Kulinariniai receptai

A
Amanda 3804
2007-07-26 16:50 Amanda 2011-09-11 05-29

DaivaP rašė: Ką mokat iš baklažanų?


Išimu baklažanu viduriukus, supjaustau gabaliukais, bet kokiais. Pakepinu faršą su prieskoniais ir tais likusiais gabaliukais. Trupytėli atšaldai tą iškeptą faršą, įmušu kiaušinį, sumaišau, prikraunu į baklažanus, dedu į orkaite, kai baigia kepti pabarstau sūriu, man skanu.


O dar, jei netingiu (bet dažniausiai tingiu smile , nes nemėgstu gaminti), supjaustau baklažanus plonom juostom, kepu aliejuje (aliejaus reikia daug, nes jie labai sugeria). Ant iškeptų tų juostelių barstau daug česnako, turi atšalti. Labai tinka prie mėsos, arba net paprastai dedi ant palangos duonos kaip sumuštinį, labai skanu, ypatingai, kada būna dideli karščiai labai gerai valgosi.
A
Amanda 3804
2007-07-26 16:52 Amanda
Aš jau pavėlavau su savo "krutais" receptais, smile
Gero ir skanaus vakaro visoms. smile
Tess Tess 20235
2007-07-26 22:20 Tess 2011-09-11 05-29

lemone rašė: labai lauksiu Tess,
Privežė draugė iš kaimo daugybę tų pupelių,
nežinau ką su jomis daryt, neišmesi gi smile

Na radau receptą, pas mane surašyta rusiškai. Bandau versti smile
Viskas surašyta 1,5 l vandens.
Sudėtys:
Svogunai - 1 vnt
Morka
Lauro lapelis arba vietoje jo galima įdėti krapų (nežinau kaip vadinasi, kur naudojama kai agurkus rauginam)
Kvapnieji pipirai - 5 vnt
Juodieji pipirai - 5 vnt
Gvazdikėlis - 1 vnt
1 didelis šaukštas druskos
3 didelį šaukštai cukraus
1didelis šaukštas aliejaus
180 gr. acto

Gamyba:
Marinadas:
Į vendenį įmesti lauro lapelį/arba krapus, pipirus, druską, cukrų, gvazdikėlį. Užvirinti ir ataušinti. Ipilti actą.
Išvirti pupeles.
Išplauti stiklainius.
Prideti pupelių (na taip gerai sugrusti), supjaustitus morką, svogunus.
Užpilti marinadu.
Stiklainius reikia sterelizuoti 10 min.
Ištraukti ir padėti ant galvos (bliamba užmiršau kaip lietuviškai "крышка" smile )
L
lada 1115
2007-07-26 23:00 lada 2011-09-11 05-29

DaivaP rašė: Ką mokat iš baklažanų?

Kartą bandėm kepti.Labai skanu...

Užkepti baklažanai su mėsa:
400 g avienos
1 svogūnas
40 g taukų
2 skiltelės česnako
druskos
2 baklažanai
30 g miltų
riebalai kepimui ir formos tepimui
2 pomidorai
0,2 l pieno
50 g tarkuoto sūrio
1 kiaušinis
Avieną smulkiai sukapoti.
Svogūnus pakepinti taukuose, įdėti su druska ištrintą česnaką ir mėsą. Troškinti iki minkštumo.
Baklažanus nulupti, supjaustyti skridinėliais, apvolioti miltuose ir pakepinti keptuvėje.
Į riebalais išteptą karščiui atsparų indą sluoksniais sudėti baklažanus, avieną. Ant viešaus sudėti skridinėliais supjaustytus pomidorus ir supilti pieną, išplaktą su kiaušiniu ir sūriu.
Įdėti į įkaitintą orkaitę ir užkepti.
L
lada 1115
2007-07-26 23:04 lada
Pati dažnai kepu baklažanų lazaniją.Man labai patinka.Mama išmokė.Šį receptą rado internete:
Supjaustau išilgai ir kuo ploniau baklažanus, pabarstau druska ir palieku valandai.

Išplaku kiaušinius (1kg baklažanų dedami maždaug 3 dideli kiaušiniai), toliau viskas daroma taip: išplaku kiaušinį, pamirkau jame baklažano grėžinėlį, po to apvolioju džiuvesėliuose(miltuose man nepatinka) ir kepu, kol apskrus..

Iškepusius baklažanus sudėti ant servetelių, kad pasišalintų aliejaus perteklius. Sudedu į skardą (aliejumi tepti nereikia) baklažanus, plonai patepu tomatais(tik nepadauginkit, nes ištiž), pabarstau smulkiai tarkuotu parmezanu (paprastas fermentinis sūris netinka, nes išskiria daug riebalų), paskui viską kartoju...

Paskutinis sluoksnis - sūrio.

Pašaunu į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 min.
N
Niole 63
2007-07-26 23:19 Niole
Galiu ir aš pasiūlyti porą receptų šparaginėm pupelėm (gal dar ne visos užkoncervuotos) smile

3 kg šparaginių pupelių
Marinatui reikia
3 stikl.vandens,
1 stikl. aliejaus,
1 stikl. acto,
1 stikl. cukraus,
1 valg.šaukštą druskos,
2-3 paprikos,
lauro lapų, pipirų, česnakų. Iš visų produktų išvirti marinatą.
Šparagines pupeles apvirti vandenyje, perpilti šaltu vandeniu, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais (galima ir nepjaustyti). Paruoštas šparagines pupeles sudėti į marinatą, pavirti 7-10min., supilti į stiklainius ir uždaryti metaliniais dangteliais.
Aš kai verdu marinatą, visų produktų proporcingai dedu daugiau, nes pagal receptą nurodytam 3 kg pupelių kiekiui, marinato gaunasi mažokai.


Dar vienas receptas šparaginėms pupelėms su pomidorų sultimis:
3,5kg pupelių (apvirti vandenyje)
2l pomidorų sulčių (perku parduotuvėje)
2 stikl. cukraus,
1 stikl. aliejaus,
1 stikl. acto,
2 šaukštai druskos,
4-5 paprikos,
česnakų, lauro lapų, pipirų. Sudėjus pupeles, viską 10 min. pavirinti, supilti į stiklainius ir uždaryti metaliniais dangteliais.
Sėkmės koncervuojant.
lemone lemone 1159
2007-07-27 08:07 lemone
Ačiū labai visoms merginoms už receptus smile
A
Albinosas 134
2007-07-30 12:10 Albinosas
Aš tai dar kepant ant šparagių keptuvėje užpilu kiaušinių plakinio,man tai patinka labiau,negu su džiuvėsiais.paragaukit ir jūs.
A
Albinosas 134
2007-07-30 12:14 Albinosas
Labai džiaugiuosiu radusi Nioles šparagių receptus,vakar kaip tik parsivežiau iš kaimo ir galvojau, kaip reiks jas sutvarkyti,nes šaldiklyje jau nėra vietos.Būtinai pabandysiu daryt su pomidorų sultimis.
A
auslyte 141
2007-07-31 13:51 auslyte
greitai paruosiami makaronai
reikia: dideliu makaronu tusciaviduriu
farso (as visada naudoju kiaulienos)
suprieskoniuota farsa igrudau i makaronus ir isviriau:) su padaziuku ir marinuotais agurkeliais visai skanu ir greita:)
irmoske irmoske 5445
2007-07-31 13:54 irmoske
Šitiems makaronams faršą geriau gaminti savo (t.y. malti mėsą namie). Bandžiau ir aš kažkada, faršas Maximos ar IKI, tai mėsa susitraukė ir išplaukė iš makaronų beverdant smile
O pas draugę malėm kumpį ir liuks smile
A
auslyte 141
2007-07-31 13:57 auslyte
as i farsa nedejau nei kiausiniu nei batono, tai kazkaip jis labai "skystas " nesigavo
A
auslyte 141
2007-08-01 14:41 auslyte
Radau toki idarytu poru recepta:
reikes: poru, 200g maltos mesos, svoguno, saukstelio sviesto,0.5skilteles cesnako, 2 saukstai miltu, 4 sauskstai aliejaus,druskos pipiru.
porus perpauti isilgai pusiau,nuplaut ir truputi pavirt garuose,keleta vidiniu sluoksniu isimt kad liktu " loveliai" i malta mesa sudet pakepinta svoguna, cesnaka,ir prieskoniu pagal skoni.paruosta mes idaryti paruostus porus,ir apristi svogunu laiskais kad neisbyretu ( bet galvoju kazin ar laikysis) pavolioti miltuose, apkepti aliejuje. apkeptus deti i puoda pilti vandens kad apsemtu, ibert pipiru, prieskoniu nedaug ir troskint ant silpnos ugnies apie 15min, isgreibtus nuvarvinti. tiekti su virtais biriais ryziais.

ps: siandien pabandysiu smile
Elyte Elyte 2865
2007-08-01 14:55 Elyte
Virtas - keptas - vėl virtas
Kažkaip nelabai gundančiai atrodo smile
S
Soffy 9075
2007-08-01 15:03 Soffy
Man būtų gaila laiko tokioms nesąmonėms, išsivirei kiaušinį, supjaustei agurką, pomidorą, viskas - pusryčiai ir pietūs ir vakarienė kuo puikiausi, nei nutuksi, nei persivalgysi ir laiko nereikia sugaišti nei kiek :).
irmoske irmoske 5445
2007-08-01 15:07 irmoske
Aga, ir dar esi garantuota, kad kiaušinis tikrai išvirs ir jį bus galima valgyt....
O kai pradedi eksperimentuot su nežinomais nebandytais receptais.... Šeima gali likti nevalgiusi arba tenka eiti į kavinę smile
nerijus nerijus 2474
2007-08-01 15:12 nerijus 2011-09-11 05-29

irmoske rašė: Aga, ir dar esi garantuota, kad kiaušinis tikrai išvirs ir jį bus galima valgyt....
O kai pradedi eksperimentuot su nežinomais nebandytais receptais.... Šeima gali likti nevalgiusi arba tenka eiti į kavinę smile


Ir dažnai į kavinę einat? smile
J
jurao 1107
2007-08-01 15:12 jurao
aš taip pat mėgstu tai kas greit paruošiama.
Vakar ruošiau krabų lazdelių pyragą.
Reikia: 300g krabų lazdelių;
300g fermentinio sūrio;
2 kiaušinių,
2 šaukštų majonezo, prieskonių pagal pageidavimą.
Sūrį ir krabų lazdeles sutarkuoti įmušti kiaušinius, įdėti majonezo, prieskonių viską sumaišyti ir sudėti į skardelę. Kai iškepa supjaustyti ir su pomidurų salotomis labai skanu.
Viską paruošti galima labai greit smile
L
Loreta13 30844
2007-08-01 15:13 Loreta13 2011-09-11 05-29

irmoske rašė: arba tenka eiti į kavinę smile
Nežinau, gal jau pasenau, ar ką, bet neberandu skanaus maisto tose kavinėse ar restoranuose. Namuose virtas ar keptas kiaušinis išties daug skanesnis...
2007-08-01 15:18 KKANDRATAVICIUTE 2011-09-11 05-29

Loreta13 rašė:

irmoske rašė: arba tenka eiti į kavinę smile
Nežinau, gal jau pasenau, ar ką, bet neberandu skanaus maisto tose kavinėse ar restoranuose. Namuose virtas ar keptas kiaušinis išties daug skanesnis...


Iš tikrųjų... ir ne tik kiaušinis namuose skanesnis, viskas daug skaniau smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui