Kulinariniai receptai

Loreta Loreta 28574
2008-10-30 10:57 Loreta
Maximoje mačiau tokias pakuotes, pirkau maltus pipirus tokioje, o kitas neatkreipiau dėmesio. Bet problemos nėra - galima parsivešti iš Sanitex bazės.
Dar sakyk, ar blyneliai neparuduoja nuo kakavos? Gal tai per mažas kiekis, kad paruduotų?
Ir - čia ne paprika. Čia parašyra čili. Ar bandei paragauti gryno mišinio? Aštrus?
Klausiu todėl, kad perku šokoladą su čili. Man labai patinka. Yra tokia "Milka" rūšis. Padegina šiek tiek liežuvį smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-30 11:00 Elvusia 2011-09-11 06-00

Loreta rašė: Maximoje mačiau tokias pakuotes, pirkau maltus pipirus tokioje, o kitas neatkreipiau dėmesio. Bet problemos nėra - galima parsivešti iš Sanitex bazės.
Dar sakyk, ar blyneliai neparuduoja nuo kakavos? Gal tai per mažas kiekis, kad paruduotų?
Ir - čia ne paprika. Čia parašyra čili. Ar bandei paragauti gryno mišinio? Aštrus?
Klausiu todėl, kad perku šokoladą su čili. Man labai patinka. Yra tokia "Milka" rūšis. Padegina šiek tiek liežuvį smile

Neragavau gryno. Tik pauosčiau.
Blyneliai neparuduoja, nes kakava gabalėliais.

Na, bet vovere ir šaunuolė.
O aš, tundra bolotnaja, visiem aiškinu, ne tik tax'e, apie šiuos prieskonius, o kad paieškot internete - nedašuto :)

Skenuoju tai, kas yra puikiausiai išdėstyta.

Vsio, lekiu semtis išminties apie darbo teisę :)
vovere vovere 25997
2008-10-30 11:01 vovere 2011-09-11 06-00

Elvusia rašė: Nu, voveryte, šaunuolė.
Būtent tai norėjau ir pasakyti.


tai ir aš susidomėjau smile
vovere vovere 25997
2008-10-30 12:00 vovere 2011-09-11 06-00
to elvusia
Santa Maria” prieskonių pasaulis pasipildė devyniais naujais prieskonių mišiniais – šiuolaikiškais, spalvingais ir netikėtais, kaip ir dabartinis gyvenimo būdas. Į kiekvieną “more. by santa maria” buteliuką sudėti tokie prieskoniai, kuriuos išdrįstų derinti tik bebaimiai eksperimentuotojai.
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-30 16:01 Elvusia 2011-09-11 06-00

vovere rašė: to elvusia
kuriuos išdrįstų derinti tik bebaimiai eksperimentuotojai.

Nėr ko bijoti - reikia bandyti.
Mhhh, tai kodėl aš turiu tik 7 smile
Kelsim klausimą aukščiau :)
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-30 17:19 Elvusia
Samajana smile smile ,
greit pasakok, kokio brudo prifarširuoja į mėsą smile smile
(noriu pasakyt, kad pirkau ne tavo firmoje, bet gal žinai)

Nu bliamba, nupirkau a la š/r šoninės.
Galvoju, išvirsiu, bus ryt vyrui į darbą prigriebt.
Verda jau nežinia kiek laiko, kieta kaip medis.

Jau nežinai žmogus, ką pirkti.

Penktadienį mus tikrino VMVT.
Na, ragauja maistą ir sako - iš kur gi jūs imate mėsą? Nes mėsa ne tik mėsos, apskritai jokio skonio neturi, jei ne prieskoniai.
Pasakau.
Aaaaaa, vadinasi ir šitie jau pradėjo....

Tai dar lašišos šiandien nusipirkau. Sakiau apelsinų sultyse iškepsiu su apelsininiais pipirais.
Jaučiu - valgysim a la apelsinus lašišos pavidale.
Samajana Samajana 6091
2008-10-30 18:09 Samajana 2011-09-11 06-00

Elvusia rašė: Tai dar lašišos šiandien nusipirkau. Sakiau apelsinų sultyse iškepsiu su apelsininiais pipirais.
Jaučiu - valgysim a la apelsinus lašišos pavidale.

Norvegiškos ane? smile
www.skaniai.lt/2008/08/06/ar-dirbtinai-uzaugi...
vovere vovere 25997
2008-10-30 18:20 vovere
eina sau, tai jau ir lašišos normalios nebėra smile
Loreta Loreta 28574
2008-10-30 18:22 Loreta
O kuom čia stebėtis?
Kartais nusiperku iš žvejų didelę lašišą su ikrais. Ruošiu ją Kalėdoms.
Tai va - jos mėsa tikrai ne raudona, kaip parduotuvėse, o pilkšva.
O parduotuvėse raudona raudonutėlė. Argi tai natūralu?
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-30 18:56 Elvusia 2011-09-11 06-00

Samajana rašė:
Norvegiškos ane? smile

Tai aišku, norvegiškos. Kaip tu galvoji :)))
Perku lietuvišką kiaulieną, lietuviškus vaisius ir daržoves, o vat lašišą ir silkę (beje, irgi pirkau šian su galvom, buvo parašyta - norvegiška) - tai jau užsieninę :))
Ai, tiesa, na tai išvirė ta šoninė, valgyt galima.
Jezau, kaip pasiilgau normalių produktų.
Visais laikais augindavom paršiuką ir broilerius.
Teks atsiprašyt tvartuko ir - pirmyn. Nieko nebus.
Daržovių vasarą pasiauginu savo reikmėm, žiemai, aišku, nelieka.
Reiks ir mėsiuke pasirūpint.
ram-une ram-une 369
2008-10-31 09:45 ram-une 2011-09-11 06-00

Petronele rašė: Puoštas šaldytais serbentais?

Tikrai taip :)
puikiai ant šakelių laikosi, nenubyra, o atšilę - smile neištyžta
Tess Tess 20234
2008-11-02 15:48 Tess 2011-09-11 06-01
Nusipirkau šaldytų uogų, virsiu uogienę. Ir kaip visada nežinau kaip
Jeigu gerai pamenu cukraus svoris turi būti lygus uogų svoriui, cukrumi užpilti uogas ir duoti pastovėti.
O ant kokios ugnies virti, kiek laiko?
N
Natalija1 419
2008-11-02 17:33 Natalija1
Tesiukai, žiūrint kokio tirštumo uogienės norėsi....
Tess Tess 20234
2008-11-02 17:36 Tess 2011-09-11 06-01

Natalija1 rašė: Tesiukai, žiūrint kokio tirštumo uogienės norėsi....

Nežinau, gal ne labai tirštos. smile
N
Natalija1 419
2008-11-02 17:46 Natalija1
Aš tai tikrinu tirštumą ant peilio. Lašinu ant jo uogienės ir įkišu į šaldytuvą, kai lašai atvėsta žiūriu kaip jie žemyn slenka smile ... jeigu greitai tai dar verdu, o jeigu vos vos tada nuimu nuo ugnies.
Tess Tess 20234
2008-11-02 17:53 Tess
Na tikrai ne blogas būdas. smile
Bandysiu, gal kas ir gausis.
urtele urtele 13511
2008-11-03 12:18 urtele 2011-09-11 06-01

Tess rašė: Nusipirkau šaldytų uogų, virsiu uogienę.
O kodėl laukei, kad jas sušaldytų?
Tess Tess 20234
2008-11-03 12:20 Tess 2011-09-11 06-01

urtele rašė: O kodėl laukei, kad jas sušaldytų?

Kad niekada uogienių nevirdavau smile Pirkdavau, dažniausiai smile
Užukome vakar su drauge į parduotuvę, tai ji pasakė, kad virs uogienę, na ir aš užsimaniau. smile
Šviežių uogų jau nėr, dėl to ir teko pirkti šaldytas. smile

Gavosi visai gerai, tik cukraus per daug smile
Radau ne bloga blynų receptą. Man jie ne labai gaunasi, tai šiandien ieškojau internete:
На 0, 5 л молока:
4 яйца
4 ст. л. муки
4 ст. л. крахмала (neparašyta koks, dėjau kukūruzų)
1 ст. л. раст. масла
соль, сахар и ароматизаторы - по вкусу
Муку желательно просеять, добавить крахмал, соль, сахар, яйца, затем тепленькое молоко и замешать тесто. Дать тесту "отдохнуть" мин. 15-20, добавить масло и можно жарить. Если сковорода не тефлоновая, то достаточно смазать ее жиром только для первого блинчика.

Mano blynai visada plišdavo smile
O šį kartą net pirmas gavosi smile
Na einu valgyti.
dianaaa dianaaa 1637
2008-11-04 10:10 dianaaa
Greiti čeburekai

Tešlai: 1/2 kg varškės, 3 kiaušiniai, šaukštelis sodos, truputis druskos, miltų, aliejaus kepti.

Įdarui: 200 g riebesnės maltos mėsos, kiaušinis, svogūnų laiškų, skiltelė česnako, maltų pipirų, mėgstamų prieskonių.

Padažui: kelios saujos svogūnų laiškų, virtų grybų, grietinės, prieskonių.

Įdarui sumaišykite visus produktus, įpilkite truputį vandens.

Varškę gerai ištrinkite, įmuškite kiaušinius, berkite sodą, druskos ir miltų tiek, kad minkant tešla neliptų prie rankų. Iškočiokite, su lėkštute išspauskite apskritimus. Ant vienos jų pusės dėkite po šaukštelį įdaro, perlenkite ir šakute užspauskite kraštus. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Padažui keptuvėje pakepkite sukapotus svogūnų laiškus, susmulkintus grybus, įkrėskite grietinės, gardinkite prieskoniais.

Čeburekus tiekite karštus su padažu.

Gal kas bandys smile
A
ausrike_5 334
2008-11-04 10:14 ausrike_5
[quote="dianaaa"]Greiti čeburekai

Mmmm,skanumėlis? Dabar dar labiau valgyt noriu, o dar valandėlė iki pietų smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui