Kulinariniai receptai

Petronele Petronele 18331
2008-11-22 12:01 Petronele
Sotus alkano neužjaučia smile
Aradija Aradija 10368
2008-11-23 18:36 Aradija 2011-09-11 06-02

Loreta rašė:

Aradija rašė: Na mano pyragas jau iskeptas, belieka laukti tos rasos ir ragauti smile

Aradija, duok gabaliuką, ką smile Gal nepatvarkėt viso?


deja smile suslamste visa net trupinuku nepaliko smile smile super pyragas smile
Lince Lince 719
2008-11-28 12:11 Lince 2011-09-11 06-02

Petronele rašė: O aš kaip tik dabar lapnoju tą pyragą. Net ausys linksta. smile Sakyčiau, apgavo laris, visai nereikia iki ryto tos rasos laukti - skanus jis ir karštas, o ir rasa vos jam pradėjus aušti "iškrenta". Gerai, kad nesilaikau labai pretenzingai receptūros, pusę surijom dar karštą vakar, kitą pusę šiandien - su rasa. Fantastiškas pyragas, ačiū lari smile

Kepiau ir aš šį puikų pyragėną savaitgalį, tik likau nesupratus kodėl sukrito morenginis viršus kai išėmiau iš orkaitės. Kaip gavosi pas tave? O gal čia taip turi būti? Žinoma tas skonio visai nepagadino, bet vistiek įdomu.
Petronele Petronele 18331
2008-11-28 12:17 Petronele 2011-09-11 06-02

Lince rašė: Kepiau ir aš šį puikų pyragėną savaitgalį, tik likau nesupratus kodėl sukrito morenginis viršus kai išėmiau iš orkaitės. Kaip gavosi pas tave? O gal čia taip turi būti? Žinoma tas skonio visai nepagadino, bet vistiek įdomu.

Ne, man nesukrito. Na, aš nekokia specialistė tuo klausimu, bet manyčiau kad per aukšta kepimo temperatūra buvo kai baltymus uždėjai. Kažkada kepdavau morengus, tai palikdavau orkaitės dureles praviras, jie tiesiog džiūdavo.
Tess Tess 20235
2008-11-28 12:27 Tess
Ar kas daro saldžiarūgštį padažą, kai kiniečių restorane buna smile
Noriu namie ką nors iš vistienos pagaminti. smile
M
Mante 1250
2008-11-28 12:39 Mante
su pomidorų pasta ar be nori?
Tess Tess 20235
2008-11-28 12:43 Tess 2011-09-11 06-02

Mante rašė: su pomidorų pasta ar be nori?

Noriu, kad būtų skanu. smile
Gali buti ir su.
Ačiū.
wirgina wirgina 5887
2008-11-28 12:45 wirgina
Penktadienis smile
Reiktų savaitgaliui skanios sriubytės smile
Ačiū nuo visos šeimynos smile
Lince Lince 719
2008-11-28 12:53 Lince 2011-09-11 06-02

Petronele rašė:

Lince rašė: Kepiau ir aš šį puikų pyragėną savaitgalį, tik likau nesupratus kodėl sukrito morenginis viršus kai išėmiau iš orkaitės. Kaip gavosi pas tave? O gal čia taip turi būti? Žinoma tas skonio visai nepagadino, bet vistiek įdomu.

Ne, man nesukrito. Na, aš nekokia specialistė tuo klausimu, bet manyčiau kad per aukšta kepimo temperatūra buvo kai baltymus uždėjai. Kažkada kepdavau morengus, tai palikdavau orkaitės dureles praviras, jie tiesiog džiūdavo.

Gal temperatūra, o gal tiesiog per storai tų baltymų buvo, nes dariau iš 6, o ne iš trijų kaip recepte... Na, bandysiu dar kartą kept ir dabar jau iš 3 kaip priklauso smile .
Tess Tess 20235
2008-11-28 12:56 Tess 2011-09-11 06-02

wirgina rašė: Reiktų savaitgaliui skanios sriubytės smile

Priklauso kokią sriubytę mėgstate. smile
Aš darysiu šiupininę.
Receptas: http://www.kuking.net/2_793.htm Labai skani.
M
Mante 1250
2008-11-28 12:57 Mante
Nagi papasakosiu aš apie savo a le kinietiškos virtuvės sugebėjimus:
saldžiarūgštį padažą darau su medum, krakmolu, vandeniu, pomidorų padažu.
jei patiekalą darau su ananasais- supilu ir jų sultis;
kažkada neturėjau medaus, labai skanu buvo su spanguolių uogiene.
Taigi pirmiausiai pakepinam dideliam aliejaus kieky mėsytę (bet kokią) apvoliotą krakmole, tada darau padažiuką švarioj keptuvėj- medus/cukrus/uogienė, čiut druskos, čiut sojos padažo, labai tinka česnakai ir vandenį ar sultyse skiestas šaukštas krakmolo. Vualia- skanaus ;)

Apie sriubas pasakočiau valandų valandas. Esu absoliučiai sriubinė. Barštukai, kopūstukai rauginti ar švieži, pomidorinė, šiupininė, kinietiška vištienos su baltais grybais, ar greitas buljoniukas su gražiais makaronais ir daržovytėmis, o kaip skanu žirnienė su medžiotoų dešrelėmis, mmmm, arba tiršta daržovienė su sūriu... Svarbiausiai- ragauti gaminant.
Ar bus pageidavimų sriubyčių receptų paviešinimui?
L
laura9 10602
2008-11-28 13:00 laura9 2011-09-11 06-02

Mante rašė:
Ar bus pageidavimų sriubyčių receptų paviešinimui?

Aha smile
Tess Tess 20235
2008-11-28 13:06 Tess 2011-09-11 06-02

Mante rašė: ...medus/cukrus/uogienė, čiut druskos, čiut sojos padažo, labai tinka česnakai ir vandenį ar sultyse skiestas šaukštas krakmolo. Vualia- skanaus ;)

smile O galima tiksliau kiek ko dėti. smile
Ar reikia aliejaus ar sviesto ant ko kepti tą cukrų?
O nereikia vandens? Neprilips prie keptuvės.


Mante rašė: Ar bus pageidavimų sriubyčių receptų paviešinimui?

Aga smile
Aš mėgstu sriubas.
Petronele Petronele 18331
2008-11-28 13:07 Petronele
Labai norėčiau tos kinietiškos su baltais grybais receptuko. smile
M
Mante 1250
2008-11-28 13:09 Mante
Pomidorinė
Užkaičiam puodą, normaliam vandens kieky verdu ryžius, tuo tarpu pasikepinu bet kokios mėsytės žalios, supilu į ryžius, verda toliau, pasikepinu sutarkuotą didelę morka su čiut saliero šaknies ir svogūną, į puodą, verdam toliau, nusilupu 2-3 skilteles česnako, išpaudžiu, druska, prieskoniai, vsio takoje, tada jau matos, kad trūksta skysčio- supilu kokį litrą pomidorų sulčių, paverdu kol susijungia skoniai, tada išjungių, pabarstau šviežiom kapotom ar šaldytom petražolėm. Kalorijų gerbėjai valgydami įsideda grietinės. niam niam.
nite nite 1116
2008-11-28 13:14 nite
O kaip ta tiršta daržovienė su sūriu,labai suintrigavo.
M
Mante 1250
2008-11-28 13:15 Mante
Kinietiška sriuba dviem žmonėm dviem dienom :)
Pirmiausiai užsimerkiu tą kinietišką baltąjį grybą. Imu vieną ir užtenka. Dedu į dubenėlį, užpilu verdančiu vandeniu. Susipjaustau pusę vištienos krūtinėles, kaičiu puoduką su vandeniu, metu vištą, einu padūmoti, nepykit..
Grįžus pakeičiu vandenį ant grybo, susiplaunu indus.
Kai jau matau, kad grybas išmirko, pjaustau kaip noriu, metu į puodą su vištos gabaliukais, į sriubą dedu gerą šaukštą cukraus, čiut druskos, acto pilu du tris keturis(nežinau) šaukštus, ragauju ir daaaaaug juodųjų pipirų. Tik nedėkit kvapniųjų pipirų, įdėjau kažkada, jų specifinis skonis nemaloniai nuteikia gomurį...
M
Mante 1250
2008-11-28 13:18 Mante
Tess, į padažą medaus dedu sriubinį šaukštą, nuo karščio jis lydosi, taigi nei aliejaus nei sviesto nereik, be to pomidorų padažas, sultys, vanduo irgi skysti... smile
A
Amanda 3804
2008-11-28 13:25 Amanda
Mantes kinietišką baltųjų grybų sriubą verdu panašiai. Tik vištieną trupučiuka apkepinu ant labai jau įkaitusios keptuvės, dedu tik paltus pipirus ir vietoj acto dedu citrinos rūgštį. Jo ki psidaro maždaug per gerą pusvalandį, labai greitai. Kada pilu sriubą jau į lėkštes pabarstau trupučiuka smulkiai supjaustyto šviežio agurko.

O Mante kur dabar perki tuos baltus kinietiškus grybus, aš jau jų neberandu. Tie kur dabar yra maximoj sudėti į maišelį po keturis yra neskanūs, kažkokie labai minkšti smile
M
Mante 1250
2008-11-28 13:28 Mante
Daržovienė su sūriu:
reiks kokių tik turit šaldytuve daržovių ir trijų rūšių sūriu (galima apseit su dviem)
Į puodą: smilkiai supjaustytos bulvės, morkos, salierai, mėsytė, prieskoniai kokių tik norit ir kiek norit, verdu ilgai, kol pradeda byrėti viskas, suplaku su paprastu mikseriu pačiam puode, atsargiai- neapsitaškykite- popaaaa. Tada įdedu žirnelių žalių (nekonservuotų), jei nėr ir nereikia. Užbalinu lyditu sūreliu be priedu, patiekiu su raugintu agurku ir pabarščius tarkuotu permezanu bei bet kokiu kitu sūriu. Niam niam niam.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui