jam atrodys kad visa tai iš neturėjimo ką veikti Nei algos dadės, nei ačiū pasakys... Gal idealiausias variantas butų dirbti biudžetinėje ir dėl kavlifikacijos palaikymo turėti mažiuką UAB-iuką.


Pilnai pritariu
M
Mia26 23
2005-10-24 14:18 Mia26
O kiek is Jusu dirbate biudzetinese? smile
Esu siek tiek pasimetusi, nes kol kas nesijauciu "savo leksteje". Gal pasidarytu lengviau, jei isgirsciau Jusu nuomone:) smile
J
JV 112
2005-10-24 14:51 JV
Man pačiai ten dirbti dar neteko, bet šią vasarą vienas spažįstamas labai kalbino ateiti į jo vadovaujamą inspekciją tvarkyti personalo apskaitą. Man veiklos pasirodė mažoka 9bijojau kad atrofuosis smegenys). o ir pats jis nurodė tokio primygtino kalbinimo priežąstį - beveik visi darbuotojai nuo senų laikų, tipiški stagnatoriai - nedursi pirštu , pats nepasidomės. Jie net neįsivaizduoja kiek turi žinoti ir sugebėti pritaikyti tas žinias normalus buhas. Jei būčiau turėjusi mažesnę įmonę tvarkyti namuose, 100 proc. būčiau ėjusi pasjį į tą biudžetinę kad ir tik parsonalo tvarkyti. Bet normalios nemažos įmonės napavesi, jei turėsi atbūti pilną darbo laiką biudžetinėje. Tai va...
K
Kivi 19
2005-10-24 15:23 Kivi 2011-09-11 03-53

Mia26 rašė: O kiek is Jusu dirbate biudzetinese? smile
Esu siek tiek pasimetusi, nes kol kas nesijauciu "savo leksteje". Gal pasidarytu lengviau, jei isgirsciau Jusu nuomone:) smile



UAB'e gal ir daugiau veiklos, tačiau reikia apgalvoti ko nori- stabilumo ar adrenalino. Nors koks čia adrenalinas kai atlyginimai vėluoja, darbo sąlygos irgi ne visur patenkinamos, dirbi vienas už kasininkę, kadrų inspektorę, sekretorę, sandėlininkę ir vyr. buhalterę. Aš dirbu biudžetinėje tik pirmi metai, tačiau gerai pasvarsčius čia daugiau privalumų, negu trūkumų. O kad neužsimirštų UAB'e įgytos žinios reikia domėtis. Aš turiu dar vieną nedidelę įmonę, dėl kurios esu priversta domėtis naujais įstatymais, kadangi privačiam sektoriuje jie keičiasi dažniau, negu biudžeto įmonėse.
L
loretas 271
2005-10-24 15:38 loretas
Dirbau ir aš biudžetinėj, bet jei būčiau įmonės savininkas biudžetininko nesamdyčiau dėl kelių priežaščių.Pirma, iniciatyvos mažai turintys, nes dauguma raštų, nutarimų yra atfaksuojama iš aukščiau stovinčios instancijos, todėl yra raštas, darom taip, nes kitaip nereikia ir, aišku, negalima. Antra, atskaitomybė skiriasi kaip diena nuo nakties, UAB nėra nei faktinių nei kasinių išlaidų, o tuo labiau sąmatų, kur negali už likusius šildymo centus nupirkti kuro, ar kokių kanc. prekių. Čia yra leidžiami arba neleidžiami atskaitymai, čia yra PVM su visais savo niunsais, eksportas ir importas.
Pliusai yra tokie, kad į darbą ateis lygiai 8, nes tai įaugę; kasa, bankas, atsiskaitymai su debitoriais ir kreditoriais, telefonų, kuro ir pan. apskaita ir inventorizacija - aukščiausiam lygyje, dirbs ir viršvalandžius.
Problema tame, kokiom pareigom norėsim iš biudžetinės priimti dirbti? Aišku, nieko nenoriu įžeisti, aš nekalbu apie biudžetininkus, kurie dirba ir šalia to (UAB, IĮ). Jie tada žino daugiau negu tas UAB buhalteris. Čia tik mano subjektyvi nuomonė.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui